Şimdi Ara

Posetin parali olmasini savunanlar bu sorularima cevap bekliyorum! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
25.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ağlamayın beyler, 1 paket bisküviye 2 poşet alamayacaksınız işte artık. Gayet iyi bir karar. Poşetinizi çöp kutusu yerine yere atmak için para vereceksiniz artık. Yere poşet atmak 10-15 kuruş olacak. Bence çok iyi bir uygulama. Zaten her türlü şeyin rantı var poşetinde rantı olsun göz çıkarmaz artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 12 Aralık 2018; 22:44:2 >
  • Ben bir mağazacı olarak destekliyorum bu kararı. İnsanlar ona buna poşet istiyor 1 tane veriyorsun 2. Ve 3. İstiyorlar gereksiz israf bedava diye. Uzun zamandır duyduğum en mantıklı şey poşetlerin paralı olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bedavacılar, soğutulmuş suyun, sıcak sularla aynı paraya satılmasını da istiyorlar, hahaha illaki soğuk içmeyecek birilerine onun masrafını, yani elektrik parasını vs. iteleyecekler.

    Bayramlarda bedava otobüsü de çok sever bunlar, gereksiz yere, bedava diye sabahtan akşama kadar otobüslerden inmeyen tipler doluşur, haha, bütün yıl düzenli olarak fazladan ödeme yaparak sübvanse olunur böyle bedavacılara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 12 Aralık 2018; 22:54:42 >
  • hadi inanıp doğa için yapıyorlar diyelim o zaman plastik atık koyunca para veren otomatlardan koysunlar.
  • Dünyanın birçok ülkesinde yürürlükte olan bir uygulama bu. Bize özel değil yani. Akıntıya karşı kürek çekemezsiniz :)
  • Fazla poşete bende karşıyım ama lazım olduğu zamanlar oluyor onun dışında farketmez. Zaten bime falan kalın poseetler gelecekmiş bunlar degil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mağazalarda durum nasıl? kıyafet alırken de aynısımı olacak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dönüşüm tesisleri ne iş yapıyor acaba plastik hammaddeye dönüşümü mümkün bu poşetlerin örneğin sokaktan çöp ve kağıt toplayanlara poşet başı 10 kuruş ekstra alacaksın denseydi etrafta ne plastik poşet kalırdı ne pet şişe bu işe emek verenlerde bi nebze olsun para kazanırlardı .
  • 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
    evet bundan haberim var zaten, ama hükümeti desteklediğim için değil uygulamanın doğru olmadığını paylaşmak için o linkleri verdim, zira kutuplarda bile plastik atıkların sebep olduğu toksik maddelerin izine rastlanıyor, denizlerin ve özellikle hint okyanusunun hali gerçekten içinden çıkılmaz bir hale doğru gidiyor

    ayrıca geri dönüşüm adı altında çöplüklere istiflenen ciddi bir ithal çöp yığını ve getirdiği rant var, çin eskiden bunları işleyip hammadde olarak kullanırken geride belli bir miktardan fazla artık bırakan şeyleri artık kabul etmemeye başladı, haliyle avrupa ülkeleri de çöpü atacak yer ararken bizim ultra zeki paragözler çıkıp buraya yığmaya kalkıyor

    olur da bir gün bu hükümetten kurtulursak daha ne enkazlar göreceğiz onu kimse bilemez zaten




  • Kıbrıs'ta 1 Aralık'tan itibaren poşetlerden 25 kuruş almaya başladılar. Türkiye'de bazı konularda hak veriyorum ancak Kıbrıs'ta çok doğru bir karar alındığının üstüne basmam gerekiyor. Burada geri dönüşüm poşetinden kullanılmıyor, ertan markete git poşetin üzerindeki kanserojen maddeyi eline alır almaz hissediyorsun zaten. Buranın yerli Türk'ü ve bazı İngiliz komşularımız hep bez poşetler ile alışverişlerini yaparlar. İhtiyaç olduğunda elbette alınıyor ancak parayla mecburi bilinçlendirme yapılması bence güzel bir şey. Bazı şeylerin yavaş yavaş evrimleşmesi gerekmektedir.
  • Avrupaya gittigimde ilkten garip gelmisti ama sonra alismistim ya millet cantasina atiyor ozellikle kadinlar yada bez posetleri var cantalarinda ona koyuyorlar.



    Tabi Turkiye gormemis ve cok geri kalmis bir millet.

    (Kendini entellektuel gorenlerde bu tanima dahil)

    Bu tip uygulamalari kabullenmeleri sancili olucaktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Avrupa ds böyle olduğunu bende biliyorum. Fakat her yerde böyle değil "Avrupa da böyle!!" demekle Avrupa'da öyle olmuyor. Mesela Ümraniye ikea da poşet paralı neden? Adamın poşeti süper kaliteli maliyeti var.



    Kaldı ki bir arkadaş yazmış kullandığımız herşey plastik herşeyin sert plastik olduğu ve doğaya çöp olarak atıldığı bir dünya var. poşet yasaklamak nedir?



    Bu herkesin bez torbasını veya cebinde poşet taşıması falan bize gelmez. Bizim halka bu işler gelmez. kendimizi kandırmayalım. "mış" gibi de yapmayalım.



    Her alışverişten ortalama 1 lira verginin adıdır bu. Tüketim vergisi. Kdv ye ek vergi. Adını ötv koy Osman koy Hüseyin koy fark etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poşet konusundan ayrı olarak sormak istediğim bir şey var.Tamam kağıt atık geri dönüşüme uğrayabiliyor.Fakat fişlere dokunulmuyor.Kesilen ağaçları koruma mantığı neden yok.İlla AB süreci standartlarında olması mı gerek.Özellikle migrostan alışveriş yaptığınızda bir fiş veriyorlar evlere şenlik kol boyunuz kadar fiş çıkıyor 3e 4e katlıyorsunuz cebe koyabilmek için.Madem bu kadar çevre ve doğa dostu olmaya karar verdik ona da el atılması gerek.
  • çevre için poşetlere paralı sistem getirenler,hali hazırda var olan bir havalimanının kapasitesini arttırabilecek durumda iken,rant derdine yeni hava alanı yapacağız diye istanbulun kuzey ormanlarını yok ediyor. çevreymiş,yerim sizin çevrenizi.
  • Baktılar gelir seviyesi dövizin de katkısı ile iyice eridi, vatandaş Bim, A101, Şok v.b marketlerden sofrasına yemek koyma peşinde ve birçok kişi de vergisi yüksek olan lüks tüketim ürünlerini alamıyor veya kullanamıyor. Eee düşük gelir seviyesine sahip vatandaşın da cebindeki son 25 kuruşu nasıl alırlar? Neymiş doğayı korumakmış! Yersen ...
  • AKPye oy vermedim. Vermeyeceğim de.
    Ama bu poşet işi yararlı. Sokaklara bakın, poşetten geçilmiyor. Denizlere bakın, poşet ve şişeden geçilmiyor. Umarım pet şişe de yasaklanır.
    Uzun ömürlü market çantalarından alacaksınız 10 tl verip, onu kullanacaksınız. Yoksa 25 kuruş ödeyeceksiniz. Yazık çevreye.
  • kendisi hiç alışverişe gitmeyenler hemen belli oluyor

    hala tek poşetle olacak zannedenler eminim başını bilgisayardan kaldırmayan ,her işi anne babası yapan tipleridr
    yahu ne tek poşeti ,bir ev işin alışverişe gittiğinizde bir sürü poşet gerekiyor ,zannediyorlar ki aileler alışverişe gittiğinde bir gofret alıp dönüyor

    bu işlerde bir bez çantada yetmez ,her ürünü tek çantaya nasıl koyacaksın (kırılabilir olanlarla ,sert ürünleri aynı çantaya koyunda görelim)

    yurt dışı deyip duranları hala görüyoruz ,kardeşim onlar ne yapsa bizde aynısını yapmak zorunda mıyız ? ,o zaman adamların tüm uygulamalarını alalım ,ondan sonra paralı poşet için bizde sesimizi çıkartmayız

    her yer poşet diyenleri de anlamıyorum ,arkadaş siz nerede yaşıyorsunuz nerede bu poşetler ,biz niye görmüyoruz ?

    peki çöpleri neyle toplayıp atacağız diyorum ?
    bir tane büyük poşet alıp onunla atarsınız diyor
    adamın ev yaşantısıyla hiç ilgisi olmamış yahu

    büyük poşet dolana kadar kokmaz mı arkadaş ,sonra büyük poşeti apartmandan indirirken zorlanmayacak mıyız (asansör yoksa) ,üstelik büyük poşet olunca yine aynı oranda çevreye zarar vermeyecek mi ?

    denizlere atanlar varmış
    ee denizlere kamyon lastiği dahi atan var ,af edersiniz adam öküz ise sadece poşeti parayla satınca mı denizler kurtulacak ?

    bu iş yürümez ben şimdiden söyleyeyim
    marketlerde kavgalar dahi çıkarsa şaşmayın




  • sioux kullanıcısına yanıt
    Kanadada 2018 basindan beri belirli plastik posetler yasak. Biz alistik kendi sirt cantamizi, bez posetimizi goturuyoruz. Marketlerde organik posetler, buyuk kese kagidi gibi cantalar ve bez posetler satiliyor 3 tanesi 1 dolar gibi fiyatlari. 1 kere aliyorsun tamam.. Dogaya nekadar katkisi var tam bilemiyorum ama konu ile ilgili makale okuyan goren varsa paylasirsa bizde bilgilenmis oluruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    Kıbrıs'ta 1 Aralık'tan itibaren poşetlerden 25 kuruş almaya başladılar. Türkiye'de bazı konularda hak veriyorum ancak Kıbrıs'ta çok doğru bir karar alındığının üstüne basmam gerekiyor. Burada geri dönüşüm poşetinden kullanılmıyor, ertan markete git poşetin üzerindeki kanserojen maddeyi eline alır almaz hissediyorsun zaten. Buranın yerli Türk'ü ve bazı İngiliz komşularımız hep bez poşetler ile alışverişlerini yaparlar. İhtiyaç olduğunda elbette alınıyor ancak parayla mecburi bilinçlendirme yapılması bence güzel bir şey. Bazı şeylerin yavaş yavaş evrimleşmesi gerekmektedir.
    Lefkoşe demisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RichardB kullanıcısına yanıt
    Kanser'den bahsediyorsan 3G - 4G - 5G kapatman lazım mobil iletişimi kesmen lazım evinin her yerinde sinyal var.

    MR ve Tomografi cihazına girmeden bir sürü kağıt imzalıyorsun ki 1 kere cihaza giriyorsun.Baz istasyonları hayatının her anında var sağlık alanında hiç çalışma yapılmadı 5G geliyor daha yüksek frekans daha fazla güç daha fazla radyasyona maruz kalacaksın bence en büyük tehdit budur.

    Bence poşetten çok plastik şişelenmiş sular daha tehlikeli markete gidiyorsun aldıklarını poşete koyuyorsun 1 tane alıyorsun su her zaman alıyorsun ve çöpünü nereye attığın belli değil poşeti en azından çöp olarak kullanıyorsun yakılıp imha ediliyor.

    Daha önemli işler var iken neden poşete takıldılar anlamıyorum yoksa Bim plastik poşetten zarar mı ediyor siyasi olarak vatandaşı soymak için elinden geleni yapıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.