Şimdi Ara

Streo potansiyometre yerine dandik potansiyometre.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aşarıdaki resimdeki kulaklık amfisini yapacağım ancak kırmızı daire içindeki pot çok pahalı ve onu manisa'da bulamam. Onun yerine dandik 3 bacaklı pot kullanmak istiyorum. Bunun için bağlantıyı nasıl yapıcam isterseniz ares çizimini vereyim siz düzenleyip atarsınız.

Devrenin ares çizimi. (Tıklayınız)

Streo potansiyometre yerine dandik potansiyometre.

• Yukarı arkadaşlar, bir an önce yapmak istiyorum.
  • Soldaki kısmı normal pota göre uzatacaksın.Sağdaki iki bacakta anahtar içindir.İstersen kısa devre yaparsın yada anahtar bağlarsın.Potuda istersen bluemavi de bulabilirsin.Yaklaşık 11tl ye almışım ben.Normal stero potlardan çok daha iyidir.

Anahtar işini de bertan88 söylemiş.
  • Orijinalden alıntı: *666*

50 kurusluk parca her elektronıkcıde bulunur nıye bukadar kastınkıhttp://www.dorukanstore.com/10K-Stereo-Potansiyometre,PR-8345.html

Orijinalden alıntı: pea.

Alps pot'ları ebay'den filan getirtebilirsin ama birkaç hafta beklersin.
    Normal 6 bacaklı stereo potansiyometreyi kutuya sabitleyip, kablo çekebilirsin.
    3 bacaklı pot, mono olur. 2 tane kullanman gerekir, saçma olur. Stereo pot kolay bulunur.

Orijinalden alıntı: bertan88

Soldaki kısmı normal pota göre uzatacaksın.Sağdaki iki bacStreo pot aldığım zaman arkadaki 2 bacak boşta kalacak onlar ne işe yarıyor ? Sadece anahtar görevimi görüyor. Anahtar görevi görüyorsa birbirine kısa devremi yaptırmalıyım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: EasyBell

Orijinalden alıntı: *666*

50 kurusluk parca her elektronıkcıde bulunur nıye bukadar kastınkıhttp://www.dorukanstore.com/10K-Stereo-Potansiyometre,PR-8345.html

Orijinalden alıntı: pea.

Alps pot'ları ebay'den filan getirtebilirsin ama birkaç hafta beklersin.
    Normal 6 bacaklı stereo potansiyometreyi kutuya sabitleyip, kablo çekebilirsin.
    3 bacaklı pot, mono olur. 2 tane kullanman gerekir, saçma olur. Stereo pot kolay bulunur.

Orijinalden alıntı: bertan88

Soldaki kısmı normal pota göre uzatacaksın.Sağdaki iki bacStreo pot aldığım zaman arkadaki 2 bacak boşta kalacak onlar ne işe yarıyor ? Sadece anahtar görevimi görüyor. Anahtar görevi görüyorsa birbirine kısa devremi yaptırmalıyım.

Arkadaşlar alıntı yapmışım ama mesajı yazmayı unutmuşum :) Arkada 2 bacak boşta kalıyor onlar ne işe yarıyo ? Anahtarlama mı yapıyo ? Anahtarlama yapıyorsa orayı kısa devre mi ettirmem gerekir.

• Çin malı pot kullanman hem kanallar arası seviye farkına hem de çevirirken fırça gürültüsüne neden olur büyük ihtimal. İki pot kullandığın zaman da (stereo yerine mono demişsin) sürekli sağ ve solu aynı seviyeye getirmek için (RL balans ayarı) iki potu kurcalayıp duracaksın ya da stereoyu monoya çevirip 3 bacaklı pot kullanacaksın Bence bluemaviden falan kaliteli bir potansiyometre almalısın. Çoğu zaman potansiyometre ve kaliteli jaklar elektronik komponentlerin tamamından daha pahalı olurlar. Low ESR kapasitör kullandığında hele entegrenin plaketin maddi değeri 0 kalır. Başlarda tuhaf gelir bana da gelmişti ama boşa harcama değil kesinlikle.

Bu arada, devreyi bilmiyorum ama çok büyük ihtimel lineer değil, logaritmik potansiyometreye ihtiyacın var.

• Kardeşim bende devreyi yaptım ama kulaklık ile denediğimde tam sonuç alamadım ses net olmuyor boğuk boğuk çıkıyor.

Devreyi preamfi olarak da kullanmayı denedim(TDA7560'ın önüne) sesi arttırınca hemen cızırtı sorunu yapıyor.

Bende Stereo Potansiyometre kullandım.

Not:Arkadaşlar devrede sorun var mı yok mu bilemem ama ben verim alamadım.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.