Merhaba arkadaşlar elimde oczgxs700 power var ama anakartım ga-vm900m 1adet 4pin cpu soketim var ama elimdeki oczgxs700 2 adet cpu 2x4 pin var gelelim konuya bu power sadece 2x4 pinli anakartlardamı çalışıyor ? çünki taktığım zaman cpu 1 i takıyorum ama güç kesilmesi yapıyor hdd tık tık kafa vuruyor ve işlemci fanında güç kesilmesi yaptığı için bi hızlanıp bi yavaşlıyor..! ve 2 x 4 pinide ölçtüm 12 volt geliyor her ikisinede bana yardım ederseniz beni bilgilendirirseniz çok sevinirim... Bir şey daha sölüycem power içindeki kondastorlerden 2 si boşalmış gibi oynuyor ve bir kondastor de üzerinde ufacık akma var eyer sorun onlardan kaynaklanıyorsa kondastorü kendim değişicem ama bunu konuyu öğrenmeden ellemek istemiyorum
Sorun kondansatörlerden kaynaklanıyordur. Yeterli beslemeyi veremiyor. Aynı özellikte kondansatörler ile değiştir. Voltaj değeri aynı veya daha yüksek olabilir. Örneğin 1000mF 16V var üzerinde diyelim, sizin elinizde 25V olanı var onu da kullanabilirsiniz hatta daha iyi olur.
2 tane 4 pin çıkışının olması tek olarak çalışamayacağı anlamına gelmez. Sağlıklı bir PSU da normal çalışır.
Siz kondansatörleri yenileyin.
yani banada saçma geldi 2x 4 pin var diye çalışmama imkanı yok zaten 2. si pci ex sli yapınca kullanmak lazım sli yapmadıktan sonra gerek kalmıyor zaten 2. cpu ya demek düşündüğüm gibi kondastorlerden kaynaklanıyor tşekkürler yardımın ve önerin için