Şimdi Ara

Powerline Seçim Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Evimde modem salona kurulu ve uzaktaki odada iyi çekmiyor. Powerline wireless olan çözümlerden birisini uygulamak istiyorum. Ürün olarak TP-Link WPA7510 ile Zyxel PLA5236 arasında kararsız kaldım. Hangi ürünü tavsiye edersiniz? Önerilerinizi paylaşabilirseniz memnun olurum.

    Teşekkürler



  • Bende wirelesssız olanı var tplinkin gayet memnunum güzel çalışıyor iki model arasında zyxelde iki port var ihtiyacınız bu doğrultuda ise zyxel yoksa tplink alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TP link aldım. Çok memnunum 3 aydır kullanıyorum. Herhangi bi sorun yaşamadım. Araya 3-5ms ping değerleri ekliyor ama wifiye kıyasla bunlar mükemmel rakamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tp-link kullanıyorum. çıkışına access point taktım. bir cihaza birden fazla görev vermeye karşıyım
  • Öneride bulunan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Mevcutta TP-Link'in wireless adaptör olanını (AC750 RE200 modeli) kullanıyordum ama faydası olmuyordu. Salonda 100 mb/sn wireless hızım uç odada 9-10 civarına düşüyor. Evin tesisatı yeni. Okuduklarım kadarıyla powerlineların verimli olması için tesisatın iyi ve prizlerin aynı hat üzerinde olması gerekiyor.İnşallah bu powerline çözüm olur. Fiyat olarak da çok ucuz değiller.
  • tsomania T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Elektrik hattı üzerinden internet paylaşımı sağlayan powerline adaptörlerimizden kullanabilirsiniz. TP-LINK powerline adaptörlerimiz ile aynı konut içerisinde elektrik fazları aynı hat üzerinde ise 300 metre mesafeye kadar internet paylaşımı sağlayabilirsiniz. Kablosuz powerline adaptör olarak TL-WPA8630 TL-WPA4530Kit - TL-WPA4220KIT Modelimizi kullanabilirsiniz.

    Powerline Seçim Hk.


    Powerline Seçim Hk.




  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba ayın zamanda WPA7510 diye bir modeliniz var. Bu model diğer önerdiklerinizden farklı mı? Fiyat ve özellik olarak ikisinin ortasında duruyor. Bu daha eski bir model mi ve bu model hakkında ne düşünüyorsunuz, önermemenizin bir sebebi var mı acaba?

    Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • tsomania T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ;

    TL-WPA7510KIT ürününüde tercih edebilirsiniz. Powerline ürünlerimiz kablosuz yayın hızları ve fiziksel özellikler olarak model model ayrılmaktadır. Farklı ürünlerimizide görmeniz adına bilgi paylaşımı yapılmıştır. Tüm powerline ürünlerimiz aşağıdaki linkte mevcuttur.

    https://www.tp-link.com/tr/products/list-18.html
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kullanmakta olduğum TP-Link TL-WPA4220T Kit'in vericisi arızalandığından dolayı TL-PA7010P modelini alma niyetindeyim, fakat (TL-WPA4220'ye ait) Wi-Fi Extender'ları ile uyumlu olup olmadğını merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.@TP-Link Türkiye
  • Selamlar. Ben de TP-Link WPA7510 ile Zyxel PLA5236 arasında kaldım. Zyxel’in anteninin dışarıda olması repeater çekim alanını artırır mı diye düşünüyorum. Siz ne yaptınız acaba @tsomania



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 14 Haziran 2018; 21:17:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Zyxel pla5236 tavsiye ederim. Birzat test ettim Kapsama alanı ve bant genişliği çok başarılı. Diğer markalara göre fiyat performans

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wbbox kullanıcısına yanıt
    Hocam pla5236 da clone wifi var mı? yoksa diğer uzak odada farklı wifi ve şifre girerek mi cihazı bağlıyoruz?
  • bende bu 2 ürün arasında kaldım, yorumlara bakınca tatmin olamadım şahsen.

    ikisinin de fiyatı çok yakın 560 lira gibi bir ücretleri var ve HB sitesinde zyxel'e 16 yorum tplink'e 6 yorum yapılmış ve yıldız seviyeleri de aynı gibi.


    gerçekten bu konuda biri bizleri aydınlatabilirse çok güzel olacak :)
  • tp link marka powerline almıştım zamanında.yaklaşık 2,5 yıl sonra dün bağlantımı taşımak için bir prizden diğer prize (30-40 dk ara ile) takarken pat diye bir ses çıkarıp yandı maalesef.

    mediamarkt'ten almıştım,3 yıl garantisi olduğundan bugün verdim aldığım yere ancak elektriksel arızaları garanti kapsamıyor falan dediler.ben yine de onarım için verdim.onarım istediğimi de ayrıca belirttim.

    aslında üründen çok memnundum ta ki yanana dek ayrıca ürünümün kullanıcı kılavuzunda kullanım ömrü 5 yıl yazıyordu,bu da ek bilgi olsun satın almak isteyenler için.3 yıl garanti büyük artı ama bakalım sonuç ne olacak.

    bahsettiğim ürün tp link av500 tl-pa4010p'dir.
  • Powerline adaptörler ile ilgili kendi deneyimim:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/138050315
  • Powerline alacak olup da bu konuya bakacak arkadaşlar için yazıyorum.


    Özet : Üzerinde priz olmayanından alın daha ucuz. 3'lü prizde çalışıyor sorun yok. Takacağınız hattaki bazı elektrikli cihazlardan feragat etmeniz gerekebilir. Örn: 12v, 9v, 5v adaptör gibi. Adaptörler çok düşürüyor performansı. Akım koruyucuya ihtiyacınız olabilir. Bozuk diye powerline adaptörü iade etmeden önce tüm ihtimalleri deneyin. Örn: 3 'lü bir prizde kullanacağınız zaman prize kablonun geldiği ilk girişe powerline adaptörü takın. En uzaktaki girişe akım koruyucuyu takın ve kullanacağınız cihazları akım koruyucuya takarak hızı deneyin. Powerline akım koruyuca takıldığında çok kötü bir durum olsa da, powerline ın hemen ardından takılan cihazların enterferansını engelliyor.


    Uzun : Arkadaşlar powerline adaptör işi okuduğum kadarıyla bir rulet. Düzgün çalışma ihtimali %70 diyebilirim. Çünkü amacı zaten elektrik kabloları üzerinden internet götürmek. Benim size tavsiyem prizsiz olanlarından almanız. Çünkü onlar kabul edilebilir fiyatlarda oluyorlar. Bugünün parası ile 300tl. En merak ettiğiniz konu büyük ihtimalle 3 'lü prizde çalışıyor mu? Evet çalışıyor.

    Odamda tek priz var. Ve birkaç uzatma kullanıyorum.


    Hatta şöyle anlatayım:

    3 'lü prize powerline adaptörü, akım koruyucu ve akım koruyucunun üzerinde de bir 8'li priz fişi var, bir priz boşta.


    Sonraki 8 'li prizde 1 adet 4 'lü uzatma fişi daha var, 1 adet bilgisayar kasası, monitör fişi, 1 adet ac fan var.


    Bu 8'li prizin üzerindeki 4'lü prizde akvaryum ısıtıcısı, ac motorlu akvaryum filtresi, 1 adet 5v-1a adaptör var, 1 adet daha 3 'lü priz mevcut son prizde.


    En sondaki 3 'lü prizdeyse 1 adet zaman ayarlı switch ve onun üzerine bağlı bir 12v 5a dc trafo ve trafonun üzerinde de ledler mevcut, diğer prizdeyse 1 adet 5v-2a adaptör mevcut.


    İlk başlarda yaptığım hatalarla başlayayım. Şu priz bu priz diye yazamayacağım. Ama powerline adaptörü 3'lü ye takıyorsanız, kablonun geldiği ilk prize takın. Daha sonra diğer prizlere takacağınız adaptör vs varsa akım koruyucuyla beraber o fişe takın. Çözülmezse 2. bir 3 'lü priz alın ve o 3'lü prizin kendisini ilk prize takacağınız akım koruyucuya takın. Böylece hem yolu uzatarak adaptörden geri hatta verilen akımın kabloda kaybolmasını sağlıyoruz. Hem de akım koruyucumuz bir diyot gibi adaptör gibi kaynaklardan ters akımın verilmesini engelliyor. Sıkılmadan tüm kombinasyonları denemeye çalışın. Ben bilgisayara takacağım için bilgisayar fişi olmadan deneyemedim tabi. Siz de elinizden geldikçe sırayla çıkarabildiğiniz tüm adaptörleri çıkartın ve hız testi yaparken tak-çıkar yaparak hızın değişmesine bakın. Veya cmd den modeme ping de atabilirsiniz. Ama pinge çok güvenmeyin. Bende ping değişken ve yüksek gözükse de gerçekte o kadar yüksek bir ping mevcut değil. Bir de son olarak 100 mbps altı için alacaksanız tavsiye etmem. Bu cihazlar genellikle 500 mbps ile 2 gbps arası bir hıza sahip. Ve biraz pahalı bir teknoloji. Yinede çalışmadığını söyleyemem bina 21 yıllık. Elektrik tesisatı orta. Topraklama mevcut. Bir konu daha vardı fiber ile kullanan var mı diye. Fiber olup olmaması çok da önemli değil. Benimki binaya kadar fiber. Eve kadar bakır kablo. Evine kadar fiber geliyorsa ve kablo çekmek istiyorsan çek. Ama kablo yine bakır olacak. Elektrik kabloları da bakır. Çok fazla farkeden birşey olmaz.





  • qu4dro Q kullanıcısına yanıt
    Prizsiz alanlara tavsiyem olsun

    Son 3 aydır bu şekilde kullanıyorum, 100 lira malzeme+işçilik ile hallettirdim. Aynı sistem modemin yanındaki powerlinedada mevcut. (Prizin içinden ek kablo çekiyorsunuz bu sayede powerline çoğaltıcılardan bağımsız kalıyor elektriği direkt hattan alıyor daha verimli çalışıyor)
    Powerline Seçim Hk. Powerline Seçim Hk.

    1 sene 4 ay ise bu şekilde kullandım, 2 tane 4lü priz almıştım toplam 15 tl ye mal olmuştu ve hızı en kayıpsız şekilde kullanmıştım ama topraklaması yoktu ve laptopu takınca kaçak elektrik tespit ettim kullanmayı bıraktım.

    Powerline Seçim Hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dert Sahibi -- 25 Aralık 2020; 14:52:56 >




  • qu4dro Q kullanıcısına yanıt

    bende TP-Link TL-WPA4220KIT var. ilk satın aldığım zaman, tam performans (50-60 mbps) çalışıyordu. Prizlerin yerini değiştirdikten sonra hızım 2-3 mbps civarına düştü. Ne yaptıysam ilk zamanki performansa ulaşamamıştım. Tam vazgeçiyordum senin bu yorumunla beraber tekrar tek tek deneme yaparak eski performansımı yakaladım.

  • Selamlar, benim evim dublex alt katta tek priz var kablonetin fiber modemi ve buzdolabı takılı prizde üst katda ise yine tek priz var Xbox laptop monitör ve yazıcı ve pil şarj aleti takılı buna göre nasıl bir senaryo yapmalıyım ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.