Şimdi Ara

POTANSİYOMETRE ile ADC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    0-5V pulse kaynağından elde ettiğim sinyali potansiyometre ile mikroişlemcide kontrol etmeye çalıştım ancak istediğim sonucu elde edemedim. yazılımı micro c de yaptım.Nerde yanlış yaptığım hakkında en ufak bir fikrim yok...

unsigned int x;

void main() {
    ANSEL = 0x04; // Configure AN2 pin as analog
    ANSELH = 0; // Configure other AN pins as digital I/O
    C1ON_bit = 0; // Disable comparators
    C2ON_bit = 0;

TRISA = 0xFF; // PORTA is input
    TRISC = 0; // PORTC is output
    TRISB = 0; // PORTB is output

do {
    x = ADC_Read(2); // Get 10-bit results of AD conversion
    PORTB = x; // Send lower 8 bits to PORTB
    PORTC = x >> 8; // Send 2 most significant bits to RC1, RC0
    } while(1);
    }
     POTANSİYOMETRE ile ADC

• Pulse kaynağı yerine potansiyometreyi 5v kaynağa bağlayın düzelmesi lazım.
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama pulse olması gerekiyor çünkü tristörü tetiklemek için burdan gecikme vericem.
    asıl yapmam gereken proje şu şekilde ;
    Biz bu sene bitirme tezi olarak "kontrollü doğrultucu ile dc motor hız kontrolü" yapmayı planlıyoruz. Hocamızın yönlendirmeleriyle baya da yol katettik gibi, Hocanın bizden istediği, 220v AC şebekedeki gerilimin sıfır geçiş noktalarını belirleyip, bunu PİC'e okutarak SCR ye tetik vermek. Yani bu sayede AC şebeke gerilimini , SCR 'ye verdiğimiz açıya göre kontrollü doğrultucu da düzenleyebileceğiz.
    Bu doğrultuda , sıfır geçiş devresini ve doğrultucu devresini tamamladık sıra sıfır geçişden elde ettiğimiz 0-5v sinyali PİC 'e okutup ona göre SCR sönüme giderken tetik vermeye geldi. @mylord92
  • PICaso P kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız entegrede muhtemelen 0-5v sinyal geliyor. Bunu ADC kanalı ile okumak yerine düz bir pine bağlayın ve "pin state change interrupt" kullanarak çözmeye çalışın. Zero cross interrupt ile bizde geçenlerde böyle bir proje yaptık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.