Arkadaşlar öncelikle merhaba, sizin sayenizde otomobiller hakında çok şey öğrendim ve öğreniyorum. Ancak şimdi karar veremiyorum. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Eşim için araba almak istiyorum.0 km olacak.(2.elden çok ağzım yandı) Otomatik olması şart..Hyundai Alamıyorum özel bi durumdan dolayı.Fiyat 32 33 bine kadar olabilir. Ben size araştırdıklarımı yazayım sizde bana bi yol gösterin.Şunuda belirteyim araç sürekli şehir içi kullanılacak. Bu sebeple poloya gücüm yetmiyor.(En baz modeline diğerlerinden 6 7 bin fazla vermem). Corsada kampanya var 31.300 e 1,2 easytronic var.donanım seviyesi makul.fieasta 34.500 e titanium var.ama araç yakıt değerleri diğerlerine göre nerdeyse 100 km de 1,5-2 lt fazla yakıyor. Nissan micra fiyatı 31.900 e donanım olarak çok iyi yan perde hava yastıklarına kadar,hız sabitleyiciye kadar diğerlerine oranla fiyatına göre daha donanımlı. yakıtta uygun. Puntoda fiyat 30.000 ama donanım çok eksik micrayla aynı donanım seviyesi neredeyse 4000 tl eklenmesi lazım yakıt yine kabul edilebilir. Birde mitsibushi Colt var 30.000 tl. bu aracı denedimde.boyuna göre güzel bi araç iyi kaçıyor.donanım olarak nissan micradan eksiği hız sabitleyici. o da zaten şehir içinde kullanılacak bi özellik değil. Fiyat donanım olarak kıyasladığımda en mantıklısı Colt. Ama 2.eli belkide en kötüsü.Ha şuda var ben 2.elini düşünmüyorum bi kaç yıl binilip satılacak.Colt kötü bi markanın arabası değil ama sonuçta uzak doğu arabası. bu durumda corsa ve colt veya micra benim için öne çıkıyor.Eski bi Vectra zede olarak opelin amblemi bile tansiyonumu yükseltiyor.(Aramızda yeni astra süper olmuş)colt ve micrada uzak doğu arabası diye hep acaba var kafamda.(Alman sağlamdır mantığını birileri işlemiş beynimize,atamıyorum üstümden)İhtiyaçlarım ve benim belirlediklerim bunlar.bunlar hakkında yorumlarınızı Alabilirmiyim.Veya farklı bir araba düşünceniz varsa bu sınıf için paylaşırsanız sevinirim.
Terciheriniz arasından Corsa ve Colt hakkında biraz karşılaştırma yapayim. Yeni kasa 1.2 Corsa Kullanıcıydım. Performansı düşüktür yokuş çıkarken çekişten düşerdi sollamalarda sürekli vites düşürürdüm. klima performansı etkiliyordu süspansiyonları ve koltukları serttir Yakıt tüketiminde fabrika verilerine aldanma normal kullanımda dahi 1.5-2 lt fazla yakar. Performanslı kullanımda 10 lt.'ye kadar çıkar.. Colt'ta performanslı kullanımda 8.5 lt'yi geçiremedim daha. Depo az ya da boş iken ibrenin oynaması için en az 50 liralık benzin atman lazım. Yol bilgisayarı da olmadığı için(essentia) yolda kalacam korkusuyla gidiyordum. Bunların yanında son zamanlarda elektirik arızası vermeye başlayınca da bir an evvel elden çıkarmak zorunda kaldım. Açıkçası tasarımı dışında hiç memnun değildim. Colt tercihleriniz arasındaki araçlara göre performans olarak bariz üstündür. Yakıt verilerine rahatlıkla tutturur hatta altına bile inebilir. Direksiyondan kumanda edilebilen hız sabitleyici sistemi mevcuttur. Corsa'ya göre motor yalıtımı düşüktür fakat Corsa belli bir hızdan sonra motor yol sesi alır.
teşekkür ederim cevabınız için. kullanıcı olarak corsadan çokda memnun kalmamışsınız sanırım.birde şunu sorayım bu araçların fabrika verileri tutmuyormu? yani verdikleri veriler tabiki kullanıma göre değişkenlik gösterir ama normal bi kullanımda bu değerlere yakın olmadığı oluyor mu? o zaman eğer böyle bi tutarsızlık var ise fiesta düşünülebilirmi? çünkü varilerine göre otomatik fiesta şehir içi 8,9 lt yakıyor. yani bu aşağıya düüşebilirmi? fiesta dğerlerine göre çok daha şık duruyor.bu konuda fiesta binicileri varsa otomatik şanzıman için yakıt tüketimi konusunda bilgilendirirlerse sevinirim.
saydığınız araçlar hep bilinen ve yüzü eskimiş markalar.bir de citroen c3 ü test edin.süper görüntü ve iç tasarım var.yakıtta anormal cimri .fiyatı makul.otomatik versiyonu da var.bir arabada olabileek tüm donanımlar mevcut.
quote:
Orijinalden alıntı: aliveli23
teşekkür ederim cevabınız için. kullanıcı olarak corsadan çokda memnun kalmamışsınız sanırım.birde şunu sorayım bu araçların fabrika verileri tutmuyormu? yani verdikleri veriler tabiki kullanıma göre değişkenlik gösterir ama normal bi kullanımda bu değerlere yakın olmadığı oluyor mu? o zaman eğer böyle bi tutarsızlık var ise fiesta düşünülebilirmi? çünkü varilerine göre otomatik fiesta şehir içi 8,9 lt yakıyor. yani bu aşağıya düüşebilirmi? fiesta dğerlerine göre çok daha şık duruyor.bu konuda fiesta binicileri varsa otomatik şanzıman için yakıt tüketimi konusunda bilgilendirirlerse sevinirim.
Eğer Fiestadaki şanzuman tork konvertörlü tam otomatik ise onda da tutacağını sanmıyorum. Ayrıca b sınıfı bir araç için 8.9 lt şehir içi tüketimi fazla.
quote:
Orijinalden alıntı: destany
saydığınız araçlar hep bilinen ve yüzü eskimiş markalar.bir de citroen c3 ü test edin.süper görüntü ve iç tasarım var.yakıtta anormal cimri .fiyatı makul.otomatik versiyonu da var.bir arabada olabileek tüm donanımlar mevcut.
hocam yakıtta cimri dediğiniz araç benim aracımla aynı değerlere sahip
Bu hafta içi ailem 1.4 corsa otomatik alıyor sanırım 2 güne işlemler bitip arabayı alırız.
Almayın dedim vazgeçiremedim çok yakacak ağlayacaklar o günleri hayal edebiliyorum şimdiden
Yeni Nissan Micra Tekna Cvt alın bence.32.000 tl fiyatı.Hem az yakıyo hem güvenlik olarak gerçekten üstün esp baz modellerne bile standart.Şanzıman iyidir.6.7 yakıyor şehir içi.Cruise control var bence micra alın keyfinize bakın
polo'nun dolu olanları harika ama fiyatlarıda harika:D autoshowda vardı bi polo lcd ekranı filan vardı jantları vs. çok çekici duruyordu kendi kendime dedimki aslında paraya kıyılıp alınır mankene sordum bu araç ne kadar die 47 bin 500 tl deki ağzımdan istemsiz olarak oha die bi kelime çıktı kızda güldü zaten:D
evoya bakın derim bugün inceledim biraz kalitesi bariz şekilde artmış motoru hakkında bişey diemem birde yeni c3 desem bugün onada bindim içi çok güzel hele arka koltuklar gerçekten çok geniş 3 kişi rahatlıkla sığar baya geniş şaşırdım gördüğümde
Colt için şu anda 30.000 liranın altında fiyat alabilirsin. Hız sabitleyici var. en mantıklısı micra ile beraber colt. ama colt daha ucuz olduğu için micranın önüne geçiyor. saygılar...
bana göre colt
ben evo fire dynamic +ak+skydom+bordo döşeme +metalik beyaz+dualogic şanz. 30500 tl ye aldım
Konfor bence ön planda olmalı ...
Dolayısı ile Vw Polo .
doğal olarak Colt :)
quote:
Orijinalden alıntı: comanchee
ben evo fire dynamic +ak+skydom+bordo döşeme +metalik beyaz+dualogic şanz. 30500 tl ye aldım
ne zaman, nereden aldınız? bu fiyatlar çok iyi.
23 ekimde anlaştık 600 tl kapora verdim 3500 tl daha vereceğim araç aralıkda teslim hazırda ellerinde skydomlu dualogic vites araç yoktu.bastırısanız %2 indirim yapıyorlar kampanya 7 kasım son ben 2 bayiye (fırat ve göker)sordum araç yok ileri teslim 31.500 dediler aynı aracı son bayi gürsese sordum aralık teslim 30500 e bıraktılar sözleşme yaptık perşembe günüde3500 vereceğim kalanı teslim haftası
yeni c3'e bir göz atın bence. gerek dış görünü gerek iç görünüm çok şık olmuş bayanlara hitap eder. ayrıca dizel motorunun çok az yaktıgını duydum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme