Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gelişime çok açık bir cihaz ama bence performansını malesef tam olarak kullanamıyor.

Problem de burada ya zaten. Şu anda C-200 NMT'lerin kralı gibi ama dörtte bir parasına alacağınız bir medya player'ın çaldığı dosyaları çalamıyor. Yazılım desteği konusunda WD'de kullanmış biri olarak söylüyorum, WD daha çabuk sorunları gideriyor. Fakat dediğiniz gibi gelişime çok açık bir cihaz diye ilerleyen dönemlerde daha keyifle kullanacağımızı düşünüyorum.
  • quote:

2) Müzik ve resim oynatımındaki playlist sorunu . Kısaca bir diğer resime yada parçaya geçebilmek için stop tuşuna basıp menüye dönüp tekrar oynat demek çok anlamsız.
    3) Hala bazı ses dosyalarında sorun var. Örneğin flac kodlu bazı filmlerin sesini veremiyor.(wd live sorunsuzca açdı)

Gelişime çok açık bir cihaz ama bence performansını malesef tam olarak kullanamıyor.

mokinto

2 - Resim ve müzikte "Enter" ile değil "PLAY" tuşu ile açarsanız!
    "Next" tuşu ile direk sonraki dosyaya geçer

3- Henüz flac audiolarda ilk aldığım eski yazılımdan bu yana sorun yaşamadım.
    Not: henüz flac ses kodlu film de görmedim açıkcası :)

+
    Evet gelişime açık ve devam ediyor.
    En güzeli usb ile DVB tv olacağı söyleniyordu çok hoş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

blackice_serkan

Gözünaydın.
    artık dijital ses dinleyebiliyorsun :)
    +
    C-200 e değil tüm Medya Playerkarda, NMT lerde dts ve ac3 kodlu medyaları oynatırken c-200 ses düzeyi "0" olarak ayarlanmalıdır.
    Daha önce bu yazıldı hatta bu sayfada mokinto da yazdı

C-200 de ses scalası > -3,-2,-1,0,1,2,3 diye gider. ses sıfır olması iin ses scalası tam ortada olmalı. Zaten sesle oynarken scala ile beraber sesin kaç olduğu da yazıyor

Değerli yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim Ahmet Bey.

• blackice_serkan

Merhaba, Yazılım desteği konusunda yanıldığını düşünüyorum.
    NMT yazılımını yapan firma "Syabas"

PCH Syabas firmasının kendi ürünü.
    WD harıcı firma ve yazılımı Syabas tan alır.( Diğer Sigma chip kullanan tüm NMT ler gibi)

Bu durumda Syabas önceliği kime verir :)
  • blackice_serkan

Harmony 785 yapılandırdınmı?
    Önceki sayfalarda manuel olarak yapılandırılmış ve ana server larına upload ettiğim ayarlar var.

eozen81

Daha Almadınmı C-200 mercedes :)

mokinto

Klasörde olan dosyalarda resim, müzik ve video
    Play tuşu ile açtığında dosyalar biri biter diğerine geçer. İstersen Next tuşu da sonraki dosyaya direct atlatır.
    Test edebildinmi?
  • Söyledikleriniz çok doğru Ahmet bey ama işte bende bunu anlamıyorum. Yanılıyorsam düzeltin; C-200'e wav desteği son yazılımla geldi, önceki yazılımda çalmıyordu sanırım. Fakat WD Gen.1'de bile çok uzun zamandır sorunsuz çalıyor. Benim bu yazılımla ilgili hatırladığım şey doğruysa bu beni biraz hantal davrandıkları yönünde düşündürüyor. Tabii bu ssdece fikir, yanılıyor da olabilirim. Ama tek emin olduğum, cihaz çok keyifli, benim için artık daha da keyifli oldu. Hele bir de USB üzerinden HD receiver falan olursa mükemmel olur.

Bu arada Ahmet bey hatırladığım kadarıyla sizin cihazda 2,5 " notebook HD takılı. Ben de almayı planlıyorum, fakat 320 veya 500 GB'lık alıp notebook'uma takayı, notebook'tan çıkan 80 GB'lığı ise C-200'e takmak istiyorum.
    1-) Notebook HD'leri sanki biraz küçük gibi, C-200'de sorun olur mu?
    2-) WD'nin 7200 RPM, 16 MB Cache'li bir modeli var, WD3200BJKT, bunu arayacağım. 7200 RPM ve 16 MB Cache b.sayar veya C-200'de bana fazladan bir katkı sağlar mı?

Teşekkürler..

• quote:

Harmony 785 yapılandırdınmı?
    Önceki sayfalarda manuel olarak yapılandırılmış ve ana server larına upload ettiğim ayarlar var.

Abi biliyorum ama henüz IR kumanda almadım, Sancak'a sordum şu an yokmuş ama getireceklermiş, bi gelsin bakalım resmi sitede 12$, artı kargo. Karşılaştırıp ona göre almayı düşünüyorum.
    Activity olarak yapılandırdım kumandayı, C-200 dışında gene tüm cihazları tek tuşla açıyorum.
  • quote:

mokinto

Klasörde olan dosyalarda resim, müzik ve video
    Play tuşu ile açtığında dosyalar biri biter diğerine geçer. İstersen Next tuşu da sonraki dosyaya direct atlatır.
    Test edebildinmi?

Sağol dostum evet aynen dediğin gibi oldu.Bunu bilmiyordum iyi oldu.
    Flac kodlu film olarak Stomp Live adlı şovu söyleyebilirim. Tehparadox da mevcut. Infoda yazmasada filmi başlatınca PCH ses özelliği olarak flac gösteriyor.
  • quote:

eozen81

Mercedes'i hâyâlken NMT'sine gelene kadar daha hoparlör var belki de, şaka bir yana fiyat avantajı sebebiyle şu rakip HDX-BD1'i takip ediyorum, fw'i falan çıksın bir bakalım yorumlara, arada fiyat farkı bayağı var çünkü C-200'le.
  • quote:

Bu arada Ahmet bey hatırladığım kadarıyla sizin cihazda 2,5 " notebook HD takılı. Ben de almayı planlıyorum, fakat 320 veya 500 GB'lık alıp notebook'uma takayı, notebook'tan çıkan 80 GB'lığı ise C-200'e takmak istiyorum.
    1-) Notebook HD'leri sanki biraz küçük gibi, C-200'de sorun olur mu?
    2-) WD'nin 7200 RPM, 16 MB Cache'li bir modeli var, WD3200BJKT, bunu arayacağım. 7200 RPM ve 16 MB Cache b.sayar veya C-200'de bana fazladan bir katkı sağlar mı?

Teşekkürler..

1 - Notebook HDD leri ile C-200 e alt kısıma takılan HDD ler ikisi de 2,5 luktur.
    Şekil itibarı ile aynıdır. sorunsuz takılabilir.
    Not: Notebookunuzdaki HDD, sataII ise! bazılarında IDE olabilir!
    Şayet Notebookunuz IDE ise siz direk daha önce önerdiğim WD Blue storm olan hdd yi alın c-200e takın

Fakat dikkat edin notebookların bazılarından hitachi HDD çıkabilir sataII de olsa C-200 bunu desteklememektedir.

2- 7200 rpm biraz daha performans kazandırır notebook a, ancak c-200 de hararet proplemi yapar.

notebook unuzdaki hdd hıtachı değilse düşündüğünüz gibi 7200 rpm notebook a alıp ondan çıkanı c-200 e bağlayabilirsiniz.
    Burada hem notebookunuza performans kanazndırmış olursunuz hemde kapasitesi artar.
    Diğer yandan c-200 için de nmt kurulumu yapabileceğiniz sabit sürücünüz olmuş olur

quote:

Abi biliyorum ama henüz IR kumanda almadım, Sancak'a sordum şu an yokmuş ama getireceklermiş, bi gelsin bakalım resmi sitede 12$, artı kargo. Karşılaştırıp ona göre almayı düşünüyorum.
    Activity olarak yapılandırdım kumandayı, C-200 dışında gene tüm cihazları tek tuşla açıyorum.

blackice_serkan

Umarım bir an önce getirirler.
    bende rack bekliyorum.

quote:

Sağol dostum evet aynen dediğin gibi oldu.Bunu bilmiyordum iyi oldu.
    Flac kodlu film olarak Stomp Live adlı şovu söyleyebilirim. Tehparadox da mevcut. Infoda yazmasada filmi başlatınca PCH ses özelliği olarak flac gösteriyor.

mokinto
    Bu verdiğiniz dosyaları aratırıp deneyeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

eozen81

Mercedes'i hâyâlken NMT'sine gelene kadar daha hoparlör var belki de, şaka bir yana fiyat avantajı sebebiyle şu rakip HDX-BD1'i takip ediyorum, fw'i falan çıksın bir bakalım yorumlara, arada fiyat farkı bayağı var çünkü C-200'le.

Şayet F/P arıyorsan sana PCH A-200 öneririm.
    Dahili BD-Rom bağlantısı dışında aynı.
    *ilavesi senin harmony 525 e de uygun "IR" kumandalı :)

525 i yanlış hatırlamıyorum değilmi!

Edit:not eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 7 Şubat 2010; 14:20:44 >

• quote:

Değerli C-200 kullanıcıları ve Sn üstad Ahmet,

Gezinirken şöyle bir medya buldum :

quote:

Beyonce - I Am... Yours.track_4353

Format : AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    File size : 451 MiB
    Duration : 1h 38mn
    Overall bit rate : 640 Kbps

Audio
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 640 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Rear: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz

http://rapidshare.com/files/338500412/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00001.exe
    http://rapidshare.com/files/338501425/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00002.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505105/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00003.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505156/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00004.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505675/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00005.gfs

Bu dosyayı açtığımda uzantısı AC3 olan tek bir dosya çıkıyor, acaba denemeniz mümkün m, C-200 açıyor mu diye?

Üstad denedim, b.sayar açmasına rağmen C-200'de "hiç içerik bulunamadı" uyarısı çıkıyor, yani dosyaları bile görmüyor. Yalnız tüm linkleri indirdim 4 şarkı var.

• quote:

Şayet F/P arıyorsan sana PCH A-200 öneririm.
    Dahili BD-Rom bağlantısı dışında aynı.
    *ilavesi senin harmony 525 e de uygun "IR" kumandalı :)

525 i yanlış hatırlamıyorum değilmi!

Evet 520 kullanıyorum dostum. Şu A-200 konusunda pek bir bilgim yok, True HD, DTS HD falan hepsini bitstream yapıyor mu yani? Wirelss falan sorunsuz mu?
    IR olayı çok önemli değil, C-200 için alırım o paratını, önemli olan biraz evladiyelik olması, yani hd sesler ve format okuması konusunda başarısı nasıl?

@blackice_serkan, yanlışın olmasın, 1,30 saatlik bir ac3 dosyası çıkması lâzım

• eozen81

Medya desteği konusunda C-200 ile A-200 aynı spectlerine göre.
    Aradaki fark sadece Traye eklenebilen DVD/BD rom desteÄŸi yok.

İşlemci ve yazılım aynı!
    Yurtdışı fiyatları
    C-200 299$
    A-200 179$

TR fiyatları
    C-200 448TL+KDV
    A-200 ?? Henüz belli değil ama 270TL+KDV gibi olur aynı orantı ile!

Popcornhour A-200 Teknık özellikler

Audio Decoders:
    Dolby Digital
    DTS
    WMA, WMA Pro
    MPEG-1 Layer 1, 2, 3
    MPEG-4 AAC-LC
    MPEG-4 HE-AAC
    MPEG-4 BSAC
    LPCM
    FLAC
    Vorbis

Audio Pass-Through:
    DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA
    Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD

Other Formats:
    ISO, IFO navigation
    AVCHD navigation
    Simple BD navigation

PCH C-200 / A-200 / A-110 Compare

• Forumda proplem olmuş galiba benim tek msj.
    İkikere çıkmış!
    Editledim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 8 Şubat 2010; 16:31:33 >
  • Üstad teşekkürler peki A-200'de olmayan aşağıdaki özellikler bir önem arz etmez mi hiç?

Full BD navigation
    HDD Quick Dock
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

Bende bir kaç şey ilave edeyim.

Cat5 kablo ve 100Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 50-55 Mbps'i görürken
    Cat6 kablo ve 1000Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 110 Mbps'nin altına inmedi

Bu da demek ki Cat6 kablo ve Gigabit switch ile artık diskleri sök & tak derdinden kurtulabiliriz

Aynı zamanda ağ üzerinden hemen hemen herşeyi çok hızlı bir şekilde seyredebilirsiniz

Geçmiş mesajları karıştırıken gördüm;C200'ün eternet girişi gigabit olmasına rağmen henüz bu konuda gigabit çalışmıyor,C200'e nasıl 110MB/s veri atabiliyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

Bende bir kaç şey ilave edeyim.

Cat5 kablo ve 100Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 50-55 Mbps'i görürken
    Cat6 kablo ve 1000Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 110 Mbps'nin altına inmedi

Bu da demek ki Cat6 kablo ve Gigabit switch ile artık diskleri sök & tak derdinden kurtulabiliriz

Aynı zamanda ağ üzerinden hemen hemen herşeyi çok hızlı bir şekilde seyredebilirsiniz

Geçmiş mesajları karıştırıken gördüm;C200'ün eternet girişi gigabit olmasına rağmen henüz bu konuda gigabit çalışmıyor,C200'e nasıl 110MB/s veri atabiliyorsunuz?

Emin olmak için soruyorum 110 MBps mi? 110 Mbps mi?

• 50-100'lü rakamlar yazılınca MB olarak algılamışım,110mbps/8=13,75Mb/s olmalı,ama C200'ün eterneti şu anda 100mbps çalışıyor,nasıl oluyor da 110mbps'ı görüyor?
  • quote:

Üstad teşekkürler peki A-200'de olmayan aşağıdaki özellikler bir önem arz etmez mi hiç?

Full BD navigation
    HDD Quick Dock

Her ikisi de Tray e takılma ile alakalı.

Full BD navigation : Önde olan 5,25 yuvaya takınan BD/DVD sürücünün kontrolu.
    Sürücü olmadığından olmaması gayet doğel ve eksiklik değildir.

HDD Quick Dock : Yine Traydeki yuvaya 3,5 HDD nin herhangi bir işlem yapmadan sökülüp takılmasının adı.
    Flash bellek gibi herhangi bir hareket/işlem yapmadan Traye HDD takılıp/çıkarılması işlemi.
    O Tray olmadığına göre bu özelliğin olmamasıda birşey değiştirmez.
  • eozen81

Benden Talebin; Sonuç aşağıda.

quote:

Değerli C-200 kullanıcıları ve Sn üstad Ahmet,

Gezinirken şöyle bir medya buldum :

quote:

Beyonce - I Am... Yours.track_4353

File size : 451 MiB
    Duration : 1h 38mn
    Overall bit rate : 640 Kbps

Audio
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 640 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Rear: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz

http://rapidshare.com/files/338500412/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00001.exe
    http://rapidshare.com/files/338501425/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00002.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505105/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00003.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505156/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00004.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505675/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00005.gfs

Bu dosyayı açtığımda uzantısı AC3 olan tek bir dosya çıkıyor, acaba denemeniz mümkün m, C-200 açıyor mu diye?

Demiştin

quote:

eozen81

HD-DVD değilse oynatır.
    Ama yinede seni kırmıyor ve downloada ekliyorum.

Demiştim

////////////////////////////////////////
    Sonuç

*** Çalışıyor ***

Dolby D 5.1 Kayıt Ve Las Vegas Konseri imiş

Not: Çalışmıyor Diyenler isterlerse yine Video Ekleyebilirim

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.