Şimdi Ara

Posetin parali olmasini savunanlar bu sorularima cevap bekliyorum! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
25.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu düzenlemeye bile muhalefet edenler çıktı ya, artık Türkiye'de hiç bir şeye şaşırmam herhalde.

    Avrupa'da bu iş böyle yapılıyor kardeş. Adamlar bir şey biliyor ki yapmış.Türkiye'ye özel bir durum, kimsenin farketmediği bir komplo falan yok, boşuna evhamlanıyorsun. Bez torbanı alacaksın, markete torbanla gideceksin. Buna üşeniyorsan para vereceksin (bence bu ücret de can yakacak bir miktar olmalı ve istisnasız uygulanmalı, şu kadar alışveriş yapana bedava poşet vs. yasak olmalı)



    Bunun bir adım ötesi her türlü ambalajın ayrı çöplere atılması (atmayanın cezalandırılması) ve doğru düzgün düzenli geri dönüşüm yapılarak belediyenin bu işten para kazanarak çöplerin gömülmesini asgari düzeye çekmesi. Gerçi bunu da "geri dönüşüm işçileri aç kalacak" diye eleştirenler çıkacaktır, biz ruhsatsız kayıtsız vergisiz çalışan insanların çöpleri karıştırıp sokağa saçmasını seviyoruz çünkü.



    Bizim insanımız çok acayip, cahil halk yeni getirilen kurallara itiraz etmeden iyi kötü uyarken okumuşlar garip gerekçelerle itiraz ediyor. Ben 96'da üniversiteye başladığımda kapalı mekanlarda sigara yasağı yeni başlamıştı, Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyan "muhalif" öğrenciler inadına yemekhanede sigara tüttürüyordu. Benzer bir durum sokak köpekleri itlaf edilmeye başlandığında da yaşanacak. Cahiller AB standardı uygulamayı desteklerken okumuşlar karşı çıkacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonunda geldi ve iyi oldu. Ben zaten alışverişlere hep sırt çantamla gidiyorum. Gittiğim ülkelerin sanırım hepsinde bu uygulama vardı ve çok mantıklı bulmuştum. İnsanlar alışverişe evden getirdikleri poşetlerle veya sırt çantaları ile gidiyorlar. Yada kaliteli büyük bir poşet alıp hep onu kullanıyorlar. Avrupada alışverişe herkesin arabayla geldiği falanda yok.

    Gerçekten son zamanlarda yapılan en mantıklı hareketlerden biridir.

    Umarım çevreye ve trafiğe daha iyi kurallarda gelir.
  • Amaç çevreyi korumaksa plastik poşetleri komple kaldırsınlar. Halkı pazar arabasıyla, sırt çantasıyla, büyük torbalarla alışverişe teşvik etsinler. Yine çevreyi korumak ve zehirli gaz salınımını azaltmak için bol bol bisiklet yolları yapsınlar hatta şehirlerarası bisiklet yolları bile yapmalılar. Bisikletten alınan vergiyi bir süreliğine düşürmeliler ki vatandaş arabayı bırakıp bisiklete daha fazla geçiş sağlasın. Tabi bunları yapmazlar çünkü benzinden gelen vergi oldukça büyük bir geliri kapsıyor. :) Çevreyi korumak, sağlıklı nesiller yetiştirmek falan hikaye amaç yeni vergi kalemleri oluşturmak.
  • Veee İşletmelere bir vergi kalemi daha ekleniyor. Poşetlere para alındığı için ticari kazanç sayacaklar % bilmem kaç poşet vergisi yolda:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 kuruşa bez çanta satsinlar tekrar tekrar kullanalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1-Doğada çözünse dahi bu poşetlerin kullanımının olumsuz yönleri var. Biz çok küçük rakamlar olarak görsekte yüzbinlerce milyonlarca poşet alıp firmalar müşterilerine veriyor. Büyük resme baktığınızda milli servetin saçma sapan birşeye harcandığını görebilirsiniz. Firmalar bu rakamları düşürüp kendi işlerine yatırsa istihdam olarak daha çok fayda sağlayacaklardır.

    2-Çöp poşetlerinin hangi maddelerden üretildiğini araştırmanızda fayda var.

    3-Bu ürünlerle ilgili devlet herhangi bir aksiyon alamaz. Gıda vb ürünlerin sağlıklı olabilmesi için belirli ambalajlanmalar gerekmektedir. Firmalar şahsi olarak ambalaj giderlerini son tüketiciye yansıtırsa bu ürünü alıp almamak size bağlı. Firmaların ürünlerinde kullandığı ambalajlar doğrudan ürün kalitesine etki etmektedir. Sudan örnek vermek gerekirse yeni nesil pet şişelerin zaten plastiklerinin önceki jenerasyonlara göre çok daha ince olduğunu anlamak zor değil. Elinize alır ve şişeye parmakla bastırırsanız ne kadar ince ambalaj kullanıldığını anlarsınız. Önceki kalın petler hem doğaya zarar veriyordu hemde firmalara ek maliyet oluşturuyordu. Ürünün kalitesini düşürmeyecek sağlıklı şekilde saklayabilecekse eğer düşürebildikleri kadar malzemeleri inceltip hem maliyetten hemde çevre kirliliğinden kurtulmak çok mantıklı. Çünkü çağımız artık bunu gerektiriyor.

    4-Bu çevreye zararlı olduğu düşünülen ambalajların kullanılmasını engellemek söz konusu olamıyor. Elbette kullanılacak çünkü bazı ürünlerde alternatifini bulmak çok zor. Örneğin eğer kese kağıdı bulamıyorsanız o anda gidipte aldığınız açık pirinci fileye koyup taşıyamazsınız. Buradaki hassas nokta bu ambalajların az ve gerçekten gerektiğinde kullanılması. Bizim milletimiz markete gidip 1 poşetlik alışveriş yapıyor ve 3-4 adet poşeti ısraf ederek evine götürüyor. Sonuna kadar destekliyorum. Bu halkın cebine yansıtılmalı. Bizim insanımızı ancak bu şekilde bilinçlendirebilirsiniz. Bu poşetleri firmalar üretecek. İstihdam sağlayacak. Para kazanacak. Vatandaş ise gerçekten ihtiyacı olduğu kadar ambalajı alıp en verimli şekilde kullanacak. Parasını ödeyecek.




  • Baştan sona katılıyorum 👏👏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki o poşet üretimi için fabrikalarda çalışan insanlar nolcak bi kısmı işsiz kalacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan avrupa birliği ötv bile uyum yasalarıyla geldi. Şimdide bu çıktı. Almıyacaz diyin bitsin. Hep bişeyler çıkartıyorlar...
  • Şu andaki durum devam etmemeli.

    Alternatifler:
    -File
    -bez torba (marketler bu ay bnelli bir alışveriş karşılığı ücretsiz vermeli yıllarca kulanılacak kalitede olmalı. uzun süredir bez torbalar bimde satılıyor haberleri var sanırım
    -kaliteli poşet(defalarca kullanılabilecek yapı marketlerinki gibi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etimonster -- 13 Aralık 2018; 15:51:34 >
  • RichardB kullanıcısına yanıt
    Poşetler paralı olunca nasıl çevre kirliliğine engel olunuyor anlamadım ben parasını verip mecbur alıcam nabıyım kucağımda mı götüreyim,poşet yerine kese kağıdı vericekler deseler o zaman anlarım.
  • Poşetin paralı olmasını değil ama poşet kullanımının azaltılmasını destekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafalar yine pırıl pırıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExTReMee

    Ben bir mağazacı olarak destekliyorum bu kararı. İnsanlar ona buna poşet istiyor 1 tane veriyorsun 2. Ve 3. İstiyorlar gereksiz israf bedava diye. Uzun zamandır duyduğum en mantıklı şey poşetlerin paralı olması.
    Koyun can derdinde, kasap et derdinde
  • Meyve sebze reyonunda ki poşetler ücretsizmiş. O poşetleri almak için illa meyve yada sebze almak zorunlu olur mu bilmiyorum, zorunlu ise içine 1 tane maydanoz atın sonra abur cuburları doldurup yolunuza devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ak partinin iki olayını sevdim birincisi sigara yasağı ikincisi poşet yasağı oluyor. Nolmuş arkadaşlar gider büyük bir kumaştan sağlam bir poşet alırız eskiden pazar alışverişinde kullanırdık. Olur biter.Bence yerinde bir uygulama. Komple yasaklanması lazım.
  • Tek cümlede açıklamak gerekirse bu poşetleri doğada dönüştürdüğümüzde faydası yokken zararları çoktur. Petrolün ne zamandan beri faydası zaten olmuştur ki. Plastiğin insana da zararı mevcuttur sonuç olarak. Doğada çözünmemesi gereken şeylerdir plastik ve çeşitleri...
  • İngilterede de posetler ucretli ancak 5 kurus. 99 kurusa biaey alip 1 lira verdigin zaman 1 kurus geri veriyor. O 1 kuruslarla da poset aliyor insanlar. Hem 1 kuruslar ise yaramis oluyor hemde burdaki gibi 5 tane urun icin 3-4 tane poset alinmamis oluyor.

    25 kurus cok fazla. 10 kurus olmaliydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 13 Aralık 2018; 16:36:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Posetin parali olmasini savunanlar bu sorularima cevap bekliyorum!

    Bu bir balina iyi baki. ! Turkiye de sadece denizlerden AYLİK 115 TON PLASTİK atik cikartiliyor migrosdan METRO dan usenmeyin ve bir BEZ poset alin ve kullanin bu UYGULAMANİN cok gec yururluluge girdigi icinde uzgunum. En iyisini yaptilar .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mantıken bakıldığında bedava vermiş kullanmışım poşeti, ya da 25 kuruş verip alıp kullanmışım poşeti.
    Ne farkı var şimdi bunun? Birinde 25 kuruş verdim diye poşet daha çabuk mu toprağa karışacak nedir yani?

    Komple yasaklayacaksın ve herkese bez torba dağıtacaksın ki biz de bunun mantığını görelim, faydasını anlayalım.

    Güzelim ağaçları, ormanları kesip villa dikenler bu kararı veriyor ve sonra çevreyi korumak için diyorlar ya burası işte çok abes kaçıyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.