Şimdi Ara

Polislik mi? Özel sektör mü? [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler mrb öncelikle, şimdi ben 2 yıllık elektronik haberleşme okuyorum bu yıl mezun olucam hayırlısıyla. Mezun oldukdan sonra bir işe girip artı olarak AÖF'den işletme okumayı düşünüyordum.

Bugün kahvaltıda peder PMYO(polis meslek yüksek okulu) okumamı, özel sektörde çok az maaş ile hiç bir yere varamayacağımı ve polis olup devlete totoşu dayamamı söyledi. Şuan kafam çok karışık ciddi anlamda bir boşluktayım. Polislik hayalim vardı ama kendimi yetersiz görüyorum ÖSS sınavı konusunda. Normal olarak vucut fizik boy vs.. şükür herşey uyumlu ve düzenli.

Sizlerinde fikirlerini düşüncelerini almak istedim dostlarım..

• Bu devlete hiçbir şey olunmaz
  • OKUMAYIN neyaparsan yap polis olma
  • quote:

Orijinalden alıntı: club marina

Beyler mrb öncelikle, şimdi ben 2 yıllık elektronik haberleşme okuyorum bu yıl mezun olucam hayırlısıyla. Mezun oldukdan sonra bir işe girip artı olarak AÖF'den işletme okumayı düşünüyordum.

Bugün kahvaltıda peder PMYO(polis meslek yüksek okulu) okumamı, özel sektörde çok az maaş ile hiç bir yere varamayacağımı ve polis olup devlete totoşu dayamamı söyledi. Şuan kafam çok karışık ciddi anlamda bir boşluktayım. Polislik hayalim vardı ama kendimi yetersiz görüyorum ÖSS sınavı konusunda. Normal olarak vucut fizik boy vs.. şükür herşey uyumlu ve düzenli.

peder mi ? vatikan pederi mi?
  • maaş açısından polislik çok iyi paranı fazlasıyla alırsın işsiz kalırım derdin olmaz ancak şark görevi ve tehlikelerini düşün derim kelle koltukta görev yaparak paranı kazanırsın.

Mesela ben 2 yıllık bilg.tek. ve programlama bitirdim şu anda AÖF deyim.Ama keşke polis olsaydım diyorum şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiger35

maaş açısından polislik çok iyi paranı fazlasıyla alırsın işsiz kalırım derdin olmaz ancak şark görevi ve tehlikelerini düşün derim kelle koltukta görev yaparak paranı kazanırsın.

Mesela ben 2 yıllık bilg.tek. ve programlama bitirdim şu anda AÖF deyim.Ama keşke polis olsaydım diyorum şimdi.

2 yıllığı bitirdikden sonra ne yaptınız hocam yani ne işle meşgulsünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

quote:

Beyler mrb öncelikle, şimdi ben 2 yıllık elektronik haberleşme okuyorum bu yıl mezun olucam hayırlısıyla. Mezun oldukdan sonra bir işe girip artı olarak AÖF'den işletme okumayı düşünüyordum.

peder mi ? vatikan pederi mi?

Ağız alışkanlığı dostum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maaş konusunda sıkıntın olmaz. şark görevini atlattın mı rahatlarsın. hatta kimi yerde şark görevi de kolay geçer. çalıştığın şubeye göre değişir. kendi içinde sınavları da var mesela bilgi işlem, olay yeri inceleme, mali suçlar, narkotik vs gibi. ilerde bunlardan birini seçersin istersen. yapabilirim diyosan hiç düşünme derim ben
  • Polislik maaş için yapılacak bir meslek değildir.1.si hayati tehliken var eğer mesleğe para için gitceksen hiç gitme bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

maaş konusunda sıkıntın olmaz. şark görevini atlattın mı rahatlarsın. hatta kimi yerde şark görevi de kolay geçer. çalıştığın şubeye göre değişir. kendi içinde sınavları da var mesela bilgi işlem, olay yeri inceleme, mali suçlar, narkotik vs gibi. ilerde bunlardan birini seçersin istersen. yapabilirim diyosan hiç düşünme derim ben

teşekkürler yorumun için sınava 2 ay gibi az bir zaman kaldı şimdiden başlasam çalışmaya 280 puan alabilir miyim orası meçhul ama yinede deneyceğm şansımı.

Bu arada ben 2 yıllıkdan mezun olacağm için bir daha pmyo'da 2 yıl okumama gerek kalmıyormuş sanırım, 6 ay POMEM merkezinde eğitim alıp polis olabiliyormuşsun. Bu ne kadar doğru bi bilgi bilmiyorum internette öyle yazıyor.

• Dostum Bilmediğin çok şey var. Bi kere POMEM'e başvurman için 4 yıllık yani lisans mezunu olman lazım.Sen PMYO'ya başvurabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

maaş konusunda sıkıntın olmaz. şark görevini atlattın mı rahatlarsın. hatta kimi yerde şark görevi de kolay geçer. çalıştığın şubeye göre değişir. kendi içinde sınavları da var mesela bilgi işlem, olay yeri inceleme, mali suçlar, narkotik vs gibi. ilerde bunlardan birini seçersin istersen. yapabilirim diyosan hiç düşünme derim ben

teşekkürler yorumun için sınava 2 ay gibi az bir zaman kaldı şimdiden başlasam çalışmaya 280 puan alabilir miyim orası meçhul ama yinede deneyceğm şansımı.

Bu arada ben 2 yıllıkdan mezun olacağm için bir daha pmyo'da 2 yıl okumama gerek kalmıyormuş sanırım, 6 ay POMEM merkezinde eğitim alıp polis olabiliyormuşsun. Bu ne kadar doğru bi bilgi bilmiyorum internette öyle yazıyor.

6 ay konusunu bilmiyorum ama şu kadar kısa zamanda bile kendini biraz derslere verebilirsen 280 i geçersin diye düşünüyorum. hayırlısı olsun

• quote:

quote:

quote:

6 ay konusunu bilmiyorum ama şu kadar kısa zamanda bile kendini biraz derslere verebilirsen 280 i geçersin diye düşünüyorum. hayırlısı olsun

4 yıllık üniversite mezunları pomem'den girebliliyor ve 6 ay eğitim görüyorlar. 2 yıllık polis okulu lise mezunları için. Yani ortalama bir pmyo mezunu 20 yaşında polis olurken bir üniversite mezunu genellikle 27 yaşının üstünde oluyor ve bu ikisi aynı devre oluyor. Polislik zordur sabır ister okul öyle kolay bir yer değildir rahatına düşkünsen hiç bu işe girme.

• Totoşu devlete dayama işi eskidendi yok artık öyle bir kavram; adamın varsa o zaman saygılar bizden. Polis olduğun anda kelleni koltuğuna al; her şey olabilir. Çok yakın bir tanıdığım 1998 yılında özel timde operasyonda iken bir sivilin öldürülmesiyle ilgili olarak kasten adam öldürme suçundan hüküm giydi(ler). Operasyon bölgesi dağ idi bu arada. Adam da artık gezintiye mi çıktı nedir bilmiyorum. Çalıklıkların ardından çıkmasıyla, mühimmatın üzerine boca edilmesi bir olmuş. Adam hakkın rahmetine bizimkiler de kodese. Şimdi de asgari ücretle çocuklarına bakmaya çalışıyor. Böyle işte...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.