Şimdi Ara

Power'dan gelen ses sorunu (Fan değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı çalıştırınca, arkadan çok yüksek sesle bir motor veya hırıltı gibi bir ses geliyor. Bu klasik soğutucu fanı sürtme sesinden daha beter bir şey. PC'nin arkasındaki Power kablosunu (yani ana kablo) oynatınca ses artıp azalıyor falan. Power'dan geldiğine eminim ama fan sorunu mu yoksa başka bir şey mi anlamıyorum.

Bakın dediğim gibi şu güç kablosunun power'a yerleştiği kısmından falan kabloyu az oynatınca ses değişiyor (artıyor-azalıyor) Burası çok dikkatimi çekiyor.

Dipnot: Ben bilgisayarı her açmadan önce Power kablosunu çıkarıp tekrar kasaya takıyorum. Çünkü en son donanım 1 ay önce değişikliği yapıldıktan (arızalanmıştı, tanıdık bir bilgisayarcıya verdim) sonra pc normal olarak açılmamaya başladı.(tamir edildikten sonra) Yani her kapattığımda kasadan direk açamıyorum, kablousunu çıkarıp takmam gerekiyor arkadan Power'ın. Belki bunun da etkisi olabilir diye yazdım. Fakat bu ses sorunu son 1 haftadır başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 4 Ekim 2013; 23:15:23 >

• fan dengesini kaybetmiş. sen kabloyu söküp takınca bazen dengeyi buluyor ses kesiliyor. sorun yine fan sorunu.
  • POWER KABLOSUNU TAKTIĞIN YERRİN İÇİNDE BAHSETTİĞİN SESİ YAPACAK Bİ PARÇA YOK
    YİNE FANDAN GELİYORDURO SES SÖKÜLÜP BAKILMASI LAZIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyseneya

fan dengesini kaybetmiş. sen kabloyu söküp takınca bazen dengeyi buluyor ses kesiliyor. sorun yine fan sorunu.

böyle kablo takılıyken kafasını veya plastik siyah kısmını oynatınca hafif dediğiniz gibi ses azalıyor kesiliyor veya artıyor, bir süre sonra kesilmiş oluyor.
  • bir şey söyliyeyim belki ilk defa açıyorsundur geri takarken kapağını güç kaynağını varsa plastik bir parçası kapağın kerarında onun içeri gelmesine dikkat et. Ben bi güç kanyağı yaktım sanırım ondan oldu iki parçadan oluşuyor kapağı üsttekini takarken o plastik şey dısarıda kalmıs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.