Şimdi Ara

Power supply tamiri yapılırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayara benim asıl kullandığım 720W Power supply'i takınca bilgisayar açılmıyor en ufak bir hareket yok fakat eski 350W PSU'yu takınca bilgisayar açılıyor fakat 350W psu benim nereme yeticek , o yüzden arkadaşlar PSU tamiri yapılırmı , yapılırsa evde yapabilme ihtimalim varmı ? Teşekkürler.

Bu arada yeni bir PSU almam gerekirse arkadaşlar sizce ne alayım ?

Şunlara yetmesi gerek

8800GT Palit 1GB Ekran kartı
    E6750 Cpu 2.66 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2A20571EF -- 12 Temmuz 2009; 22:26:00 >

• Tamiri yapılabilir ama evde yapabilceğin bir şey değil
  • Yok ben baktım zaten evde sorun PSU sigortasından felan değilmiş daha fazlasınıda kurcalamak istemedim PSU sigortasından olsaydı hallederdimde daha fazla bakmiyayım dedim kapattım
  • Sigorta atmış olsaydı eğer. Onu değiştirmek de çözüm değil kesin atış nedeni vardır.

Ehli olan birine veya servisine yolla. Zaten yeni 750 watt psu almaya kalksan baya tutar. Tamir için servisine vermeni öneririm
  • firebal psu tamiri yapıyor.gönderiyorsun ne kadar yapılacağı fiyatını söylüyorlar beğenirsen yapıyorlar beğenmezsen geri yolluyorlar,arıza tespide de para almıyorlar yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

firebal psu tamiri yapıyor.gönderiyorsun ne kadar yapılacağı fiyatını söylüyorlar beğenirsen yapıyorlar beğenmezsen geri yolluyorlar,arıza tespide de para almıyorlar yani.

Bak bu iyiymiş

@Gimildenn güvenilir bir firmadır
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Sigorta atmış olsaydı eğer. Onu değiştirmek de çözüm değil kesin atış nedeni vardır.

Ehli olan birine veya servisine yolla. Zaten yeni 750 watt psu almaya kalksan baya tutar. Tamir için servisine vermeni öneririm

Sigortanın atıp atmadığını test edene kadar canımız çıktı bir de power suplynin etrafına kontrol kalemiyle dokunduğumuzda kontrol kaleminin ışığı yanıyor anormal bir durum mu bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Power Düğmesi Uzatma, Yardım
    15 yıl önce açıldı
    Power Supply koruması nasıl?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zyx

quote:

Sigorta atmış olsaydı eğer. Onu değiştirmek de çözüm değil kesin atış nedeni vardır.

Sigortanın atıp atmadığını test edene kadar canımız çıktı bir de power suplynin etrafına kontrol kalemiyle dokunduğumuzda kontrol kaleminin ışığı yanıyor anormal bir durum mu bu?

normal bir durumdur endişe edilecek bir durum yok topraklaman varsa sorun olmaz
    bu arada tagan 480 black edition psu tamiri zamanında bende yapmıştım 2 diyot bir kondansor patlamıştı diyotları buldum ama kondansor bulamadım 820 mikrofaratlık olması lazımdı bende 870 mikrofaratlık taktım ama maalesef 1 hafta sonra gümledi tamire değmez çünkü türkiyede aynı değerde parça bulmak zor değişecek parçalar birebir uyumlu olması lazım çünkü fabrika değerleri ona göre üretildiği için farklı değerlerde sorun çıkıyor ancak yetkili servislerde yaptırabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 13 Temmuz 2009; 1:09:58 >

• @dephyr kondansatörün büyük kapasiteli oluşu patlamasına sebep olmaz. Kondansatör durduk yere de patlamaz kondansatöre gelmeden önce bağlı olan devre elemenlarında arıza vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

quote:

quote:

normal bir durumdur endişe edilecek bir durum yok topraklaman varsa sorun olmaz
    bu arada tagan 480 black edition psu tamiri zamanında bende yapmıştım 2 diyot bir kondansor patlamıştı diyotları buldum ama kondansor bulamadım 820 mikrofaratlık olması lazımdı bende 870 mikrofaratlık taktım ama maalesef 1 hafta sonra gümledi tamire değmez çünkü türkiyede aynı değerde parça bulmak zor değişecek parçalar birebir uyumlu olması lazım çünkü fabrika değerleri ona göre üretildiği için farklı değerlerde sorun çıkıyor ancak yetkili servislerde yaptırabilirsiniz

tagan bu neyapacağı belli olmaz.
    enermaxtan şaşmayacaksın.

• quote:

firebal psu tamiri yapıyor.gönderiyorsun ne kadar yapılacağı fiyatını söylüyorlar beğenirsen yapıyorlar beğenmezsen geri yolluyorlar,arıza tespide de para almıyorlar yani.

enermax tamiri yapmayacaklarını söylediler
  • quote:

quote:

enermax tamiri yapmayacaklarını söylediler

Merhabalar,
    Herhalde konuyla ilgili yanlış bilgi edinmişsiniz. Firmamız kendi ithalatı olan Enermax dahil, kendi ithalatı olmayan her markaya da garantili servis uygulamaktadır. Arızalı güç kaynaklarınız için teknik@firebal.net adresine e-posta yollayarak irtibata geçebilirsiniz.
    Saygılarımızla.

• 720w lık psu nun garantisi varsa aldığın yere götür anlat sorunlarını belki değiştirirler
  • quote:

@dephyr kondansatörün büyük kapasiteli oluşu patlamasına sebep olmaz. Kondansatör durduk yere de patlamaz kondansatöre gelmeden önce bağlı olan devre elemenlarında arıza vardır

bu konuda haklısın ama elimde kontrol edebilecek eş değeri psu olmadığı için değerleri kıyaslamam gerekiyordu onun için bazı komponentleri atladım görünen arızaları tamir etmek yetmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.