Şimdi Ara

PowerMAT (elektromagnetik indüksiyon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar buraya nasıl video konur anlayamadım.

Bu PowerMAT teknolojisi çok güzel bir teknoloji. Forumda daha önce verildimi bilmiyorum. Elektromagnetik indüksiyon prensibine dayalı, aslında teknolojisi bilinen bir teknolojidir ancak uygulamasında çığır açmışlar..

Enerjiyi kablosuz olarak iletme konusunda şimdiye kadar bir çok uygulama gördüm ancak hepside basit (keyboard, fare gibi) bileşenler idi. Yani toplasan 0.5A değerinde akıma ihtiyaç duyan sistem bileşenlerini çalışırken gördüm. Bu uygulamada ise 3-5 Amperlik lik ısıtma, ocak vs, çalıştırıyorlar..

Uygulamalara örnek vermek gerekirse, mutfak masası içine yerleştirilmiş dıştan görünmeyen elektromagnetik indüksiyon ızgaraları sayesinde masa üzerine konan her cihazı kablo vs. bağlantı olmadan çalıştırabiliyor.

Bir de videoları çalıştırabilsek... (Galiba bu sefer hallettim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eppro -- 28 Temmuz 2009; 12:15:11 >

• Süper bir teknoloji . Bu bence hayatımızı etkileyebilecek, ilerde insanların yaşamına büyük katkı sağlayabilecek bir teknoloji. Evet işlemci hızları katlanarak artıyor, hibrid arabalar çıkıyor fakat bu ve bu tarz teknolojiler gerçekten çok daha farklı, yaşamın kalitesini gerçekten artırmaya yönelik. 3-5 sene içinde bu ve benzeri çok enteresan ve hayatımıza gerçekten katkısı olacak şeyler çıkacağını düşünüyorum.
  • peki enduktans yaratarak yapilan bu enerji aktariminda kayip ne kadar oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgenc

peki enduktans yaratarak yapilan bu enerji aktariminda kayip ne kadar oluyor ?

işte onu ben de çok merak ediyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlara duyrulur.
  • ben daha çok maruz kalacağımız elektromanyetik radyasyonu merak ediyorum
  • Radyasyonu bilmem.... Kullanım alanı çook geniş bunun..
  • çamaşır makinesi sıkmaya geçtigi zaman kaçmak lazım :) n'olur n'olmaz ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Tantal İle Elektrlit kondansatör
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

ben daha çok maruz kalacağımız elektromanyetik radyasyonu merak ediyorum

Aynen...
  • ben bu üründen aldım ama radyasyon konusunda tedirginim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.