Şimdi Ara

POZLAMA SÜRESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pozlama süresi nedir?? bende canın a530 var ama baktım içine öyle bişi bulamadım...

bazıları gece çekiminde pozlama süresi 2 dk falan dio o nasıl oluyo hiç anlamadım... acaba 530 da öle bişi varmı die soracaktım....

• 2 dakika pozlama süresi olmaz. hiç bir makinede yok. genelde en fazla 30 saniye ile sınırlarlar, bundan fazlası gereksiz zaten. bazı makinelerde B (bulp) var, 2 dakika değil 2 saat bile pozlarsın. ama o apayrı bir şey ve bir iki kompakt dışında hiç bir kompakt makinede yok.

a530 da uzun pozlama 15 saniye diye biliyorum.

pozlama süresine ulaşacağın bir menü olmaz makinede. bu ayara M(manuel) modda çekim yaparken ulaşabilirsin. (gerçi canonlar M moduna başka bir şey diyor)
    M modunda hem diyaframı, hem de enstantaneyi ayarların(enstantane, yani senin pozlama dediğin şey).

diyaframı f8 yap, enstantaneyi 15 saniyeye getir. makineyi bir yere sabitler, elde çekmen imkansız. sonra geceleyin bir yere sabitleyip deklanşöre bas. gece çok hoş şehir manzaraları elde edersin.

bu işi Program Auto yani P(canon yine başka bir şey diyor buna), modunda da yaparsın fakat onda hem diyafram hem enstanteneyi ayarlayamazsın. birini ayarlarsın diğerini makine kafasına göre ayarlar.

• Casio z120 de 1/8 yazıyor ama ben manuel modda 60" yapabiliyorum

ama 10-15-20" normal geliyor.
  • 1\8 düşük bir pozlamadır ama gece çekimi için falan değil yani, 10-15-20 tamamda bi de 60" var mı cidden ya ? Benim D80'de bile 30" max. (+bulb)
    quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

Casio z120 de 1/8 yazıyor ama ben manuel modda 60" yapabiliyorum

• http://www.ealliyiz.biz/postxf654-0-15.html bakın burda sayfanın altlarına doğruki resimlerin bazılarında pozlama süresi 2 dk falan dio isterseniz bi bakın... bu doru mu???
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagrieal

http://www.ealliyiz.biz/postxf654-0-15.html bakın burda sayfanın altlarına doğruki resimlerin bazılarında pozlama süresi 2 dk falan dio isterseniz bi bakın... bu doru mu???

ALINTI:

Bence böyle bi karede 2dakikadan da fazla bi pozlama olsa ışık patlamasından geçilmezdi ortalık; şahsen sanmıyorum doğru olabilceğini......

edit: exifleri de yok ki bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 12 Ocak 2007; 19:07:34 >

• fotonun exif bilgilerinde a530 ile çekildiği yazmıyor.
    ekipman modeli noritsu koki
    yazıyor bir diğerinde fuji photo film yazıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi çalıştırma süresi
    7 yıl önce açıldı
    Cihaz kayıt süresi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşlar pozlama süresi nedir?? bende canın a530 var ama baktım içine öyle bişi bulamadım...

bazıları gece çekiminde pozlama süresi 2 dk falan dio o nasıl oluyo hiç anlamadım... acaba 530 da öle bişi varmı die soracaktım....

canon a530 da pozlama süresi max 15 saniye, min 1/1250saniye
  • quote:

orda yazanlar 10"-15"-20" sn değil, doğrusu 0.10sn,0.15sn,0.20sn,0.60sn vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 12 Ocak 2007; 22:17:04 >
  • yanında " olanlar saniye olur, senin dediğin gibi 1\* şeklindedir değerler
    quote:

Orjinalden alıntı: dijitalman

quote:

orda yazanlar 10"-15"-20" sn değil, doğrusu 0.10sn,0.15sn,0.20sn,0.60sn vs.vs.

• quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

http://www.ealliyiz.biz/postxf654-0-15.html bakın burda sayfanın altlarına doğruki resimlerin bazılarında pozlama süresi 2 dk falan dio isterseniz bi bakın... bu doru mu???

ALINTI:

Bence böyle bi karede 2dakikadan da fazla bi pozlama olsa ışık patlamasından geçilmezdi ortalık; şahsen sanmıyorum doğru olabilceğini......

saolun ya bilgilendirdiğiniz için zaten bende hiç inanamıyodum nasıl olacağına... demekki doru değilmiş... zaten ordaki resim benim değil hemde canon 530 la çekildi falan demedim... ama başka yerlerde de görmüştüm böle uzun süreli pozlama yazanları demekki onlarda doru değil

• Bak uzun süreli pozlamalar ışığın az olduğu ortamlarda makine sabitlendikten sonra yapılır e çoğu makinada (benim bildiğim) max. 30" izin verir, bi arkadaşın da dediği gibi bulb modu vardır bi de, deklanşöre basılı tuttuğunuz sürece çekim devam eder ve haliyle çok daha uzun süre (ne kadar gerekli ya da isteniyorsa) ışık alınır sensöre. O arkadaşın koyduğu fotoğrafta bırak 30" 'yi hele ki 2 dakika yazmış (120");

1- kompozisyon çok alakasız şekilde bembeyaz bi kareye yakın çıkar ya da ışık patlamaları diyafram yapraklarının yıldız etkisi yapmasına neden olur ve 2 dakika süresinde bu yıldızlanma tüm fotoyu kaplar...
    2- Ben max 30" biliyorum ama orda yazılana göre 128" pozlama yapmış...
    3- İzlediğin karelerde ışık miktarını gözünde canlandır ve ona göre hayal et; burda bu kadar bi pozlama yapılsa nolur.. Kendi makinanla kıyaslayablrsn bunun oranını da..

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

ALINTI:

saolun ya bilgilendirdiğiniz için zaten bende hiç inanamıyodum nasıl olacağına... demekki doru değilmiş... zaten ordaki resim benim değil hemde canon 530 la çekildi falan demedim... ama başka yerlerde de görmüştüm böle uzun süreli pozlama yazanları demekki onlarda doru değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.