bilgisayara takılı power supply'ın arkasındaki 230 volt mu ne yazan bir yer vardı. orayı acaba ne işe yarıyor diye aşağı indirdim farklı bir volt gözüktü. sonra power tuşuna basınca bir anda çat diye bir ses geldi. az daha çarpılıyordum. bir de hafif yanık kokusu geldi. sonra hemen normale aldım. ama artık power'a basınca bilgisayar çalışmıyor.
acaba sigortası mı yandı, yoksa power supply komple gitti mi?
tamir olur mu?
100 ytl civarı fiyatı var yenisinin... bana çok pahalı geliyor.
yardımlarınızı rica ediyorum.
(konuyu teknik yardım bölümüne açmıştım, ama orada pek kimse olmadığı için belki bilen vardır diye buraya da yazdım. yaptığım kurallara aykırı ise yönetimden özür dilerim. ancak çok acil bilgi lazım)
2 ihtimal var ya psu nun devresi attı ya da komple gitti.. Bunu bir ps ciye götürmeden anlayamazsın..
Bu arada yenisi 25-50 ytl arası.. 100 e 750 lik alırsın yahu..
460w yazıyor üstünde. internette baktım 100 ytl civarı fiyatları ne bileyim fazla anlamıyorum...
Yahu ne neti?? Şu forumu kullanın biraz..
Gir forumun 2. el bölümüne, ordan da güç kaynağı bölümüne.. Bak bakalım fiyatlar nasıl..
arkadaş 420w psuyu 35 ytl e bulmuş onun da psu yandı
sourtimes'ta şöyle bir bilgi buldum:
"power supply yanması genelde güç kaynağının sigortasının atması ile karıştırılan durum. bilgisayar tuşuna bastığınızda hiç bir hareketlenme olmuyorsa öyle hemen güç kaynağını değitirmemek en iyisidir, nede olsa aletten umudu kestiniz alın yıldız tornavida girişin alete. psu'nun içerisi açılır cam sigorta iki ucundan köprülenir, bilgisayarın güç butonuna basıldığında bilgisayar çalışmaya başlamışsa, biraz el becerisi ve 1 ytl lik cam sigorta ile (gücüne göre kaç amperlik olacağı değişir) psu almaktan kurtulunur."
quote:
Orjinalden alıntı: Fb100.Yil
"power supply yanması genelde güç kaynağının sigortasının atması ile karıştırılan durum. bilgisayar tuşuna bastığınızda hiç bir hareketlenme olmuyorsa öyle hemen güç kaynağını değitirmemek en iyisidir, nede olsa aletten umudu kestiniz alın yıldız tornavida girişin alete. psu'nun içerisi açılır cam sigorta iki ucundan köprülenir, bilgisayarın güç butonuna basıldığında bilgisayar çalışmaya başlamışsa, biraz el becerisi ve 1 ytl lik cam sigorta ile (gücüne göre kaç amperlik olacağı değişir) psu almaktan kurtulunur."
Elektrik elektronik bilgin yoksa bu işe girişme derim. Cam sigortalar kolay kırılan ve yanan malzemelerdir. Ayrıca 450 watt psu dediğin öyle 100 liralık birşey değil. Tabi markasına göre. Git 350 watt doğru düzgün bi psu al 50 liraya işini fazlasıyla görür.
230v u 110v a indirmişsin sanırsam malum şebekedede 220v olunca yanması kaçınılmaz haldedir
Önlemini almadan PSU'yu açarsan kapasitörlerde birikmiş yüksek voltaj bir anda sana yüklenir öbür dünyayı boylarsın. PSU'nun kablosunu sökmüş olman falan farketmez. Böyle cihazlar ölüm tuzağıdır. Bilmiyorsan bu haltı hiç girişme hayatınla oynarsın.
Benim 1 kere yandı 35 liraya yenisini aldım ne 100 ytl si ...
quote:
Orjinalden alıntı: sparkplug
Önlemini almadan PSU'yu açarsan kapasitörlerde birikmiş yüksek voltaj bir anda sana yüklenir öbür dünyayı boylarsın. PSU'nun kablosunu sökmüş olman falan farketmez. Böyle cihazlar ölüm tuzağıdır. Bilmiyorsan bu haltı hiç girişme hayatınla oynarsın.
quote:
Orjinalden alıntı: sparkplug
hocam bu konuda hiç bilgim yok, başımıza geldi anca öğreniyoruz. yanlış birşey yaptık, bir tane daha yapmamak için sizlerin yardımlarınızı almaya çalışıyorum.
Aynısı bende oldu kondansatör yanmıştı.
Elektrikçiye götür 10-15 liraya tamir ettir veya adam gibi bir markanın 300-350W'lık PSU'sunu 50 YTL civarına al. Değerlendireceğin markalar: Cooler Master, Aopen, Asus, FSP, OCZ, Thermaltake, Enermax, SilverPower, High Power, Tagan. Başka markalara bakma. Pasif PFC, 12cm fan ve SATA çıkışları olsun ileriye dönük kullanım için de PCI-E çıkışı olsun. Yeni PSU almaya niyetlenirsen birkaç model önerebilirim zaten bu fiyat civarında iyi ürünler sınırlı.
quote:
Orjinalden alıntı: Fb100.Yil
sigortayı iptal etmek tehlikeli bence yani ben fan döndürüyomu diye denerim diğer parçalara zarar verebilir aynı işlemi yapmıştım sigortalar attı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme