Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mokinto

quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Arkadaşlar,
    Biliyorsunuz .wav seslerle ilgili problemim var ve sancak b.sayara bende çalmayan bir dosyanın linkini gönderip mail atmıştım. Bugün bana gelen mailde söylediklerine göre aynı dosya onlarda da ses vermemiş. Aynı albümün Ahmet bey'in cihazında çalmasıyla ilgili ise "Sanırım Ahmet bey'in kullandığı ses sistemi ile alakalı bir durum var." şeklinde açıklama yaptılar. Denemek isterseniz ve böylece olayı netleştirebiliriz diye aşağıda linki gönderiyorum, deneyenler sonucu paylaşırsa sevinirim.

bende çalmayan .wav uzantılı albüm

Ayrıca cihazla ilgili bir denemem oldu, hem sonucu bildireyim hem de öğreneyim istiyorum;
    İmzamda görülen 2 HDD'ye sahibim. NMT uygulamalarını kullanabilmek için cihaza HD takmak gerekiyor fakat ben elimdekiler atıl kalsın veya tekrar masraf yapmak istemiyorum. Bu sebepten 1,5 TB eSATA girişli olanı bir SATA/eSATA dönüştürücü kablo alarak cihazın dışına da olsa Hard Disk olarak bağlamak istedim. Böylece aynı HDD USB'den bağlıyken yapamadığım işleri bu şekilde bağlayarak yapmaktı amacım. Cihazın üst kapağını açarak tray den gelen SATA'yı değil de, boşta duran, sanırım 2,5" HDD için olana kabloyu taktım. Elektrik içinse kendi adaptörünü kullandım.
    SONUÇ: Cihaz benim NTFS formatlı Seagate'i gördü, tanıdı. Format atmam gerektiği için NMT uygulamalarını yüklemedim. Fakat takılarak oynattı herşeyi. Her dosyada takılma ve anlık donmalar yaptı ki, buna Mp3'ler bile dahil. Bu sebepten tekrar söktüm. Acaba neden böyle bir sorun oldu?

3,5" olanı yapamadığıma göre, elimdeki 2,5" olan imzamdaki Seagate'i cihazın içine takarak kullanabilir miyim? HD kutusundan çıkarmak mümkün değil, ayrıca sadece mini USB çıkışı var. Belirttiğim gibi amacım, C-200'e Hard Disk olarak gösterip ayrıca masraf etmeden NMT işlemlerini ve download'u yapabilmek. Mümkünse nasıl yapılacağı konusunda destek olursanız sevinirim.

Serkan bey; dosyayı indirdim. Dün çalışan dosyalarımı önce denemek istedim ama cızırtı yaptılar . Sonra optik kabloyu PCH ye bağladım. Sesi 0 a getirdim ve kaydet dedim. Sizin dosyalarıda dahil çaldı. Benim söyleyebileceğim tek şey, HDMi ile sadece tv ye görüntü verip optikden bağlayın . Benim ki bu şekilde oldu. Belki bir işe yarar.

Sn. mokinto, söylediğiniz gibi de denedim, ama olmadı.

• waw formatlı dosyayı bende şimdi indiriyorum bakalım bende durum ne olacak???
  • Az evvel dosyayı indirdim ve denedim sorun yok .Enigmayı dinlemeyeli uzun süre olmuştu kalitede mükemmel...
  • Üstad net olarak çıktı ortaya, benim cihazda sorun var, şimdi çıkıyorum cihazla birlikte aldığım Electro world'e direkt.
    Teşekkürler..
  • Ne demek rica ederim inşallah sorunun tez zamanda halledilir....
  • Cihazı değiştirdim arkadaşlar. Ayrıntılar ve kurulum maçtan sonra..
    İlginize, yardımınıza, desteğinize çok teşekkürler..
  • Serkan çok sevindim hallettiğine inşallah sorunsuz kullanırsın cihazını.Tekrardan hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adoni -- 6 Şubat 2010; 21:27:38 >
  • Teşekkürler üstadlar ilginize
    Şimdi kurulum ile uğraşacağım, son firmware'i flash bellek ile yükledim.
    Sizden ricam, siz sorunsuz çaldığınız için baştan sağlam gideyim istiyorum, cihazınızın audio ayarlarını (HDMI ses açık-kapalı, Stereo-5.1, AAC, WMA, vs.) nasıl yaptığınızı, TV ve ses sisteminize hangi kablo ile nasıl bağladığınızı kısaca yazar mısınız?
    Saygılar..
  • Serkan kardeşim Ahmet Beyin önceki mesajlarında resimli olan gözüken mesajındaki ayarlar ne ise onu yaptım...
  • Değerli C-200 kullanıcıları ve Sn üstad Ahmet,

Gezinirken şöyle bir medya buldum :

quote:

Beyonce - I Am... Yours.track_4353

Format : AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    File size : 451 MiB
    Duration : 1h 38mn
    Overall bit rate : 640 Kbps

Audio
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 640 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Rear: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz

http://rapidshare.com/files/338500412/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00001.exe
    http://rapidshare.com/files/338501425/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00002.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505105/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00003.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505156/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00004.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505675/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00005.gfs

Bu dosyayı açtığımda uzantısı AC3 olan tek bir dosya çıkıyor, acaba denemeniz mümkün m, C-200 açıyor mu diye?

• Arkadaşlar Gigabit ağ ile basit bir test yaptım; PC Gigabit, Laptop Gigabit, ADSL Router Gigabit. PC den Laptopa bir mkv film çağırdım 50 mb/sn den aşağı düşmedi hız.. Bunun Ortalama olarak 10/100 mbps ağda 10 mb/sn, USB Hard Diskten kopyalamada 25 mb/sn e-sata Hard Diskten Kopyalamada 70 mb/sn olduğu düşünülürse 50 mb/sn harika bir değer. Umarım Popcorn şirketi bir an önce gigabit desteğini sağlar..
  • açmaması için hiç bir sebep yok, neden açmayacağı gibi bir kanıya vardınki ?

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Değerli C-200 kullanıcıları ve Sn üstad Ahmet,

Gezinirken şöyle bir medya buldum :

quote:

Beyonce - I Am... Yours.track_4353

File size : 451 MiB
    Duration : 1h 38mn
    Overall bit rate : 640 Kbps

Audio
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 640 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Rear: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz

http://rapidshare.com/files/338500412/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00001.exe
    http://rapidshare.com/files/338501425/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00002.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505105/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00003.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505156/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00004.gfs
    http://rapidshare.com/files/338505675/Beyonce_-_I_Am..._Yours.track_4353.ac3.00005.gfs

Bu dosyayı açtığımda uzantısı AC3 olan tek bir dosya çıkıyor, acaba denemeniz mümkün m, C-200 açıyor mu diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dESiLVer -- 7 Şubat 2010; 1:49:27 >

• quote:

Teşekkürler üstadlar ilginize
    Şimdi kurulum ile uğraşacağım, son firmware'i flash bellek ile yükledim.
    Sizden ricam, siz sorunsuz çaldığınız için baştan sağlam gideyim istiyorum, cihazınızın audio ayarlarını (HDMI ses açık-kapalı, Stereo-5.1, AAC, WMA, vs.) nasıl yaptığınızı, TV ve ses sisteminize hangi kablo ile nasıl bağladığınızı kısaca yazar mısınız?
    Saygılar..

Cevabı aşağıda
    Yalnız sadece en üstteki ayarı Filmin formatına göre(film ne ise onu)ayarlayacaksın.
    Örnek 720p ise 720p 50/60hz
    1080p 24 ise 1080 24hz ayarlamalısınız.

AVR ye HDMI ile bağlı.
    Görüntü AVR den TV ye HDMI ile aktarılıyor.

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

• eozen81

HD-DVD değilse oynatır.
    Ama yinede seni kırmıyor ve downloada ekliyorum.

pharmacist

Umarım çabuk olur.
    Bu arada wifi kartada 300mn desteğide eklesinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 7 Şubat 2010; 2:20:02 >
  • quote:

Cihazı değiştirdim arkadaşlar. Ayrıntılar ve kurulum maçtan sonra..
    İlginize, yardımınıza, desteğinize çok teşekkürler..

Sonuç?
  • Kusura bakmayın sonucu biraz geç yazabildim.
    Üstadlar bu cihaz çalıyor wav ları. Yani benim eski cihazda problem varmış. Yalnız sizlerin söylediklerinden farklı olan bir durum var; o çalmayan dosyaların üzerine geliyorum, enter veya play tuşuna basıyorum, direkt çalıyor normal şekilde, fakat C-200'ün ses düzeyi otomatikman ortalarda biryerde oluyor, en sona kadar düşürdüğüm zaman ise yine parazit sesi geliyor. Yani, çalmaya başlayınca C-200'ün ses ayar tuşuna hiç dokunmamam gerekiyor, sizde de böyle mi oluyor acaba? Neyse bir şekilde çalıyor ya yeter.

Şimdi, dün cihazla uğraşmaktan yorgun düştüm, yazamadım, gelelim bu çalıyor/çalmıyor'un değerlendirmesine:
    Ben o dosyanın ve diğer wav'ların çalmadığı kanısına ulaşmadan önce sizlerin de yardımıyla her türlü alternatifi denemiştim, hatta sağolsun Ahmet bey kendi ayarlarının resmini de koymuştu, ona göre de yapmıştım. Sonra aynı dosyayı Ahmet bey denedi, çaldı, sesi de bana dinletti sağolsun. Bu başlığa linki koydum aynı şekilde deneyen herkeste çaldı. Bir bende çalmadı. Sancak bilgisayara mail attığımda bu linki onlara da gönderdim, sonuç için birkaç gün sonra aradığımda bana aynen;
    quote:

Merhabalar ,

Bizim cihazda da ses vermemiş.
    Sanırım Ahmet bey'in kullandığı ses sistemi ile alakalı bir durum var.

cevabını verdiler. Forumu da takip ettiklerini düşünüyorum, bunu mailimde de yazdım ama ilginç bir cevap değil mi? Herkeste çalan bir dosya bir distribütörün cihazlarında çalmıyor, bir de bende. Bana herhangi bir yönlendirme yapmadılar, sadece firmware'de bug'lar olabileceği, bunun sonraki firmware ile düzeltileceği söylendi, peki neden sadece bende var dediğimde sizin yüklediğiniz firmware'de olmuş olabilir denildi. Recovery konusunda sağolsunlar yardımcı olup telefonda bana cihazı çalıştırttılar fakat cihazın garanti desteği bu şekilde mi olmalıydı acaba?

Yapı olarak, kimseyi kırmak istemeyen, hakkını ararken bile bazen çekimser davranan bir insanım ama bu olay beni üzdü. En azından cihazı gönderin bir inceleyelim denilemez miydi? Ben neden garantili alıp fazla para verdim ki diye düşünüyordum ama sağolsun Electro world yardımcı oldu. Problemi tarif ettim, bana firmware yüklediniz mi vs. şeklinde cihazın ayarları ile ilgili sorular sordular, beni dinlediler. Akabinde cihazı alıp panel ve ses sistemi bağlı bir bölüme gittik, cihazı bağladık sonuç aynı. Görevliye; "isterseniz başka bir cihaza son firmware'i yükleyelim, yanımda getirdim, öyle bir deneyelim, çalacak" dedim, gerek yok dediler, çünkü çalmadığını gördüler, bana yeni bir cihaz verdiler.
    Benim işim de satış sonrası, bir otomotiv markasında yöneticiyim. Markaların, firmaların gücü; satış sonrasının gücüyle doğru orantılıdır.

Başta Ahmet bey olmak üzere tüm üstadlara ve Electro World müşteri ilişkilerine çok teşekkür ediyorum. Distribütör firma yetkililerini kırmak, üzmek değil amacım, eleştirilerimi yapıcı ve objektif yaptığımı düşünüyorum. Bu cihazı kullananan hemen herkes NMT konusunda 1 numaranın Popcorn Hour olduğunu düşündüğü için alıyor. Böyle güçlü bir marka avantajı varken bence satış sonrası gücü ile bu marka cilalanmış gibi parıl parıl parlatılır, parlatılmalıdır.

Saygılarımla..

• Çok haklısınız.elektroworld gibi dünya devi boşuna olunmuyor.
  • Arkadaşlar kulaklarınızın pası silinsin, mutlu günlerde dinleyin iyi pazarlar;

Eagles, Hotel California; sanırım konser versiyonu, mükemmel..

http://ra_pidshare.com/files/347122823/Selgaetlcclfrn.DTS

Not: Alt çizgiyi kaldırmayı unutmayın..
  • blackice_serkan

Gözünaydın.
    artık dijital ses dinleyebiliyorsun :)
    +
    C-200 e değil tüm Medya Playerkarda, NMT lerde dts ve ac3 kodlu medyaları oynatırken c-200 ses düzeyi "0" olarak ayarlanmalıdır.
    Daha önce bu yazıldı hatta bu sayfada mokinto da yazdı

C-200 de ses scalası > -3,-2,-1,0,1,2,3 diye gider. ses sıfır olması iin ses scalası tam ortada olmalı. Zaten sesle oynarken scala ile beraber sesin kaç olduğu da yazıyor
  • quote:

Yalnız sizlerin söylediklerinden farklı olan bir durum var; o çalmayan dosyaların üzerine geliyorum, enter veya play tuşuna basıyorum, direkt çalıyor normal şekilde, fakat C-200'ün ses düzeyi otomatikman ortalarda biryerde oluyor, en sona kadar düşürdüğüm zaman ise yine parazit sesi geliyor. Yani, çalmaya başlayınca C-200'ün ses ayar tuşuna hiç dokunmamam gerekiyor, sizde de böyle mi oluyor acaba? Neyse bir şekilde çalıyor ya yeter.

Evet ses düzeyini popcorn kumandasıyla arttırıp azalttığınızda tekrar cızırtıya geçiyor. 0 değerinde kalmalı. reciever üzerinden ses değiştirebiliyorsunuz.
    Benim saymak istediğim bir kaç sıkıntı ise:
    1) wav için sesin 0 da kalması
    2) Müzik ve resim oynatımındaki playlist sorunu . Kısaca bir diğer resime yada parçaya geçebilmek için stop tuşuna basıp menüye dönüp tekrar oynat demek çok anlamsız.
    3) Hala bazı ses dosyalarında sorun var. Örneğin flac kodlu bazı filmlerin sesini veremiyor.(wd live sorunsuzca açdı)

Gelişime çok açık bir cihaz ama bence performansını malesef tam olarak kullanamıyor.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.