Şimdi Ara

::.. PLESK Kontrol Panel Sorunları-Çözümleri ..:: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
38.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • byLiLattah Elinize sağlık çok dehşet bir paylaşım olmuş. Devamı gelirse çok iyi olur döküman açısından

Saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknologg

pleskin kullanım kılavuzunu bulabılecegımız bı yer varmı?

ingilizce birşekilde var pdf olması lazım mail adresi ver yollim eğer işine yararsa ama türkçesi malesef kimsede yoktur..

Bilginize,

@agoraseo

Evet geçici durdurma var yani stop etme ama stop ettikten sonra o siteye girersen direk sayfa görüntülenemiyor diyor yani kapalı. ama örnek whm de bir siteyi suspend ettiğinde içerik kapanıyor ama siteye girdiğinde suspend edilmiş vb.. bir yazı yazabiliyorsun..

@D!Gé

Aslında ben dahada fazlasını düşünüyorum bu bilgiler sadece ortam yoklamak içindi çok az bekleyin daha fazlası da gelecek..

Saygılarımla,
  • @byLiLattah

Beklemedeyiz..
  • Arkadaşlar Yaaaa Açtığım Hesaplar Panel Şifresini Değiştiremiyor... Neden Acaba Bi Ayarını mı Kaçırıyorum swsoft un Sitesindeki Demo 8.1.0 Da da Bendeki Sorun Yada Özellikler Var...

Cevap Bekliyorum...Saygılar...
  • hosting panel şifresi ise kastınız ingilizce ise domain user, türkçe ise domain kullanıcısı bölümünden değiştirebilirsiniz. üst kısımda yer alan allow access aktif olacak.

reseller panel şifresi ise kastınız ingilizce ise edit, türkçe ise düzenle bölümünden değiştirebilirsiniz.

Serverle alakanız yok ve sadece host kullanıcısı isenizde 1. yolu uygulayın.

Bilginize,
  • asp için .mdb i panelden nasıl atabiliriz
  • mdb leri normal dosya atar gibi ftp den yazma izni verdiğiniz veritabanı klasörü(ismini istediğiniz şekilde verebilirsiniz klasörün)nün içine atacaksınız.(bu klasör httpdocs içinde olmalı) pleskten atmaya gelince file manager işinizi görür.
  • mdb ye IUSR_domain kullanıcısı için yazma hakkı vermeyi unutmayınız yoksa veritabanında herhangi bir güncelleme / silme / ekleme işlemi yapamazsınız sadece okuma hakkı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: byLiLattah

hosting panel şifresi ise kastınız ingilizce ise domain user, türkçe ise domain kullanıcısı bölümünden değiştirebilirsiniz. üst kısımda yer alan allow access aktif olacak.

reseller panel şifresi ise kastınız ingilizce ise edit, türkçe ise düzenle bölümünden değiştirebilirsiniz.

Serverle alakanız yok ve sadece host kullanıcısı isenizde 1. yolu uygulayın.

Bilginize,

Onu Bende Biliyorum Ama Olmuyo Yaw :D Bi Arıza Yada Özellikmi ne Acaba Swsoft un Sitesindeki demo da da var Aynı Şey...

Cevaplarınızı Bekliyorum...
  • Plesk 8.1.0 sürümünü çıkarmış ama türkçe desteğini hiç düşünmemiş NETEKİM webmail de fatal error sadece türkçe den kaynaklanan bir sorun ve pek sevgili SW yetkilileri bu bizi ilgilendirmez, lütfen php sürümünüzü yükseltin dediler, normalde 5.1.x kurulu oluyor yani... Ya 5.2.x ya da 6.0.x yapın diyorlar ve ödenen paraya rağmen müthiş destek veriyorlar!!! Php sürümünü yükseltmeye çalıştığınızda ise eğer uzman değilseniz ufak hatalar ortaya çıkabilir veya güvenlik açığı doğabilir ki buda çok ağır fatura ile karşılaşmanıza neden olabilir, bu sorun tüm platformlarda geçerlidir, SW yetkilileri sorunun çözümü için hem windows hem de linux için dökümanlarda göndermişler. Bnece hemen yeni çıkan sürüme terfi etmek yerine en son çıkan ve stabil çalışan yazılım kullanmak en mantıklısı, strese girmemek için, tabii bunlar benim görüşüm. Neyseki ben sorunu çözdüm.

HATA MESAJI BU; (Bu mesaj çıkıyor ya da bomboş sayfa çıkıyor,http://webmail.domain.uzanti yazınca)

"Fatal error: Call to undefined method Registry::hasInterface() in /etc/psa-horde/horde/prefs.php on line 139"

işte Muhteşem SW yetkililerinin gönderdiği mail,

=================================================
    Hello *********,

I found this issue in our records.

It is caused by php bug with turkish locale and therefore cannot be
    fixed by our developers.

Please see the following corresponding links:

http://bugs.php.net/bug.php?id=39993
    http://bugs.php.net/bug.php?id=18556
    http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_dotted_and_dotless_I

According to replies of php developers, this problem is fixed in CVS
    snapshot of php.

Thanks,
    =================================================
    Sincerely,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalle -- 22 Şubat 2007; 14:36:51 >

• @ yalle

swsoft firmasının mailine cevap yazarsan selamıda ekle swsofttan hayır gelmez ben yardımcı olayım sana,

başlat çalıştır

%plesk_vhosts%webmail\horde\config\conf.php
    yaz entere bas
    açılan ekranda şunları bul,

$conf['sql']['phptype'] = 'mysql';

$conf['sql']['port'] = 3306;

$conf['sql']['protocol'] = 'tcp';

$conf['sql']['hostspec'] = 'localhost';

$conf['sql']['username'] = 'horde';

$conf['sql']['password'] = 'webmail639';

$conf['sql']['database'] = 'horde';

şifre dışında hepsi birebir aynı olmalı yapman gereken şifreyi sana üstte verdiğim gibi yap ve kaydet. reset at makineye açıldığında webmaili yeniden dene.

Önemli Not : önce değiştirdiğin şifreyi not al işe yaramazsa eski şifreyi gir. ama %70 işe yarayacaktır.

Saygılarımla,

• Arkadaşlar sorunun çözümü plesk linuxta çalışıyorsa şu,

Önce linux ta hangisini kullanıyorsak ki ben Fedora5 kullanıyorum, memnun değilim, çok stabil olan artık tamamen oturmuş güncelleştirmeleri iyi Redhat9 daha iyi olurdu, her neyse konuya dönelim, "php-5.2.1-2.i386.rpm" indirip, webmin sayesinde daha kolay kurdum, sunucu içinde (psa/swsoft/...) zaten standart "php-5.1.6-1.2.i386.rpm" vardı. Madem ki mail sorunu türkçe karakter ve kodu yüzünden, karakter sorunları için internetten bir çözüm daha buldum, onu denedim ama olmadı yine de yayınlamakta yarar var.

======== ALINTIDIR ==================
    /etc/my.cnf dosyamı şu şekilde düzenledim:

[root@~~]# cat /etc/my.cnf
    [mysqld]
    datadir=/var/lib/mysql
    #socket=/var/lib/mysql/mysql.sock
    default-character-set=latin5
    #character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets
    #default-collation=latin5_turkish_ci
    max_connections = 400

[mysql.server]
    user=mysql

[safe_mysqld]
    err-log=/var/log/mysqld.log

[mysql]

ve bu conf. dosyasına ek olarak mysql sürecini başlatan betiğe aşağıdaki parametre yi de ekliyorsunuz.

--skip-character-set-client-handshake

Bu parametre, varsayılan server karakter setini kullanan ve clientlar tarafından gönderilen karakter set bilgisini yok sayar.
    ======== ALINTIDIR ==================

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalle -- 23 Şubat 2007; 14:38:38 >

• selam benim server var...sever de smf forum sitesi olan bir kaç site var...bunlarda bad gateway hatası çıkıyor..sanırım buda php.ini dosyasının ayarlanması gerekmiş..yardımcı olabilirmisiniz?
  • Sorunuza çözüm olurmu bilemem ama hangi ayarı değiştirmek istediğinizi belirtseydiniz daha iyi olurdu. Php.ini ile ilgili ayarları değiştirmek istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun yerine .htaccess dosyası ile o alanda geçerli olacak değişiklik yapmak daha faydalıdır. Örnek olarak "Register Global" ayarlarının açık olmasını istiyorsanız FTP ile sunucunuzda bulunan alan girerek, www ya da httpdocs içine .htaccess dosyası varsa içine yoksa önce oluşturarak şu satırları ekleyiniz

php_value register_globals 1
    php_value register_globals on

Apache Server'da tek bir text dosyası ile tüm Web sitenizde değişiklikler yapabilirsiniz…

============= ALINTIDIR =======================
    .htaccess Apache Web sunucularında (Yani Apache yazılımının kurulu olduğu Web sunucuları diyelim) bulunan çok önemli bir özelliktir. Basitçe anlatmak gerekirse, .htaccess dosyası Apache Web sunucusundaki, servis sağlayıcısının default olarak belirlemiş olduğu server konfigürasyonlarından bazılarını değiştirmenizi sağlar (Tabi servis sağlayıcınızın buna izin vermiş olması kaydıyla… Aşağıdaki örneklerden herhangi birini test ederek bunu anlamak mümkün).

.htaccess dosyası nedir?: .htaccess dosyası, aynen bu isimle kaydedilmiş bir text dosyasıdır. .htaccess dosyasını herhangi bir text editörünü kullanarak hazırlayıp Web sunucunuza yükleyebilirsiniz.
    Ancak dikkat ediniz, yaptığınız en ufak bir kod hatası, Web sitenizin devre dışı kalmasına neden olur! Ama hemen korkmayın, eğer böyle bir şey olursa, yarattığınız .htaccess dosyasını sildiğinizde sorun giderilecektir.
    Önemli: Başlamadan önce sürprizle karşılaşmamanız için bir uyarı. Bazı durumlarda .htaccess dosyasını silmek istediğinizde, ftp programında bir uyarı mesajı çıkabilir (Directory Not Empty!) ve dosyayı silemeyebilirsiniz. Bunun çözümü de basit… Hemen içinde hiçbir kod yazmayan bir .htaccess dosyası yaratıp Web sitenize geri yükleyin ve sonra bu dosyayı silin, olsun bitsin.

htacces dosyasını nereye yükleyeceğiz?:
    Eğer .htaccess dosyası ile yaptığınız değişikliğin tüm Web siteniz için geçerli olmasını istiyorsanız, bu dosyayı Web sitenizin ana dizinine yüklemelisiniz. Yok hayır, sadece bir klasör içindeki dokümanları etkilesin diyorsanız o zaman yüklemeyi ilgili klasöre yapacaksınız.

Hata sayfalarımızı özelleştirme:
    Bilirsiniz, ziyaretçiler Web sitenizde bir sayfayı bulamayınca ya da bir server hatası olunca karşımıza (çoğu zaman İngilizce) bir hata sayfası çıkar. Bu sayfaları kendi web sayfanızın tasarımına uygun olarak özelleştirmek istemez misiniz?En sık karşılaşılan hata mesajları 404 Sayfa Bulunamadı ve 500 Server Hatası'dır.
    Şimdi, bir .htaccess dosyası yaratıp içine aşağıdaki kodları yazın:
    ErrorDocument 404 /404.html
    ErrorDocument 500 /500.html
    Sonra 404.html ve 500.html olarak iki tane sayfa hazırlayın (içine istediğiniz gibi yazılarınızı ve tasarımınızı yerleştirin) ve hazırladığınız tüm dosyaları sunucunuza yükleyin. Şimdi web sitenizde bir sayfa bulunamadığında ya da bir hata olduğunda karşınıza sizin özel hazırladığınız sayfalar çıkacak! (html dosyalarına başka isimler de verebilirsiniz, 404.html ve 500.html yazmanız şart değil. Ama dosya adlarını .htaccess kodunda da değiştirmelisiniz.)

Bir sayfayı başka bir sayfaya yönlendirme:
    Diyelim ki Web sitenizdeki bir sayfayı daha önceden birçok insan bookmark etmiş ve sürekli ziyaret ediyor. Ama siz bu sayfanın dizinini değiştirmek istiyorsunuz ve bunu yaptığınızda ziyaretçilerin eski sayfa adresine gittiğinde "Sayfa görüntülenemiyor!" mesajını almasını istemiyorsunuz. Bunun için .htaccess kodumuz:
    Redirect /eski klasör/eski.htmlhttp://www.sitenizin adresi.com/yeni klasör/yeni.html
    Yukarıdaki kodu kendi bilgilerinize göre özelleştirip web sitenize yükleyin.

Html dosyaları php kodlarını yorumlasın!
    Bildiğiniz gibi php kodları ancak .php uzantılı web sayfalarında çalışır. Pekiyi diyelim ki .html uzantılarıyla 100 sayfalık bir site yaptınız, ve bir gün sitenizde php kullanmaya karar verdiniz… Şimdi bütün sayfaların uzantılarını ve sayfalar arasındaki linkleri tümden değiştirmeniz mi lazım?? Şüphesiz hayır.
    AddType application/x-httpd-php .html
    .htaccess dosyasına yazacağınız bu kod sayesinde .html uzantılı dosyalarınız php kodlarını sorunsuz olarak çalıştıracaktır. Eğer isterseniz .html yerine başka uzantı da yazabilir ya da birden fazla uzantıya php kullanımı için izin verebilirsiniz.
    AddType application/x-httpd-php .html .htm .txt

Html sayfalarımda SSI çalışsın!
    SSI (Server Side Include) Apache serverin sunduğu bir başka muhteşem özelliktir. Bu özellik sayesinde bir sayfayı bir başka sayfa içinde tek satır kod yazarak görüntülemek mümkündür ().
    Eğer aksini belirtmezseniz bu özellik sadece .shtml ve .shtm uzantılı sayfalarda çalışır. Bu özelliği normal .html uzantılı dosyalarınızda kullanmak isterseniz…
    AddType text/html .shtml
    AddHandler server-parsed .html
    Options Indexes FollowSymLinks Includes
    Kodunu .htaccess dosyanıza yazmanız yeterlidir! İkinci satır sonundaki .html sunucuya (.html uzantılı dosyalarda SSI özelliğini kullan) der. İkinci satırdaki kodu başka uzantılar içinde ekleyerek bu özelliği diğer sayfalarınıza da verebilirsiniz:
    AddType text/html .shtml
    AddHandler server-parsed .html
    AddHandler server-parsed .htm
    Options Indexes FollowSymLinks Includes

Ana sayfamızı değiştirelim!
    Web tarayıcınıza Web adresinizi yazdığınızda karşınıza ilk çıkan sayfa index.htm, index.html, default.htm gibi, sunucu tarafından önceden tanımlanmış default sayfadır.
    Pek iyi diyelim ki sitenizin ana sayfasında güncelleme yapıyorsunuz ve bu süre içinde sitenizi kapatmak istemiyorsunuz. Ne yapacaksınız? Efendim? İndex sayfanızın adını mı değiştireceksiniz? Yok hiç gerek yok! DirectoryIndex dosyaadı.html
    Bu kodu ziyaretçilerin sitenize girdiği zaman ilk görmesini istediğiniz sayfaya göre değiştirin ve siz arka planda rahat rahat çalışın… İşiniz bitince .htaccess dosyasını siliverin.

Dizinin görüntülenmesini engelleyin
    Bazı sunucularda eğer bir dizinde bir index sayfası bulunmuyorsa o dizin içindeki tüm dosyalar alt alta Web tarayıcısında görünür! Bu özellikle herkesin erişmesini istemediğimiz sayfaların bulunduğu (örneğin şifrelerimizin yazılı olduğu bir dosya olabilir) dizinlerde büyük bir güvenlik açığı yaratır. Hatayla index sayfasını silerseniz, başınıza iş açabilirsiniz. Bu sorunu engellemek için, aşağıdaki kodu özelleştirin ve korumak istediğiniz dizine yükleyin:
    IndexIgnore *
    Eğer bu dizinde sadece jpeg ve gif uzantılı resim dosyalarının görüntülenmesini istiyorsanız o zaman;
    IndexIgnore *.gif *.jpg
    yazın (Aynı formatta istediğiniz gibi bu satıra uzantı ekleyebilirsiniz).

İstemediğiniz kişiler sayfanıza girmesin!
    Bazı dizinlerinize herkesin ulaşmasını istemeyebilirsiniz.
    order allow,deny
    deny from 123.45.6.7
    deny from 012.34.5.
    allow from all
    Bu satırlar şu anlama geliyor… Bu dizindeki sayfalara Internete 123.45.6.7 ve 012.34.5. IP numarası ile bağlanan kişiler giremesin, diğer herkes girsin! IP numaraları superonline, ttn.net gibi bir servis sağlayıcı ile Internet'e bağlananlar için sürekli değişir, ancak kendi serverlarından bağlanan şirketler, kişiler için sabittir. İsterseniz kodu şöyle de yazabilirsiniz:
    order allow,deny
    deny from .superonline.com
    allow from all
    Bu şekilde sitenize superonline üzerinden erişimi engellemiş olursunuz (sadece örnektir. engelleme yapmayınız)
    Ya da;
    order allow,deny
    deny from all
    allow from .superonline.com
    yazarak sitenize sadece superonline üzerinden erişim sağlayabilir, diğerlerini bloke edebilirsiniz. Bu, özellikle sabit IP ile kendi serveri ile İnternete bağlanan bir şirkette, sadece çalışanların görmesi için bir dizin yaratmak için iyi bir alternatiftir (örnek: allow from .sirketiniz.com.) .htaccess ile şifre ile girilen sayfalar yaratmak, site abone sistemleri yaratmak da mümkün. Ancak işin bu tarafını da anlatmak için en az bir bu kadar sayfaya daha ihtiyaç ...
    ============= ALINTIDIR =======================

• tmm dediklerine bakayım ama benim sorunum şu

serverdeki bir kaç sitede (smf forum olanlar genellikle) bad gateway çıkıyor bazı işlemlerde..bunun nedenini bir kaç kişiye sorduğumda php.ini dosyasından dır demişlerdi...bende tam bilemiyorum işte sorun tam olarak nedir?nedendir? dediğinizi yapayım bi .htacses içine bi atayım
  • Selamlar tekrardan arkadaşım .htaccess oluşturdum ve içine yazdıklarını koydum falat gene mkportal anasafasına girerken bad gateway hatası veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: vahapayzet

Selamlar tekrardan arkadaşım .htaccess oluşturdum ve içine yazdıklarını koydum falat gene mkportal anasafasına girerken bad gateway hatası veriyor

Windows serverlerde htaccess çalışmaz arkadaşım. bir önceki arkadaşın dediklerini iptal et ve dediklerimi yap.

Plesk panele gir ingilizce ise setup türkçe ise ayarla bölümüne gir. orda hata mesajları kutucuğu var sayfanın en altında. onu tıkını iptal et yani kaldır tıksız olsun. daha sonra uygula.

Tekrar hata veren sayfaya gir artık bad gateway filan değil doğrudan sana hata kodu verecek, o hata kodunu buraya ekle gerekli çözümü üretelim.

Saygılarımla,
  • .httaccess içine yazdıklarını koydum olmadı olmaz, sorun neyse ona göre .htaccess dosyası oluşturulur, Php.ini ile çözülecek bir sorun ise buna gerek yok sadece sizin alan adınız ile ilgili alanda .htaccess ile sorunu çözebilirsiniz.

Örnek verilmiş, sitenizin çalışması için register global "açık" olsun istiyorsanız, illede sunucu yönetimine başvurmanız gerekmez şu kod işinizi görür;
    php_value register_globals 1
    php_value register_globals on
    diye örnekleme yaptık.
    Doğal olarak diğer açıklamalarda örnektir.

Sizde sorunu tam olarak öğrenin ve onun için kod verelim 1 satır bir şey ekleyin sorun ortadan kalksın fakat buraya genel olarak hata için sayfam açılmıyor, bad gateway hatası alıyorum gibi birşey yazarsanız nedenini bulamayız, aklımıza internet bağlantısı yoktu, bence hiç domain almadı, host hizmeti yok, bağlantı kopmuş olabilir, index sayfası yoktur gibi genel ama soruna çözüm olmayan yaklaşımlar bulursunuz, SMF kurulumunu inceleyip ne ayar istiyor öğrenmelisiniz. Ayrıca windowsta plesk kontrol panelleri de .Htaccess desteklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalle -- 24 Şubat 2007; 15:35:48 >

• Ayrıca windowsta plesk kontrol panelleri de .Htaccess desteklidir. Ayrıntı aşağıda vardır.

SWSOFT sitesi adresi inceleyiniz...
    http://www.swsoft.com/en/products/plesk75win/details/

IIS Web Server
    Support SSI, Suexec, SSL, log files, CGI-BIN, HTAccess, Custom error documents, Web users
    Multiple Subdomain types supported

Sunucularda olan .htaccess olayını windows'ta aktif etmek için
    (Eğer uzaktan erişim ile bağlanabiliyorsanız çok kolay, hemen httpd.conf dosyasını arattırın)
    önce **apache klasörü**/conf/httpd.conf 'deki
    #LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
    satırını bulup başındaki # karakterini kaldırıyoruz
    daha sonra ise
    Allowoverride what directories may be placed in .htaccess files yazılı satırın hemen 1-2 satır altında
    "allowoverride none" yazan satırı bulup
    "allowoverride all" olarak değiştiriyoruz,
    apache'yi restart ediyoruz ve artık
    .htaccess aktif oluyor.
    Windowta da kullanılabiliyormuş demek ki çok güzel bir özellik....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalle -- 24 Şubat 2007; 15:40:29 >

• Konu başlığı ::.. PLESK Kontrol Panel Sorunları-Çözümleri ..::

Biri diğerine laf diyor diğeride başkasına ama lütfen arkadaşlar burada sadece bilgi paylaşalım. eğer bu şekilde konular saptırılacak ise bundan sonra bu forumda hiç bir plesk sorusuna cevap vermem. bunu bilin.

Saygılarımla,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.