Şimdi Ara

PORT AÇMA Belası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar usr 9107 kullanıyorum. portları açıyorum virtual servers dan herhangi bir problem yok işlemi %100 dogru yaptıgıma eminim.
    ama gel gelelim port açık görünmüyor tarattıgımda. xp sp2 var. virüs programı falan yok. windows güvenlik duvarıda devre dışı.bir kaç ay öncede aynı yontemle yapmıstım port açıldıydı.

şimdi sorun ne olabilir? teşekkürler

• Portunu açtığın ip ile senin lan ipnin aynı olduğuna dikkat et. Port açarken bir yerde hata yapıyor olabilirsin.
  • yerel ağ bağlantısındaki ip 192.168.1.4 portlarıda o ip ye göre açıyorum yok olmuyo ama. modeme restart da atıyorum internetten olmuyor
  • hatta birde ss ekliyorum buyrun
     PORT AÇMA Belası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmen00 -- 8 Ocak 2007; 15:28:01 >
  • arkadaslar yokmu bilen nası yapıcaz
  • up. arkadaşlar ltfen yardım
  • Çalıştır/başlat/cmd yazın, gelen dos ekranına ipconfig yazın, 192.168.1.4 olduğuna emin olun eğer eminseniz size başka yol göstereyim, modem ayarlarınızda DMZ'yi bulun enable edin ve 192.168.1.4 yazın bu yolla tüm portları açmış olursunuz bilginize...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    port açma & yönlendirme
    18 yıl önce açıldı
    Yawcam port açma sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Port Açma
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • external port yazan yerlere port değeri yazmayın,eğer seçenek varsa "ALL" olarak bırakın.dışarıdan gelecek bağlantıya da port numarası belirtiyorsanız sadece o porttan bağlantı geldiğinde kabul eder.
  • ben de yapıyorum ama emule nedense çok yavaş indirmiyor doğru düzgün anlamadım gitti.
  • dmz hosttan ip mi de yazsam acılmıyor bu portlar anlamadım gitti herşey doğru yaptıgıma eminim.
  • arkadaslar yardım lütfen kafayı yiycem artık adsl in bu özelligini sevmiyorum kablonette ne güzel port açma olayı falan yoktu off ya
  • usr8054um vardi ve ayni sorunu yasiyodum.dmz ve virtual serverdan port acmama ragmen hala baglanmiyordu.linksys wrt55ag aldim sorunu cozdum :)
  • usr
  • usr harbiden kotu :)
    imkanin varsa ebaydan al yeni bi tane
  • bidaha modem alma imkanım yok :( napsam ya modemi resetleyip baştan kurdum gene yok. kablosuz ağda usr 9110 buldum onun modeminede denedim port açmayı oda olmadı :D bu usr lerin kanında var güvenlik
  • Arkadaşlar USR kötü olması ile falan alakası yok. TCP/IP bilmeden port yönlendirme yapmaya çalıştığınız için oluyor bunlar. Aslında port açmak derken tam olarak ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Açtığınız portun kendi bilgisayarınızda açık olduğuna emin olun önce örnek 3333 nolu TCP portunu test etmek istiyorsanız.
    komut satırından:

telnet localhost 3333

yazın couldn not connect hatası alırsanız port kapalı demektir.

Boş satır gelirse port açık cevap veriyor demektir. Ardından ADSL router'ınızdan 81.x.x.x gibi olan dış IP adresinizi içerideki örnek 192.168.1.4 IP adresine yönlendirin eğer doğru yaptı iseniz internetten

telnet 81.x.x.x 3333

dediğinizde yine boş satır gelmesi lazım.

Bu konuyu biraz google'dan araştırın çok detaylı anlatacak vaktim yok kusura bakmayın malum iş hayatı
  • arkadasım cevap için teşekkürler.
    komut satırına telnet localhost port yazdıgımda ana bilgisayara baglanilamadi ,baglantı basarısız cıkıyor. peki kendi bilgisayarımda bu portu açmam için ne yapmam gerekiyor ? çünkü herhangi bi virüs porogramı yüklü deil ve güvenlik duvarı devre dışı.
  • hangi program için hangi portu açmaya çalışıyorsunuz?dahili kullanılan portları açamazsınız zaten.
    örneğin azureus dahili olarak 6881 nolu portu kullanıyor,NAT hatası almamak için 40000 üzeri başka bir portu açmalısınız,modemin bir kabahati yok.
  • arkadasım peki dmz hosttan ip mi yazıp apply yaptıgımda tüm portların acık olması gerekiyor ama oyle olmuyor. yani orda bi hata yapmıyorum.
    aynı modeme baglı ağımdaki diğer 2 bilgisayardada denedim onlardada port acık değil. xp sp1 , xp sp2 yüklü onlardada. artık kafayı yedim
  • benim de aynen 9107 ne yapsam olmadı bir de keysmart modem var aynı pc bakalım o ne yapacak...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.