Şimdi Ara

::.. PLESK Kontrol Panel Sorunları-Çözümleri ..::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
38.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar plesk panelle ilgili sorunu olmayan yoktur sanırım. en iyi bilenimizde hiç bilmeyenimizde zaman zaman ciddi sorunlar yaşıyoruz ve googlede çözümler arıyoruz bilen birini arıyoruz. son zamanlarda bu forumdada bu tarz sorular çok sık sorulmaya başladı. msn den bir kaç kişiye destek oldum sorunlarını çözdüm ama diyorum ki plesk panel sorunlarını tek bir başlıkta toplasak yani burada hem eğitim versek hemde bilmediklerimizi paylaşsak. elimde güçlü bir arşiv var her yaşadığım sorunları not aldım ve burada soruldukça tüm bilgimi paylaşmaya hazırım. umarım yararlı olur. soru sorulmasada yavaş yavaş notlarımı yayınlayacam.

    Bilginize..



    Kaynak : SSTRG.COM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakanki -- 20 Mart 2007; 23:23:20 >







  • Yapılan İşlem : Pleskde yeni domain ekleme

    Aldığımız Hata MEsajı : dnsmng::update() failed: dnsmng failed: Empty error message from utility.

    Bu hatayı alma nedenimiz : DNSMng dosyası her domain için bir pool hazırlar bir havuz yani bir klasör içinde bir dosyaya domain dns lerini keylerini yazar. ancak server içinde oluşan herhangi bir hatılı domain silme yada ns si henüz yönlenmemiş bir domaini açmaya çalışmak vb.. bu hatanın ilk başlangıcıdır. ve bu hata bir kaç kez tekrarlanırsa sonunda üstteki hata mesajının alınması kaçınılmazdır.

    Çözümü : DNSMng.exe yi update etmek lazım. Çok basit bir işlem;

    server içinde başlat çalıştır cmd yazıp entere basıyoruz yani komut satırı (dos) na geçiyoruz. ve oraya "%plesk_bin%\defpackagemng.exe" --fix --type=dnsserver yazıp entere basıyoruz. defpackagemng.exe pleskin en belalı dosyasıdır yaptığınız işlme ne olursa olsun mutlaka o dosya ile ilgili bir işlem gerektirebilir. burada yaptığımız işlem defpackagemng.exe ye dnsserver için izin almak gibi bir şey. daha sonra "%plesk_bin%\DNSMng.exe" update komutu ile dnsmng.exe yi update ediyoruz. takibinde bi reset hiçde fena olmaz.

    Kaynak : www.1v2.org

    Bilginize..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakanki -- 10 Aralık 2006; 20:28:06 >




  • Yapılan İşlem : 5 MB lik bir dosya, program vb.. herhangi bir şeyi web mail ile yollamaya çalışmak

    Aldığımız hata mesajı : Hata mesajı değişir bir sürü çeşiti var bu konuda ama aldığımız hata şudur eklenemedi

    Bu Hatayı Alma Nedenimiz : php.ini standart 2 mb lik bir eklentiye izin verecek şekilde yapılandırılmıştır. yani aslında hata değil normaldir.

    Çözümü : %plesk_vhosts%webmail\horde dizinine gidip ordaki php.ini yi herhangi bir editor ile açacaz. tavsiyem crimson edition kurmanızdır servere. daha sonra aşağıdaki satırı buluyoruz,

    upload_max_filesize = number of bytes


    burada upload olan dosya yükleme boyutu dur. istediğimiz bir değeri verebiliriz. yalnız sakın uçup 50 mb 100 mb gibi bir değer vermeyin serveri kasarsınız.

    Bilginize..


    Kaynak : www.1v2.org



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakanki -- 10 Aralık 2006; 20:28:36 >




  • Evet sonunda Plesk 8.1 çıktı windows için. hemen hemen herkes bilir windows için 7.6.1 bir tam bir fiyasko idi. bir sürü hata ve pleske ödenen bir sürü destek ücreti ile firma sahiplerinden müşteriye birçok kişi çok sogudu bu sürümden. şimdi ise 8.1 ile bu hatayı kapatmaya çalışılmış. peki 8.1 de yeni ne var?

    Server Sahibi İçin;

    İlk girdiğimiz zaman Güzel bir karşılama eklanı çıkıyor. aslında bu ekranda çıkan tüm bilgiler eski sürümde solmenüde server bölümünde istatistikler bölümünde vb.. yerlerde olan genel bilgiler. yani yapılan işlem sadece bu bilgileri tek bir sayfada toplamak olmuş. kişiye göre değişir ama bana göre sadece laf kalabalıklılığı olmuş.

    Server Bölümünde ise,

    Preferences bölümüne snunda site builder için default ayarlarını eklemişler. aslında ekledikleri tek bir ayar ama iş görecek bir ayar.

    Componenets Bölümü,

    İşte bu bölümü çok sevdim

    Antivirus, Mail Server, DNS Server ve FTP Serverele çok güzel yazılımlar eklenmiş. bence çok yararlı ve zahmetlice kurduğumuz bazı özel eklentiler artık burdan tek tuş hallolacak.

    Send Mass E-mail eklentisi yapılmış. böylece server sahibi istediği gibi toplu bir şekilde ister reseller sahiplerine ister domain sahiplerine istedikleri tanımalamar ile (örnek 1 hafta içinde süresi bitecek müşterilere, 1 hafta önce bitmiş müşterilere vb..) mail yollayabiliyor.

    Ve sonunda yeni admin ekleme özelliği eklenmiş. yani tek admin admin olmayacak istediğiniz bir kullanıcı adı daha açıp ona admin yetkisi verebiliyorsunuz. bence hep olması gereken bir özellikti ve sonunda olmuş.



    Reseller Sahibi İçin;

    Yine güzel bir karşılama ekranı. ancak buradaki istatistikler güzel olmuş çünkü reseller sahibi eski sürümlerde bunu göremiyordu.

    Bunun dışında reseller kullanıcısı için ciddi hiç bir değişim yok.



    Hosting Sahibi İçin;

    Hosting sahiplerini pek takmamışlar sanırım hava civadan başka ciddi hiçbir şey yok.



    Kaynak : www.1v2.org



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakanki -- 10 Aralık 2006; 20:29:05 >




  • Not : bu sürüm için ise henüz destek departmanları makeleler vb.. yayınlamadılar. üst kısımda yazdıklarım evet çoğu güzel gibi görülsede windows üzerinde işlemciyi kasma bakımından bu sürüm baya katü durumda. ve plesk forumlarında test edenlerin hepsi beyenmiş ama sadece beyenmiş kendi makinelerine kurma konusunda çok çekimserler. 7.6.1 gibi güvenlik sorunlarından çekiniyorlar. ve sanırım demo panelde bu güvenlik sorunlarını göremeyiz. ama ilk fırsatta elime geçen boş veya format atılması gereken bir serverde önce bunu kurup direk demo değil uygulamalı test edeceğim. o zaman eklerim görüşlerimi buraya.
  • teşekkürler verdiginiz bilgiler için hakan bey ;)

    sizin yazılarınız arasında yazım kaybolmaz inşallah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gmail83

    teşekkürler verdiginiz bilgiler için hakan bey ;)

    sizin yazılarınız arasında yazım kaybolmaz inşallah



    ben teşekkür ederim devam edecek yazılarım çok az işlerim var halledim.

    Katılım için tekrar teşekkürler. plesk hakkında illa yazılarımı beklemeyin aklınıza gelen soruyu sorabilirsiniz.

    Saygılarımla,
  • 7.5.6 sorunsuz çalışırken 8.1 e geçeceğimi sanmıyorum ama yenilikler dikkat çekici olmuş.
  • evet baya güzel yenilikleri var. ama çoğu hava dediğim gibi. bir kaç yenilik sonra bolca süs. ve sanki bana plesk her çıkardığı yeni sürümde biraz daha fazla sorun getiriyor gibi geldi. bakıp göreceğiz.
  • plesk in tahtını saglıyacak win sistemde calısacak bir panel yokmudur hiç acaba.özel yapım da olabilir bazı firmalar kendi panellerini kendileri yapıyor yurt dısında biliyorsunuz hep merak etmişimdir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gmail83

    plesk in tahtını saglıyacak win sistemde calısacak bir panel yokmudur hiç acaba.özel yapım da olabilir bazı firmalar kendi panellerini kendileri yapıyor yurt dısında biliyorsunuz hep merak etmişimdir


    Malesef böyle bir şey henüz yapılmadı. yalnız yabancı firmalarda özel panellerini yapmıyorlar. sadece basit bir örnek vereyim layeredfirmasının kendi sitesi hazır bir script :) modernbill vb...


    Bilginize,
  • yok o degil misal dreamhost un paneli kendi paneliymiş ya onun gibi
  • arada çıkar zor değil yapmak bir ara başladım ama çok hassas bir konu firma işleri ve destek olmasa misal 5-6 ay kimse karışmasa bana yaparım ama 5-6 ay değil 5-6 dk de bir mesaj geliyor :)

    Saygılarımla,
  • bu arada suspend olayı falanda çıkmış. şöyle diyim cpanelde bi bölüm var suspendle ilgili ordaki indexide istediğinizi yazıyorsunuz ve bi hesabı suspend yaptığınızda o index çıkıyor. pleskdede suspend için hazırlanan özel bi index yeri bulamadım. bu nasıl oluyor acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Webalsat

    bu arada suspend olayı falanda çıkmış. şöyle diyim cpanelde bi bölüm var suspendle ilgili ordaki indexide istediğinizi yazıyorsunuz ve bi hesabı suspend yaptığınızda o index çıkıyor. pleskdede suspend için hazırlanan özel bi index yeri bulamadım. bu nasıl oluyor acaba?



    Olamıyor arkadaşım. plesk de suspend yok. plesk direk süre dolumu veya suspendi siteyi kapatarak yapıyor cpanel gibi index atamıyoruz. ama hileli bir şekilde yapabilirsiniz. örnek x.com sitesi suspend mi edilecek gir ft şifresini değiştir index at. yani manuel ama hiç yoktan bir çözüm. cpanel deki bu olay plesk tarafından uygulanmıyor hemde hiç bir sürümünde. yeni sürümündede yok..

    Bilginize..
  • valla ben 8.1 de şu olayı gördüm buyrun önce bi resme bakın

    http://img179.imageshack.us/my.php?image=adszew6.jpg

    Suspend diye görünce bende dedim cpaneldeki gibi standart bi tema belirleyip suspend ettiğimizde o tema çıkıyormu diye. pleskde suspendi denedim kapatıyor ama işte istediğiniz indei koyamıyorsunuz bunu demiştim bylilattah
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Webalsat

    valla ben 8.1 de şu olayı gördüm buyrun önce bi resme bakın

    http://img179.imageshack.us/my.php?image=adszew6.jpg

    Suspend diye görünce bende dedim cpaneldeki gibi standart bi tema belirleyip suspend ettiğimizde o tema çıkıyormu diye. pleskde suspendi denedim kapatıyor ama işte istediğiniz indei koyamıyorsunuz bunu demiştim bylilattah



    8.1 deki o bölümü incelim size ona göre cevap verim ama 8.1 öncesinde kesinlikle böyle birşey yoktu bunu biliyorum.bakalım 8.1 deki bizim düşündüğümüz şeymi.

    Bilginize,




  • pleskin kullanım kılavuzunu bulabılecegımız bı yer varmı?
  • quote:

    8.1 deki o bölümü incelim size ona göre cevap verim ama 8.1 öncesinde kesinlikle böyle birşey yoktu bunu biliyorum.bakalım 8.1 deki bizim düşündüğümüz şeymi.

    Bilginize,


    Valla ne yalan diyim 8.1 in çıktığı gece bizde hemen güncelledik paneli. ve bu özellik hep vardı. hatta arkadaşlarla biraz bi uğraştık araştırdık falan ama bulamadık belki siz bilirsiniz diye sormuştum bende. ama bende eminim 8.1 .çıktığından beri bu özellik vardı byLiLattah
  • Plesk de geçici durdurma var suspend yani domain listesinden bir domain stop edilebiliyor, acaba siz linuxtaki pleskten mi bahsediyorsunuz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.