Şimdi Ara

pompacilar ve fis muhabbeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
9.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu soran istasyondan bir daha yakıt almıyorum.
  • Naylon fatura diyoruz biz buna. Çoğu dandik şirket naylon fatura alır ve satar. Yöntem basit:

Yıllık verginiz bir üst vergi dilimine girecek şekilde çıktı... Hemen bir demirci, hurdacı, zorda kalırsanız benzinciye gidersiniz, "elinde fatura var mı?" dersiniz. Pazarlığını yaptığınız ücrete şirket sizin kocaman bir fatura keser. Siz bu faturayı işlediğiniz anda karınız düşer, dolayısı ile ödemeniz gereken vergi düşer. (Demirci falan olursa aldığınız mal karınızdan düşürse de demirbaşınız artacağı için şirketin kredibilitesini çok etkilemez; ancak benzin alırsanız çarçur olan paradır. Giden para yerine kalıcı bir mal gelmemiştir...)
  • sana bana ona buna verginin ekstra girmesinin sebebinin en ufak çeşitlerinden biridir, devletin alması gereken vergiyi ltd,a.ş türevi şirketlere tanınan hak sayesinde vergiden düşebilmesi sebebi hallerdir, aralında kırışırlar döner dolaşır yol su elektrik olarak bize döner ama faturası tabi kendisi değil
  • Fiş kullanan sürekli aktif yakıt alan pompacıları tanıyan araçların plakalarını giriyorlar ve oradan 3-5 harçlık topluyorlar kendilerine pompacılar

Fiş almazsan kaçak yakıtı satacak falan yazmışlar yukarda o devir eskidendi adam nöbet saatinde ne kadar mazot benzin satmış tutarı litresi anlık görünüyor ve ona göre hesap veriyor nöbet bitiminde.
  • Daha önce 2 defa yanlışlıkla başka plakaya kestikleri fişteki plakalar sorgulattığımda halk otobüsü çıktı
  • Arkadaslar ne olursa olsun fişinizi alın almadığınız her fiş size bize vergi artırımı olarak geri dönüyor bundan emin olabilirsiniz..Mantık basit para babaları vergi kaçırıyor bizlerde o kaçırılan vergileri esktra ekstra ödüyoruz hemde kendi elimizle..Bilinçli olalım mutkaka fiş isteyelim vermeyenleri ve utanmadan soranları da uyaralım..Ayrıca çorba parası muhabbeti yapan bazı trafik polislerinden bıkmısken bu milletin başına birde akaryakıt pompacısı mı çıktı..
  • bu tür fiş isteyen istasyonları nereye şikayet edebiliriz peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

bu tür fiş isteyen istasyonları nereye şikayet edebiliriz peki?

bunun istasyonla alakası olduğunu sanmıyorum. tamamen pompacıyla alakalı bi durum...

doğru bişey içinmi bu tür şeyleri soruyo bilmiyorum fakat insanları işinden gücünden etmenin pek iyi bişey olacağını sanmıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

bunun istasyonla alakası olduğunu sanmıyorum. tamamen pompacıyla alakalı bi durum...

doğru bişey içinmi bu tür şeyleri soruyo bilmiyorum fakat insanları işinden gücünden etmenin pek iyi bişey olacağını sanmıyorum...

işinden gücünden etmek değil. en azından bununla ilgili pompacıları uyarırlar. neden bizim sırtımızdan geçinsin ki vergi kaçıranlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

işinden gücünden etmek değil. en azından bununla ilgili pompacıları uyarırlar. neden bizim sırtımızdan geçinsin ki vergi kaçıranlar.

ya illaki.. Ben yaptığı şeyin doğru bişey olduğunu kesinlikle söylmiyorum.. benim bakış açım biraz da duygusal sanırım...

• Fiş kesmeme gibi bir durum olamaz artık. Çünkü pompayla entegre olan yazarkasadan fiş almadan satış yapamaz.

Bu durumu 2 kez yaşadıktan sonra ana firmaya şikayet mail'i yazdım. Aradılar aynı şeyi söylediler, biliyorum dedim. Peki niye böyle birşey yapıyor bayiniz diye sordum. Kem küm fiş için sizi bekletmek istememiştir falan filan bişeyler geveledi. Bayiyi arıyorum pompacı arkadaşları uyarmaları için. Bir daha benzer şikayetle karşılaşmayacaksınız dedi. Bir zaman sonra aynı yerden benzin alıyorum "abi fiş lazım mı" ? Kamera şakası mı, nerde el sallayacam
    Mecbur kalmadıkça ordan almıyorum. He bişey olduğundan değil, arkadaşların dediği gibi başka plakaya kesiyordur fişi. Ama ben nasıl kaynaktan kesinti şeklinde vergimi veriyorsam, benim fişimle başka birisinin usulsüz iş yapmasına sebep olmak istemiyorum.

• şimdi arkadaşlar hepinize hak veriyorum ben de pompacıyım şartları biliyormusunuz da konuşuyorsunuz
    1)yaz-kış zor şartlarda çalışır
    2)patron en ufak bir olayda bağırıp çağırır
    3)genelde 24 saat çalışır 24 saat yatar
    4)bayramı seyranı(dini bayram,resmi bayram )
    5)aldığı asgari ücrettir
    6)en önemlisi 1 gün çalışmasalar milletin hali ne olur sizce
    şimdi elinizi vicdanınıza koyupta bu yazdıklarımı cevaplarmısınız pompacı çalışanlara o kadar laf söyleyen arkadaşlar
  • firtinatosbaga F kullanıcısına yanıt
    Fiş leri nasıl degerlendiriyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fis almayan hic kimsenin vergiden yakinmaya hakki yok!! Almadiginiz fisler baskalarinin plakalarina kesiliyor ve onlarda vergiden kurtuluyor..Onlarin ödemediği her kuruş vergi namuslu vatandasin sirtina biniyor...Bu böyle bilinsin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abii fiş lazım mı sana vermesek olurmu dedi. Almazsam bana nasıl bi yararı olur dedim. Sana bir şey kazandırmaz abi dedi. Peki niye soruyosun bunu dedigimde ise abii şurdaki taksi depoyu fulledi ona fiş basıcakken makine bozuldu senin fişi ona yazalım dedi(50 liralık yakıt almıştım halbuki). Bende fişimi aldım.

Sonuç fişinizi alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtinatosbaga

şimdi arkadaşlar hepinize hak veriyorum ben de pompacıyım şartları biliyormusunuz da konuşuyorsunuz
    1)yaz-kış zor şartlarda çalışır
    2)patron en ufak bir olayda bağırıp çağırır
    3)genelde 24 saat çalışır 24 saat yatar
    4)bayramı seyranı(dini bayram,resmi bayram )
    5)aldığı asgari ücrettir
    6)en önemlisi 1 gün çalışmasalar milletin hali ne olur sizce
    şimdi elinizi vicdanınıza koyupta bu yazdıklarımı cevaplarmısınız pompacı çalışanlara o kadar laf söyleyen arkadaşlar

hırsızlığı meşrulaştırmanın, çalışma şartlarıyla işi yok. doguda aynı şartlardan dolayı kaçakcılık yapan "terörist" oluyorsa batıda aynı işi yapanın da bir bedeli olmalı. bu ülkede akp nin neden %50 oy aldıgını daha iyi anliyorum

• yakıt sebebiyle arıza yapan araçları çok duyduk, bu tip durumda ispat etme amacıyla her zaman fişimi alırım...
  • Arabalar şirket adına olduğu için fiş alıyorum her zaman.
  • pompacı boş yere sormaz
  • Şirket kendi kestiği fişten vergi indirimi yapar mı ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.