Bildirim
Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (346. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Gecmis olsun hocam, cok cok kucuk bir hasar. Bence mini onarim kapsaminda yaptirabilirseniz kayitsiz bir sekilde ordan yaptirin derim.
Aksi halde iyi niyetli bir sekilde hasar kaydi olusturunca ciddi anlamda sorun cikartiyorlar satarken. Bu kadar kucuk birsey icinde boyle bir kayit olusturmayin derim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün her işim ters gittiği için baktıramadım bile , gerçi daha iyi oldu şimdi sakin kafayla sizin de yorumlarınız ışığın da düşünürüm hiç olmazsa. Bir kaç arkadaşım da pasta cila kullanarak diğer araçtan kalan boyayı çıkartmamı önerdi. Yarın sabah ilk iş o şekilde silip bakıcam sanırım sadece üst tarafta ki çizik kalıcak. Eğer dediğiniz gibi tamponun gizlediği şekilde arka panelde bir şey yoksa hasar kaydı oluşturmadan kaskonun mini onarımını kullanabilirim. Ya da nazarlık kalsın diyerek hiç bir şey yapmadan da bırakabilirim. Bizler arabalarımıza bu kadar dikkat ettikçe sakınılan göze batan çöp misali sürekli sürekli başkalarının oluşturdukları hatalarla uğraşıyoruz, gerçi Allah beterinden korusun hepimizi, yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.
Fiat Palio arabam var. Toyoto Yaris Hybrid ve vw polo bluemotion araçalar hoşuma gidiyor. Dendiği gibi dizel olanlar 100 km 3.8 litremi yakıyor şehir içi. Benim emektar Palio 100km 15 litreden fazla gaz yakıyor. Arabaları incelerken tek kriterim yakıt konusu oluyor hep. Tek depo ile 1200 km gittiği doğrumu polonun.
Konuyu Favorilere ekledim. Polom olmasada,hayalim polo bluemotion.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba Mtl_gn geçmiş olsun.
Bence önce pasta ile çıkarmayı dene.Çizik kalırsa da Otokur'daki boya ustalarına orjinal boya ile ince fırça ucuyla rütuş yaptır içine sinmezse de mini onarımdan yaptır,ama arka panel sacına da çökme var mı diye baktır derim.Tamponu sökmeden lifte aldırıp tampon altından bakınca anlaşılabilir tahminimce.Ama bir şey olacağını pek sanmam,çünkü bildiğim kadarıyla tamponun altında kalan yani saçla tampon arasında bariyer tarzında sert köpüğe benzer bir malzeme var hem esniyor hem de sacı koruyor.
Tekrar geçmiş olsun,takma kafana:))
quote:
Orijinalden alıntı: Kendi Fikri
Fiat Palio arabam var. Toyoto Yaris Hybrid ve vw polo bluemotion araçalar hoşuma gidiyor. Dendiği gibi dizel olanlar 100 km 3.8 litremi yakıyor şehir içi. Benim emektar Palio 100km 15 litreden fazla gaz yakıyor. Arabaları incelerken tek kriterim yakıt konusu oluyor hep. Tek depo ile 1200 km gittiği doğrumu polonun.
Sehirici 3.8 ortalama gercekci degil, elde edebilmek icin asiri derecede sakin gitmek lazim, dur-kalkin minimum olmasi lazim vs, yani getcekci degil. Daha cok 5 civari ortalama elde edilebilir sehirici sakin kullanimda, bu gercekci bir rakam.
Depo 45 lite bir de yedek depo var, toplamda yaklasik 52-55 lt yapar. Sehirdisi 90'a sabitleyip duz yolda cok az dur-kalkla kullanirsaniz 1200 km cok rahat gider. Zira duz yolda 90 sabit ortalama 3,3-3,8 lt/100 km araliginda degisiyor degerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fresher -- 27 Mart 2015; 6:38:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: bhsoz
merhaba Mtl_gn geçmiş olsun.
Bence önce pasta ile çıkarmayı dene.Çizik kalırsa da Otokur'daki boya ustalarına orjinal boya ile ince fırça ucuyla rütuş yaptır içine sinmezse de mini onarımdan yaptır,ama arka panel sacına da çökme var mı diye baktır derim.Tamponu sökmeden lifte aldırıp tampon altından bakınca anlaşılabilir tahminimce.Ama bir şey olacağını pek sanmam,çünkü bildiğim kadarıyla tamponun altında kalan yani saçla tampon arasında bariyer tarzında sert köpüğe benzer bir malzeme var hem esniyor hem de sacı koruyor.
Tekrar geçmiş olsun,takma kafana:))
Teşekkür ederim Burak abi, takmıyorum artık :) Dediğin gibi o çizikte nazarlık olarak dursun , bugün servise yetişebilirsem baktırtıcam arka panele ( sökmeden) , ben arada o tarz bir köpük olduğunu bilmiyordum şimdi içim daha da rahat muhtemelen arka panelde hiç bir şey yoktur, tamponda ki o çizik dışında bir şey kalmayacak. O da sıkıntı değil şimdilik
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: fresher
quote:
Sehirici 3.8 ortalama gercekci degil, elde edebilmek icin asiri derecede sakin gitmek lazim, dur-kalkin minimum olmasi lazim vs, yani getcekci degil. Daha cok 5 civari ortalama elde edilebilir sehirici sakin kullanimda, bu gercekci bir rakam.
Depo 45 lite bir de yedek depo var, toplamda yaklasik 52-55 lt yapar. Sehirdisi 90'a sabitleyip duz yolda cok az dur-kalkla kullanirsaniz 1200 km cok rahat gider. Zira duz yolda 90 sabit ortalama 3,3-3,8 lt/100 km araliginda degisiyor degerler.
merhabalar.
bende de bluemotion 1,2 tdi var.
şehir içi ortalamam 4,5 lt idi , her türlü kullanım ))
17 inç yapınca tekeri 5 lt yi geçiyor...
ve sanki kalkışta hızlandı gibi me geliyor ...
-
quote:
Merabalar. Uzun yolda aracı zorlamassanız 80km hız ile giderseniz 1200km gider. ama bu pek mümkün değil. Ordu'da oturuyorum. Giresun'a gidip gelme ortalamam 3,5km (tam 100km) şehrin içinde giresun kalesine çıktığım da varsayarsak bence süper. keza giresun kalesinin rampası acayip dik bir rampa. Ben karışık kullanımda ışık yandığında yaklaşık 800-850km yol yapıyorum. Havalar ısınmaya başladı ve bu değerin daha da artacağına inanıyorum. Şöyle bir örnek daha vereyim. Ordu Merkezden Gölköyü'ne aracımla bir kaç defa gittim. yol hem rampa hem virajlı hem de çok kasisli bir yol. Tam yakıt düşmanı bir yol. Arkadaşlarım yakıtını sorunca 22TL yaktığını söyleyince sadece tek gidiş mi 22 yaktı diye sordular :) hayır gidiş geliş yakıyor deyince çok şaşırdılar. Keza 1.3 motor opel astra cdti araba bile 35TL git gelde yakıyor :) ki 35 TL yakan arkadaşım bu yolu yazın kullanmıştı ben kışın kar yağarken git gel 22TL :) zaten minübüsle gidip gelsem o kadar para ediyor :) Hatta harikadan yolun virajını paylaşayım.
https://www.google.com/maps/dir/40.9716822,37.8948686/G%C3%B6lk%C3%B6y,+T%C3%BCrkiye/@40.8321014,37.5812145,11z/data=!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x407cd1c6f0f0ac8f:0x7c8e19c59b9980de!2m2!1d37.6116985!2d40.6869727
-
quote:
quote:
Evet dediğiniz gibi 3.8 hiç gerçekçi değil. Tabi arabanın test edildiği koşullar Türkiye koşulları gibi değildir. Sıkıyorsa İstanbul trafiğinde test etsinler :) ama dediğiniz rakamlar bile süper. hatta 6lt bile şehir için için muazzam :)
-
quote:
quote:
Merabalar. Şunu da eklemek istiyorum. dikkatimi çekti. Araçta yedek depo denilen bir unsur yoktur. Yedek depo dediğimiz unsur sadece tek rezerv haznesidir. Hatta bi ara bunun çok tartışması olmuştu. Eminim ki bu forumda da olmuştu. Yakıtın genleşmesi sırasında yakıtın depo içinde basınç oluşturmaması ve taşmaması için oluşturulan bir sistem. Hatta konu ile alakalı arabanın kitapçığını incelediğimde vw tam da bu noktaya değinmiş. şöyle bir ibare de var. Pompa ilk kez atana kadar doldurmaya devam edebilirsiniz. Pompa attıktan sonra yakıt doldurmayı bırakmalısınız aksi taktirde yangına v.s. gibi husulara sebebiyet verebilirsiniz diyor.
-
Merhaba,
Mazot filtresi icin kartal dogus oto servisden randevu verdiler. Ucretsiz degisim yapilacakmis.
Konu hakkinda ilk ben aradim, sonrasinda musteri hizmetleri geri aradi. Ben musteri hizmetlerine konuyu sikayet edince hemen randevu icin geri arandim.
Degisim yapilmayan varsa konu hakkinda vw servisler ile irtibat haline gecin derim
quote:
Orijinalden alıntı: mmnder16
quote:
quote:
Merabalar. Şunu da eklemek istiyorum. dikkatimi çekti. Araçta yedek depo denilen bir unsur yoktur. Yedek depo dediğimiz unsur sadece tek rezerv haznesidir. Hatta bi ara bunun çok tartışması olmuştu. Eminim ki bu forumda da olmuştu. Yakıtın genleşmesi sırasında yakıtın depo içinde basınç oluşturmaması ve taşmaması için oluşturulan bir sistem. Hatta konu ile alakalı arabanın kitapçığını incelediğimde vw tam da bu noktaya değinmiş. şöyle bir ibare de var. Pompa ilk kez atana kadar doldurmaya devam edebilirsiniz. Pompa attıktan sonra yakıt doldurmayı bırakmalısınız aksi taktirde yangına v.s. gibi husulara sebebiyet verebilirsiniz diyor.
Yedek depo olmadigini biliyorum, hatta genlesme tanki deniyor kullanim kilavuzunda da. Ancak halk arasinda yedek depo olarak geciyor, ben de o yuzden oyle dedim.
Dediginiz gibi aslinda o tankin amaci yakit almak degil, sicaklik degisimlerinde depodaki akaryakitin ve akaryakit buharinin genlesmesine alan saglamak. Aslinda bu bir guvenlik onlemi, hemen hemen her yeni nesil aracta bulunur ancak VW'lerde depoya konan ufak manevela sayesinde acip havasini bosaltmak(aslinda bosalan hava degil yakit buharidir daha cok) mumkun oldugu icin daha cok biliniyor. Diger markalarin cogunda genlesme tanki olmasina ragmen bu manevela konmuyor o yuzden de farkedilmiyor. Bizim benzinciler sagolsun daha fazla satabilmek icin o tanki da dolduruyorlar. Ancak dediginize katiliyorum, kesinlikle o tank bos birakilmali.
Bir depo ile 1200 km ancak o tank da doldurulursa yapilabilir. 45 litrelik depoyla surekli kullanimda 1000 km kadar yapilabilir, ancak sartlari cok zorlamak lazimGidilen yollar Hollanda yollari gibi hic bayirsiz, rampasiz olmali. Gercekci sartlarda 90'i cok gecmeyerek 45 litre ile sirf sehirdisi olmak kaydiyla yaklasik 900-950 km yapilabilir. Sehircinde ise bu rakam 700-750 km'lere duser ki yine sakin kullanmak sartiyla.
Kisacasi araclar zaten az yakiyor, cok fazla kasmaya gerek yokEkonomi yapmak icin surekli dusuk devirde kullanmak ilerde EGR arizasi gibi sıkıntılar da cikartabilir, o yuzden ben minimum 2000 devirde vites degistiriyorum ki sehir icinde genelde 2500 deviri buluyor. Bence bu da orta vadede degerlendirilmesi gereken bir nokta.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Yedek depo olmadigini biliyorum, hatta genlesme tanki deniyor kullanim kilavuzunda da. Ancak halk arasinda yedek depo olarak geciyor, ben de o yuzden oyle dedim.
Dediginiz gibi aslinda o tankin amaci yakit almak degil, sicaklik degisimlerinde depodaki akaryakitin ve akaryakit buharinin genlesmesine alan saglamak. Aslinda bu bir guvenlik onlemi, hemen hemen her yeni nesil aracta bulunur ancak VW'lerde depoya konan ufak manevela sayesinde acip havasini bosaltmak(aslinda bosalan hava degil yakit buharidir daha cok) mumkun oldugu icin daha cok biliniyor. Diger markalarin cogunda genlesme tanki olmasina ragmen bu manevela konmuyor o yuzden de farkedilmiyor. Bizim benzinciler sagolsun daha fazla satabilmek icin o tanki da dolduruyorlar. Ancak dediginize katiliyorum, kesinlikle o tank bos birakilmali.
Bir depo ile 1200 km ancak o tank da doldurulursa yapilabilir. 45 litrelik depoyla surekli kullanimda 1000 km kadar yapilabilir, ancak sartlari cok zorlamak lazimGidilen yollar Hollanda yollari gibi hic bayirsiz, rampasiz olmali. Gercekci sartlarda 90'i cok gecmeyerek 45 litre ile sirf sehirdisi olmak kaydiyla yaklasik 900-950 km yapilabilir. Sehircinde ise bu rakam 700-750 km'lere duser ki yine sakin kullanmak sartiyla.
Kisacasi araclar zaten az yakiyor, cok fazla kasmaya gerek yokEkonomi yapmak icin surekli dusuk devirde kullanmak ilerde EGR arizasi gibi sıkıntılar da cikartabilir, o yuzden ben minimum 2000 devirde vites degistiriyorum ki sehir icinde genelde 2500 deviri buluyor. Bence bu da orta vadede degerlendirilmesi gereken bir nokta.
aynen öyle. Çok da fazla ekonomi yapmak için aracı kasmaya gerek yok. bisiklet sürerken bile yüksek viteslerde bisiklet daha hızlı gidiyor ancak bisiklet yavaşlayınca bisiklet yüksek viteste ise insan pedallara çok zor basıyor ve baya bi güç sağlaması gerekiyor. Arabada aynı mantık aslında :) Şu halde bile yakıtı diğer araçlarla kıyaslanamaz. yakıt konusunda şöyle bir esprim olmuştu. Arabamda 2 numara cam filmi var ve ekipler cezayı kesti. Allah'dan arabam az yakıyorda sırf yakıttan kurtarıyoruz diye :))
-
quote:
Orijinalden alıntı: mitxen
Merhaba,
Mazot filtresi icin kartal dogus oto servisden randevu verdiler. Ucretsiz degisim yapilacakmis.
Konu hakkinda ilk ben aradim, sonrasinda musteri hizmetleri geri aradi. Ben musteri hizmetlerine konuyu sikayet edince hemen randevu icin geri arandim.
Degisim yapilmayan varsa konu hakkinda vw servisler ile irtibat haline gecin derim
Hocam ben Sakarya Otokur'u aradığım da böyle bir şey olmadığını, zaten geri çağırma tarzı bir durum olursa kendilerinin beni arayacaklarını söyleyip geçiştirdiler beni. Sence kimi arayıp şikayet oluşturmalıyım?
Hocam vw musteri hizmetlerini arayin. Cok kritik bir durum oldugunu, burada dogacak bir sorunun tamamen sizin sorumlulugunuzda...vs seklinde anlatin. Konu hakkinda mail de atin derim, yazili olsun.
Bizim ornekleri de verin, daha onceki sayfalarda arkadaslarda yazmisti. Pesini birakmayin
Arkadaşlar Merhaba
Polo Büyüksün Grubu olarak 5 nisan 2015 tarihinde Beylikdüzü McDonalds'da 11.00'da buluşmamız vardır.Sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız.
https://www.facebook.com/events/1603088809909846/?ref=4 -
Arkadaşlar mazot uyarısı yaptığında aracınız kaç km yol daha yapıyor. Bende ekran göstergesi 30km kadar daha yol yapabilir diyene kadar sürdüm aracı, akabinde mazot aldım ve 42lt civarı mazot yüklemesi yapıyor. normalde bu durumda 44lt felan yüklemesi yapması gerekmez mi? buradan şu sonuç çıkıyor ekran bilgisayarı mazot uyarısı 0 dese bile araç yaklaşık 50-100km daha yol yapar anlamına geliyor galiba. Konu hakkında deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. -
quote:
Arkadaşlar mazot uyarısı yaptığında aracınız kaç km yol daha yapıyor. Bende ekran göstergesi 30km kadar daha yol yapabilir diyene kadar sürdüm aracı, akabinde mazot aldım ve 42lt civarı mazot yüklemesi yapıyor. normalde bu durumda 44lt felan yüklemesi yapması gerekmez mi? buradan şu sonuç çıkıyor ekran bilgisayarı mazot uyarısı 0 dese bile araç yaklaşık 50-100km daha yol yapar anlamına geliyor galiba. Konu hakkında deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.
İlk basta mazotu dibine kadar kullanmak pompa ve enjektorler icin saglikli olmayabilir. Cok zor durumda kalmadiginiz muddetce dibine kadar kullanmayin.
Yol bilgisayarindaki 0 yazisi kullanima bagli degisiyor.hatta bazen bende 1 çentik yakit oldugu zaman bile 0 yazabiliyor.
Ben 60km civari gitmistim 0 yazdiktan sonra. Fulleyince 44,5lt almisti.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X