Şimdi Ara

Porşe'ye binme ka'deve'ye bin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sigara içme.

İçki de içme... Beyaz peynirle kavunun yanına 35’lik salkım aç.

Tıksırıncaya kadar.
    *
    Porşe’ye binme.
    Fiat’a bin.
    Volkswagen’e bin.
    Başka neye bin?
    “Dedim ki, hiç olmazsa şu cenazelerini Mercedes’le taşıyalım dedim, benim milletim yaşarken binemedi, bari cenazeleri binsin dedim” demişti başbakanımız...
    Ona bin.
    *
    (Full aksesuvar, çelik jant, deri koltuk, klimalı, üstelik, spor model değil, dört kişilik... Sen, yenge, kaynana, ananı da al bin. 180 basıyor. Doooğru cennete. Güle güle kullan. İyi günlerde...)
    *
    Şu an milli eğitim bakanı olan eski çalışma bakanımızın dediği gibi: Güzel öl.
    *
    Doğalgaz faturasını filan dert etme, Kadir Topbaş’ı dinle, çift kazak giy...
    *
    Sel basarsa, Melih Gökçek n’aapacağını söyledi zaten, üst kattaki komşuna çık.
    *
    Kar yağdığında caddelerin tuzlanmadığını düşünüyorsan, Melih Gökçek onu da söyledi, denemesi bedava, asfaltı yala.
    *
    Az ye.
    Hatırlarsın, şeker hastası olduğunu belirtip, doktorun verdiği sağlıklı beslenme listesini nasıl satın alacağını soran emekliye, bu makul öneride bulunmuştu Sağlık Bakanımız... Az ye.
    *
    Baktın çok yiyor...
    Obez deme, şişko de.
    *
    Zeytini lokma lokma ye mesela... Memurun maaşına zam görüşmeleri yapılırken, “zeytini bi lokmada yemesinler” demedi mi AKP mebusu? Öyle yap.
    *
    (Tıpkı, Tarım Bakanımızın izah ettiği gibi... Önce “pirinç pahalıysa, bulgur ye” demişti. Sonra da “vatandaşın refahı arttı, refahı arttığı için vatandaş bol bol koyun eti, inek eti yiyor, bol bol et yenince, etin fiyatı yükseliyor” demişti... E hem bulgur yiyeceğine pirzolaları hapır hupur götürüyorsun, hem de niye pahalı diye ağlıyorsun, a şuursuz!)
    *
    (Koyun deyince, aklıma geldi... Koyun güdemeyene sakın oy verme. Güdül.)
    *
    İşsizsen...
    Her şeyi devletten bekleme.
    Bol bol angus var.
    Sucuk sat.
    “Erzurum’dan Kars’tan karkas et getirip, sucuk yapmış adamım ben” diyen başbakanımız gibi.
    *
    Sucuk yapamıyorsan...
    Bari, üç çocuk yap.
    *
    Ama, az seviş...
    Haydar Dümen’i boşver.
    Bülent Arınç’a kulak ver.
    Hayat seksten ibaret değil.
    *
    Az seviş ama, çok evlen.
    Rizeli’yi dinle, kuma al.
    *
    Domatesi ağzına bile sürme... YÖK Başkanımız “tohumuna öyle bi genetik mekanizma yerleştirirler, 20 sene içinde neslimiz bile kuruyabilir” dediğine göre... Maazallah.
    *
    Kene gelirse...
    Pantolonu çoraba sok.
    Ameliyat olacaksan...
    Rabbime sor.
    *
    Nükleer santrala karşıysan...
    Ya evine tüp bağlatma.
    Ya da, Enerji Bakanımızın dediği gibi elektrik kullanma.
    *
    Feysbuk filan, bunlar çirkin, berbat... Tıklama.
    *
    Eskiden 1 milyon liraydı, şimdi 1 lira be... Para şeeyediyorsun, bereket geldi memlekete.
    *
    (Kıymetini bilmiyorsunuz ama, Cumhurbaşkanımız söyledi, “böyle memleketi dünyada zor bulursunuz” dedi... Gerçi, bize demedi, Amerikalı işadamlarına dedi ama, olsun gari.)
    *
    Demem o ki...
    Senin mutluluğun için güzel güzel tavsiyelerde bulunuyor devlet büyüklerimiz...
    Ya hepsine uy kardeşim, ya da, git kanını tahlil ettir.
    AKP mebusu söylemişti, kanın bozuk olabilir!

Yılmaz Özdil

• Arabalar ucuz bence.

50.000 liraya değil de 50.000.000.000 liraya alsaydınız daha mı iyiydi?

Yemin ediyorum kıymetini bilmiyoruz ülkenin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Arabalar ucuz bence.

yau birader allah aşkına sen yazdığından ne anlıyorsun? sen bu memleketin evladı değil misin? "ucuza araba alıyormuş" sen hala baba parasımı tüketiyorsun? özdil' in yazısından kendine sadece bu payımı çıkardın?

gerçekten düşüncelerin nelerdir? bi habermisin yada?
  • düşünce yoksunuz...başka söyleyecek söz bulamıyorum. adamlara bak mercedese takmışlar, oraya bugattide yazabilirdi. ne saçmalıyorsunuz siz?

vatanını milletini seven her vatandaş bu yazının altına imzasını atar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2300

quote:

Arabalar ucuz bence.

yau birader allah aşkına sen yazdığından ne anlıyorsun? sen bu memleketin evladı değil misin? "ucuza araba alıyormuş" sen hala baba parasımı tüketiyorsun? özdil' in yazısından kendine sadece bu payımı çıkardın?

50.000.000.000/50.000 = 1.000.000

Arabalarla birlikte her şey 1 milyon kat ucuzlamış işte. Ucuzlamamış mı?

Devletime laf ettirmem.

Hangi ülkede belediye başkanları böyle tavsiyelerde bulunuyor?

Mesela geçen sene yağmurda benim evi sel basmıştı, neredeyse boğulacaktım.

İ. Melih Gökçek'in önerisi çok mantıklı. Sel olduğundan üst kattaki komşuma çıkıyorum artık. Rahatım.

Eskiden kış mevsiminde üşürdüm mesela, artık üşümüyorum. Kadir TOPbaş cidden çok akıllı bir adammış. Çift kazak

Şu anda işim var ama işsiz kalırsam da hükümete kabahat bulacak halim yok. Onun da çözümünü üretmişler, angus eti getirteceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Arabalar ucuz bence.

50.000.000.000/50.000 = 1.000.000

Arabalarla birlikte her şey 1 milyon kat ucuzlamış işte. Ucuzlamamış mı?

Devletime laf ettirmem.

Hangi ülkede belediye başkanları böyle tavsiyelerde bulunuyor?

Mesela geçen sene yağmurda benim evi sel basmıştı, neredeyse boğulacaktım.

İ. Melih Gökçek'in önerisi çok mantıklı. Sel olduğundan üst kattaki komşuma çıkıyorum artık. Rahatım.

Eskiden kış mevsiminde üşürdüm mesela, artık üşümüyorum. Kadir TOPbaş cidden çok akıllı bir adammış. Çift kazak

Şu anda işim var ama işsiz kalırsam da hükümete kabahat bulacak halim yok. Onun da çözümünü üretmişler, angus eti getirteceğim.

• Bir de benzine zam geldi diye ortalığı yıkanlar var.

Her gittiğinizde 50 liralık alın olsun bitsin kardeşim.

Ben öyle yapıyorum. Daha bereketli oluyor hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyelite

quote:

Arabalar ucuz bence.

aynen katılıyorum.. nankör bunlar.. sanki bütü ülke aynı anda mercedese binebilmeli.. herkes villada oturabilmeli.. gençken serserilik yap.. sigara iç içki iç.. hovardalık yap.. sınavlarda mantığı 5ten şaşma 6yı aşma olsun.. sonra lükse özen.. mercedese 50000 liraya binmeyi iste... sen hem eziksin hem zavallısın ciğeri 5 para etmezsin.. lafım forum üyelerine yada yazara değildir.. çalışmadan kazanmaya çalışanlaradır...

Çalışmadan Mercedes'e binmeyi isteyenlerden şikayetçisiniz.Peki 30 yıldır çalışan memur,öğretmen,işci niye binemiyor bunlara? Bu da mı onların suçu?Bence siz de insanların neler çektiğini bilmeyip naylon dünyada yaşayanlardansınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

quote:

Arabalar ucuz bence.

aynen katılıyorum.. nankör bunlar.. sanki bütü ülke aynı anda mercedese binebilmeli.. herkes villada oturabilmeli.. gençken serserilik yap.. sigara iç içki iç.. hovardalık yap.. sınavlarda mantığı 5ten şaşma 6yı aşma olsun.. sonra lükse özen.. mercedese 50000 liraya binmeyi iste... sen hem eziksin hem zavallısın ciğeri 5 para etmezsin.. lafım forum üyelerine yada yazara değildir.. çalışmadan kazanmaya çalışanlaradır...

Çalışmadan Mercedes'e binmeyi isteyenlerden şikayetçisiniz.Peki 30 yıldır çalışan memur,öğretmen,işci niye binemiyor bunlara? Bu da mı onların suçu?Bence siz de insanların neler çektiğini bilmeyip naylon dünyada yaşayanlardansınız.

Bizim halkımızın gözünde Memur ve Öğretmen çalışmayıp yatan kişierdir.

Memurlar zam istemek için eylem yaptıklarında söylendi vallahi bunlar. O para çokmuş bile.

Bir de memnun değillerse işten çıksınlar diyenler de oldu.

Bence kesin memurlar hatalıdır. Hak ediyor olsalardı mükemmel hükümetimiz kesin zam yapardı.

• quote:

quote:

düşünce yoksunuz...başka söyleyecek söz bulamıyorum. adamlara bak mercedese takmışlar, oraya bugattide yazabilirdi. ne saçmalıyorsunuz siz?

lafım size değil ama serseri insanları gördükçe midem bulanıyor.. hiçbir işe yaramamış yaramayan bu insanlar sadece konuşurlar.. efkarlanırlar yakarlar cigarayı 2 kadehte atarlar çıkarlar trafikte hayatmızla oynarlar.. hatta bazıları adamlığı bmwile sanırlar.. 30 yaşında çakal kasa bir bmwnin 30.sahibi olup benzin tüketmekten başka bir işe yaramazlar.. yanından geçerken kıza kadına laf atarlar.. sonra gelir hiç sahip olmadıkları şeylerle ilgili orda burda hüküm yürütürler... hatta ağız bozar bu ezikler.. kusura bakmayın vatan milletle alakası yok... sanki herşey akpden evvel daha iyiydi.. aynı hamam tasının sarı ve gri versiyonları...

"sanki herşey akpden evvel daha iyiydi.. aynı hamam tasının sarı ve gri versiyonları..." bu düşüncenizi son sürat değiştirmelisin ama elbette benim söylememle değil. mesela yazarları okuyarak. sabah işe geldiniz, çay kahvaltı geçtiniz pc başına, bir zahmet internetten bir iki yazar belirleyin kendize ( inandığınız yazarlar) ve her sabah okuyun, hemde bol bol okuyun. işe o zaman vatana millet hayırlı bir evlat olacaksınızdır ve o vakitte tekrar geri gelip bu yazdıklrını tekrardan okumanızı temenni ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

düşünce yoksunuz...başka söyleyecek söz bulamıyorum. adamlara bak mercedese takmışlar, oraya bugattide yazabilirdi. ne saçmalıyorsunuz siz?

lafım size değil ama serseri insanları gördükçe midem bulanıyor.. hiçbir işe yaramamış yaramayan bu insanlar sadece konuşurlar.. efkarlanırlar yakarlar cigarayı 2 kadehte atarlar çıkarlar trafikte hayatmızla oynarlar.. hatta bazıları adamlığı bmwile sanırlar.. 30 yaşında çakal kasa bir bmwnin 30.sahibi olup benzin tüketmekten başka bir işe yaramazlar.. yanından geçerken kıza kadına laf atarlar.. sonra gelir hiç sahip olmadıkları şeylerle ilgili orda burda hüküm yürütürler... hatta ağız bozar bu ezikler.. kusura bakmayın vatan milletle alakası yok... sanki herşey akpden evvel daha iyiydi.. aynı hamam tasının sarı ve gri versiyonları...

"sanki herşey akpden evvel daha iyiydi.. aynı hamam tasının sarı ve gri versiyonları..." bu düşüncenizi son sürat değiştirmelisin ama elbette benim söylememle değil. mesela yazarları okuyarak. sabah işe geldiniz, çay kahvaltı geçtiniz pc başına, bir zahmet internetten bir iki yazar belirleyin kendize ( inandığınız yazarlar) ve her sabah okuyun, hemde bol bol okuyun. işe o zaman vatana millet hayırlı bir evlat olacaksınızdır ve o vakitte tekrar geri gelip bu yazdıklrını tekrardan okumanızı temenni ederim.

ben 40 yaşındayım.. ortalığı karıştırmaya çalışan kökü kökeni türk yada kürt yada çerkes yada laz vb olmayan bu ülke için atası anası geçmişte ölmemiş yurtdışına kaçıpta savaş bitince ülkeye geri dönmüş bir babanın dedenin oğlunun torununun nifak sokucu mutsuzluk umutsuzluk dolu yazılarını okumam.. ben bu ülke için çalışırım.. gücüm buna yeter...

bende 26 yaşındayım. ama hiç bir zaman at gözlüklerim olmadı olmayacakta.

siz eğer yazarlara inanmakta zorluk çekiyorsanız, öyleyse inandığınız bir yazarı okuyun...en azından gözle görülür birşeyler, ne bilim aklınızda düşünce sorgulama sistemlerine faydası olur. size iyi günler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben 40 yaşındayım.. ortalığı karıştırmaya çalışan kökü kökeni türk yada kürt yada çerkes yada laz vb olmayan bu ülke için atası anası geçmişte ölmemiş yurtdışına kaçıpta savaş bitince ülkeye geri dönmüş bir babanın dedenin oğlunun torununun nifak sokucu mutsuzluk umutsuzluk dolu yazılarını okumam.. ben bu ülke için çalışırım.. gücüm buna yeter...

siz eğer yazarlara inanmakta zorluk çekiyorsanız, öyleyse inandığınız bir yazarı okuyun...en azından gözle görülür birşeyler, ne bilim aklınızda düşünce sorgulama sistemlerine faydası olur. size iyi günler.

çıkarken gördüm yazınızı.. ben vaktimi okuyarak geçirdim.. yurtiçi ve yurtdışında 3 tane üniversite bitirdim... ne yazıkki boş yazılar okumuyorum.. ilim irfan okuyorum.. vatana millete daha faydalı oluyorum.. uluslararası dergilerde çalışmalarım yayınlanıyor.. bence siz benim ne yazdığımı baştan okuyun... anlarsanız memnun olurum... bir mesaj daha yazmaya vaktim yok.. iyi forumlar...

üç tane üni. bitirmiş biri olarak siz değerli zat, özdilin bu kadar saf...bu kadar tarafsız...bu kadar salt yazılmış düşüncesine böylesine duyarsız gelişi güzel yazmanız hakikaten vahim bir durum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Aslında hükümetinde üzerine çok gitmemek lazım.Çünkü hangi ülkede bu kadar cahil ve mal sürüsü bir araya gelse o ülkenin başına böyle bir hükümetin gelmesi kaçınılmaz olur.

Yukarıdaki arkadaşın yazdıkları hala kafamda dolanıyor.Üzerime alınsam mı alınmasam mı bilemedim.Çünkü bende zamanında hovardalık yaptım,içki içtim,sigara kullandım.Şimdi bu vatandaşta gelmiş sahte bir "forumdakilere demiyorum" manevrasıyla gençliğini yaşamak isteyen insanlara "ciğeri 5 para etmez,zavallı,ezik" diyor.Buradan yola çıkarak düşünüyorum.Bu elemanın gençliğini yaşayamadığı belli ve belli ki içinde bir şeyler ukte kalmış.Kendisi küçük yaştan itibaren 7/24 namaz kılıp kuran okuyarak,kuran kurslarında hacı hocalarla vakit geçirerek cennete filan gitmeyi hayal ederken yaşıtlarının eğlenmesi bu vatandaşa iyi koymuş.Ve örümceklenmiş beyniyle Mercedes'e kendisinin binebileceğini,zamanında içki içip hovardalık yapanların binemeyeceğini varsayıyor.İlahi adaletin bu şekilde tecelli edebileceğini zannediyor.Ama bilmiyor ki bunun ilahi adaletle ilgisi yok.Bunun,kendi gibi dünya işlerinden kopmuş büyük bir yığın yobazın seçtiği insanlarla ilgisi var.

Tüm bunları eyelite isimli üyeye söylemiyorum.Çünkü onun bu anlattıklarımı anlaması çok doğal olarak mükün değil.Cahilliği o kadar büyük ve kuvvetli ki kafatasının içine sığmayarak etrafa yayılıyor.Bu yazdıklarımı eyelite gibi düşünen insanların nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunu aklı başı yerinde olan insanlara göstermek amacıyla yazıyorum.

Bir öğretmenin marangozluk yapmasını,bir insanın gece 12 ye kadar çalışmasını normal ve olağan görüyor bu zat.Üstelik tüm bunları Mercedes alabilmek için yapması gerekiyor insanın.Almanya'yı geçtim yavru vatan Kıbrıs'ta taksi olarak kullanılan bu araç için köle olmamızın normalliğine dikkat çekiyor eyelite.

Bir insanın ciğerinin değerini ölçmek için önce insanın kendinde ciğer olacak arkadaş.

Eziklik mevzusu ise nedir biliyormusunuz.Bu forumda günlerce zam konularında millet hükümete ateş yağdırırken ortaya çıkmayıp burada bir destekçisi olduğunu zannedip(Utku) ortaya çıkma cesaretini anca bu şekilde gösterebilmektir.İşte eziklik budur.Tek başına bir hiç olup anca koyun sürüsü içerisinde kendisine bir yer bulabilmektir.

Bu forumda yıllardır ilk kez bu kadar celalli yazıyorum.Bir insanın nasıl bu kadar küstah olabileceğini,nasıl böylesine cahil olabileceğini aklım almıyor çünkü.

Son olarak çok bilinen bir Hayyam şiiri.

"Rakı Şarap içiyorsam sana ne?

Yoksa kimseye zararım içerim..

İkimiz de gelsek kıldan köprüye..

Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.."

ne demek istediğimi kendiniz tüm foruma göstermişsiniz.. namaz kılmam.. arasıra akşam yemeklerine içkide içerim.. eşiminde başı açık.. yazdıklarınızdan utanmalısınız.. çünkü o öğretmenler tüm olumsuzluklara rağmen çalışıyorlar.. bazıları konuşuyor..ama sadece konuşuyor.. aslında problem burda.. çalışmadan neden yok diye konuşmakta.. devlet ne yapsın size.. bu arada bende 13 yaşımdan 35 yaşıma kadar sigara içtim.. lafım gençliğini yaşamaya değil.. bunu bile anlamamışsınız.. lafım gençliğini yaşarken geleceğini karartanlara ve sorumsuz anne babalara... anlamanızı beklemiyorum.. o yüzden hiç üzülmedim yazdıklarınıza...

Peki.....madem öyle kendinizi daha iyi ifade etme üzerinde çalışmalısınız.Başta "sen gençken hovardalık yap,içki iç,sigara iç sonrada Mercedes'in olmasını iste,nankörlük" deyip sonra da "bende içtim,bende ettim canım bunlar o anlamda değil" diyor olabilirsiniz.Benim yazdıklarınızı anlamadığımı söylüyor da olabilirsiniz.Fakat dikkat ederseniz herkes böyle anlamış sizi.Demek ki sorun sizde...

Düzeltme:Mesajımı sildim fakat yazdıklarımdan utandığım yada sıkıldığım için değil,başta yanlış bir yaklaşım ve üslub tercih etsenizde yazdıklarıma rağmen üslubunuzu koruduğunuz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 18 Ekim 2011; 13:04:56 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çıkarken gördüm yazınızı.. ben vaktimi okuyarak geçirdim.. yurtiçi ve yurtdışında 3 tane üniversite bitirdim... ne yazıkki boş yazılar okumuyorum.. ilim irfan okuyorum.. vatana millete daha faydalı oluyorum.. uluslararası dergilerde çalışmalarım yayınlanıyor.. bence siz benim ne yazdığımı baştan okuyun... anlarsanız memnun olurum... bir mesaj daha yazmaya vaktim yok.. iyi forumlar...

üç tane üni. bitirmiş biri olarak siz değerli zat, özdilin bu kadar saf...bu kadar tarafsız...bu kadar salt yazılmış düşüncesine böylesine duyarsız gelişi güzel yazmanız hakikaten vahim bir durum.

bence siz o yazıyı bir daha okuyun.. saf ve tarafsızmı sizce?

siz hiç özdil okumadığınız hiç için tarafsızlık nedir bilemezsiniz. bence uzatmayın artık. çünkü şuanda hiçbirşey konuşmuyoruz. hiç. sizi tutmayayım. iyi günler.

• quote:

ne demek istediğimi kendiniz tüm foruma göstermişsiniz.. namaz kılmam.. arasıra akşam yemeklerine içkide içerim.. eşiminde başı açık.. yazdıklarınızdan utanmalısınız.. çünkü o öğretmenler tüm olumsuzluklara rağmen çalışıyorlar.. bazıları konuşuyor..ama sadece konuşuyor.. aslında problem burda.. çalışmadan neden yok diye konuşmakta.. devlet ne yapsın size.. bu arada bende 13 yaşımdan 35 yaşıma kadar sigara içtim.. lafım gençliğini yaşamaya değil.. bunu bile anlamamışsınız.. lafım gençliğini yaşarken geleceğini karartanlara ve sorumsuz anne babalara... anlamanızı beklemiyorum.. o yüzden hiç üzülmedim yazdıklarınıza...

Kusur bakmayın ama bir öğretmenin marangozluk yapmasını normal göstermeye çalışmak, sağlıklı bir kafa yapısına sahip birinin yapacağı iş değil.

• quote:

quote:

quote:

Kusur bakmayın ama bir öğretmenin marangozluk yapmasını normal göstermeye çalışmak, sağlıklı bir kafa yapısına sahip birinin yapacağı iş değil.

hangisi daha iyi? umutsuzlukmu? nasıl mutlular bilemezsin.. çokta çalışsalar başarılılar.. biri yazlıkta aldı.. artık çalışmıyor.. yazları çoluk çocuğu ile mutlu.. isyan etse dahamı iyiydi?

yeter artık be kardeşim. tamam git şu konudan. saçmalamaktan başka bildiğin yok.

MUTLULUK? Senin mutluluk anlayışına turp sıkarım ben. Benim kayınpederim yurtdışından emekli maaşıyla burda 500 binlik ev alabiliyorsa sen Bİ GİT YA ALLAH aşkına Bİ GİT.

Mutluluk nasıl olur söylim mi? Sen 40 ına gelmişsin ama boş oğlu boş gelmişsin. Bir kişi emekli olduğu anı ele alalım ( öncesini yazmıyorum bile, avrupaya oranla sefil yaşıyorlar, avrupalı lüks) bu emekli arkadaşın mutlu olabilmesi için emekli maaşı ile ülkeler arası seyahet edebilecek kadar maaşı varsa iş o insan MUTLU dur. Ha tabi siz bunlardan müzdarip, kafasını zırvalarla dolduran cennet korkusuyla yaşayan, camiye gidince aslında cami için namaz niyaz için değil, sadece azınlık olmayıp sivrilmemek ve dikkat çekmekten ALLAH gibi korkan türk milletinin standart kronik arızalarından birisiniz.

Siz ALLAH aşkına gidin. Yazmayın. Yomayın kendinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2300 -- 18 Ekim 2011; 13:11:32 >

• quote:

quote:

quote:

hangisi daha iyi? umutsuzlukmu? nasıl mutlular bilemezsin.. çokta çalışsalar başarılılar.. biri yazlıkta aldı.. artık çalışmıyor.. yazları çoluk çocuğu ile mutlu.. isyan etse dahamı iyiydi?

İnsanca yaşayabilmek adına öğretmenleri marangozluk yapmaya zorlayan bir ülkede yaşadığım için utanıyorum. Buna çanak tutanları gördükçe de umutsuzlaşıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yeter artık be kardeşim. tamam git şu konudan. saçmalamaktan başka bildiğin yok.

MUTLULUK? Senin mutluluk anlayışına turp sıkarım ben. Benim kayınpederim yurtdışından emekli maaşıyla burda 500 binlik ev alabiliyorsa sen Bİ GİT YA ALLAH aşkına Bİ GİT.

Mutluluk nasıl olur söylim mi? Sen 40 ına gelmişsin ama boş oğlu boş gelmişsin. Bir kişi emekli olduğu anı ele alalım ( öncesini yazmıyorum bile, avrupaya oranla sefil yaşıyorlar, avrupalı lüks) bu emekli arkadaşın mutlu olabilmesi için emekli maaşı ile ülkeler arası seyahet edebilecek kadar maaşı varsa iş o insan MUTLU dur. Ha tabi siz bunlardan müzdarip, kafasını zırvalarla dolduran cennet korkusuyla yaşayan, camiye gidince aslında cami için namaz niyaz için değil, sadece azınlık olmayıp sivrilmemek ve dikkat çekmekten ALLAH gibi korkan türk milletinin standart kronik arızalarından birisiniz.

Siz ALLAH aşkına gidin. Yazmayın. Yomayın kendinizi.

güzel kardeşim.. birgün, örnek vereyim, parise gidersen lütfen turistik yerlerin dışına çık.. mesela Porte de clignancourt.. yada rer trenine bin ve marlee de valee istikametine git... sonra sirkeciden banliyö trenine bin sur içinde insanların nasıl kötü yaşadıklarını gör.. dünyanın en modern şehri ile istanbul arasındaki farkı kendin gör.. vede lütfen araştır.. italyanların büyük bir çoğunluğunun küçük arabalara bindiğini gör... türkiye harici herkesin çok iyi yaşadığını sakın düşünme.. okul hayatımda sincanda-elvankentte öğrenci evinde oturdum.. hergün banliyö treni ile gittim geldim... ilk arabam broadwaydi.. oda yıllar sonra oldu.. hepte mutluydum.. iyi hayata hep özendim.. ama senin gibi isyana kapılmadım.. güzel kardeşim istediğin gibi gidiyorum topikten.. inşallah hayatta her istediğine kavuşursun...

böyle dokunaklı yazmanı hiç gerek yok.

almanya, paris ve mısırı gördüm çokcada gezdim. reklamcıyım, tamı tamına 150 bin tllik kazanmışım 16 yaşımdan buraya kadar. Yaş 26.

Amcamın oğlu opelde dış ilişkiler sorumlusu, diğer kuzen alman hava yollarında yönetici veee yine almayada bulunan dayım ise dönercide çalışmakta. Gel görki ikisi arasındaki fark söyleyeyim.

Biri berline arsa alıp triplex villa yaptıracak kadar kazanıyor, diğeri ise (dönerci) burada oto satış bayilerinde çalışan müdür kadar kazanıyor. Dönerci kazandığı parayla burada yatırım yapıyor!!! Her sene başka bir ülkeye gidiyor. Şöyle bir şey daha söylim, dönerci olan dayım tam bir kazmaydı, yani trde hali beterdi, konuşmayı bilmezdi...peki şimdi? görsen inanmazsın.

Bak beyefendi, bir ülkede refah artarsa yani yaşam kalitesi, o ülke büyür gelişir, yürür gider. Adam olmayanı adam eder, suça bulaşmak zorunda kalanı kurtarır sevaba girer diyelim.

İşte iki insan arasındaki fark avrupada böyle.

Peki trde nasıl, sizden dinleyelim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.