Şimdi Ara

PowerColor R9 290X PCS+ 4GB İNCELEMESİ [ 13+2 Oyun ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
2
Favori
12.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3dmark11'deki puan benim de dikkatimi çekti hatta benim grafik skoru da dikkatimi çekti oc'li 290 16k puan alıyor kartta oc yok mu?söylenmiş ama işlemci kısmı söylenmiş.peki işlemcinin stabil ya da tam olarak gücünde çalıştığından ve incelemeyi etkilemediğinden emin misiniz?o kadar düşük işlemci combine puanı alan işlemciyle ben olsam yapmazdım inceleme.
  • okadar iyi bir inceleme olmuş ki ekran kartını alasım geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Şimdiden kolay gelsin diyorum :) Bu arada anakarta cf yada sli yaptığınızda 16x+16x olmuyormu? 8x+8x mi oluyor

En ust seviye bazi anakartlarda var.nerdeyde butun anakartlarda 8 8 dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Yazılım farkı da var mesela ben AMD nin yazılım desteğini hiç beğenmiyorum . Yıllardır HD6850 kullanıyorum zamanının oyunlarında bile o oyunlarla ilgili patch çıkmazdı misal RAGE kabusu var daha yeni yeni adam akıllı çalısıyor AMD kartlarda öte yandan wolfenstein the new order var oyun orjinal olmasına rağmen çalıştıramadım 1-2 gün sonra patch geldi öyle açıldı gibi tonlarca sorunu var bence yazılım tarafı çok zayıf ve çok fazla elektirk çekiyor ısınma ve gürültüde cabası . Şuan ki sistemim komple AMD yakında intel + nvidia yapacağım uçuk kaçık performans bekliyorum zira ben PC yi toplayalı 3-4 yıl oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

crysis 2 tess ve hıgh texture pack mevcutmu?

Üşenmezsem tatil zamanında test yapabilirim ama eskisi kadar detaya inmeyebilirim.Şunu iyi anladım artık emeğe saygı gösterilmiyor.Forumun bu kısmı artık sadece sömürme olayına dönmüş.Sizin gibi üyelerde olmasa dahili bileşenlere hiç giresim olmayacak.Paylaşım yapanların artık nesli tükenmiş durumda.Forum yönetimi ve içi boş anca fazlalık yaratan üyeler sağolsun.

ben bir zamanlar bir iki paylaşım yapıyordum sonra baktım ki çok prof var artık bıraktım o yüzden o işleri.
  • öncelikle hayırlı olsun, sunum çok başarılı olmuş. oyun testlerinde bu kadar güçlü bir kart için mutlaka güncel oyunlar kullanılmalı diye düşünüyorum. test ettiğiniz oyunların yarısı bu kartı ayağa kaldırmaya yetmez. mümkünse crysis 3, Cod ghost ve watch dogs (özellikle optimizasyon sıkıntısı olduğundan) orjinal olmasa bile test için indirilir ise güzel olur. son değerlendirme biraz taraflı olmuş sanki. kart 3 slot her kaplıyor ve fanın büyük yapıda olması soğutmayı güçlendirirken sesin artmasına sebep oluyor. ayrıca kart oldukça fazla güç tüketiyor. bunlar kartın eksileri ama göz ardı edilmiş sanki. diğer puanlara katılıyorum. tasarım ise göreceli, malzeme kalitesi en iyisi olmasa da ortalamanın üzerinde görünüyor. keşke bir i7 ve 2k monitör ile de test etme imkanınız olsaydı süper olurdu

• Çok iyi inceleme baya özenilmiş üst seviye gpular ne zaman 200w altına düşecek acaba
  • Maxwell ile

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

FX8350'nin gücünün anlaşılması açısından iyi bir inceleme olmuş. GPU kullanımının arada bir düşmesi normal. Darboğaz değil bu.
    Firma, her sene kalitesini biraz daha artırıyor. Bunda da öyle görünüyor.

MW3'te sorun yok. Sorun, oyunun korsan olması. Korsan versiyonda hem FPS limiti var, hem de grafikler orjinaldeki gibi iyi görünmüyor.
    Tomb Raider, Metro, Hitman, Far Cry 3 gibi oyunların da testi eklenirse güzel olur.
    Tabloda sadece kartın kendisi var. Keşke imkân olsaydı da başka birkaç kart daha tabloda olsaydı karşılaştırma açısından.

Evet haklısın, MW3'te 40 fps limiti vardı. Basit bir fixle düzeliyordu.
    Render çözünürlüğünün düşük olması ise, options'ta bir ayarla düzeliyordu.

quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Çok iyi inceleme baya özenilmiş üst seviye gpular ne zaman 200w altına düşecek acaba

GTX 680'le düşmüştü zaten hocam. İlk Maxwell 20nm gelse o da düşerdi, ama şu anki durumda biraz zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Temmuz 2014; 23:57:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Maxwell ile

GM204 ile 20 nm'de olabilir, ama GM210 ile 200 W'ın yine üzerine çıkılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Temmuz 2014; 22:03:45 >
  • Acaba kasıtlımı düşürülmüyor bu sıcaklıklar yoksa gerçekten teknoloji buna yetersizmi ? yani sırf özel tasarımlı kart satan firmalarda nemalansın diyemi böyle yapılıyor diye kıllanıyor insan. işlemciler içinde aynı durum söz konusu extra para vermeden içinize sinen sıcaklıklara ulaşamıyorsunuz. Tabi birde kasa faktörü var. ülkemizde 1000tl üstü sadece boş kasa satılıyor.
  • Çok güzel ve detaylı bir inceleme, elinize sağlık.

Genel olarak Powercolor forumda sevilmeyen marka.Aslında her zaman dediğim gibi pcs+ turboduo modelli kartların soğutması gayet iyi.Powercolor düşünen arkadaşlar için iyi bir inceleme.
  • Elinize sağlık. Tek eksiği elpida gibi. Ramleri Hynix olsaymis tadından yenmezmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Elinize sağlık. Tek eksiği elpida gibi. Ramleri Hynix olsaymis tadından yenmezmiş

Bellek bant genişliği oc ile neredeyse 400 gb/s olmuş hocam, Hynix olmasa ne olur. İlk ürünlerde Hynix bellek kullandılar galiba, bendeki R9 290'nın bellekleri Hynix mesela, veriyolu 512 bit olduğundan ufak hız arttırmaları yetiyor, o yüzden önemsiz bir ayrıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Temmuz 2014; 22:47:44 >
  • quote:

Elinize sağlık. Tek eksiği elpida gibi. Ramleri Hynix olsaymis tadından yenmezmiş

hayırdır napacaksın o kadar bant genişliğini.sitemi kuracaksın üzerine.
  • quote:

Acaba kasıtlımı düşürülmüyor bu sıcaklıklar yoksa gerçekten teknoloji buna yetersizmi ? yani sırf özel tasarımlı kart satan firmalarda nemalansın diyemi böyle yapılıyor diye kıllanıyor insan. işlemciler içinde aynı durum söz konusu extra para vermeden içinize sinen sıcaklıklara ulaşamıyorsunuz. Tabi birde kasa faktörü var. ülkemizde 1000tl üstü sadece boş kasa satılıyor.

GPU'ların yüksek ısı üretmesi normal hocam. Biliyorsun, 8800 GTX'ten beri, "besili kart"lar standart olmuş durumda.

Ancak referans soğutma konusunda bazen kıllık yapıyorlar. Mesela referans 290X, taş gibi 7990 soğutmasıyla çıksa, ne kadar maliyet farkı olacaktı ki?
    Belki, kasadaki diğer bileşenlerin ısınmaması için, blower tasarımı kullanmak istiyorlardır. 2 slotu geçmemesinin sebebi de, her duruma uyumlu olması olabilir.

290X-Hawaii özelinde konuşursak: Hayli kompleks bir GPU. Rakibi GK110'a göre üstün olduğu konular var. Şimdilik, oyun dışı uygulamaların bazılarını etkileyen üstünlükler.
    Bu kompleks yapı, GPU'nun ürettiği ısının, çektiği güce oranla hayli fazla olmasına yol açıyor olabilir. (Hawaii, GK110'a göre baya bir sıcak çalışıyor.)

Tabii yine de, AMD'nin biraz ekmek yemesi lazım. nVidia Maxwell ile, nm düşürmeden neler yapabileceğini gösterdi.
    Özellikle bellek veriyolu ihtiyacı konusunda geliştirme yapmalı AMD. Maxwell'ın p/w başarısında bunun önemli etkisi var. GPU'daki önbelleklerin gelişmesi sayesinde, bellek veriyolu ihtiyacı azaldı.

quote:

Üst düzey kartlarda bellek genişliği önemini kaybediyor hakkaten. GPU güçlense de, GB/Sn ihtiyacı aynı oranda artmıyor gibi. GK104-GK110 karşılaştırmamda böyle bir netice çıkmıştı en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Temmuz 2014; 23:53:52 >

• quote:

quote:

bellek bant genişliği yüksek oldugunu biliyorum fakat üst düzey karta elpida olunca piskolojik olarak insan daha yükseğini istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Acaba kasıtlımı düşürülmüyor bu sıcaklıklar yoksa gerçekten teknoloji buna yetersizmi ? yani sırf özel tasarımlı kart satan firmalarda nemalansın diyemi böyle yapılıyor diye kıllanıyor insan. işlemciler içinde aynı durum söz konusu extra para vermeden içinize sinen sıcaklıklara ulaşamıyorsunuz. Tabi birde kasa faktörü var. ülkemizde 1000tl üstü sadece boş kasa satılıyor.

GPU'ların yüksek ısı üretmesi normal hocam. Biliyorsun, 8800 GTX'ten beri, "besili kart"lar standart olmuş durumda.

Ancak referans soğutma konusunda bazen kıllık yapıyorlar. Mesela referans 290X, taş gibi 7990 soğutmasıyla çıksa, ne kadar maliyet farkı olacaktı ki?
    Belki, kasadaki diğer bileşenlerin ısınmaması için, blower tasarımı kullanmak istiyorlardır. 2 slotu geçmemesinin sebebi de, her duruma uyumlu olması olabilir.

290X-Hawaii özelinde konuşursak: Hayli kompleks bir GPU. Rakibi GK110'a göre üstün olduğu konular var. Şimdilik, oyun dışı uygulamaların bazılarını etkileyen üstünlükler.
    Bu kompleks yapı, GPU'nun ürettiği ısının, çektiği güce oranla hayli fazla olmasına yol açıyor olabilir. (Hawaii, GK110'a göre baya bir sıcak çalışıyor.)

Tabii yine de, AMD'nin biraz ekmek yemesi lazım. nVidia Maxwell ile, nm düşürmeden neler yapabileceğini gösterdi.
    Özellikle bellek veriyolu ihtiyacı konusunda geliştirme yapmalı AMD. Maxwell'ın p/w başarısında bunun önemli etkisi var. GPU'daki önbelleklerin gelişmesi sayesinde, bellek veriyolu ihtiyacı azaldı.

quote:

Üst düzey kartlarda bellek genişliği önemini kaybediyor hakkaten. GPU güçlense de, GB/Sn ihtiyacı aynı oranda artmıyor gibi. GK104-GK110 karşılaştırmamda böyle bir netice çıkmıştı en azından.

Bellek bant genişliği ihtiyacı azaldı dersek yanlış oluyor, izleklerin önbellekten veri erişimi arttı. Bu sayede Nvidia'nın yeni Maxwell serisi kartlarının izlek kabiliyetleri ve eşsüzme kalitesi için performansı artabilir ama bizim anladığımız şekliyle çözünürlüğe net bir kazancı sanırım yok.
    Ekran kartındaki bellekler ise çip üstündeki önbellekten çok daha yavaş çalışıyor ama çizim sonrası örneklemde koca veri havuzundan her noktaya doğru ortalamayı bellek kontrolcünün hızı ölçüsünde bulmaya yarıyorlar.

• Hocam ben bu kartı ya da sapphrirenin tri-x oc modelini almayı planlıyorum.Sapphireninkinide kullanmış olan varsa merak ettim 2 sinden hangisini tercih etmeli.
  • yanlızşahin Y kullanıcısına yanıt
    her iki markada da uzulmezsiniz. ufak tefek arti eksiler sizin performans anlaminda kafanizi takacak bir durum soz konusu degil.
    bu vesile ile amd nin coklu kart basariminin nvidia ya gore daha iyi oldugunu soyleyebilirim. bunda cf koprusunun olmamasinin etkisi varmi yok mu tartisilir.
     PowerColor R9 290X PCS+ 4GB İNCELEMESİ [ 13+2 Oyun ]

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.