Şimdi Ara

Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bayadır kart alıp satıyorum ama kendimize bişey almadıgımızdan bi inceleme yapıp koyma fırsatı bulamadığım tonla donanım kullandım... Çok yakın bir dostuma bu sefer bişeyler yaptık e bizde birazcık kurcalayalım dedik :) Kutu açılımı ses ile ilgili deneyimlerimi aktaracağım genel olarak zaten kartın performansının oldugu tonla konu var sadece 4adet test ile sonlandırıcam konuyu :)

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    Evet kutu basit şık üzerinde genel bilgiler bulunuyor 4k display support 4gb gddr5 pci ex 3.0 desteği dx11.2(?) eyefinity ve firma logosu :) kutu tasarımı 10 üzerinden 7 alır :)

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    Basit bir görünüm daha...

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    VE KART :)

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    Ciddi bir hayal kırıklığı yaşadık burda içi bomboş indirime girmesindeki bir sebep olarak düşündük en azından klasiktir bi dvd çıkar diye bekledim bi dvi to vga falan ama boş geldi ^^ belkide kart kullanılmıştı bilemiyorum çalışmasında hiçbir problem olmadıgından dolayı götürüp iade etmedim... bu konuda 10 üzerinden sadece 2 aldı benden :)

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME' Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME' Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME' Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME' Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    Kartın genel görünümü çok hoş o üzerindeki soğutucu bloğu harika güzel bir malzemeden yapılmış bükmeye çalıştım ama gerçekten bükülmedi soğutucu... Backplate olması çok güzel kartın olası eğilmelerinden koruyor gibi görünüyor ve şık bir görüntü katmış tabiki karta... Kartın vram soğutucularına bayıldm sanki bir nevi frontplate var kartta yani kartın iki bölümüde tamamen bi plaka ile kaplanmış durumda... devre bileşenlerini görmek kesinlikle imkansız mosfetlerin üzerinde ayrı bir soğutucu daha eklenmiş heatsink yani... onada bayıldım kart benden burda 10üzerinden 9 puan aldı gerçekten bayıldım PCB'sine kartın söküpte resim çekecektim detaylı fakat garanti durumları sorun yaşamamak adına bişey yapmadım :)

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    Evet buda kartımızın gpuz görüntüsü arkadaşlar bunları ss şeklinde alamadım çünkü kendi bilgisayarımda kullanmıyorum telefon ile fotoğrafını çektim anca :) değerler güzel 2560shader şekirdeği var kartta render için biçilmiş kaftan... bir problem yok bu kısımda :)

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    Gelelim fasulyenin faydalarınaaa :) Kart idareten q6600 ile kullanılacak aslında alıp kutusnda bekletecektik fakat düşündüğümüz kadar büyük bir facia ile karşılaşmadık diyebilirim... gelecek ay fx8370e alınacak bilgisayar render-oyun ikilisi için kullanılacak tabiki :) i5 işlemci render için bizi derde sokacağından ayrıca yayında yapılacak bilgisayardan mecburen fx8370e gibi bir çözüme başvuracağız :) şimdilik 2 ay boyunca q6600 ile bizi götürecek overclock yapamıyoruz deneyecektim hp'nin anakartı olduğundan kartın bios'u malesef boş :) Ama unigine heaven sonucu beni fazlasıyla tatmin etti diyebilirim anlık düşüşler sahne geçişlerinde yaşandı onun dışında 50fps altına inmedik kesinlikle... çok tatminkar bir sonuçtu bu...

     Powercolor Turboduo r9 290 OC 804TL! 'INCELEME'

    Buda thief oyununun çalıştırılan benchmarkı sonuçlar rezalet gibide görünse bu benchmarkın çalıştırıldığı sahne dışarıda yağmurlu bir alandaydı... oyunun içine girdiğimizde aa kapalı geri kalan tüm ayarlar sondayken oyun 50fps'in altına düştüğünü gözlemlemedik... çok akıcı oynanıyordu çözünürlüğümüzde 1000p :) 1080 değil 1000p bu arada monitör biraz acayip 75hz ve garip bir çözünürlüğü var ilk kez gördüm philipsin güzel bir monitörüydü :)

    Resimleri yok benchmark çalıştırmadıgım için rasgele sahnelerden resim çekmekle uğraşmadım vakitte dardı ayrıca ama şöyle bikaç sonuç daha söyleyeyim

    League of legends: Ultra with aa 1000p min 85fps max 217fps avg 135 civarı diyebilirim işlemci darboğazın etkisi büyük oldu bu oyunda ben bile fx6200 ve hd7750 ikilisi ile 1080p ultrada 100fps'in altına düşmüyorum...

    Battlefield 3: Mantle yok tabi 4xmsaa açıkken 32kişilik bir servera girdik min 35 max 150fps aldık avg ise 55-65 arasındaydı beni çok memnun etti bu sonuç kesinlikle oynanabiliyor aa kapatınca fps değişmiyor yada lowa alınca haliyle darboğaz yüzünden oluyor tabi bu :) lowa alınca fpsde düşüyo bu arada :)

    Battlefield 4: MANTLE! yihuu diyorum min 95 fps gördük max ise 230lara çıkıyor vallahi dedim bune :) tabi 32kişilik boş bir serverdı hani heycan yapmayalım tam bir battlefield 4 testi değildi ama sonuç harika bence :) çözünürlüğün 1000p olmasının bir katkısı olmaz sanırım 1080p ile arasında çok ufak bir fark var 5fps falan etki eder diye düşünüyorum umarım yanılmıyorum :)

    Kart ile ilgili izlenimler:

    Arkadaşlar kartın tasarımı çok güzel 10 üzerinden 9'u benden aldı... Kartın pci-ex güç çıkışlarının konumu harika, Kartın pcb'sinin önündede koruyucu plaka olması gerçekten hayran ettirdi kendine... kart tamamen zırh gibi donatılmış resmen... 2 adet dvi çıkışı 1 adet hdmi ve 1 adet display portuda oldukça standart :)

    Gelelim sese... arkadaşlar kart sesli :D evet kart gerçekten auto fan ayarlarında sesli çalışmakta he nasıl sesli kasanın yanına geçtiğinizde rüzgar sesi duyuyorsunuz beni hiç rahatsız etmedi kasa ilk başta masanın üzerindeydi sonra masanın altına koyduk ve ses kesildi... Fan ayarları yaparsanız %54e kadar kart ses çıkartmıyor unigine heavenda 66 derece oldu %54de iken auto yaptığımda ise kart 59 dereceyi geçmedi tabi bunda darboğazında katkıları var yoksa sanırım fan autodayken sanırım max 70 derecelerde çalışacak kabul görür güzel bir değer teroik konuşuyorum tabiki şuan için hiçbir sıkıntı yok işlemci board ram üçlüsü alındığında yeni değerler ve testler tabiki eklenecektir konuya.

    Kartta coil whine sorunu 0dı tamamen passmark açtık ve baştaki sahnede fpsleri uçurduk gıgı çıkmadı ayrıca call of duty 4 açtık fps kilidini kaldırıp oyunu lowda 1000p açtık fps 500-600lerdeykende sesi çıkmadı dedik bu kart olmuş :)

    Artifact problemine hiç raslamadık baya kurcaladık yoktu kesinlikle...

    Bu kart bu fiyata alınır aga

    550w FSP RAIDER inceleme
    http://forum.donanimhaber.com/m_100266238/f_//tm.htm#100266454



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 8 Aralık 2014; 13:28:00 >







  • Hayırlı olsun kartınız, yalnız fotoğraflar görüntülenemiyor şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimler gözükmüyor sanırım en azindan mobilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güzel kart, piyasada incelemesi de yoktu sanırım. Kartın kutusu açılmış mı?
  • Teşekkürler. Benimde niyetli olduğum bir kart deneyimlerinizi güzelce aktarmışsınız.

    Vga olmamasının nedeni galiba 290 mimarisi desteklemediği için olabilir. Tam detayını bilmiyorum fakat dönüştürücü ile görüntü alınmıyormuş. Dün yayınlanan mesut çevik ve enderin videosunda bahsedilmişti.
  • Fotoğraflar mobil üzerinden gözükmüyor hocam. Diğer arkadaşlar da belirtmiş zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 794 tl idi ne zaman zam geldi

    bu fiyata nvida 970 performansı alacaksınız alacak arkadaşlara sesleniyorum psu yeterliyle alın gitsin gayri

    1300 tl 800 tl 400*500 fiyat farkı var
  • @redstone Malesef resimler mobileden gözükmüyor dostm nasıl yapabileceğim hakkında bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim :)

    @canatila19 Resimleri mobile üzerinden nasıl görüntülendiğini bulamadım malesef...

    @Dr.Isaacs evet kutunun üzerindeki etiket sökülmüştü jelatin vs de yoktu ayrıca kartın uç kısmında bi beyazlaşma oksitlenme tarzı bişey gözlemledim kartın heryerine didik didik baktm fakat başka göremedim ufak bir diyotun üzerindeydi hafifce kalemle kazıyıp sonra fırça ile temizledim yeni gibi oldu biri kullanıp iade etmiş heralde garanti sorguladm tarihi aldıgım gün başlamıştı umursamadım hiçbir problem gözlemlemedim çünkü... İnceleme göremedim bende ama vardır belki biryerlerde :)

    @erdem_zeus Alabilirsin dostm ben memnun kaldım karttan kart evet vga kesinlikle desteklemiyor yanımda dönüştürücü götürmüştüm çalışmadı hdmi ile bağladık (vgayı denedik sadece farkı gözlemlemek için ama çalışmadı malesef)

    @Ezio_Auditoré Nasıl düzelteceğim hakkında fikrin varmı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

    794 tl idi ne zaman zam geldi

    bu fiyata nvida 970 performansı alacaksınız alacak arkadaşlara sesleniyorum psu yeterliyle alın gitsin gayri

    1300 tl 800 tl 400*500 fiyat farkı var

    550w FSP RAIDER ile kullanılıyor oldukça zorlamamıza rağmen ısınma yada kapanma meydana gelmedi 8370e alındıktan sonra tekrar söyleyeceğim sonucu :) memnun kaldım ben darboğaza rağmen güzeldi performans :)
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Elimde masaüstü bulunmadığı için yardım edemiyorum hocam, üzgünüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ezio Auditoré

    Elimde masaüstü bulunmadığı için yardım edemiyorum hocam, üzgünüm.

    Önemli değil dostum :) söyler birileri düzeltirim hemen zaten :) en aşağıya şimdilik direkt linkleri ekleyeceğim resimlerin
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    o zamanda 299 dolar + kdv şekildeydi şimdide aynı şekilde. ama dolar cuma günü saat 16'da amerikadaki işçilerle ilgili bir olaydan dolayı 2.23'den 2.26'ya fırladı bir anda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem_zeus

    o zamanda 299 dolar + kdv şekildeydi şimdide aynı şekilde. ama dolar cuma günü saat 16'da amerikadaki işçilerle ilgili bir olaydan dolayı 2.23'den 2.26'ya fırladı bir anda.

    Oda bize denk geldi demek ki :) Dert değil kartta problem olmaması benim için öncelikti kartın kullanılmış olabileceği ihtimalini kendime yediripte gitmiştim zaten... Olmamasıda rahatlattı zaten sadece ucundaki bir oksitlenme rahatsız etti rutubettende olabilir depodaki bilemiyorum ama basitçe temizledim sorunsuz :)
  • Resimlere simdi bakabildim hocam sağolun. Kart oldukça başarılı ama kutu İçeriği böyle ise bim poşetine sarıp vermedikleri kalmış bi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @canatila19 Evet ben güldüm oldukça resmen içi boş çıktı
  • Testler ve değerler 1080p olsaydı çok daha belirleyici olurdu. Yine de elllerinize sağlık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

    Testler ve değerler 1080p olsaydı çok daha belirleyici olurdu. Yine de elllerinize sağlık..

    Malesef monitor mevcut degildi 1000p de yapmak zorunda kaldik :/ yinede cok ucuk bir fark olacagini dusunmuyorm cok yakin cozunurlukler :) 8370 alindiktan sonra konu test acisindan guncellenecektir :)

    Rica ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alınmayın ama yeni seri gelmeden o kadar para boyle kalitesiz bir karta verilmiş üstelik ne besleyecek işlemci var nede hakkını verecek monitör var yani işlemciyi bekliyorsunuz kartı beklememişiniz oda ilginç olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prototype1903 -- 7 Aralık 2014; 23:40:37 >
  • @cinayet13

    Kartınız hayırlı olsun. Resimlerde kartın antistatik poşet içinde olmadıgını gördüm. İade alınan kartlardan biri size denk gelmiş.
  • benchde aa kapalı galiba

    r9 290 serisi iyidir çöp möp demeyin ayptır lo :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.