Şimdi Ara

Predestination (2014) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
5
Favori
17.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gerx_16

Filmi izlemeden önce böyle bir filmle karşılaşacağımı hiç beklemiyordum. İzledim ve hayran kaldım. Paradoks üstüne paradoks. Hikaye çok iyiydi. Adeta beyin jimnastiği yaptırdı. Bu filmi beğenenlerin Triangle ve İspanyol yapımı Time crimes filmlerini de izlemelerini öneririm.

Hocam önerinizi görüp Triangle ı açtım korku filmi çıktı gecem zehir oldu
  • en kısa zamanda izlemeyi düşündüğüm film. Bu tarz filmleri çok beğeniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: emure

quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

Filmi izlemeden önce böyle bir filmle karşılaşacağımı hiç beklemiyordum. İzledim ve hayran kaldım. Paradoks üstüne paradoks. Hikaye çok iyiydi. Adeta beyin jimnastiği yaptırdı. Bu filmi beğenenlerin Triangle ve İspanyol yapımı Time crimes filmlerini de izlemelerini öneririm.

Hocam önerinizi görüp Triangle ı açtım korku filmi çıktı gecem zehir oldu

desene neye nasip ettik ne çıktı bölüm yetkilisi sin ooo çok iyi aktif olarak seni burda görmek isteriz hoşgeldin

• quote:

Orijinalden alıntı: Lesbear

Biri aciklarsa iyi olur
    Bombayi John ne zaman patlatti onu cozemedim. Neden patlatiyor daha doğrusu. Patlatma amaci neydi o kismi atlamisim.biri aciklliga kavusturabilirmi

zaman yolculuğunu diğer ajanlardan daha fazla yaptığı için sinirleri yıpranıyor, deliliğe kayıyor. fazla zaman yolculuğu yapmanın beyne zarar vereceği söylenmişti zaten filmde. bunun dışında çeşitli zaman aralıklarında bomba patlatıyor.

• Hiçbirşey anlamadım.
  • Genelde bilim kurgular'dan bir anlam çıkarırdım fakat bundan hiçbir şey çıkaramadım.
  • Arkadaşlar izle biz anlamadık sen de bak bi dediler. Burdaki yorumlarda o tarz. Bakalım bi gerçekten karışık bir film mi o kadar
  • Talvehtia kullanıcısına yanıt

Taşıdığı çanta zaman yolculuğu yaptırıyor. Bir zaman seçiyor ve gidiyor.
    Şimdi bunu yaptıktan sonra kolundaki saat çok sorun değil bence.
  • Mükemmeldi.
  • Fena değildi. Zaman yolculuğu teorisinin paradoks kısmından esinlenilmiş herhalde

'hayat tekrardan ibarettir' bunu anladım filmden. Son zamanlarda bu mesaj birçok yapım tarafından veriliyor bunlardan biri de true dedective'ti. Bulut Atlas'ta da vardı bu olay. Gerçi biz de tarih tekerrürden ibarettir demişisiz.

Adını unuttum baş roldeki aktörün filmleri genelde iyi oluyor. Bu da fena değil. Zamanı olanlara tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Vasat bir filmdi, bu tarz "kafayı kullandıran" filmler yeni değil, klişeleşmeye başladı ve kabak tadı vermeye başladı hatta.

Yani bu filmden etkilenen seyirci kitlesi "wooow hiçbişey anlamadım, anlamak için 10 defa izlemek gerekiyor, o zaman bu bir başyapıt olmalı bu" şeklinde bir mantığa sahipler. Bu bir filmi iyi yapmak için yeterli bir sorgulama değil maalesef.

Bir hikayenin anlatımı iyi değilse, insanlar filmi anlamamış bir şekilde çıkarlar. Bu seyircinin çoğunluğunu gerizekalı ve sizleri über-zeki, "seçilmiş" insanlar yapmaz. Elitist bir yaklaşım olarak görüyorum.

Zaman döngüsü ve paradoks filmleriyle farklılık yaratma olayının, farklı olalım derken abartı, mantığa aykırı, yapmacık ve seyirci zekasına hakaret eden filmler çıkarttığını düşünüyorum.
    Zevk alana karışmayız tabii canım :)

Oyunculuk da aman aman değildi malesef. Karakterlere karşı bir duygu hissetmedim. Alacağı not en fazla 7'dir ki bunu bile fazla görüyorum. Aşağıdaki spoilerda yer alan mantık hatası da filmin vasatlığını ortaya koyuyor benim için.

Bir insan zamanda yolculuk yaparken, 1965 yılına geri döndüğünde saatine bakıp tarihin ne olduğunu öğrenemez. Zira saat mekanik işler, insan müdehalesiyle güncellenmesi yani sizin tarafınızdan kurulması gerekir. Dijital bile olsa bağlantıya ihtiyaç duyar güncellenmesi için, 1965'te WIFI olduğunu sanmıyorum :)

Eğer siz 20-30 yıl ileri veya geri giderken yaşlanmıyor veya gençleşmiyorsanız, kolunuzdaki saat de "update" olamaz. Mantığa aykırıdır. Bunun klişe yöntemi yakınlarda bir yerde gazete bulup tarihine bakmaktır, arkadaşlar farklı birşey yapalım derken mantık hatasına neden olmuşlar.

Zaman sürekliliktir, zamanda yolculuksa -kurgusal da olsa- bütünseldir. Bütününü geleceğe veya geçmişe taşıyorsun, kolundaki saat zamana ayak uyduruyor, sen aynı kalıyorsun, sonra "çok orjinal senaryo yaptık aaaabi" diye dolaşıyorsun. Seyirci zekasına hakarettir bu.

Mantık hatası dediğiz şey hiçte hata değil bence nedenide
    Zaman makinesi üretebilecek noktaya gelindiğinde ve bunu kullanarak geçmişe gittiğinde hangi zamana geldiğini öğrenmek için gazete bulup tarihe bakmak tamamen şaçmalıktır makineyi yapan saatinide yapsın bi zahmet.
    Ayrıca şuan bile akıllı saatler telefonlarımızla senkronize haldeler saati falan öğrenebiliyoruz. Adamın kollundaki saatte zaman makinesiyle senkronize haldedir.

Edit; Üste bi arkadaşta benzer şekilde açıklamış onu görmemiştim yazarken.
    Mantık hatası mı bilmem ama bana göre filmdeki hata
    İlk başlarda yüzünü ameliyata aldıklarında aynaya bakınca annem bile beni tanıyamaz dedi annesi sanki önceden onu biliyordu(belki çeviri hatasıda olabilir bu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 5 Aralık 2014; 3:33:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerminator

1958'de yazılan all you zombies hikayesini bilenler izlemesin kesinlikle begenmeyeceklerdır cunku olayı biliyorlar filmi izlemenin hiçbir anlamı yok, bilmeyenler ise hayatlarında ilk defa bir filme hiçbir şey anlamadım ama harikaydı demenin tadını çıkarsınlar

All you zombies hikayesi:

1945 yılında yetimhaneye bir çocuk bırakılır. bu çocuk, anne babasının kim oldugunu bilmeden, yalnız ve itilmiş bir halde büyüyecek olan jane'dir. 1963'de, jane 18 yaşında iken, barda tanıştığı bir adama karşı inanılmaz bir çekim hisseder ve ona aşık olur. adamla bir süre beraber olurlar ve jane ondan hamile kalır fakat yersiz yurtsuz bu adam birden ortadan kayboluverir. jane çocuğunu kendi başına doğurmaya karar verir fakat makus talihi yne peşini bırakmayacaktır; doğum sırasında doktorlar jane'in hermafrodit (hem dişi hem de erkek cinsel olranlarına sahip) oldugunu farkeder ve hayatta kalabilmesini sağlamak için bir operasyonla onu erkek yaparlar. sıkıntılar bununla da bitmez, doğumun üzerinden çok vakit geçmemiştir ki bebeği bilinmeyen kişilerce doğumhaneden kaçırılır. yorgun, bunalmış, dışlanmış jane hayata küser, 1970 yılında alkollü oldugu bir gecenin sonunda demlenmekte oldugu barın barmenine hayat hikayesini anlatır. adamın durumuna çok üzülen barmen ona "zaman yolcuları birliği"ne katılması halinde kendisini terkeden adamdan intikamını alabileceği söyler. jane, birliğe katılır ve zaman makinesi ile 1963 yılına geri döner. tam intikam planları yapmakta iken bir barda tanıştığı yetim bir kadından çok hoşlanır, onunla beraber olur ve kız hamile kalır. durumdan haberdar olan barmen dokuz ay sonrasına gidecek ve doğan çocuğu kaçırıp 1945 yılına geri dönerek onu bir yetimhanenin kapısına bırakacaktır. barmen daha sonra kafası iyice allak bullak olmuş jane'i 1985'e götürür. jane burada zaman yolculuğu birliğinin saygıdeğer bir üyesi oldugunu ve kimliğini gizlemek için barmen olarak çalıştını öğrenir.

youtube'a dede paradoksu yazın bir de o da aynı.

Film remakemiş demek, öğrenmiş olduk. Ama güzel film, surprizler ard arda.

• Filmi iyi bağlamışlar. Güzel filmdi. Çok karmaşık da değil zaten anlamaya da gerek yok. Paradoks'u anlamaya gerek yok, akışına bıraksan yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qazrfv

Mantık hatası mı bilmem ama bana göre filmdeki hata
    İlk başlarda yüzünü ameliyata aldıklarında aynaya bakınca annem bile beni tanıyamaz dedi annesi sanki önceden onu biliyordu(belki çeviri hatasıda olabilir bu)

Mantık hatası değil.
    Zaten filmdeki kız yani Jane, hiçbirşeyden haberi yok. Çocuğunun babasının erkek olan kendisinin olduğunu bile bilmiyor.

• "Akıllı saatlerimiz, telefonlarımıza senkronize diyorsun, bunun için bluetooth veya wifi gerekli. Telefonun da seninle yolculuk edeceğini düşünürsen, yine tarih otomatik gün-cel-le-ne-mez!." O tarihte bluetooth ve/veya wifi olmasına gerek yok sen kendin götürebilirsin. Yani demek isteğim saat çantayla daima bağlantılı olduğunu düşün saatte ve çantata bluetooth vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: qazrfv

"Akıllı saatlerimiz, telefonlarımıza senkronize diyorsun, bunun için bluetooth veya wifi gerekli. Telefonun da seninle yolculuk edeceğini düşünürsen, yine tarih otomatik gün-cel-le-ne-mez!." O tarihte bluetooth ve/veya wifi olmasına gerek yok sen kendin götürebilirsin. Yani demek isteğim saat çantayla daima bağlantılı olduğunu düşün saatte ve çantata bluetooth vardır.

@talvehtia üyesini dikkate alma. Zaman yolculuğunu sağlayan çantayı yapan, çantayla senkronize olan saati hayli hayli yapar.

• "@tahveltia, zaman yolculuğuna inanıyorsunda, saate niye inanmıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 5 Aralık 2014; 10:19:26 >
  • selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    İlk defa bilimkurgu izleyen birisinin beğenebileceği bir film. Vasat zihinlere iyi gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 7 Aralık 2014; 22:02:54 >
  • İnstellar güzel film, beğenmediğimi kim söyledi.
  • Zamanda yolculuk yapan bir ajan filmi yeterli bir tanım değil. Aksiyon arayanların hayal kırıklığı yaşıyacağı , ama paradoks ve gizem sevenlerin bayılarak izleyeceği bir film olmuş. ben oldukça başarılı buldum ama kafa dağıtmak için film izlicekseniz izlemeyin derim bu filmi :) 10/7 si var rahat.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.