Şimdi Ara

Polonya'da Eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Varşova Teknik Üni. , Krakow Teknik Üni. de okumayı düşünüyorum.İlk öncelikle neden POLONYA dersek maliyeti en az olan ülkelerden biri olması ve aynı maliyette eğitim veren ülkelere nazaran daha büyük bir ülke olması. (Ukrayna , Bulgaristan ,Yunanistan ,Makedonya , Bosna Hersek v.s gibi)

Kaç gündür kaç kişiye kaç soru sordum bir ben bir Allah biliyor herhalde.Hayatımın geri kalanını değiştirecek bir yolculuğa çıkacağım ve her konuda bilgim olsun istiyorum eminim sizde öylesinizdir.

Şimdi:

1-Birçok acente sitesine girdim hepsinde de lise diplomamın yeterli olacağını ve İngilizce hazırlık okuyabileceğimi yazıyor.Doğru mu? Her üniversite için geçerli mi?

2-Denklik için mühendislikte 240.000 e , tıp için 40.000e hukuk için 150.000 girdiğimiz taktirde kesinlikle denklik sağlamış oluyor muyuz?

Evet

3-Polonya ile hemen hemen aynı masraflarda İngilizce eğitim alabileceğimiz üniversiteler var mı?

4-Başvurulara ne zaman başlamam gerek , hangi belgelerle?

5-Referans mektubu , not ortalamamız yüksek olursa burs alma imkanımız olur mu?

6-Başvuruyu bireysel olarak yapabilir miyiz , yoksa acenteye basvurmamız şart mı?

7-Polonya'da eğitim aldıktan sonra diplomamız Türkiye'de ne kadar itibar görür?

8-Okuyacağımız üniversitede Erasmus'a katılma imkanımız var mı?

Polonya'daki Üniversiteler:

• Varşova Üniversitesi
    • Varşova Cardinal Stefan Wyszynki Üniversitesi
    • Varşova Teknoloji Üniversitesi
    • Varşova Tıp Üniversitesi
    • Varşova Yaşam Bilimleri ( Ziraat ) Üniversitesi
    • Varşova Pedagoji Üniversitesi
    • Varşova Müzik Üniversitesi
    • Varşova Aleksander Zelwerowicz Tiyatro Üniversitesi
    • Varşova Ekonomi Üniversitesi
    • Bialystok Üniversitesi
    • Bialystok Teknik Üniversitesi
    • Bialystok Tıp Üniversitesi
    • Bialystok Ekonomi Üniversitesi
    • Bialystok Finans ve Yönetim Üniversitesi
    • Casimir the Great Üniversitesi
    • Gdansk Üniversitesi
    • Gdansk Teknoloji Üniversitesi
    • Gdansk Tıp Üniversitesi
    • Gdansk Stanislaw Moniuszko Müzik Üniversitesi
    • Krakow Jagielloian Üniversitesi
    • Krakow AGH Teknoloji ve Bilim Üniversitesi
    • Krakow Teknoloji Üniversitesi
    • Krakow Jagielloian Tıp Üniversitesi
    • Krakow Ziraat Üniversitesi
    • Krakow Müzik Üniversitesi
    • Krakow Pedagoji Üniversitesi
    • Krakow Ludwik Solski Drama Sanat Üniversitesi
    • Krakow Ekonomi Üniversitesi
    • John Paull Katolik Üniversitesi
    • Lublin Maria Curie-Sdlodowska Üniversitesi
    • Lublin Teknoloji Üniversitesi
    • Lublin Tıp Üniversitesi
    • Lublin Ziraat Üniversitesi
    • Lodz Üniversitesi
    • Lodz Teknik Üniversitesi
    • Lodz Tıp Üniversitesi
    • Lodz Müzik Üniversitesi
    • Lodz Sinema Üniversitesi
    • Lodz Ekonomi ve Humaniter Üniversitesi
    • Olsytyn Warmia-Mazury Üniversitesi
    • Olsztyn Warmia-Mazury Tıp Üniversitesi
    • Opole Üniversitesi
    • Poznan Adam Mickiewicz Üniversitesi
    • Poznan Teknoloji Üniversitesi
    • Poznan Tıp Üniversitesi
    • Poznan Yaşam Bilimleri ( Ziraat ) Üniversitesi
    • Poznan Müzik Üniversitesi
    • Poznan Ekonomi Üniversitesi
    • Rzeszow Üniversitesi
    • Katowice Silesia Üniversitesi
    • Katowice Müzik Üniversitesi
    • Katowice Ekonomi Üniversitesi
    • Katowice Silesia Tıp Üniversitesi
    • Gliwice Silesia Teknoloji Üniversitesi
    • Szczecin Üniversitesi
    • Szczecin Teknoloji Üniversitesi
    • Szczecin Pomeranian Tıp Üniversitesi
    • Szczecin Ziraat Üniversitesi
    • Szczecin Denizcilik Üniversitesi
    • Torun Nicolaus Copermicus Üniversitesi
    • Wroclaw Üniversitesi
    • Wroclaw Teknoloji Üniversitesi
    • Wroclaw Tıp Üniversitesi
    • Wroclaw Ekonomi Üniversitesi
    • Wroclaw Çevre ve Yaşam Bilimleri ( Ziraat ) Üniversitesi
    • Wroclaw Müzik Üniversitesi
    • Zielona Gora Üniversitesi
    • Bielsko-biala Üniversitesi
    • Bydgoszcz Teknoloji ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi
    • Bydgoszcz Ziraat Üniversitesi
    • Bydgoszcz Müzik Üniversitesi
    • Czestochowa Teknoloji Üniversitesi
    • Kielce Teknoloji Üniversitesi
    • Kielce Pedagoji Üniversitesi
    • Koszalin Teknoloji Üniversitesi
    • Opole Teknoloji Üniversitesi
    • Radom Teknoloji Üniversitesi
    • Rzeszow Teknoloji Üniversitesi
    • Siedlce Podlaise Üniversitesi
    • Lomza Ziraat ve Ticaret Üniversitesi
    • Lomza Ziraat ve Ticaret Üniversitesi
    • Gdynia Denizcilik Üniversitesi
    • Polonya Denizcilik Akademisi
    • Batı Pomeranian Teknoloji Üniversitesi
    • Jan Kochanowski Pedagoji Üniversitesi
    • Lublin Yasam Bilimleri Üniversitesitesi
    • Olsytyn Warmia Mazury Tıp Üniversitesi
    • Varsova Tıp Üniversitesi

Sorular soruldukça ve cevaplandıkça buraya ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertksk1912 -- 29 Ocak 2016; 21:59:50 >

• 1- Polonyadaki üniversitelerin çoğunda (hepsi demiyorum) lise diplomas ile okuyabilirsiniz eğer 2 sene içerisinde alınmış bir ingilizce sertifikanız var ise doğrudan bölüme başlıyabilirsiniz ancak yok ise okulun verdiği hazırlık eğitimini tamamlayıp ancak öyle bölüme başlıyabilirsiniz

2-Denklik konusunda birşey yazmak istemiyorum çünkü ne türkiyedeki resmi kurumlar nede burdaki okullar kesin birşey söyliyemiyor bu büyük bir sıkıntı ben 1-2 ay sonra mezun olacağım ve benim durumumda belli değil.

3- bu soruyu anlamadım?

4-yaz başlarında okulunuzla acenta aracılığı ile veyahut kendi başınıza iletişime geçip öğrenciliğe başvurmanız lazım kayıt işlemlerini halletikten sonra vize işlemlerini halletmeniz gerekiyor

5- değişik okullarda değişik burs verme imkanları var yanlış hatırlamıyorsam varşova üniversitesi not ortalaması yüksek olan öğrencilere burs veriyor diye hatırlıyorum benim okuduğum üniversite (vistula üniversitesi) okul futsal takımında olan öğrencilere %25 burs veriyor ve vistulada belli bir deneyime ulaştıktan sonra öğrencilere mentorluk teklif ediyor kabul ederseniz %25 te ordan burs alabiliyorsunuz yani kısacası burs olayını sizin kovalamanız gerek nerden ne geliceğini bilemezsiniz

6- tüm üniversitelerin web sitelerinde iletişim mailleri mevcut iletişme geçerseniz(ingilizceniz varsa) size yardımcı oluyorlar acentaların pek bir numarası yok yine koşturma işini siz yapıyorsunuz onlar sadece size ne yapmanız gerektiğini söylüyor ve polonyaya geldikten sonra sizi karşılıyorlar vs.

7- Çok birşey beklemeyin sonuçta ingileterede cambridgetan veya amerikada harvardtan mezun olmuyorsnuz ancak yurtdışında okuyup mezun olduktan sonra türkiyede mezun olanlardan daha fazla görüp daha fazla şey yaşıyorsunuz ve işverenler bunun farkında 1 den fazla dil öğrenirseniz zaten sizi havada kaparlar

8-evet diğer avrupa ülkelerine erasmus programı ile gidebilirsiniz hatta türkiyeye bile :)

• 1- Polonyadaki üniversitelerin çoğunda (hepsi demiyorum) lise diplomas ile okuyabilirsiniz eğer 2 sene içerisinde alınmış bir ingilizce sertifikanız var ise doğrudan bölüme başlıyabilirsiniz ancak yok ise okulun verdiği hazırlık eğitimini tamamlayıp ancak öyle bölüme başlıyabilirsiniz

2-Denklik konusunda birşey yazmak istemiyorum çünkü ne türkiyedeki resmi kurumlar nede burdaki okullar kesin birşey söyliyemiyor bu büyük bir sıkıntı ben 1-2 ay sonra mezun olacağım ve benim durumumda belli değil.

3- bu soruyu anlamadım?

4-yaz başlarında okulunuzla acenta aracılığı ile veyahut kendi başınıza iletişime geçip öğrenciliğe başvurmanız lazım kayıt işlemlerini halletikten sonra vize işlemlerini halletmeniz gerekiyor

5- değişik okullarda değişik burs verme imkanları var yanlış hatırlamıyorsam varşova üniversitesi not ortalaması yüksek olan öğrencilere burs veriyor diye hatırlıyorum benim okuduğum üniversite (vistula üniversitesi) okul futsal takımında olan öğrencilere %25 burs veriyor ve vistulada belli bir deneyime ulaştıktan sonra öğrencilere mentorluk teklif ediyor kabul ederseniz %25 te ordan burs alabiliyorsunuz yani kısacası burs olayını sizin kovalamanız gerek nerden ne geliceğini bilemezsiniz

6- tüm üniversitelerin web sitelerinde iletişim mailleri mevcut iletişme geçerseniz(ingilizceniz varsa) size yardımcı oluyorlar acentaların pek bir numarası yok yine koşturma işini siz yapıyorsunuz onlar sadece size ne yapmanız gerektiğini söylüyor ve polonyaya geldikten sonra sizi karşılıyorlar vs.

7- Çok birşey beklemeyin sonuçta ingileterede cambridgetan veya amerikada harvardtan mezun olmuyorsnuz ancak yurtdışında okuyup mezun olduktan sonra türkiyede mezun olanlardan daha fazla görüp daha fazla şey yaşıyorsunuz ve işverenler bunun farkında 1 den fazla dil öğrenirseniz zaten sizi havada kaparlar

8-evet diğer avrupa ülkelerine erasmus programı ile gidebilirsiniz hatta türkiyeye bile :)

• Parana yazık, Varşova Teknoloji Üniversitesinde Computer Science 2. sınıfta bıraktım, tamamen para tuzağı. Adam akıllı İngilizce konuşan öğretim görevlisi yok, yabancı öğrenciler herşeyden dışlanıyor. Polonya'da İngilizce bölümlerin tek açılma sebebi üniversitelere para kaynağı. Kimse İngilizce bölümlerle ilgilenmiyor, ders içerikleri yüzeysel, halk İngilizce bilmiyor ve mesleki alanda kendini geliştirmen çok zor, çünkü bütün projeler, etkinlikler Polonyalı öğrenciler için. Üstüne üstlük ırkçılık göreceksin.

Sorularına gelirsek,

1-) Evet, İngilizce bölümlerin amacı sadece okula para kazandırmak olduğu için lise diplomasıyla başvurabiliyorsun. Bazı bölümler için belli sınavlar yapılabiliyor eğer başvuran sayısı çoksa.

2-) Bir fikrim yok, yeni çıktı o yönetmelikler.

3-) Var ama onlar da Polonya gibi dandik ülkeler, yabancı öğrencilerden para almaya bakıyorlar sadece.

4-) Her üniversitesinin sitesinde başvuru tarihleri ve istenilen belgeler yazar, dünyadaki bütün üniversiteler için geçerlidir bu.

5-) Hayır, çünkü senin yabancı öğrenci olarak görevin okula para kazandırmak.

6-) Dünyadaki bütün üniversitelere bireysel başvuru yapabilirsin, Polonya'ya da kendim başvurmuştum, şimdiki okuluma da kendim başvurdum.

7-) Büyük şirketlerde itibar görmez, büyük şirketlere iyi bir üniversite diploması bekler, eğer yabancı diploman olacaksa en azından gelişmiş bir ülkeden olmalı.

8-) Varşova Teknikte iken sormuştum, Erasmusa başvurabilirsin ama Polonyalı öğrenciler öncelikli demişlerdi bana, daha önce kabul edilen yabancı öğrenci hiç olmamış.

Bir büyüğün olarak tavsiyem, kesinlikle Polonya'ya gitme. Ailenin parasına yazık. O paraya Türkiye'de bir özelde oku yada bir devlet üniversitesinde okuyup, yüksek lisansını yurtdışında yap.

• Parana yazık, Varşova Teknoloji Üniversitesinde Computer Science 2. sınıfta bıraktım, tamamen para tuzağı. Adam akıllı İngilizce konuşan öğretim görevlisi yok, yabancı öğrenciler herşeyden dışlanıyor. Polonya'da İngilizce bölümlerin tek açılma sebebi üniversitelere para kaynağı. Kimse İngilizce bölümlerle ilgilenmiyor, ders içerikleri yüzeysel, halk İngilizce bilmiyor ve mesleki alanda kendini geliştirmen çok zor, çünkü bütün projeler, etkinlikler Polonyalı öğrenciler için. Üstüne üstlük ırkçılık göreceksin.

Sorularına gelirsek,

1-) Evet, İngilizce bölümlerin amacı sadece okula para kazandırmak olduğu için lise diplomasıyla başvurabiliyorsun. Bazı bölümler için belli sınavlar yapılabiliyor eğer başvuran sayısı çoksa.

3-) Var ama onlar da Polonya gibi dandik ülkeler, yabancı öğrencilerden para almaya bakıyorlar sadece.

4-) Her üniversitesinin sitesinde başvuru tarihleri ve istenilen belgeler yazar, dünyadaki bütün üniversiteler için geçerlidir bu.

6-) Dünyadaki bütün üniversitelere bireysel başvuru yapabilirsin, Polonya'ya da kendim başvurmuştum, şimdiki okuluma da kendim başvurdum.

7-) Büyük şirketlerde itibar görmez, büyük şirketlere iyi bir üniversite diploması bekler, eğer yabancı diploman olacaksa en azından gelişmiş bir ülkeden olmalı.

8-) Varşova Teknikte iken sormuştum, Erasmusa başvurabilirsin ama Polonyalı öğrenciler öncelikli demişlerdi bana, daha önce kabul edilen yabancı öğrenci hiç olmamış.

Bir büyüğün olarak tavsiyem, kesinlikle Polonya'ya gitme. Ailenin parasına yazık. O paraya Türkiye'de bir özelde oku yada bir devlet üniversitesinde okuyup, yüksek lisansını yurtdışında yap.

• Danilo Thann kullanıcısına yanıt
    Şimdi nerede okuyorsun ? Gerçekten dediğin kadar vahim mi? Çünkü çok memnun kalanlarda var?

Nasıl başvuracağımı birisi anlatabilir mi peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertksk1912 -- 29 Ocak 2016; 23:56:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mertksk1912

Şimdi nerede okuyorsun ? Gerçekten dediğin kadar vahim mi? Çünkü çok memnun kalanlarda var?

Nasıl başvuracağımı birisi anlatabilir mi peki?

Şu an Finlandiya'da okuyorum ve çok memnunum, dediğim kadar vahim. Çok memnun kalanlar çoğu yalan söylüyor, oradaki Türklerden biliyorum, sırf gerçek hallerini insanlar bilmesinler diye Türkiye'deki arkadaşlarına yalan söyleyen çok büyük bir tayfa var. İnsanlar kolay kolay hayatım çok kötü diyemez etrafındakilere özellikle de bunun için ailelerinin parasını harcadıklarında. Ben görevimi yaptım, umarım ileride keşke seni dinleseymişim demezsin.
    Dil Okulu ile İrlanda
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Danilo Thann kullanıcısına yanıt
    Hepsi mi böyle? Hiç istisna yok mudur?

quote:

Orijinalden alinti: Mertksk1912

İstisna tabi ki olabilir, eğer bunu denemek için kendi hayatından önemli bir zamanı ve ailenin parasını riske atmak istersen, bu senin bileceğin iş.

Orijinalden alıntı: Danilo Thann

quote:

İstisna tabi ki olabilir, eğer bunu denemek için kendi hayatından önemli bir zamanı ve ailenin parasını riske atmak istersen, bu senin bileceğin iş.

Daha önce hiç üniversiteye gitmediğim için tevazzu göster lütfen ama ne gibi bir memnuniyetsizliğin oldu? Açıklarsan çok sevinirim.Ukalalıktan sormuyorum umarım yanlıs anlamazsın.

quote:

quote:

Daha önce hiç üniversiteye gitmediğim için tevazzu göster lütfen ama ne gibi bir memnuniyetsizliğin oldu? Açıklarsan çok sevinirim.Ukalalıktan sormuyorum umarım yanlıs anlamazsın.

Dersine giren hocalar doğru düzgün İngilizce konuşamıyor, düzgün bir şekilde ders anlatamıyorlar. İngilizce bölümlerin ders içerikleri, Lehçe bölümlere göre çok yetersiz, yani düzgün bir eğitim alamıyorsun. Okullarda yapılan projelerin, seminerlerin hepsi Lehçe dilinde, yabancı öğrenciler tamamen dışlanıyor. Bölümle ilgili bir sorunun olduğunda kimse seni dinlemiyor, çünkü İngilizce bölümde okuyorsun. Son olarak Türkler genel olarak sevilmiyor. Bu konu hakkında daha fazla birşey yazmayacağım. 2 yılımı boşa harcadım orada, neyseki sonunda güzel bir ülkeye ve üniversiteye yerleştim. Dediğim gibi benim söyleyeceklerim bu kadar, gidersen de umarım pişman olmazsın.

• Mertksk1912 M kullanıcısına yanıt
    1-Doğru ingilizce hazırlık olan her yerde okursun sıkıntı yok
    2-O kanun geçen sene çıktı doğru yök için
    3-başka ülkelerimi kasteddin anlamadım
    4-Haziran-temmuza arası başlar Ekimde okullar açılır.
    5-Hangi üniversiteler burs veriyor bilmiyorum ama bizim devlet bölüme geçenlere kyk veriyor
    6-Kabiliyetin varsa yapabilirsin bizde yaparız acentada yapar.
    7-TR deki çoğu üniversiteden iyidir en azından Avrupa görmüş birisin yeni fikirler oluşturabilirsin tabi sana bağlı boşta mezun olursan TR den de kötü olursun.
    8-var

Bir yıldız vardır kanından yadigar, bir de hilal. Unutma çocuk, sadece bir cadde adı değildir "İstiklal"...!
  • hello002 kullanıcısına yanıt
    Ben hala nasıl başvuracağımı anlamadım üniversiteye.Rehber gibi birşey var mı?

Bir yıldız vardır kanından yadigar, bir de hilal. Unutma çocuk, sadece bir cadde adı değildir "İstiklal"...!
  • quote:

Parana yazık, Varşova Teknoloji Üniversitesinde Computer Science 2. sınıfta bıraktım, tamamen para tuzağı. Adam akıllı İngilizce konuşan öğretim görevlisi yok, yabancı öğrenciler herşeyden dışlanıyor. Polonya'da İngilizce bölümlerin tek açılma sebebi üniversitelere para kaynağı. Kimse İngilizce bölümlerle ilgilenmiyor, ders içerikleri yüzeysel, halk İngilizce bilmiyor ve mesleki alanda kendini geliştirmen çok zor, çünkü bütün projeler, etkinlikler Polonyalı öğrenciler için. Üstüne üstlük ırkçılık göreceksin.

Sorularına gelirsek,

kiminle konuşsam polonyada okuyan mükemmel süper gel dedi sen tam tersini yazmıssın mükemmel diyen 219382103 kişi de olsa sana inanıcam ve bu yazını okuduktan sonra gitmekten vazgeçtim.

çünkü şu an ilk senem olan 9 eylüle gelirken de özellikle bu forumda süper mükemmel okul diye yazmıslar her yere şu an 300 kişilik sınıfta 250 kişi hayatına küfrediyor burada seçtigi için memnun olan insan yok adamlar o kadar kötü insan ki sırf kendi okulu diye mesafe konusunda bile yalan söylemiş yok eglence hayatı var yok eğitimi iyi yok halkı çok iyi falan hepsi tam tersi allahın köyünde şehire 1 saat mesafede tarlanın içinde dag basında okul okuyor hayat yaşıyoruz böyle iğrenç bir hayat için rahatımdan vazgeçtim yurt odalarında her biri sorunlu adamlara katlandım hocaların hepsi berbat not sistemi de ögrenci düşmanı 2,5 ortalamayla ilk 10'a giriliyor sınıfta 2 ortalamayı geçen insan popülasyonu çok nadir. şimdi o yorumları yazan insan müsveddelerine belalar okuyorum nasıl insanlarsınız ki biz geldik artık itibar zedelenmesin kafasıyla yalan yanlış bilgilerle insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz. bu okulda okumaktan mutlu olan insan sayısı 1000 kişide 1 arkadaşım neden insanların hayatıyla oynuyorsunuz.

gurur yaptım özelde okumucam dedim geldim devlete özele verecegim paradan fazla masraf var 0+0 hayat olmasına ragmen. buradan kurtulmak için polonyaya bakıyorum adam yazıyor mükemmel gelin edin bilmemne iki post sonrasına bakıyorsun amacı danışmalık şirketi gibi komisyon alarak kar saglamak neyse ki bu yorumunu okudum da polonyadan vazgeçtim. ama burası da öyle bir cehennem ki gitmek istesem türkiyede baska okul çalışmama ragmen aldıgım bu dandik ortalamayla yatay geçiş almaz. okudugum bölüm de iktisat mezun olunca hiçbir halt olamıcam 3 yılı daha bosa gecirmek istemiyorum artık aileme okuyorum diyip yurtdışında başka bir hayat kurmayı düşünüyorum okula ugramayayım diploma versinler yeter orda da köpek gibi köle gibi calısıp isci olucaz dillerini bilmiyoruz anlasamıcaz dıslanıcaz adam yerine koyulmucaz allahım neden insana deger verilmeyen bu igrenc ülkeye fırlattın beni.
    Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

quote:

Parana yazık, Varşova Teknoloji Üniversitesinde Computer Science 2. sınıfta bıraktım, tamamen para tuzağı. Adam akıllı İngilizce konuşan öğretim görevlisi yok, yabancı öğrenciler herşeyden dışlanıyor. Polonya'da İngilizce bölümlerin tek açılma sebebi üniversitelere para kaynağı. Kimse İngilizce bölümlerle ilgilenmiyor, ders içerikleri yüzeysel, halk İngilizce bilmiyor ve mesleki alanda kendini geliştirmen çok zor, çünkü bütün projeler, etkinlikler Polonyalı öğrenciler için. Üstüne üstlük ırkçılık göreceksin.

Sorularına gelirsek,

kiminle konuşsam polonyada okuyan mükemmel süper gel dedi sen tam tersini yazmıssın mükemmel diyen 219382103 kişi de olsa sana inanıcam ve bu yazını okuduktan sonra gitmekten vazgeçtim.

çünkü şu an ilk senem olan 9 eylüle gelirken de özellikle bu forumda süper mükemmel okul diye yazmıslar her yere şu an 300 kişilik sınıfta 250 kişi hayatına küfrediyor burada seçtigi için memnun olan insan yok adamlar o kadar kötü insan ki sırf kendi okulu diye mesafe konusunda bile yalan söylemiş yok eglence hayatı var yok eğitimi iyi yok halkı çok iyi falan hepsi tam tersi allahın köyünde şehire 1 saat mesafede tarlanın içinde dag basında okul okuyor hayat yaşıyoruz böyle iğrenç bir hayat için rahatımdan vazgeçtim yurt odalarında her biri sorunlu adamlara katlandım hocaların hepsi berbat not sistemi de ögrenci düşmanı 2,5 ortalamayla ilk 10'a giriliyor sınıfta 2 ortalamayı geçen insan popülasyonu çok nadir. şimdi o yorumları yazan insan müsveddelerine belalar okuyorum nasıl insanlarsınız ki biz geldik artık itibar zedelenmesin kafasıyla yalan yanlış bilgilerle insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz. bu okulda okumaktan mutlu olan insan sayısı 1000 kişide 1 arkadaşım neden insanların hayatıyla oynuyorsunuz.

gurur yaptım özelde okumucam dedim geldim devlete özele verecegim paradan fazla masraf var 0+0 hayat olmasına ragmen. buradan kurtulmak için polonyaya bakıyorum adam yazıyor mükemmel gelin edin bilmemne iki post sonrasına bakıyorsun amacı danışmalık şirketi gibi komisyon alarak kar saglamak neyse ki bu yorumunu okudum da polonyadan vazgeçtim. ama burası da öyle bir cehennem ki gitmek istesem türkiyede baska okul çalışmama ragmen aldıgım bu dandik ortalamayla yatay geçiş almaz. okudugum bölüm de iktisat mezun olunca hiçbir halt olamıcam 3 yılı daha bosa gecirmek istemiyorum artık aileme okuyorum diyip yurtdışında başka bir hayat kurmayı düşünüyorum okula ugramayayım diploma versinler yeter orda da köpek gibi köle gibi calısıp isci olucaz dillerini bilmiyoruz anlasamıcaz dıslanıcaz adam yerine koyulmucaz allahım neden insana deger verilmeyen bu igrenc ülkeye fırlattın beni.

Aynen öyle, insanlar kendi durumlarını kötü göstermemek için kendi okullarını yere göğe sığdıramıyorlar. Bir de bahsettiğin gibi komisyon almak için insanları kandırmaya çalışan bir kesim var, onlara hiç birşey diyemiyorum artık.

Senin durumuna gelecek olursak; eğer bu kadar rahatsızsan bölümü bırak, gerekirse bir sene daha gir sınava, kendine işkence etmeye değmez. Özel üniversite konusunda hiç gurur yapma, burada söz konusu olan kendi geleceğin, ailenin durumu rahat karşılayabiliyorsa hiç durma derim. Sadece üniversitede ECTS olmasına dikkat et, hala olmayan üniversite var mı bilmiyorum ama varsa şaşırmam.

İngilizceni çok iyi geliştir, anadil seviyesine çıkar mezun olana kadar, mezun olana kadar gelişmiş ülkelere gitmek için yolları araştır, seni temin ederim bir çok fırsat var, bunlar için sadece İngilizce ve araştırma yeteneği gerekiyor. Eğer takıldığın bir yer olursa bana mesaj at, hiç komisyon almadan yardımcı olayım sana :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

quote:

Sorularına gelirsek,

Aynen öyle, insanlar kendi durumlarını kötü göstermemek için kendi okullarını yere göğe sığdıramıyorlar. Bir de bahsettiğin gibi komisyon almak için insanları kandırmaya çalışan bir kesim var, onlara hiç birşey diyemiyorum artık.

Senin durumuna gelecek olursak; eğer bu kadar rahatsızsan bölümü bırak, gerekirse bir sene daha gir sınava, kendine işkence etmeye değmez. Özel üniversite konusunda hiç gurur yapma, burada söz konusu olan kendi geleceğin, ailenin durumu rahat karşılayabiliyorsa hiç durma derim. Sadece üniversitede ECTS olmasına dikkat et, hala olmayan üniversite var mı bilmiyorum ama varsa şaşırmam.

İngilizceni çok iyi geliştir, anadil seviyesine çıkar mezun olana kadar, mezun olana kadar gelişmiş ülkelere gitmek için yolları araştır, seni temin ederim bir çok fırsat var, bunlar için sadece İngilizce ve araştırma yeteneği gerekiyor. Eğer takıldığın bir yer olursa bana mesaj at, hiç komisyon almadan yardımcı olayım sana :)

Bide Suomiland ile ilgili deneyimlerini anlatan konu acsan, en azindan boyle polonya konulari azalir diye dusunuyorum. Insanlar tutturmus polonya diye acente de vermis gazi ne yapsin :)

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Başvuru hakkında gerekli bilgi içeren konu açtım da bölümlere sınavla giriş yapıldığı için yeteri ilgiyi görmedi, Finlandiya'da yaşama masrafları da cabası. Zaten bu foruma da yeteri kadar şey yazdım Polonya hakkında, artık benzer şeyleri yazmak istemiyorum, gerekli araştırmayı yapmayan veya yapıp buna rağmen giden hakediyordur başına gelecekleri.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.