Şimdi Ara

Powercolor 6850 aşırı ve çok aşırı ısınma sorunu yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Bugün bilgisayarımı temizlerken ekran kartının çok fazla tozlu olduğunu gördüm ve kapağını açtım.İçindeki tüm tozları çıkardım.Termal macun kurumuştu.Her yeri gezdim ve ilk defa kullanacağım gri termal macun aldım.Ekran kartına güzelce sürdüm.Fakat ekran kartını bağladığım ve çalıştırdığımda hüsrana uğramıştım.Ekran kartımda ilk defa 105 dereceyi gördüm ve bu mesajı size yazarken sıcaklık 80 lerde geziniyor.Sizce ne yapmalıyım? ACİL YARDIM!

• quote:

Orijinalden alıntı: fahriparlaktas

Öncelikle herkese merhaba.Bugün bilgisayarımı temizlerken ekran kartının çok fazla tozlu olduğunu gördüm ve kapağını açtım.İçindeki tüm tozları çıkardım.Termal macun kurumuştu.Her yeri gezdim ve ilk defa kullanacağım gri termal macun aldım.Ekran kartına güzelce sürdüm.Fakat ekran kartını bağladığım ve çalıştırdığımda hüsrana uğramıştım.Ekran kartımda ilk defa 105 dereceyi gördüm ve bu mesajı size yazarken sıcaklık 80 lerde geziniyor.Sizce ne yapmalıyım? ACİL YARDIM!

Macunu çok kalın mı sürdünüz? Yoksa dıştaki devrelere mi taştı? Ya da soğutucuyu tam oturtamadınız/sıkıştıramadınız mı?

Powercolor 6850 aşırı ve çok aşırı ısınma sorunu yardım!!!! Bu fotoda macunu sürdüğünüz yer siyah kısım değil mi? Siyahın etrafına taşmadığına emin misiniz?

Ayrıca tahminim ölçüm hatası olabilme ihtimali. Çünkü macun kalın olsa bile 105 aşırı bir rakam, ki sistem donar tahminim. Kartın üzerindeki diğer termal sensörlerdeki veriye de bakın veya sıcaklığı kendiniz kontrol edin. Bunun için GPU-Z ve bir termometreyi DİKKATLİCE! kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

Öncelikle herkese merhaba.Bugün bilgisayarımı temizlerken ekran kartının çok fazla tozlu olduğunu gördüm ve kapağını açtım.İçindeki tüm tozları çıkardım.Termal macun kurumuştu.Her yeri gezdim ve ilk defa kullanacağım gri termal macun aldım.Ekran kartına güzelce sürdüm.Fakat ekran kartını bağladığım ve çalıştırdığımda hüsrana uğramıştım.Ekran kartımda ilk defa 105 dereceyi gördüm ve bu mesajı size yazarken sıcaklık 80 lerde geziniyor.Sizce ne yapmalıyım? ACİL YARDIM!

Macunu çok kalın mı sürdünüz? Yoksa dıştaki devrelere mi taştı? Ya da soğutucuyu tam oturtamadınız/sıkıştıramadınız mı?

Powercolor 6850 aşırı ve çok aşırı ısınma sorunu yardım!!!! Bu fotoda macunu sürdüğünüz yer siyah kısım değil mi? Siyahın etrafına taşmadığına emin misiniz?

Ayrıca tahminim ölçüm hatası olabilme ihtimali. Çünkü macun kalın olsa bile 105 aşırı bir rakam, ki sistem donar tahminim. Kartın üzerindeki diğer termal sensörlerdeki veriye de bakın veya sıcaklığı kendiniz kontrol edin. Bunun için GPU-Z ve bir termometreyi DİKKATLİCE! kullanabilirsiniz.

Taştığını sanmıyorum.Kartın üzerindenki sensörlerideki veriye nasıl bakıcaz bilmiyorum.Termometre olarak civalı termometre olmaz tahminimce.Bide macun sanki biraz sulu gibi.Olmazsa birazdan yine çıkartcam ekran kartını ve çok ince bir şekilde sürmeye çalışcam.oda olmazsa tanıdığım bir bilgisayarcıya götüreceğim.ve oda olmazsa yeni bir ekran kartı

• Arkadaşlar sorunu anladım bu termal macun çok sulu ne yapabilirim?ya bunun suyunu almanın bi yolu yokmu :D delircem ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım yarın beyaz macun deniycem sonucunu yazıcam arkadaşlar.bu arada kendimi şizofren gibi hissediyorum.Elektriksel parçalar bu kadar sinir bozucu olmamalı
  • quote:

sanırım yarın beyaz macun deniycem sonucunu yazıcam arkadaşlar.bu arada kendimi şizofren gibi hissediyorum.Elektriksel parçalar bu kadar sinir bozucu olmamalı

Hocam sonuçta termal macun kaliteli olması ve düzgün uygulanması lazım ekran kartı devreleri açık halde ve sıcak. Zaten bu işlemi servisin uygulaması lazım normalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 27 Haziran 2013; 23:23:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

sanırım yarın beyaz macun deniycem sonucunu yazıcam arkadaşlar.bu arada kendimi şizofren gibi hissediyorum.Elektriksel parçalar bu kadar sinir bozucu olmamalı

Hocam sonuçta termal macun kaliteli olması ve düzgün uygulanması lazım ekran kartı devreleri açık halde ve sıcak. Zaten bu işlemi servisin uygulaması lazım normalde.

sağol hocam yarın birde beyaz macun deniycem zaten bu aldığımı maltepe pazarından aldım.(ankarada oturanlar bilir :D ) markası bile yok.çok sevinmiştim ama neyse. beyazdan vazgeçmeyecekmişim.şu durumu biraz daha stabil yaptım.100 derece yerine 50 derecelerde geziniyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6850'lerin sogutucu modeline gore 45-50 derece bosta calismasi normaldir ugrasma bence.markasiz beyaz macun yerine bunu oneririm.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302
  • yine bir tane daha aldım bu seferki beyazdı.fakat buda bir işe yaramadı.heatsinkle işlemci arasında bi temassızlık olduğunu düşünüyorum
  • quote:

yine bir tane daha aldım bu seferki beyazdı.fakat buda bir işe yaramadı.heatsinkle işlemci arasında bi temassızlık olduğunu düşünüyorum

Oradaki macunlarin hepsi dandik. karti servise verin, onlar halleder. beyaz macunlarin da kremden farki yok. en kaliteliler her zaman markali grilerdir. vatandaki "XILENCE SILVER TIN" 8TL ye çok guzel bir macundur. ben kendim fx 6100 + hd 3650 ile kullandim tam bir f/p urunu

• Büyük ihtimal soğutucu tam temas etmiyor işlemi tekrarlyın ve termal macunu ince bir tabaka halinde sür sonra bloğun oturduğundan emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

yine bir tane daha aldım bu seferki beyazdı.fakat buda bir işe yaramadı.heatsinkle işlemci arasında bi temassızlık olduğunu düşünüyorum

Oradaki macunlarin hepsi dandik. karti servise verin, onlar halleder. beyaz macunlarin da kremden farki yok. en kaliteliler her zaman markali grilerdir. vatandaki "XILENCE SILVER TIN" 8TL ye çok guzel bir macundur. ben kendim fx 6100 + hd 3650 ile kullandim tam bir f/p urunu

hemen dediğin markadan sipariş vercem hocam sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Büyük ihtimal soğutucu tam temas etmiyor işlemi tekrarlyın ve termal macunu ince bir tabaka halinde sür sonra bloğun oturduğundan emin ol.

tekrar tekrar baktım tam temas ediyor.bastıra bastıra ortadan ikiye bölünecek :S aynı macunu arkadaşın işlemcisinde denedik sıcaklıkta hiçbir fark olmadı.kaliteli bişeyler almalıyım
  • quote:

quote:

Büyük ihtimal soğutucu tam temas etmiyor işlemi tekrarlyın ve termal macunu ince bir tabaka halinde sür sonra bloğun oturduğundan emin ol.

tekrar tekrar baktım tam temas ediyor.bastıra bastıra ortadan ikiye bölünecek :S aynı macunu arkadaşın işlemcisinde denedik sıcaklıkta hiçbir fark olmadı.kaliteli bişeyler almalıyım

Peki fanin calistigina emin misin belkide fanin dönme yönünde sıkıntı oluşmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

quote:

quote:

Peki fanin calistigina emin misin belkide fanin dönme yönünde sıkıntı oluşmuştur

fan dönüyor hocam içine doğru hava alıyor.onda sıkıntı yok.şu an xilence silver tin adlı ürünü sipariş ediyorum bide onu deniyeceğim.son çare servise götürmek.oda olmazsa çöpe atcam :S

• Anlamadığım macun kalitesi boşta 80 C gibi bir sıcaklıkta çalışmaya neden olmaz...
    En alt kalite ve en üst kalite macun arasında olsun 10-12 C fark forumda vardı bir arkadaş macunların kıyaslamasını yapmıştı konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_75402332/tm.htm
  • quote:

quote:

birde isi olcer diyodu hareket ettirdin mi ki? o zaman degerleri yanlis olcebilir. elini bi ekran kartinin headsinkine degdirsene bezle? eger iliksa 40-50c dir cok sicaksa 60c+ olabilir,

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

quote:

birde isi olcer diyodu hareket ettirdin mi ki? o zaman degerleri yanlis olcebilir. elini bi ekran kartinin headsinkine degdirsene bezle? eger iliksa 40-50c dir cok sicaksa 60c+ olabilir,

valla hocam heatsinke değemem ama ekran kartının üst metaline değidiğimde çok sıcak (eğer oyun açıksa) pc boştayken 55 lerde geziniyor.az önce minecraft açtım 106 dereceyi gördüm.termal macuna bakıyorum resmen buharlaşmış :D

• quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

Anlamadığım macun kalitesi boşta 80 C gibi bir sıcaklıkta çalışmaya neden olmaz...
    En alt kalite ve en üst kalite macun arasında olsun 10-12 C fark forumda vardı bir arkadaş macunların kıyaslamasını yapmıştı konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_75402332/tm.htm

hocam aynı şey işlemciyede olmuştu kalteli bir macunla 80 derceden 20-30 a düşürmüştüm.dün işlemciye sürdüğüm termale bakıyorum normal.ekran kartına bakıyorum su toplamış gibi, nokta nokta.

birde arkdaşlar bişey daha sorcam.ben işlemcinin üstünü bu monitör silmeye yarayan suya benzer sıvılarla sildim.onun etkisi olmuşmudur?

• arkadaşlar termal macunun birazdan gelcek acil cevaplarmısınız? ekran kartının işlemcisini monitör silmeye yarayan suya benzer sıvıyla temizledim.onun bi zararı olurmu.oluyorsa nasıl giderilir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.