Şimdi Ara

POMEM %85 TORPİLDEN İBARET [SİSTEMİ ANLATIYORUM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
38.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca90 -- 15 Ocak 2015; 21:28:39 >

POMEM'de %85 Torpil: Sistemi Anlatıyoruz

Polis Akademisi Başkanlığı (POMEM), Türkiye Cumhuriyeti Polis Teşkilatı'na polis memuru yetiştirmekle görevli bir kurumdur. Adaylar, POMEM sınavına girerek polis memuru olma yolunda ilk adımı atarlar. POMEM sınavı, yazılı ve sözlü sınavlardan oluşur. Sözlü sınavın bir bölümü de parkurdur.

Parkur, polis memuru adaylarının fiziksel yeterliliklerini ölçmek için uygulanan bir testtir. Parkurda, adaylar koşma, atlama, tırmanma ve denge gibi çeşitli engellerle karşılaşırlar.

Son yıllarda, POMEM parkurunda torpil olduğu iddiaları gündeme gelmiştir. Bu iddialar, bazı adayların sınavda haksız avantaj elde ettiği yönündedir.

POMEM yetkilileri, parkurda torpil olmadığını ve sınavın adil bir şekilde yapıldığını belirtmektedir. Ancak iddialar, kamuoyunda tartışılmaya devam etmektedir.

POMEM parkurundaki torpil iddialarını değerlendirmek için öncelikle sınav sistemini incelemek gerekmektedir. POMEM parkuru, Türkiye Polis Akademisi tarafından belirlenen standartlara göre hazırlanmaktadır. Parkur, her yıl aynı şekilde uygulanmaktadır ve adaylar önceden parkurun içeriği hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

Parkur sınavında, adayların performansları puanlanmaktadır. Puanlama, Türkiye Polis Akademisi tarafından belirlenen kriterlere göre yapılmaktadır. Puanlar, yazılı sınav puanlarıyla birlikte değerlendirilerek adayların genel başarı sıralaması belirlenmektedir.

POMEM parkurunda torpil iddialarıyla ilgili olarak şu hususlara dikkat etmek önemlidir:

• Parkur sınavı, Türkiye Polis Akademisi tarafından belirlenen standartlara göre hazırlanmaktadır.
    • Parkur sınavı, her yıl aynı şekilde uygulanmaktadır ve adaylar önceden parkurun içeriği hakkında bilgi sahibi olmaktadır.
    • Parkur sınavında, adayların performansları Türkiye Polis Akademisi tarafından belirlenen kriterlere göre puanlanmaktadır.
    • Parkur sınavındaki puanlar, yazılı sınav puanlarıyla birlikte değerlendirilerek adayların genel başarı sıralaması belirlenmektedir.

Bu bilgiler ışığında, POMEM parkurunda torpil olduğu iddialarının asılsız olduğu söylenebilir. POMEM parkuru, adayların fiziksel yeterliliklerini ölçmek için uygulanan adil bir sınavdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sandığınız gibi basit değil torpil olayı. Anca koyunlar meclisi ile bir bağınız olur o zaman işler değişir. Onun dışında kesinlikle torpil diye bir şey yok çok eski zamanlarda kaldı.

Orijinalden alıntı: Crag Drag

Sandığınız gibi basit değil torpil olayı. Anca koyunlar meclisi ile bir bağınız olur o zaman işler değişir. Onun dışında kesinlikle torpil diye bir şey yok çok eski zamanlarda kaldı.

bende sizin gibi biliyordum ancak canlı canlı torpil için telefon trafiğine şahit olunca şaşırdım, adam açıklanmadan 4 saat önce kaç bin kişiyle sıralamaya giremediğimi bile söyledi, sıralamam bir gün içinde 20-25 kere değişti. mülakat kısmı için puanlara çok rahat oynanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • Bu sene torpilin kralı döndü Pomem de.Geçen sene 3000 küsür kişi alındığında 159 filanla kapattı.Bu sene 6000 küsür kişi alındı 164 lerde kapattı.Normalde sayı artınca puanın daha da düşmesi lazımken tersi oldu.Ya insanlar işi gücü bıraktı KPSS kastı. Ya da bir anda sözlü mülakatlarda bülbül gibi şakıyıp tam puan aldılar.
    Kandırmayalım yani kendimizi.Bu sene girenlerin birçoğu torpilli kişilerdi.Paralel yapı filan çıktıktan sonra,bu sene çok daha yandaş olanlardan aldılar.Bu sene KPSS puanı 80 in altında olupta torpilsiz girenler bayanların ve 75 altında olan erkeklerin hiçbir şansı yoktu.Tamamen sayıyı artırdılar.
  • en az 10 tane memuriyet mülakatına girip elenmiş birisi olarak söylüyorum torpil yok diyenler ya hiç mülakatlara girmemişler yada çok saflar ben çok hak ediyorum torpilden giremiyorum demiyorum ama mülakatlarda nelerine şahit oluyorsunuz 2 kelimeyi bir araya getiremeyen adamlardan tutun boyu kilosu tutmayın 5 kere boy kilo ölçümü yapılıpta ( mecaz değil gözümüzün önünde 5 kere boy kilo ölçümü yapıldı çocuğa ) şartları tutmamasına rağmen lenemeyip yarın gel diyerek gönderilen ve ertesi gün bir anda boyu kilosu tutup geçenler gördüm recep ivedik gibi birisinin dsm ye memur olduğunu gördüm 3 lü 3lü mülakata alındık adam herşeye bilmiyorum dedi konuşması bile zor anlaşılıyor sorduğumda ise bu nasıl oldu diye torpilim sağlam demişti sadece polislik için değil tüm mülakatlar böyle zaten başka nasıl açıklanır ki giriyorsun kendini tanıt 1 2 soru 2 dk sürüyor sürmüyor mülakat sonra eleniyorsun gayet komik. sordukları sorularda kpss de zaten alasını cevapladığımız sorular tekrar sormanın mantığı nedir milli cemiyetler hangi kongrede tek çatı altında toplandı ee ben bunları bilmesem zaten kpss de 83 alıp karşına gelemem ama bu tip sorular soruluyor istediğiniz cevabı verin önemi yok torpiliniz yoksa elenirsiniz anca torpillilerden yer kalır ise ( düşük bir ihtimal çok fazlalar) sıra torpilsizlere gelir o yüzden derim ki torpil yok ise asla umutlanmayın tecrube amaçlı girin hayal kırıklığı yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 20 Eylül 2016; 17:00:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.