Şimdi Ara

Polonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
4
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varşova Üniversitesi (University of Warsaw) Polonya'nın başkentinde bulunan üniversite 1862 yılında kurulmuştur. Üniversite, uluslararası sıralamalarda yüksek bir pozisyona sahiptir. Bu sıralamalara göre Polonya'nın en iyi üniversitesi ve Avrupa'da da en prestijli üniversitelerinden biridir.

09 yılında kurulan ve 200 yıldan fazla köklü bir geçmişe sahip olan Varşova Tıp Üniversitesi, Polonya’nın en eski ve en popüler üniversitelerinden biridir. Akademik performansa göre yapılan 2017 üniversiteler Dünya sırlamasında (URAP) ilk 1.000 üniversite arasında (841.) yer almakta olup Polonya’nın en kaliteli hazırlık sınıfına sahip olması ile bilinmektedir. Polonya’da fen bilimleri veya sosyal bilimler alanında herhangi bir bölümde İngilizce lisans bölümü okumak isteyen öğrencilerin İngilizce hazırlık sınıfı olarak en çok tercih ettikleri üniversitedir. İngilizce hazırlık sınıfına Tıp veya diğer lisans bölümlerinde okumak isteyenlerle birlikte sadece iyi bir İngilizce eğitimi almak isteyen öğrenciler de dünyanın dört bir tarafından gelerek eğitim almaktadırlar.

Polonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Haziran 2021; 19:56:35 >

• Varşova Tıp Üniversitesi’nin hastanesinin Polonya’nın en büyük devlet hastanesi olması, Tıp eğitiminde uygulamalı derslere oldukça ağırlık vermesine katkı sağlamaktadır. Sağlık alanında birçok kongre ve bilimsel aktivitelere ev sahipliği yapan üniversitede dünya çapında tanınmış akademik personeli de bünyesinde barındırmaktadır. Uluslararası birçok kurum ve üniversite ile işbirliği içinde olan Varşova Tıp Üniversitesi, sağlık alanında Dünyada alınan kararlara da önemli katkılar sağlamaktadır.

Toplam Akademisyen Sayısı: 1725 öğretim elemanı, 173 profesör

Toplam Öğrenci Sayısı: 9.413 öğrenci, 513 doktora öğrencisi ve 250 lisansüstü öğrenci

Bulunduğu Şehir: Varşova

• türkiyedeki tıp eğitiminin en iyi oldklarının göstergesi

normalde orada aldığı diploma ile avrupanın her yerinde geçerli ya da polonyada çalışacakken

türkiyeyi tercih etti

• quote:

Orijinalden alıntı: taveuni

Bu mesaj silindi.

öyle demeyin hocam odtü 1. leri de öyle güzel türkçe ile konuşamıyor mühendisliklerde baya yaygın bir durum

Polonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi Polonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi 

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Son derece normal konusuyo bencePolonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi Herkesin siyasetci gibi bir hitabet yetenegine ihtiyaci yok ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Son derece normal mi?????

Kelimeleri tam uygun ses tonla çıkaramıyor ve söyleyemiyor. Cümle kurarken ani donukluklar ve kesilmeler mevcut. Göz temasını kurmaktan kaçınıyor. Ellerini çok sıkıyor bu durum çok gergin olduğunu gösterir. Bazı kelimeleri kullanırken çok zorlanıyor. Ve daha fazlası mevcut.

Çoğu mühendis adayı böyle maalesef

ve ayrıca üniversitedeki akademicilerin iletişimi yüksek olanlar arasında seçilmesi gerek bana bu şekilde ders versin ben onun dersine girmezdim hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 24 Mayıs 2021; 16:45:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

Son derece normal konusuyo bence Herkesin siyasetci gibi bir hitabet yetenegine ihtiyaci yok ki

ama düzeltilebilir mi derseniz kesinlikle düzeltilebilir. Uygun iletişim dersleri var. Tıp fakültesinde ilk 3 yılımızda çok etkin bir biçimde aldığımız ve hocalarımızın çok özen gösterdiği bir dersti. Bazı arkadaşlarımız da bir takım yanlışlıklar yapıyordular. Onlar çok etkin bit yol kat ettiler. Özellikle yabancı öğrencilerimiz bu konuda kendilerini çok büyük ölçüde geliştirdiler.

Yani herkes geliştirir ama bunun eğitimi sayesinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALMANYA DA TIP OKUMAK
    7 yıl önce açıldı
    Almanya'da Mühendislik Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Goz temasi kurmamasi bir sorun ona ben de katiliyorum ama ortada birebir konusma yerine vidyo cekimi oldugu icin pek onemsemedim (konusulan kisiye bakmak ayri dert, kameraya bakmak ayri dert, beyin bi sure sonra yorulup tecrubeli değilse bu ortamlarda havaya bakmaya basliyor) belki gercek hayatta kuruyordur goz temasi diye.

Olmasi gereken bu mudur tartisilir ama ulkenin profili malum, arada duraklasa da en azindan duzgun cumleler koyuyor ortaya, ülkenin en az %50si bunu bile yapamiyor, sokaklar oznesiz/yuklemsiz cümle kuran insanlarla dolu. Ki o donukluklar bence dogaclama eski olaylari hatirlamaya calismasindan dolayi da olmus olabilir. Acikcasi ben bu konuda elestirilcek bi nokta oldugunu dusunmuyorum.

Gerginlik konusunda haklisiniz, muhtemelen ilk kez böyle bir vidyo cektigi icin uzerinde ciddi bir gerginlik mevcut. Ama konusamiyor demek bence abartili bi tabir.

Bir sonraki mesajiniza ithafen duzeltilir mi bu konusmasi duzeltilir, sart mi bence degil.

Ayrica cogu muhendis adayi boyle diyorsunuz da bu tarz profillere tipta da az rastlanmiyor ki, ilk 18 yilini ben doktor olcam diye sadece dersle geciren kisiler de bu adamdan farksiz, hatta daha kotu olabiliyolar.

• taveuni kullanıcısına yanıt

Ama yalnız çalışmayacaksınız ki hocam. İletişim insanın olduğu her yerde geçerlidir. Grup çalışmalarında olsun patronla çalışmalarda olsun kendini üst basamaklara çıkmada olsun hep sizi daha öne çıkaracaktır.

İletişim zaten sosyalliğin de en önemli aracıdır. İletişim olmadan sosyallik yok demektir. Arkadaşlarınız oturup kahve falan içeceksiniz belirli yerlere gideceksiniz. İletişim olmadan bu becerilerin gelişmesi çok düşük kalır.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam bu arkadaşı böyle savunduğunuza göre kesin akrabanız Polonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi  tamam kaldırıyorum :)

ama akademisyen yolunda biri için öğretim görevlisiymiş iletişimi çok iyi geliştirmesi gerek. Öyle yavaş yavaş konuşanların dersine kimse girmek istemez

uygun ses tonu ile kendinden emin cesur biri dersi anlatması gerekPolonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi  ve konuşmasında akıcı olmayan öyle hep kesintili kelimeleri zorlanarak çıkaran birinin ders anlatması kabul edilebilir bir durum değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 24 Mayıs 2021; 17:3:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taveuni

Bu mesaj silindi.

onu ben de duydum forumdaydı

zaten mühendisler genelde insanlarla uğraşmadıklarından dolayı bu alana kayma çok fazla görülüyor

Ne akrabasi bizim sulaledeki ilk mühendis (teknik olarak 2. aslinda) benim hepsi hukukcu veya iktisatciPolonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi 

Akademisyense kesinlikle yetersiz, vidyonun tamamini izlemedim, hayat hikayesini dinlemeyi sizin liseyi duyduktan sonra bıraktımPolonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi  Ama gercekten "normal" bir turk vatandasina gore ortalamanin uzerinde konusuyor bence. En azindan cümle kuruyor yani, benim ortalama turk vatandasi icin beklentilerim son bir senede fazlasi ile düştüPolonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi 

• quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

Ne akrabasi bizim sulaledeki ilk mühendis (teknik olarak 2. aslinda) benim hepsi hukukcu veya iktisatci 

Akademisyense kesinlikle yetersiz, vidyonun tamamini izlemedim, hayat hikayesini dinlemeyi sizin liseyi duyduktan sonra bıraktım  Ama gercekten "normal" bir turk vatandasina gore ortalamanin uzerinde konusuyor bence. En azindan cümle kuruyor yani, benim ortalama turk vatandasi icin beklentilerim son bir senede fazlasi ile düştü 

Polonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi Polonya'da Tıp Okumak ve Türkiye'ye Yatay Geçiş Yapmak | Varşova Tıp Üniversitesi 

• taveuni kullanıcısına yanıt

dgs derken anlamadım

• Hocam buralarda okuyunca Türkiye de denklik hiç mi alınamıyor yoksa belirli koşullarla alınıyo mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.