Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C200 de altyazı ayarlarının kaydedilemesi bence önemli bir eksiklik inşallah sybas farkındadır.
  • Günaydın herkese

Zamanında WD Gen.1 varken indirdiğim Metallica'nın Black albümü var. WD'de sadece parazit sesi geliyordu, C-200'de de çalmıyor. Rica etsem şu parçayı indirip deneyebilir misiniz?

http://ra_pidshare.com/files/353665975/Track01.wav

Teşekkürler..
  • Yahu gerek kalmadı, Audio/Video ayarlarında Digital yapmışım da o yüzden çalmıyormuş o movlar falan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Yahu gerek kalmadı, Audio/Video ayarlarında Digital yapmışım da o yüzden çalmıyormuş o movlar falan :)

Bende tam çalışıyor diyecektim.

C-200 menülerinden apple trailers altında net üzerinden de izleyebilirsin.

qiknet varken hemde.

Ekleme; Bende hepsi Dijital RAW
    ama yinede çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 21 Şubat 2010; 12:38:30 >
  • Üstad, Apple da youtube gibi yasakları trailleri izlemeyi C-200'de ne yazıkki

Switch konusunda kriter nedir, yani atıyorum bu linkteki swtich neden olmuyor da Zyxel GS 108B oluyor, yani neden o kadar pahalı, kriter nedir, D-Link "Up to 200Mbps per Port" demiş, yani bizim C-200 için kaç Mbps'yi geçen bir switch'e ihtiyacımız var?
  • Ya üstad bu NMT forumlarında Gigabit switch'le bile bluray'leri aktaramayanlar var, sen nasıl becerdin yahu, adamlara hatta Samba değil, NFS üzerinden bağlanıp deneyin falan diye önerilerde bulunmuşlar ama o da kâr etmemiş?

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=36194&highlight=switch
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=35985&page=1

• quote:

Üstad, Apple da youtube gibi yasakları trailleri izlemeyi C-200'de ne yazıkki

Ben en son 10-15 gün önce izlemiştim trailer.

quote:

Switch konusunda kriter nedir, yani atıyorum bu linkteki swtich neden olmuyor da Zyxel GS 108B oluyor, yani neden o kadar pahalı, kriter nedir, D-Link "Up to 200Mbps per Port" demiş, yani bizim C-200 için kaç Mbps'yi geçen bir switch'e ihtiyacımız var?

Çok basit neden fark olduğu.

300n =genel olarak 300Mbps = 35,5MB/sn olmalı ama wireles ten olmuyor.
    Birçok filmi urtarması gerekirken olmuyor.
    band genişliğini tam vermiyor anlaşılan.

0 200Mbps dediği çift yönlü trafik. o switch gerçekte 10/100Mbpsdir
    ve
    100Mbps dediğin ise = 12,5MB/sn eder. üzeri filmlerde hata verebilir.

ben bitrate değeri 30-40 civarında olan filmler izledim bunlara D-lınk yetmez.

Gelelim zyxel GS 108B 8 port ve 10/100/1000*2 Mbps = toplamnda 16Gbps.
    D-lınkteki deyimle ZyXELL 2Gbps=2.000Mbps dir.
    arşılığı üstteki hesaba göre.

1.000Mbps = 125MB/sn

Şimdi birde network cihazları arasındai tranfer protokolleri vs nedeni ile
    %25 gibi kayıplar olur gerçek tranferleri bulmak için son değerleri 0,75 ile çarparak yaklaşık değer bulabiliriz.

Aşağıdaki iki cümle farkı net olarak açıklıyor sanırım.
    D-LINK des1008D switch = 12,5MB/sn*0,75 = 9,37MB/sn tranfer yapabilir max. olarak.
    ZyXELL GS108B switch = 125MB/sn*0,75 = 93,95MB/sn tranfer yapabilir max. olarak.

ediit: alıntı düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 21 Şubat 2010; 22:19:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet
    Ben en son 10-15 gün önce izlemiştim trailer.

İşte ben o sıralarda aldım ya aleti, illâ sevdiğimiz bir fonksiyon gidecek, şans işte

Peki, yukarıdaki konular hakkında ne diyorsun, ben tereddütte kaldım, şimdi bu Zyxel'i sen aldın ve klasik kurulumu yaptın ve ağdan BDMV klasörüne tıkladığında, sanki içindeki SATA disk'deki gibi bluray menüsü şeklinde stream ediyor öyle mi, hiçbir takılma vs. durumu yok ? Acaba bu yukarıdaki sorduğum başlıklardaki yabancı abile neden beceremedi acep? Bir de Switch'le PCH arasındaki CAT6 kablosu kaç metre, ben yaparsam 20 metre almak zorunda kalıcam, uzun kablo bir sıkıntı yaratır mı acaba?

• quote:

Ya üstad bu NMT forumlarında Gigabit switch'le bile bluray'leri aktaramayanlar var, sen nasıl becerdin yahu, adamlara hatta Samba değil, NFS üzerinden bağlanıp deneyin falan diye önerilerde bulunmuşlar ama o da kâr etmemiş?

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=36194&highlight=switch
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=35985&page=1

Aktaramamaları normal.

Üsttekinin switch i senin D-lınk gibi 10/100

İkincinin kide Cat5e kablo, bugün bunu konuşmuştuk :)
    +
    Eleme

20m ethernet kablosunda sııntı oluşturmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 22 Şubat 2010; 0:48:26 >

• Mesajları sonuna kadar okudum birisi, giga switch aldığı halde sorun değişmediğini belirtmiş, o yüzden emin olamadım. Sen oksen bize de virüsün yan etkilerine maruz kalmak düşüyor zaten

Bu arda MN-200 + IR kit siparişini iptal ettim sayende, ne kadar teşekkür etsem azdır üstad.
  • Bende MN200 ü buşuna almış oldum.
    Ama IR ullanışlı.
    Özellile harmony@785 le
  • Bu lapropun bazı tuşlarına kibar davranmak gerekiyor.
    Bazı harfler bazen çımıyor.
  • Arkadaşlar öncelikle sorduğum sorunun cevabı forumda varsa özür dilerim. 11 sayfayı okumak zor geldi. Ve baya bi karışık mesajlar var. :)

Benim merak ettiğim sorular;

Popcorn Hour C-200'de java desteği var diye ham Blu-Ray ISO'ları (tabi ham HD-DVD ISO'larıda oluyorsa super benim açımdan) menülü halde sorunsuz olarak açabiliyormuyuz ?

Mart gibi almayı düşünüyorum Popcorn Hour C-200'ü. Alırsam da içine 1 TB HDD almak istiyorum. 2.5 SATA 2 mi almamız lazım yoksa 3.5 IDE HDD mi uyumlu Popcorn Hour C-200'e ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Arkadaşlar öncelikle sorduğum sorunun cevabı forumda varsa özür dilerim. 11 sayfayı okumak zor geldi. Ve baya bi karışık mesajlar var. :)

Popcorn Hour C-200'de java desteği var diye ham Blu-Ray ISO'ları (tabi ham HD-DVD ISO'larıda oluyorsa super benim açımdan) menülü halde sorunsuz olarak açabiliyormuyuz ?

Mart gibi almayı düşünüyorum Popcorn Hour C-200'ü. Alırsam da içine 1 TB HDD almak istiyorum. 2.5 SATA 2 mi almamız lazım yoksa 3.5 IDE HDD mi uyumlu Popcorn Hour C-200'e ?

1) Şu an Electroworld'de %10 hediye çeki kampanyası ile 10 taksitle 769 TL'ye satılıyor, Mart'ta kampanya biterse ve daha ucuza alacağın garanti değilse kaçırma derim.

2) Bluray ISO'ları içine takacağın 2,5'' ya da 3,5'' SATA ile sorunsuz bluray menülü haliyle oynatırsın ancak HD-DVD yi oynatmıyor diye biliyorum, emin değilim, zaten oynatmasa da kaç tane kaldı ki HD-DVD

Son gelişme, Ahmet üstadın deneyip onaylamasına göre, aslında network ağı kurarsan (giga switch + CAT 6 kablo) internal bir HDD bile kurmadan PC'deki bluray isoları sorunsuz oynatabiliyoruz, ben de bu yüzden Ahmet üstad sağolsun, Zyxel GS-108B switch ve 20 metrelik CAT6 kablo siparişi verdim, beklemedeyim. Ancak network ağı kurmayacağım diyorsan, bluray isoları C-200'ün içine takacağın harddiskten okutmak zorunda kalacaksın, işte bu durumda ya 2,5'' bir SATA alacaksın ya da 3,5'' luk bir SATA.

Burada önem arz eden şu, 2,5'' luk SATA'nın C-200'e kurulması zahmetli ve bir daha çıkarması da, ama 3,5'' SATA'nın C-200 önünden CD-ROm gibi takıp çıkarma kolaylığı var, işte bu yüzden 3,5'' alırsan rahat edersin, medya atacağın zaman çıkarırsın ve bir HDD kutusu ile PC'deki dosyalarını hızlı bir şekilde 3,5'' SATAYA aktarırsın ve tabi 3,5'' SATA'larda kapasite her zaman daha fazla, o da bir avantaj.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Arkadaşlar öncelikle sorduğum sorunun cevabı forumda varsa özür dilerim. 11 sayfayı okumak zor geldi. Ve baya bi karışık mesajlar var. :)

1) Şu an Electroworld'de %10 hediye çeki kampanyası ile 10 taksitle 769 TL'ye satılıyor, Mart'ta kampanya biterse ve daha ucuza alacağın garanti değilse kaçırma derim.

2) Bluray ISO'ları içine takacağın 2,5'' ya da 3,5'' SATA ile sorunsuz bluray menülü haliyle oynatırsın ancak HD-DVD yi oynatmıyor diye biliyorum, emin değilim, zaten oynatmasa da kaç tane kaldı ki HD-DVD

Son gelişme, Ahmet üstadın deneyip onaylamasına göre, aslında network ağı kurarsan (giga switch + CAT 6 kablo) internal bir HDD bile kurmadan PC'deki bluray isoları sorunsuz oynatabiliyoruz, ben de bu yüzden Ahmet üstad sağolsun, Zyxel GS-108B switch ve 20 metrelik CAT6 kablo siparişi verdim, beklemedeyim. Ancak network ağı kurmayacağım diyorsan, bluray isoları C-200'ün içine takacağın harddiskten okutmak zorunda kalacaksın, işte bu durumda ya 2,5'' bir SATA alacaksın ya da 3,5'' luk bir SATA.

Burada önem arz eden şu, 2,5'' luk SATA'nın C-200'e kurulması zahmetli ve bir daha çıkarması da, ama 3,5'' SATA'nın C-200 önünden CD-ROm gibi takıp çıkarma kolaylığı var, işte bu yüzden 3,5'' alırsan rahat edersin, medya atacağın zaman çıkarırsın ve bir HDD kutusu ile PC'deki dosyalarını hızlı bir şekilde 3,5'' SATAYA aktarırsın ve tabi 3,5'' SATA'larda kapasite her zaman daha fazla, o da bir avantaj.

İşte Mart gibi elime para geçecek o zamana kadar kampanya biterse kısmet değilmiş diyeceğim. Daha ucuza zaten bulamadım. :)

Blu-Ray ISO'ları açması güzel menülü falan hoş birşey. HD-DVD ISO'ları açmıyorsa o zaman biraz kötü oldu benim açımdan. Çünkü elimde hazırda HD-DVD ham halde 2 tane film vardı. Belki onların da Blu-Ray halleri vardır, araştırmadım.

NMT olayına yabancı değilim açıkcası. Windows 7 sistemi ile NMT arasında ağ alışverişi yapabiliyorum. Popcorn Hour A-110'da da yaptım EGREAT EG-M34A'da da. O yüzden ağ kurulumunda bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.

HDD olayında tam tahmin ettiğim gibiymiş. Aynen dediğin gibi. Duruma göre o zaman HDD'de bakıcam. Önce bi Popcorn Hour C-200'ü alayımda gerisi çok kolay olacak.

• PC'deki film arşivimi YAMJ ile indexledim,

Temsili Resim :

Sıra PC'deki Mp3'leri Music Jukebox'la indexlemekte

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=24832&page=1
    http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Music_Jukebox

Temsili Resim :

• Şu yamj işini benimde halletmem gerekiyor ama bir türlü beceremedim yardımcı olabilecek bir sayfa veya link varmıdır dostlar...
    Mümkünse Türkçe olursa sevinirim üsttekini gördüm bakacağım şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adoni -- 22 Şubat 2010; 13:42:54 >
  • quote:

Ben de Linksys WAG320N ADSL Router var. Üzerinde 4 port Gigabit switch var. PC tarafında Gigabit ethernet var, C-200 e CAT6 kablo ile bağlı, veri aktarırken 10 mb/sn yyi geçmiyor, dolayısıyla BluRay filmleri de kesintisiz oynatmıyor.

C-200 10/100 çalışıyor, Switch 1000 mbs olsa bile ne değişir anlamadım. Anlamama yardımcı olursanız sevinirim, çünkü benim için çok önemli bu, disk tak sök, yakında bozulacak herşey..

• quote:

Orijinalden alıntı: adoni

Şu yamj işini benimde halletmem gerekiyor ama bir türlü beceremedim yardımcı olabilecek bir sayfa veya link varmıdır dostlar...
    Mümkünse Türkçe olursa sevinirim üsttekini gördüm bakacağım şimdi.

Türkçe kaynak bilmiyorum, ben NMT forumlarından deneye yanıla PC üzerindeki filmler için yaptım, önereceğim sayfa <<BURASIDIR>> Gene kas takıldığın yer olursa buradan sorabilirsin, elimden geldiğince. İşin güzel tarafı, farz edelim D:/Movies diye bir klasörü yapacaksın, index dosyasını da buraya yazdır, ve index dosyasını PC'den açıp açılan sayfada olmuş mu bak, sonra PCH'den denersin.

quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist
    Ben de Linksys WAG320N ADSL Router var. Üzerinde 4 port Gigabit switch var. PC tarafında Gigabit ethernet var, C-200 e CAT6 kablo ile bağlı, veri aktarırken 10 mb/sn yyi geçmiyor, dolayısıyla BluRay filmleri de kesintisiz oynatmıyor.

C-200 10/100 çalışıyor, Switch 1000 mbs olsa bile ne değişir anlamadım. Anlamama yardımcı olursanız sevinirim, çünkü benim için çok önemli bu, disk tak sök, yakında bozulacak herşey..

Açıkçası ben Ahmet üstad oluyor deyince çok da araştırmadım siparişi verdim, hiç olmadı switch'i 7 gün içerisinde iade ederim diye düşündüm, çünkü CAT6 kablo switch işe yaramasa da evde odalar arası network yapabilmem için gerekiyor. Elime geçince ilk işim zaten Bluray iso denemek olacak. Ben bir şey sorayım : "aktarırken 10 mb/sn yyi geçmiyor" demişsiniz, bu değeri nereden gözlemliyoruz, ona göre ben de deneme yaparken test edeyim değere.

• quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

quote:

Bahsettiğiniz model;http://www.linksysbycisco.com/UK/en/products/WAG320N?lid=LearnMore
    Tech Specs
    Model: WAG320N
    Standards: Draft 802.11N, 802.11g, 802.11b, 802.3u, G.992.1 (g.dmt), G.992.2 (g.lite), G.992.3/4 (ADSL2), G.992.3 Annex L (ADSL2 L), G.992.3 Annex M (ADSL2 M), G.992.5 (ADSL2+), G.992.5 Annex M (ADSL2+ M), G.994.1 (G.hs), G.996.1 (G.test), T1.413i2
    Ports: Power, DSL, Ethernet (1-4)
    Buttons: Reset, Wi-Fi Protected Setup
    LEDs: Power, Wireless, Ethernet (1-4), DSL, Internet, Ethernet WAN
    Cabling Type: CAT 5 UTP, RJ-11, RJ-45

Soet CAT5 olduktan sonra sizce sizin CAT6 tamanız birşeyi değiştirirmi?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.