selam arkadaslar bılen bırı varsa bana ısık tutan olursa sevınırım. elımde bır adet powersupply var bunu makına baglamadan calıstırmak ıstıyorum. bord soketınde yesıl + sıyah kabloyu kısa devre yaparsam calısıyor ama kısa devreyı kaldırdıgımda enerjı kesılıyor bu yontemle yesıl + sıyah kabloyu sureklı kısa devre konumunda tutarsam powersupply zarar verır mı? veya sureklı calıstırmanın bı yolunu bılen varmı....
böyle calıştırmanın bir sakıncası yok bir yerde görmüştüm zaten anakartta bu işi yapıyor kısa derve ile powersupply i calıştırıyor sakıncası yokk
hiçbir zarar vermez,anakartın yaptığı işi sen kısa devre olusturarak yapmışsın..gayet verimli çalışır..
quote:
Orjinalden alıntı: bh_okan
hiçbir zarar vermez,anakartın yaptığı işi sen kısa devre olusturarak yapmışsın..gayet verimli çalışır..
Aynı olay için 2 gün önce nette bir araştırma yapmış ama bulamamıştım, derken bir bilgisayarcı arkadaşım senin de belirtiğin gibi YEŞİL+SİYAH kabloları kısadevre etmemi söyledi, denedim, MÜKEMMEL ÇALIŞIYOR
quote:
Orjinalden alıntı: byted1
Aynı olay için 2 gün önce nette bir araştırma yapmış ama bulamamıştım, derken bir bilgisayarcı arkadaşım senin de belirtiğin gibi YEŞİL+SİYAH kabloları kısadevre etmemi söyledi, denedim, MÜKEMMEL ÇALIŞIYOR