Şimdi Ara

Ponçik Kog'Maw Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ponçik Kog'Maw Rehberi


    Yaklaşık 1 aydır zevk alarak oynadığım, yanımda tanıdığım destek varsa dakika 20'den önce oyun bitirdiğim. 3 penta 10+ Quadra attığım dünyalar tatlısı ponçik mi ponçik, bol salyalı, önüne gelene tüküren, tank dinlemeyen bir adc/apc/offtank/jungler. Destek hariç her lane'de oynadım. Daha çok adc oynamak tercihim tabi ki.

    Yavaştan yeteneklerini anlatarak başlayayım.
    Pasifi(Icathia Süprizi): Kog'Maw öldüğünde takımın ilgisizliğine üzülüp kendi içerisinde bir takım reaksiyonlar başlatır. Bu reaksiyonlar sonucu bir süre sonra patlayarak 100+25*seviye gerçek hasar verir.

    Q (Ölümün Salyaları): Pasif olarak Kog'Maw'a %15/20/25/30/35 ilave saldırı hızı verir. Kullanıldığında 40 mana karşılında 1175 birim uzağa 80/130/180/230/280 (+50% Yetenek Gücü) büyü hasarı veren, rakibin zırh ve büyü direncini 4 saniyeliğine %20/22/24/26/28 düşüren bir tükürük topu atar. Çarptığı ilk rakipte durur. 8 saniyelik bir bekleme süresine sahiptir. Lanede çok uzaklardan 1-2 minyonu alabilmek için ve gerektiğinde kaçan rakibe son vuruşu yapmak için kullanılabilir. Tabi daha doğru kullanımı trade girmeden önce rakibe atarak azalan zırh ve büyü direnci sayesinde takaslarda önde çıkmak için kullamak.

    W (Biyo-Büyü Salvosu): Kullanıldığında Kog'Maw 630/650/670/690/710 menzile sahip olur ve otomatik saldırılarınız hedefin maksimum can değerinin 3/4/5/6/7% (her 100 ap için %1 artar) kadarını büyü hasarı verir. Anlatılacak pek bir şey yok. Uzaktan minyon kesmek ve takas yapmak için kullanmalısınız. Tek dikkat etmeniz gereken nokta bekleme süresindeyken güçsüzsünüz. 3. seviyede bu yeteneğe 2. puanı verirseniz çoğu adcye karşı avantajlı oluyorsunuz. İmkanınız varsa 3. seviyeye ulaşacağınız minyon dalgasını birazcık hızlı ittirerek karşı adc minyon almaya çalıştığında koşup üstüne kafasına 1-2 kez vurup geri çıkın. Çok fazla ittiriseniz veya takası uzun tutarsanız rakip adc minyonları kule altında dondurabilir, ki bu da 500 menzile sahip bir adc için korkunç bir şey.

    E (Hiçlikten Sızan): Kog'Maw yere bir sıvı bırakır(?)(kusar işte ). 1280 birim uzaklığa gider. Yasuo w ve Braum e yeteneğine çarparsa ilerleyişi durur. 60/105/150/195/240 +%50 Ap hasar verir. İçineki birimleri %20/28/36/44/52 yavaşlatır. İçinden çıkan birimler 0,25 sn daha yavaş kalır.
    Önemli denebilecek not: E yeyeneğini ilerleyiş hızı çok yüksek. Şöyle durumlar olabiliyor. "Yav yetenek bana değmeden hasar verdi nasıl iş bu ******" Bunun sebebi yeteneğin ilerleyiş hızının 1380 olması. Yani yetenek size 1 saniyeden önce ulaşıyor. Arada görsel bug olduğundan size daha ulaşamadan hasar vermiş gibi görebiliyorsunuz.

    R (Canlı Havan): Kog'Maw havaya doğru tükürür, nişanladığı yere 100/140/180 +(%65 Bonus AD) + (%25 Bonus AP) büyü hasarı verir. Rakibin canı %40'ın üstünde ama %40a yakınsa 1,5 kat hasar verir. %40'ın altındaysa 2 kat hasar verir. 1200/1500/1800 menzile sahiptir. Bekleme süresi ise 2/1,5/1. Son kullanımızdan sonra 8 saniye içerisinde tekrar kullanılırsa bedeli 40 artar. Uzaktan rakip şampiyonları dürtmeye ve kaçan şampiyonlara son vuruş atmakta bire bir. Dikkat etmeniz gereken kısım düşmeden önce belli bir süresi var. Rakip buna bakaran dodgelayabilir.


    Şimdi gelelim oynanış tarzlarına. Anlatmayı planladığım build ve oynanış tarzlarını gruplandırmak gerekirse;
    1)AD Kog'Maw
    2)Hybrit-AS Kog'Maw
    3)AP Kog'Maw
    4)Junler Kog'Maw
    5)Offtank Kog'Maw


    1) AD Kog'Maw


    Ponçik Kog'Maw Rehberi


    Üstün paint yeteneklerimi kullanarak şöyle bir kabiliyet sayfası örneği yaptım. Burda kırmızı kutular içindeki kabiliyetler arasında puanları kendi tarzınıza göre ayarlayabilirsiniz. Mavi kutular içerisinde de karşınızdaki rakibe göre ve sizin oyun tarzınıza göre seçim yapmalısınız. 12 puan vereceğiniz kısım da gene oyun tarzınıza göre belirlenmelidir.

    Rünleri de şu şekilde girmeniz yararlı olacaktır:
    Ponçik Kog'Maw Rehberi

    Burda isterseniz mavilere saldırı hızı yerine mana yenilenmesi veya büyü direnci koyabilirsiniz. Gene tamamen sizin oyun tarzınıza bağlı.

    Eşya seçimlerine gelirsek:
    Ponçik Kog'Maw Rehberi
    Başlangıçta alabileceğiniz eşyalar bunlar. Önem sırasına göre dizdim. Ayakkabıyı önerme sebebim karşı bot lanedeki yetenek atışlarından kaçmanızı kolaylaştırmak. Karşınızda önemli yetenek atışları yoksa hançer de başlayabilirsiniz. Hiç hançer ile başlamadım ama başlayan bir kaç kişi gördüğüm için ekledim. Eğer ilk eşya Botrk alacaksanız hızlıcı bilgwater palası almak için uzun kılıç ile de başlayabilirsiniz.

    Full buildimiz ise şöyle:
    Ponçik Kog'Maw Rehberi

    Ayakkabıyı burda tier 1 gösterme sebebim ayakkabı tercihlerimizde farklılık olabileceğindendir.

    Olası ayakkabı tecihlerimiz şöyle:
    Ponçik Kog'Maw Rehberi
    Ayakkabı tercihi tamamen neye ihtiyacınız olduğuna bağlıdır. Gerekirse Merkürün Adımları da alabilirsiniz.

    Tercih edebileceğiniz durumsal eşyalar ise şunlar:
    Ponçik Kog'Maw Rehberi

    Çoşku eşyalarını runaan yerine, diğerlerini de kanasusamış yerine tercih edebilirsiniz. Tabi kanasusamış yerine 2. bir çoşku eşyası da tercih edilebilir.

    Peki bu buildi hangi durumlarda tercih etmelisiniz? Klasik adc gibi oynayıp, yüksek menzilimiz ile sürekli üçlü kuvveti aktifleştirerek hasar vermek istiyorsanız tercih edilebilir. Bunun dışında desteğiniz eğer Lulu, Karma, Raka gibi kalkan verip Kızgın Buhurdanlığı kullanabilecek bir destek değil de Alistar, Leona gibi desteklerse bunu tercih etmeniz daha doğru olur. Tabi bu da tamamen oyun zevkinize kalmış.

    *****Notumsu Şey *****

    Diğer buildi geçmeden önce değinmek istediğim bir nokta var. Kabiliyetteki Fırtına Yağmacısının Cinneti seçimi biraz kafa karışıklığına sebep olabilir. Zaten erken oyunu kötü bir karaktere neden lanede işe yaramayacak bir kabiliyet alınacağını merak edebilirsiniz. Bunun sebebi Kog'Maw'ın herhangi bir kendini koruyacak yeteneğe sahip olmamasıdır. Böyle olunca size yapışan öcü rengarı kitelayabilirsiniz. (Tabi ne olduğunu anlamadan ölmezseniz ki bu durum daha olası )
    Şöyle bir video ile nasıl hayat kurtarabileceğinin örneğini vereyim.

    21. saniyede rakibe attığım 3-4 otomatik saldırı ile yüksek miktarda yürüme hızı kazanarak aradaki mesafeyi açtım. Sonrasında Lee'nin kör olması sayesinde kaçtım.


    Şimdilik bu kadar. Acil bir işim çıkması sebebi ile yarıda kesmek zorunda kaldım önceki rehber gibi olmayıp bunu bitirene kadar her gün güncellemeyi planlıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isla Tortuga -- 27 Mart 2017; 1:37:14 >







  • İyi veya kötü birazdan okuyacam mükemmel olması gibi beklentimde yok teşekkürler emeğin için,ben sana resim gif konusunda yardımcı olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte görmek istediğimiz tarz konulardan mesajım dursun bende göz atacağım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim
  • Şuradan bir destek+++

    Takipteyim. Şu aralar çok sinir ediyor karşımda görünce luluda varsa yanında hiç bir şekilde müdahale edemiyorum. Umarım matchupları ve nasıl counterlayabileceğimizi (veya ters fonksiyon gibi kog oynarken nasıl counterlanabileceğimizi) anlatırsın.
  • Dh de rehber görmek güzel eskiden okur okur ögrenirdim burdan umarim devam edersin hocam guclu bir hero yanlis biliyor olabilirim ama bir ara kogmaw lulu kazanma orani cok yüksekti hazır degisik kostumu de çıktı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ponçik kogmaw



    Olsundu bi yine beklemekteyizdi devamını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eklerim bunu da önerin için teşekkürler
    kogmaw koridorunda earlysi güçlü şampiyonlar oynamıyorsanız (vayne,jinx gibi hyper carryler) tamamen supportunuza bağlısınız. kogmaw w kullanıp minyon keserse 17 sn hasar kaynağından uzak kalır. 17 sn içinde vurabildiğiniz kadar vurun kafasına. all-inleri güçlü desteklerle yaşatmazsınız.
    lulu-kogmawda ise işler biraz değişiyor. eğer normal bir menzile sahip adc oynuyorsanız (500-550 aralığında) kogmawın aldığı fırtına yağmacısı ve lulu'nun w sundan gelen yürüme hızı ile sizi kitelar. 2. seviye w ile 650 menzile sahip oluyor. as'si de sizin asnizin 2 katı olyor yaklaşık olarak. tabi şöyle bir şey var. w suz kogmaw=500 rangeli hasarsız böcek. 17 sn içinde trade zorlayıp kafasına kafasına vurabilirsiniz.
    lulu kogmaw koridorunun asıl güçlü olduğu kısım lulunun buhurdanlık bitirdiği kısımdır. o durumdan sonra kogmaw üstünde ağır yara açmadan kesmek biraz zor. yarı canla trade girip trade sonunda full can çıkabilir eğer çok öndeyse.
    oyun sonuna doğru da tam bilmiyorum. ama kaybettiğim durumları yazayım.
    *lulu focus yedi ultisini/kalkanlarını kendi üstünde kullandı ben savunmasız kaldım.
    *karşıda çok cc vardı posizyon alamadım hareket edemeden öldüm
    *yasuo....
    *tw tek yakaladı
    *bm yaparken blitz/thresh çekti
    bir de script kogmaw gelme ihtimali var karşınıza ona yapacak bir şey yok işte




  • Harika rehber olmuş teşekkurler gaza geldim şuan oyuna giriuorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AD kogmaw buildi eklendi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Isla Tortuga

    eklerim bunu da önerin için teşekkürler
    kogmaw koridorunda earlysi güçlü şampiyonlar oynamıyorsanız (vayne,jinx gibi hyper carryler) tamamen supportunuza bağlısınız. kogmaw w kullanıp minyon keserse 17 sn hasar kaynağından uzak kalır. 17 sn içinde vurabildiğiniz kadar vurun kafasına. all-inleri güçlü desteklerle yaşatmazsınız.
    lulu-kogmawda ise işler biraz değişiyor. eğer normal bir menzile sahip adc oynuyorsanız (500-550 aralığında) kogmawın aldığı fırtına yağmacısı ve lulu'nun w sundan gelen yürüme hızı ile sizi kitelar. 2. seviye w ile 650 menzile sahip oluyor. as'si de sizin asnizin 2 katı olyor yaklaşık olarak. tabi şöyle bir şey var. w suz kogmaw=500 rangeli hasarsız böcek. 17 sn içinde trade zorlayıp kafasına kafasına vurabilirsiniz.
    lulu kogmaw koridorunun asıl güçlü olduğu kısım lulunun buhurdanlık bitirdiği kısımdır. o durumdan sonra kogmaw üstünde ağır yara açmadan kesmek biraz zor. yarı canla trade girip trade sonunda full can çıkabilir eğer çok öndeyse.
    oyun sonuna doğru da tam bilmiyorum. ama kaybettiğim durumları yazayım.
    *lulu focus yedi ultisini/kalkanlarını kendi üstünde kullandı ben savunmasız kaldım.
    *karşıda çok cc vardı posizyon alamadım hareket edemeden öldüm
    *yasuo....
    *tw tek yakaladı
    *bm yaparken blitz/thresh çekti
    bir de script kogmaw gelme ihtimali var karşınıza ona yapacak bir şey yok işte

    Hocam artık bende şaşırıyorum ne yapacağımı. Lucian falan alıyorum dediğin gibi earlyde kafasına vurmak için yahu çar yine mid gamede kafama vuruyor. Vayne falan alıyorum oyun en baştan gidiyor. Çok çaresizim dediğim gibi takip ederim ne öğrensek kar




  • adc olarak sen bir şey yapamazsın. zaten oyun sonlarına doğru 1v1 de kogmaw ile 1v1 atamazsın hiçbir adc ile. (burda şunu ekleyeyim eskiden ultisi vaynei görünür yapıyordu. eğer değişmediyse dediğiğimin arkasındayım eğer değişti ise vayne'in şansı olabilir bilmiyorum. bir de tristana alabilir.) takımının kogmawı zonlaması gerekiyor. tabi bunu yaparken üstüne koşamazlar çünkü üstüne koşarken ölme ihtimali yüksek. gap closer'a sahip şampiyonlar (genelde assasinler) ve control mageler bunu yapabilir. yani durum biraz midinizin nasıl oynadığına bağlı
    diğer bir seçenek de desteğine çöküp ilk desteği öldürmek. ama bunu çok hızlı yapmalısınız bu sefer de kogmawın takımı sizi parçalayabilir.
  • Win alabilirsem oynanış videosu tarzı bir şey eklemeyi düşünüyorum

    Ponçik Kog'Maw Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isla Tortuga -- 28 Mart 2017; 8:34:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben top da deniyorum güzel oluyor.seçim ekranında tabi karşı top şampiyonu gördüysem ve uygunsa alıyorum.
  • Hocam devamı gelmeyecek mi ?
  • baytar_selo kullanıcısına yanıt
    gelecek gelmek zorunda
    ama animeye başladım onun bitmesini bekliyorum aynı şekilde gwent için faction rehberi yapacaktım onu da aksattım çok sorumsuz biriyim
    ama merak etmeyin bu hafta içinde bitireceğim
  • Iyyy anime mi izliosn .s.s.s
  • Ben runaan-guinsoolu buildi seviyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence zenci kafasına vuruyo kogmawın lanede early de luciana karşı trade kazanan görmedim şu ana kadar ashe dışında
  • Güzel bir rehber. Eline sağlık.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.