Şimdi Ara

Pragmata (Çıktı) [PC ANA KONU] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
14
Favori
12.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • demosunu oynamıştım benlik değil gibi gözüküyordu. yeni bitirdim ve capcom yapmış diyorum. sadece diana tatlı muhabbeti falan da değil baya baya hack yapmak gelişim göstermek combat mombat herşeyi sardı, büyük keyifle oynadım. artık capcom takipteyiz. 9/10

Pragmata (Çıktı) [PC ANA KONU]

• PhilipTandy kullanıcısına yanıt

Sadece Diana tatlıydı evet. Hack muhabbeti de mobil oyunlardaki şeker patlatma oyunları seviyesinde. Zevkli değil bir kere. Japonların bu kafasından nefret ediyorum işte.

• Pragmata maceramı 20 saatte, normal zorlukta, tüm haritaları %100'leyerek, tüm Training odalarını komple tamamlayarak ve Unknown Signal modu da dahil şekilde bitirdim. Oyunu sevmiş olmakla birlikte sosyal mecrada övülme şekillerini, Meta ve Userscore puanlarını gördüm ve bunlara kıyasla öyle abartıldığı kadar da ayılıp bayılmadım diyebilirim. Öncelikle CAPCOM'u tebrik ederim, aynı senede hem RE Requiem hem de Pragmata gibi ortalama üstü yapımlar çıkarmak kolay değil (ki daha Onimusha da yolda). Ayrıca yeni bir IP olması da önemli bir unsur çünkü malum artık ortalık devam oyunlarından, Remake-Remastered'lardan geçilmiyorken Pragmata bu açıdan hoş bir giriş yaptı sektöre.

Oyunun gameplay döngüsü, videolardan izlediğim kadarıyla öyle pek de eğlenceli ve sürükleyici görünmüyordu ama yanılmışım. Shooting ve hacking işlerini aynı anda idare edip robotların hakkından gelmek, tahminimden daha fazla keyif verdi. İlerledikçe açılan yeni modüller, silahlar ve düşman tipleriyle çeşitlilik de sağlanmaya çalışılmış ve bir yere kadar başarılı olunmuş. Son saatlerde -yalan olmasın- artık oynanış tarafı biraz sıkmaya başladı ama genel tecrübeye baktığım zaman yeterli tatmin hissini verdi. Tabii bu hissi RE serisiyle kıyaslarsam o seviyenin altında, hani 10 yıldır ilk defa bir CAPCOM oyununda finalde ''keşke daha uzun sürseydi'' demedim. Onun dışında genel animasyon kalitesi ve gameplay dizaynları üst seviye. Boss'lar da süresine göre yeterli sayıda ve akılda kalıcı tasarımlara sahipler. Oynanışla alakalı son değinmek istediğim konu da vuruş hissi. Yani çok meh bence. Binary Domain isminde bir oyun var, bilen vardır illa. 2010-2011 civarlarında çıkmıştı galiba. Eğer bir firma, oyununda robotlara ateş ettirecekse ilham alması gereken yapım kesinlikle odur. Her bir mermide robotların yavaş yavaş parçalanıp hurdalara dönüşüne şahit olmak çok güzel hissettiriyordu. Aynı vuruş hissini Pragmata'da da görmeyi isterdim.

Hikayesinin öyle çok bir olayı yok. Başında tutmaya yetiyor. Senaryodaki en güzel şeyse net bir şekilde Diana. Yani CAPCOM o kadar şeker, tatlı, sıcakkanlı bir kız çocuğu yaratmış ki oyunu bitiren her erkek sanırım kız babası olmak ister Pragmata (Çıktı) [PC ANA KONU]  Özellikle sığınaktaki diyalogları ve genel etkileşimleri aşırı sempatik. Umarım oyun bir seriye dönüşür de Diana ile çok daha fazla vakit geçirebiliriz. Onun dışında bölüm tasarımları, ufak keşif unsurları ve yoğun aksiyon sekansları gibi konularda firma zaten oldukça tecrübeli ve bunu Pragmata'ya da başarılı bir şekilde yansıtmışlar. Grafikler Path Tracing ile birlikte son derece iyi. Öyle ağzı açık bıraktıracak bir seviyede değil ama günümüz için fazlasıyla yeterli. Son olarak da Unknown Signal moduna ufak bir değinip yazıyı tamamlayayım. Bu mod final sonrası açılıyor ve yeni mücadeleler sağlıyor. Ayrıca oyunun gerçek sonunu da gösteriyor. Bu dediklerim iyi güzel ama gerçek finale ulaşma aşamalarının bir kısmının, ana senaryodaki boss'ların güçlendirilmiş halleriyle aynı mekanlarda tekrar kapışmak olması can sıkıcıydı.

Sanırım oyun hakkında tüm söyleyeceklerim bu kadar. Pragmata, genel havasıyla ve dizayn tercihleriyle bana fazlasıyla PS2 dönemi oyunlarını hatırlatan, başında keyifli saatler geçirdiğim, devam yapımlarını beklediğim ama öyle çok da özel veya vurucu olduğunu düşünmediğim bir oyun oldu. 82/100

• Alınır mı arkadaşlar?

Çok zor değilse, zorlu puzzle'lar yoksa ve göreve işaretle yönlendiriyorsa oynayabilirim. Yaş geçti artık zora gelemiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyiler ilk görüşte tanınmaz
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

36 hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyiler ilk görüşte tanınmaz
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam beni de sarmaz o halde. Şimdilik dursun bakalım başka oyun bakayım.

çok kötü bitti be insafsız çekik gözlüler. aftercredits izlemek mcu filmlerinden tik oldu bende izliyorum yazıları. sonrasında çıkan videoya göre bu oyunun ikincisini yaparlar diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 25 Temmuz 2026; 18:40:5 >

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Dayanamadım aldım birkaç saat oynadım güzel gibi bakalım devamı nasıl olacak

• canavarları öldürürken sürekli bitti mi? bu kadar mı? bitti mi lan? bitti mi daha gelecek mi? denmesine baya kıl oldum

Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.