Şimdi Ara

Portakal ciklet yumurtlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler akvaryumumda 1 e 1 d portakal cikletim var. Dişi ağzını doldurmuş yemek yemiyor ve saklanıyor. Erkek ise surekli kovalayıp ciftleşmek istiyor. Bende dişiyi file yavruluğa aldım. Rahatça hareket edebiliyor. Bildiğim kadarıyla ilk yavrulaması olduğu için kendine bırakıcam. File de kalmasında bir sıkıntı olur mu ? Erkek aşırı kovalıyor yoksa ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Fileye dokunup duruyor balık beyler . Yumurtaları yutarmı ? Çıkartsam daha mı sağlıklı olur ?

• Hiç dokunmaman daha iyi olur.Kayalar vs varsa akvaryumda sorun olmaz sonuçta ilk yavruları kaybedebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xen_44

Hiç dokunmaman daha iyi olur.Kayalar vs varsa akvaryumda sorun olmaz sonuçta ilk yavruları kaybedebilirsin.

Kayalık yok hocam. Sadece çölek var ama erkek olan surekli kovalıyor. Yinede çıkartıyım mı tulden ?

• Keşke baştan ayırmasaydın.Ama benim fikrim taşlardan mağaralar yapabiliyorsan yap ve balığı sal.
  • quote:

Keşke baştan ayırmasaydın.Ama benim fikrim taşlardan mağaralar yapabiliyorsan yap ve balığı sal.

ayıralı 10 dk falan olmuştu hocam zaten. Siz dedikten sonra direk çıkarttım fileden şuan dışsrda yani.

• Balıkları takip et bu arada.Ağzı kaç gündür dolu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavuk neden balık kokuyor?
    12 yıl önce açıldı
    Konserve ton balığı yenir mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Balıkları takip et bu arada.Ağzı kaç gündür dolu.

Ediyorum hocam da erkek arada bir kovalıyor. Ayrıca bugun farkettim dostum dun almış olabilir ağzına da yumurtaları ağzında çeviriyo sanki yutmaz dimi böyle bişeyde ?

Vede yumurtaları yemezse kaç gun sonra alırım yavru ? Ozaman ayırmalıyım dimi sonuçta karışık akvaryum ?

• Eğer yavruları yaşatmak istiyorsan 1 haftadan kusturman iyi olur.
  • quote:

Eğer yavruları yaşatmak istiyorsan 1 haftadan kusturman iyi olur.

Anladım da ilk kez alıyo ağzına hocam. İlk seferde dokunmayın diyolar ?

• köylügörenmasumufo K kullanıcısına yanıt
    Malavi çikletleri genel olarak 1 erkek 4-5 dişi gibi koloniler halinde beslenmesi gerekir.Erkeğinizin dişiyi kovalaması normal bir durum bunu önlemek için akvaryumunuza en azından 2 dişi daha alıp eklemeniz gerekir.Dişiyi küçük hacimde bırakırsanız strese girip yavruları tükürebilir veya yutabilir.İlk kez yavru tutan dişiyi kustarmanız iyi sonuç vermez sonraki çiftleşmelerde isteksiz olacaktır yavruları tutmayı beceremeyip tükürme riski yaşabilirsiniz.Anladığım kadarıyla kusturma konusunda da tecrübeniz yok.Tecrübesiz ellerde balığı hırpalayıp ölmesine neden olabilirsiniz.Akvaryum hacmi ve canlılar hakkında detaylı bilgiler verirseniz daha net fikir söylenebilir.
  • Ben tropheus ürettim ama akvaryum 600 litre ve 8 balık vardı.Hiçbir yavruyu yemeden kendileri büyütüyorlardı.Çok nadiren kusturuyordum.Senin akvaryum ne kadar kalabalık yavruların büyüme şansı varmı bilmiyorum.Ben genellikle tek eşli balıklarda ilk yumurtaya dokunma iç güdüleri gelişsin olayını biliyorum koloni balıklarında öyle birşey olduğunu sanmıyorum.Kesin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler.Ama benim fikrim kustursan daha iyi olur.
  • quote:

Ben tropheus ürettim ama akvaryum 600 litre ve 8 balık vardı.Hiçbir yavruyu yemeden kendileri büyütüyorlardı.Çok nadiren kusturuyordum.Senin akvaryum ne kadar kalabalık yavruların büyüme şansı varmı bilmiyorum.Ben genellikle tek eşli balıklarda ilk yumurtaya dokunma iç güdüleri gelişsin olayını biliyorum koloni balıklarında öyle birşey olduğunu sanmıyorum.Kesin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler.Ama benim fikrim kustursan daha iyi olur.

Tek eşli yumurta döken balıklarda neden yumurtaya dokunma gereği duyulduğunu anlamadım.İlk yavru alan dişinin annelik güdüsünü tatması gerektiğini düşünüyorum.Eğer kusturulursa çiftleşmeye karşı isteksizlik ve yumurta tutmada problemler yaşanabiliyor.http://www.akvaryum.com/ adresindeki makaleleri inceleyin bence.Ayrıca kusturma olayına tamamen karşıyım bana kalırsa kusturma sadece yavruların yenilmesini engelleme amaçlı yapılırsa doğrudur.Doğal sürece etki edip dişiye onca eziyet çektirmeyi insaflı bulmuyorum nede olsa herşeyin en güzeli doğal olanı.Tropheuslar çoğunlukla otçul türler oluyor yani yavruları yemek istemelerinden ziyade hareket ettikleri için vurup öldürebiliyorlar geniş hacimli tanklarda kaya takviyesiyle bende müdahale etmeden aynı akvaryumda doğup büyüyen yavrulara sahip oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Malavi çikletleri genel olarak 1 erkek 4-5 dişi gibi koloniler halinde beslenmesi gerekir.Erkeğinizin dişiyi kovalaması normal bir durum bunu önlemek için akvaryumunuza en azından 2 dişi daha alıp eklemeniz gerekir.Dişiyi küçük hacimde bırakırsanız strese girip yavruları tükürebilir veya yutabilir.İlk kez yavru tutan dişiyi kustarmanız iyi sonuç vermez sonraki çiftleşmelerde isteksiz olacaktır yavruları tutmayı beceremeyip tükürme riski yaşabilirsiniz.Anladığım kadarıyla kusturma konusunda da tecrübeniz yok.Tecrübesiz ellerde balığı hırpalayıp ölmesine neden olabilirsiniz.Akvaryum hacmi ve canlılar hakkında detaylı bilgiler verirseniz daha net fikir söylenebilir.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkurler hocam. Akvaryum 100 litre ve yavru ağırlıklı. Yavruları değiştirmeyi planlıyorum. Ayrıca daha önce kusturdum onda problem yok. Ancak bende doğal ortamda kusmasından yanayım. Ondan balığı çıkattım fileden . Resim ekliyorum sizde daha net görebilirsiniz. İyi akşamlar.

• Tek eşlilerde ilk yumurtalara dokunmayın güdüleri gelişsin dedim zaten bende.Yanlış okumuşsun yazdığımı :) Dediğim gibi tropheuslar otobur ve akvaryumda sadece onlar vardı birde akvaryum çok büyüktü o yüzden dokunmuyordum.Fakat akvaryum kalabalıksa 1-1 koloniden yumurta aldıysan bence bunun tek çözümü kusturmak.Yoksa balıklar yem olacaktır.Benim fikrim bu tabiki.
  • quote:

Tek eşlilerde ilk yumurtalara dokunmayın güdüleri gelişsin dedim zaten bende.Yanlış okumuşsun yazdığımı :) Dediğim gibi tropheuslar otobur ve akvaryumda sadece onlar vardı birde akvaryum çok büyüktü o yüzden dokunmuyordum.Fakat akvaryum kalabalıksa 1-1 koloniden yumurta aldıysan bence bunun tek çözümü kusturmak.Yoksa balıklar yem olacaktır.Benim fikrim bu tabiki.

Haklısınız hocam ancak elimde kuluçka makineside yok zaten. En azından balık öğrensin anaçlığı. Şuanda yumurtaları surekli çeviriyor.

• Zaten 1 haftadan önce kusturma.1 hafta kalsınlar bakalım sonrasına sonra bakasın :)
  • quote:

Zaten 1 haftadan önce kusturma.1 hafta kalsınlar bakalım sonrasına sonra bakasın :)

Doğru hocam . Teşekkurler

• Konu başlığını açan arkadaşın affına sığınarak yazıyorum bazı şeyleri.
    ---------
    En çok tartışma mevzularından biri daha. :)
    Şimdi tartıştığımız konular netleşiyor aslında.
    Doğru akvaryum litresi doğru balık adedi doğru dekor diyoruz. Nedeni bu.
    Kalabalık akvaryum her türden bir iki tane var ve biri yavru tuttu hemen başlıyoruz düşünmeye.
    Napiyim ayırayımmı kusturayımmı vs vs vs.
    Malawilerde 1e 4d şeklinde bakılması kuralına uyulsaydı o erkek bu dişinin peşine düşmeyecekti.
    100 litrede o kadar balık türü olmasaydı yavru yenirmi dişi hırpalanırmı diye düşünülmeyecekti.
    AKvaryum dekoru uygun olsaydı yavrular otomatik saklanacak ve kendi kendilerine doğal olarak büyüyecekti.

Ben ticari bakmadığım için balıkların kusturulmasına karşıyım.illaki heveslisine balığın ilk kez yavru tuttuysa kusturma derim.
    ikinci üçüncüde bir yavru akvaryumu edin dişiyi oraya al orada kustur derim.
    Birde kusturacak kişi tecrübesizse lütfen biraz makale okusun youtube videolarını izlesin.
    sonra balığın ne yüzgeci kalıyor ne solungacı. kusturulacaksa 14. günden sonra kusturmak en doğrusudur.

Ülkemizde ne yazıkki bu hobi gelişemiyor.
    Ülkemizde yapılan bir çok şey ne yazıkki yanlış.

Tarla sulamayı bilmediğimiz için topraklarımızı
    Ormanı korumayı bilmediğimiz için ormanlarımızı
    Ev inşa etmeyi bilmediğimiz için canlarımızı
    kaybediyoruz.
    Ama öğrenmek içinde çaba göstermiyoruz.
    Bu hobide malesef böyle.
    Devlet kanunları ile zaten bu işin adını koymamış.Birkaç tüccarın insafında canlılar.
    Bilgisiz kişiler akvaryumcu olduğu için müşterilerine yanlış bilgi veriyorlar.
    Balıklar bardakta fanusta dar hacimli bakımsız akvaryumlarda tıkış tıkış halde satılıyor besleniyorlar.
    Bu nedenle ülkemizdeki canlı türleri ne yazıkki orjinalliğini kaybediyor.
    Çeşitli varyasyonlar birbiriyle çiftleşip değişik balıklar çıkıyor ortaya.
    İthalatçılar yeni getirdikleri türleri gazlayıp bir çok güzel balığa itilmiş ve kakılmış muamelesi yapıyor yaptırıyor.
    Avrupada, amerikada akvaryumu satın alıp kurulumunu yapmadan canlı satılmadığını biliyormuydunuz ?
    Ne yazıkki beslediği balığın yavrularını başka bir balığı beslemek için kullananlar var.
    Bizim sularımızda olan bir çok nadir türler yok olma tehlikesinde.
    Akarsularımıza göllerimize habitatına uygun olmayan balıklar salıveriliyor.
    Daha bir sürü şey var aslında yazılacak.
    Yazılsa bir sürü konu makale çıkar.
    Okuyana kaynak çok aslında. Fakat kimsenin okumaya niyeti de yok.
    Zaten zamanımız yok okumaya gerekte görmüyoruz. Çünkü biz yaptık oldu demek çok kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 1 Eylül 2013; 3:30:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.