Şimdi Ara

POWERLİNE - TP-LINK TL-WPA7510KIT mi ? yoksa ZYXEL PLA5236 KIT mi ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam tp link ürünlerinden olabildiğince uzak dur sana önerim.
  • valla zyxel var ise ben de oradan hemen uzaklaş derim. gözün kapalı tp-link al başka yoksa ki menzil genişleticişeri bence oldukça başarılı tp-link' in.
  • Merhabalar,

Birilerine referans olur belki diye yazıyorum.

Şimdi ben TP-Link TL-PA9020 2000Mbps ve TL-PA8010PKIT 1200Mbps bir arada kullanıyorum.

• Ev 3 katlı, ilk katta 3'lü prize bağlı olarak bir tane PA9020 bulunuyor. Superbox bu odada ve ana internet çıkışı buradan. Buna "Oda" diyorum.

• Aynı katta, diğer odada PS Pro falan'ın bulunduğu yerde, bir tane daha PA9020 var. Kendi başına prize bağlı, 3'lü üzerinden değil. Bu "Alt Salon"

• Üst katta ise 1 tane PA8010 var. O da 3'lü prize bağlı. Bu da "Üst Salon"

Eh resim ekleyemedim bir sebepten ama,
    "Oda" -> "Ust Salon" 392 Mbit
    "Oda" -> "Alt Salon" 860 Mbit

"Alt Salon" -> "Oda" 945 Mbit
    "Alt Salon" -> "Ust Salon" 484 Mbit

"Ust Salon" -> "Oda" 201 Mbit
    "Ust Salon" -> "Alt Salon" 299 Mbit

Yani hızlar oldukça iyi, network üzerinden falan mesela BluRay vs. streaming gayet problemsiz çalışıyor. Her odadan da superbox'un max alabileceğim hızını alıyorum.

Eğer akım korumalı prize takarsam, mesela Alt Salon'u, hızlar çok fena düşüyor. "Alt salon" -> "Oda" 945 iken 80'e falan düşüyor. "Oda" -> "Alt Salon" da benzer biçimde 80'lere düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lexicon -- 26 Nisan 2019; 4:43:13 >

• lexicon L kullanıcısına yanıt
    Dublex evde oturuyorum alt katda kablolu şekilde bağlandığım da 50 mbps internetden 48 49 alıyorum powerline kullansam üst katta çok farkeder mi ?
  • kingboardcl1 K kullanıcısına yanıt
    Eğer:
    - Evin elektrik altyapısı çok eski değilse,
    - Takacağınız iki prizin geçtiği hat üzerinde yüksek akım çeken alet edavat yoksa (çamaşır makinası, kurutma makinası falan gibi)
    - Prizlerde veya priz öncesi hattın herhangi bir yerinde belli frekansları filtreleyen veya değiştiren bir alet yoksa (UPS, regülatör, ses filtreleyici falan gibi)
    Aynı hızı almanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lexicon -- 30 Nisan 2019; 12:55:21 >
  • bende aldım tp link'ten ve 4'lü priz aldım akım korumasız.
    netim 24 mbps kadar.

rahat 15 alıyorum.

prizsiz denemedim henüz, memnun kaldım. 620 tl ye mediamarkt'dan aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: endars

araştırmaşar sonucu bense tplink 7510 siparişi verdim amazon tr de şuan 504 tl hepsiburadada falan 560 tl
    Güncel olarak memnun musunuz? Bir de tp link in mesh sistemleri var kararsız kaldım.

www.hepsiburada.com
    TP-Link Deco E4 AC1200 Tüm Evi Kapsayan Mesh 2'li WiFi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-e4-ac1200-tum-evi-kapsayan-mesh-2-li-wifi-sistemi-pm-HB00000LY3WT

• thelordof kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi benmişim unuttuydum ben bunu 😂
    Sizin ürünü ilk defa gördüm, powerline gibi mi buda elektrik hattı üzerinden mi gidiyor ?

Tplink 7510dan memnunum. İmkanınız varsa prizli olan üst modelinden alın. Ürün nadir de olsa çıkarma takma istiyor haftada 1. Bazen ağırlaşıp hız düşebiliyor.

Odamda kodiden film iptvden yayın falan izelerken sorunda yok. Kablolu kullanıyorum. Wifisi anca bulunduğu odaya yeter maksimum yan oda orta ayarda götürür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Stabilitesinden memnunum. Sorun cikarmadi. Priz sorunu okacaksa uzerinde pris girisi olanlardan alin. Birde bulundugu odanin disinda pek cekmiyor.

• Bİr üst modeli hangisiydi hocam?
    Linkini attığım ürünler elektrik hattı üzerinden gitmiyor sanırım, havadan wifi yoluyla sanırsam.
  • quote:

Stabilitesinden memnunum. Sorun cikarmadi. Priz sorunu okacaksa uzerinde pris girisi olanlardan alin. Birde bulundugu odanin disinda pek cekmiyor.
    O zaman genel amaç kablolu kullanım gibi bunların. :) Bu powerline larda ping yapma durumu oluyor mu? Olursa kablosuz kullanımda mı olur?
    Bir de wifi ağı evde tek mi yoksa powerline ın ki başka mı?
    İstersen tek istersen ayri yapabilirsin. Ben ayri kullaniyorum. Ayni odada kablosuz perfirmansi ozellikle 5ghz bandi bana gayet yeterli geliyor. Ping dede sorun yasamadim. İsterseniz eve gidince ekran goruntusu atabilirim.

TP-Link TL-WPA8630P KIT AC 1200 Mbps Priz Girişli Gigabit Wi-Fi Powerline Kit

• Tamam hocam, uygun bir fiyata düşerse değerlendirebilirim. Tşk ler
  • quote:

İstersen tek istersen ayri yapabilirsin. Ben ayri kullaniyorum. Ayni odada kablosuz perfirmansi ozellikle 5ghz bandi bana gayet yeterli geliyor. Ping dede sorun yasamadim. İsterseniz eve gidince ekran goruntusu atabilirim.
    Asıl modeminizde de 5ghz desteği varsa ilk önce onun yanında 5ghz hız testi yapıp daha sonra powerline yanında powerline'ı 5ghz wifi hız testi yapıp paylaşabilirseniz sevinirim hoca. Yazı olarak da paylaşsanız olur. Farketmez.
    Tşk ederim.
    Modemde 5ghz yok maalesef :)

• endars kullanıcısına yanıt
    O zaman modemi 2.4ghz de , powerline'ı da hem 2.4ghz hem 5ghz de test edin hocam. Bakalım nasıl sonuç çıkacak?
  • Arkadaşlar bu ürün bana akşamları sorun çıkarmaya başladı. 19:00-01:00 arası internet hızımı aşırı düşürüyor.

Kullandığım internet paketi 24 mbps sınırsız yani akşamları hız düşümü olmayan cinsten.

Kablonet modemde ; 20-24 mbps arası gösterirken
    Tplink powerline ; 1-5 arası gösteriyor.

Mayıs 2019dan beri sıkıntısız kullanırken son 5 gündür akşamları kullanamaz haldeyim.

SORUN YOK ARKADAŞLAR SPOTTANMIŞ SORUN. - ÇÖZÜLDÜ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dert Sahibi -- 12 Eylül 2020; 21:4:29 >
  • Başka bir konuda akşam led spotları yakınca sorun yaşayan arkadaş vardı. Sizde de akşam devreye giren led lamba, flüoresan lamba, pc gibi switch mode güç kaynağı olan cihazlar varsa onlardandır

• alibaba A kullanıcısına yanıt
    O benim hocam. Sorun yok o konuda

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.