Şimdi Ara

Powerline Adaptör (Elektrik Prizi Üzerinden İnternet) Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arka odaya elektrik prizinden powerline adapter ile network götürmeyi düşünüyorum.

Ancak kafama takılan bir nokta var, forumda aradım ama cevap bulamadım. Bina eski olduğu için elektrik tesisatını tamamen yenilettim, şu an sigorta kutumda yaklaşık 12 tane sigorta var, yani büyük ihtimal salon ve oda prizleri farklı fazlarda.

Bu durum powerline adapter kullanmamı engeller mi?

• Odalar için farklı fazlarda demişsiniz. Bunun olması için eviniz de sanayi elektriği (3 fazlı) kullanıyorsunuz demektir. Ama genellikle normal evlerde tek fazlı elektrik kullanılır. Villa tarzı veya büyük metrekareli evlerde 3 fazlı sistem kullanılır. Evinizin 3 fazlı olduğundan eminmisiniz. Eğer tek fazlı sistemse eviniz, powerline kullanmanızda hiç bir engel yok. Ama üç fazlı ise powerline kullanmanız için, kullanacağınız prizlerin aynı fazda olması gerekli.
    AMD AM2 X2 5000+ COBRA (2,6@3,0 GHZ) / ABIT KN9S NFORCE 550 / 512 MB XPERTVISION HD4850 DDR3 PCI-E / 4x1 GB OCZ+CRUCIAL DDR2 800 / 80 GB SEAGATE SATA2+1 TB SAMSUNG SATA2 / 16X SAMSUNG DL DVD-RW+16X LG DVD-RW / SKYSTAR 2.6D DIGITAL / CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 / THERMALTAKE W0116RE 750 WATT TOUGPOWER PSU / X - WARRIOR MODLU KASA / 22" ASUS VW222S LCD
  • viperc V kullanıcısına yanıt
    Siz benim faz dediğime bakmayın, çok anlamam elektrik işinden. Evin sanayi elektriği ya da 3 faz olduğunu sanmıyorum, 60 senelik bina. Sadece evin iç tesisatı değişti.
  • Dediğiniz gibi eski binaysa kesinlikle tek fazlıdır. Adaptörü istediğiniz prizde kullanabilirsiniz, hiç bir sıkıntı yaşamassınız. Kablolaları yeniletmeniz iyi olmuş bu sayede daha iyi veri iletimi yapılır.
    AMD AM2 X2 5000+ COBRA (2,6@3,0 GHZ) / ABIT KN9S NFORCE 550 / 512 MB XPERTVISION HD4850 DDR3 PCI-E / 4x1 GB OCZ+CRUCIAL DDR2 800 / 80 GB SEAGATE SATA2+1 TB SAMSUNG SATA2 / 16X SAMSUNG DL DVD-RW+16X LG DVD-RW / SKYSTAR 2.6D DIGITAL / CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 / THERMALTAKE W0116RE 750 WATT TOUGPOWER PSU / X - WARRIOR MODLU KASA / 22" ASUS VW222S LCD
  • viperc V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende tivibu için powerline kullanıyorum. Taşınmadan önce tesisatı yenilettim ama nasıl bir tesisat döşedilerse banyonun elektriğini açınca tivibu gidiyor. O yüzden daha uzaktaki bir prizden tivibuya kablo çekmem gerekti. Ucuz bir üründe kullanmıyorum ama pek memnun değilim. Cihaz baya baya priz beğenmiyor o yüzden iki adaptöre giden 2 tanede kablom var. Çünkü her prizde düzgün çalışmıyor.
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
  • hocam bende gittim baktım fotosunuda çektim sayaçda 3 faz 4 telli yazıyor sanırım powerline bende işe yaramıycak bu arada binadaki tüm sayaçlar böyleydi.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Powerline Adaptör (Elektrik Prizi Üzerinden İnternet) Hk.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.