Şimdi Ara

Pompa ve Radyatör Seçimi Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum ve bu konuda yeni olduğum için sizden yardım bekliyorum.Sistem bileşenlerim;

Gigabyte EX58-Extreme anakart, bu kart sıvı soğutmaya köprüleri açısından hazır bir anakart.Zaten bir çoğunuz bunu biliyordur:)Bu anakartın köprüleri için ayrıca soğutma blokları almalı mıyım? bunlar yeterli midir ?

İşlemcim ise Intel i7 920

Ekran kartım gigabyte gtx 460 oc.

Biraz araştırma yaptım ve şu pompa fiyat performans olarak gözüme çarptı:

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3831109862520

Bu ürün hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Sisteme 2 tane bu pompadan takarsam yeterli olur mu?

Soğutmak istediğim parçalar ise yukarıdaki 3 parça ve bunlar için kaçlık radyatörden kaç adet almalıyım? 1x 240mm + 1x 360mm yeterli soğutmayı sağlar mı?

Son olarak ise hangi radyatörleri tavsiye edersiniz ?Moddshopta şu an stokta olmasa da gözüme fiyat olarak şu iki radyatör çarptı;

http://www.moddshop.com/?urun-6590-Alphacool-NexXxoS-Pro-II---Rev--2.html
    http://www.moddshop.com/?urun-6591-Alphacool-NexXxoS-Pro-III---Rev--2-Radyator.html

Aşağıdaki linklerde ki radyatörlere kıyasla performans kaybı fazla olur mu?
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3831109860014
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3831109860021

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serrro -- 20 Kasım 2011; 4:57:42 >

• Bahsettiğin pompa çokda iyi bir pompa değil.mpc655 senin işini çok rahat görücektir.Anakart ın üzerindeki blok çok kaliteli olmasada güzel bir özellik en azından boşuna 60-70 dolar vermiceksin.Rad. içinse kasanın ebat ını bilmiorum ama 2 rad. gereksiz bence.mağzemeleri iyi kullanırsan ne 2 pompaya nede 2 rad. ihtiyaç duyarsın.Burda önemli olan ürünleri akıllıca seçerek su akışını max. düzeye ulaştırmak.
  • Öncelikle cevabın için teşekkürler.Kasam Cooler Master HAF-932, radyatör ve diğer bileşenler için yer sorunum yok.

Tek bir 360 lık radyatör yeterli olur diyorsunuz anladığım kadarıyla ? peki alphacool nexxxos pro III radyatör hakkındaki fikriniz nedir.Kaliteli diyebilir miyiz? Diğer radyatör ile arasında bi hayli fark var.,

Mcp655 çok iyi bir pompa fakat çok pahalı.Bunun yerine performans ve kalite mcp655e yakın fakat fiyat olarak daha uygun bir pompa önerebilir misiniz ?
  • Pompa konusunda bence hiç ucuza kaçma sonrasında ses ve performans açısından canın sıkılır.sonuçta alıcağın parçalar maliyetli bukadar uğraşıp para harcadıktan sonra gidipte paranı çöpe atma.bu linkte çoğu şeyi bulabilirsin EK türkiyeye şaka gibi paralarla ürün getirebiliyor.Hem eu değil usd ilede ödeyebilmen avrupada bulunan bi shop için inanılmaz bi nimet.bence bunu al arkasınada mod kit alırsın istediğin.ben normalini aldım hiç su deymeden duruo şimidi defaut arkalığı.
    http://www.ekwaterblocks.com/shop/pumps-and-accessories/pumps/pump-laing-d5-vario-motor-only-alphacool.html
    yada benim elimdekinide çok komik bi fiyata verebilirim.
    Rad olayına gelince seninin isteğine bağlı.yüksek devirde iyi performans verenlerde farklı alçak devirde verenler çok ayrı yapıdalar.Bana kalırsa zaten benim yapma amacımın %40 ı sessizlikdi onun için xspc rx360 kullandım.Gelid fanlarla çok güzel uydular.Şuan cihaza biraz modifiye yaptığım için değerleri veremiorum ama alçak devirde alınabilicek en iyi rad. lardan birisi.eğer tersini düşünürsende black ice gtx serisini önerebilirim.

• Sessizlik benim içinde önemli.Bu siteden ürün aldığımızda gümrük olayı nasıl oluyor?Belli bir limitin altında geçiyor diyorlar fakat bu ürünlerle ilgili durum nedir pek bilmiyorum.Sıkıntı yaşanıyor mu? gümrükte vergi yer miyim ? nasip mi diyorsun yoksa :)
  • Ben 120 dolarlık fittings aldım bir sorun çıkmadı ama parça-parça almakta fayda var sen yinede 100 doları geçmemeye çalış.
  • i7 anakartlar ve islemciler, i3/i5 islemcilerden ve onlarin anakartlarindan daha fazla isi olustururlar. Bu kurmus oldugum cumleyi iyi anlamalisin. Bir tane mi yoqsa iki tane mi radyator kullanacagina karar vermelisin. Cunku i7 anakart ve islemcilerin hava uzerindeki sicakliklari ortadadir.

Yukarida saymis oldugun radyatorler sessiz radyatorler degildir. 1500rpm ve uzeri fanlar ile performans alabileceksin. Yani 1 adet radyatorun uzerinde en az 1500rpm'e sahip 3 adet fan olacak. Bunlarin cikarttigi seslere bir de kasadaki diger fanlar eslik edecek. Bu seslerin toplami seni rahatsiz edecekse; dusuk rpm hizlarina sahip fanlar ile maksimum sogutma performansi verebilecek radyatorlere bakmaya mecbur kalirsin. Ama ben sogutma performansi isterim, ses onemli degil dersen Alphacool gibi dandik bir markanin radyatorunu kullanacagina EK'in radyatorlerini kullanabilirsin.

Tek loop yapacaksan pompa MCP655 veya MCP655-B olabilir.

Islemci icin kaliteli ve guvenilir bir blok almalisin. 5 ay sonra korozyon ile ugrasmazsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EK radyatörlerede baktım fakat Türkiyede hiç bir yerde bulamadım.Yurtdışı ve gümrüklede uğraşmak istemiyorum.
    İkinci bir plan olarakta kasanın tavanına bir adet 360mmlik, alt kısmada bir adet 120mmlik olarak düşünüyorum.Fakat beni düşündüren konu anakartın üzerindeki sıvı soğutma için yapılmış blok beni idare eder mi etmez mi, kafamda soru işareti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serrro -- 8 Aralık 2011; 1:01:20 >
  • çok sorun olucağını zannetmiyorum.zaten sadece kuzey köprüsü çok ısınır.güney ve mofset ler de çok sorun olmaz.Bu arada ben build i bitirdim yayınlıcakken anakart arızalandı
    en son test ettiğimde idle 27-32 full yükte 48 dereceyi gördüm tek 360 lık rad. la
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.