Şimdi Ara

please wait very low battery

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun sabah ıpod pc ye takılıyordu...sokmeyın dıyordu...benımde bos anıma geldı,usb den cıkar demeden dırek kabloyu ıpod dan cıkardım..baslatmaya basladım, baslamadı...sankı hard dısk ıslem yapıyormus gıbı ses gelıp enerjı bırden gıdıyor gıbı tırk dıe ses gelıp gıdıyor ekran fln...orta tus + menu tusuna basıyorum aynı sekılde apple sımgesı gelıyor...tekrar gıdıyor...sonra tekrar bılgısyara bagladıgımda please wait very low battery dıyor kı en az 5 saattır bunu dıyor..arada tekrar apple sımgesı gelıyor ama tekrar gıdıyor!Yardım edın lutfen!

• pil çok düşük seviyeye gelmiş ve bitmiş. içindeki enerji çok düşük seviyeye gelince (bitmiş veya bitmeye yakın) tekrar şarj olamıyor malesef (ipod'lar ve diğer elektronik tekrar şarj edilebilir pilli ürünler şarj oranı %5'e düştüğü zaman pil boş gibi gösterirki içindeki yaklaşık %5lik enerjiyle kendini tekrar şarj edebilsin). muhtemelen pilini değiştirmen gerekecek. garantisi varsa garantiye yolla yenisini verirler. pili değiştirmeden çalışmayacaktır
    usb'den direk çekip çıkartmakla birşey olmaz normalde ama senin sorunun çok düşük pil seviyesinde çalıştırmaya zorlamandan kaynaklanıyor..
  • cevap ıcın tesekkur ederım...garantısı bıttı...batarya fıyatlarını sımdıden arastırayım o zaman!muhtemelen bataryayı aldıktan sonra Duzgun takıcak b'yerde bulmak lazım!bıldıgın yer var mı?
  • disk modunda açmayı denesene bi reset atıp
  • Pil sifirlansa bile neden sarj edemesinki cok mantiksiz cep telefonu bataryasinida motor calistirirken fln sifirliyorum ama yine sarj oluyor sarj etmek icin zaten enerji veriyosunuz alete %5 kalmasiyla sarj etmenin ne alakasi var..?
    Sen bi dfu moda al aleti kur tekrar isletim sistemini duzelmesi lazim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

disk modunda açmayı denesene bi reset atıp

bılgısıyarımda hard dısck olarak goruyor fakat itunes da gormuy
  • ya o zaman itunes u açmadan formatı bas sen ona direk bilgisayarımdan sağ tıkla sonra itunes da gözükür muhtemelen hala olmazsa bazı dll dosyalarını yeniden yapılandırmak gerebilir bi dene bunu da olmazsa tekrar yaz veya pm at ben sana o komutları yazdırırm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    We are very close to AGI
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dfu moda alip bilgisayara bagladiinda itunes gormuyomu yani..?
  • priz yolu ile sarj ettım...hıc calıstırmadan dırek bılgısıyara taktım...ıtunes u gordu...ama suan ıpod un ustunde sadece 'baglantıyı kesmeyın' yazıyor ve bıldıgım kırmızı carpı ısaretı...daha once tam olarak hatırlamıyorumda bılgısıyara bagladıgımda daha uzun bır yazı yazıyordu..bılırdınız!

leylu, dlu modu ne demek bılmıyorum!

ayrıca bu ıpod un driver gibi yuklemem gereken dosyaları var mı?sarj sorunu bu dosyalardan olabılecegını sanmıyorum ama denemedıgım yol olmasını ıstemıyorum!
  • DFU moduna almak için tepedeki güç düğmesiyle anamenü düğmesine 10saniye basılı tutuyoruz daha sonra güç tusunu bırakıyoruz fakat menü tuşu basılı kalıyor bu şekildede bi 18-25 saniye arası basılı tutuyoruz taki ekran beyaza dönene kadar(bende beyaz olmadı ama sorunda olmadı :D ) bu işlemleri yaparken ipodun bilgisayara baglı oldugundan emin oluyoruz...

http://resim.donanimhaber.com/mobile/showTopic.asp?m=34774208
    burdan fw nasil yuklenir detayli bilgi edinebilirsin...
  • yazdıgınız galıba ıpod toch ıcın?bende guc dugmesı yok!restart atıyorum tekrar acılmaya basladıgında aynı sorunu verıyor!ayrıca firmware sıtesı de download a basınca acılmıyor...acab sızın guvendıgını baska firmware ındırın sıte var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylu3006

Pil sifirlansa bile neden sarj edemesinki cok mantiksiz cep telefonu bataryasinida motor calistirirken fln sifirliyorum ama yine sarj oluyor sarj etmek icin zaten enerji veriyosunuz alete %5 kalmasiyla sarj etmenin ne alakasi var..?

ne dfu su. arkadaşta harddiskli bir model var muhtemelen 5G. Dostum biraz kimya oku ya da pillerin çalışma prensiplerini araştır bulursun. Aktifleştirme enerjisinin (ΔE) altındaki durumlarda pil şarj olmaz ölür. Zaten belirli bir şarj etme sayısı var ondan sonra şarj olma özelliğini kaybediyor.. Ayrıca %5 neye göre onu da açıklıyım(aslında sembolik). Piller atıyorum hepimizin bildiği AA 1.5 voltluk (kalem) pil. 1.5voltu sadece ilk çalışmaya başladığı zaman verir. Ondan sonra sürekli düşer. 1.4- 1.3- 1.2 ... Pilin takılı olduğu alette yaklaşık 1V ile çalışabilir şekilde ayarlanır. Pilin verebileceği enerji düzeyi 1V nin altına düşünce alet pil boşaldı der. Ama aslında pil hiç bitmez. Bazı durumlarda da örnek verdiğimiz pilin enerjisi 0.3V'e kadar düşerse tekrar şarj olma yetisini kaybeder. Bu yüzden arkadaşın pili şarj olmuyor.
    Biraz kızdım kusura bakma çünkü bilmeden yorum yapmayalım, yanlış yönlendirmeyelim.

@ATLI
    dostum senin tek çaren pili değiştirmek benimde başıma geldi ama garantisi vardı yenisini verdiler.. fw ile felan hiçbir alakası yok. tamamen donanımsal arıza. hiç uğraşma servise götür.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuzunoglu

quote:

Orijinalden alıntı: leylu3006

Pil sifirlansa bile neden sarj edemesinki cok mantiksiz cep telefonu bataryasinida motor calistirirken fln sifirliyorum ama yine sarj oluyor sarj etmek icin zaten enerji veriyosunuz alete %5 kalmasiyla sarj etmenin ne alakasi var..?

ne dfu su. arkadaşta harddiskli bir model var muhtemelen 5G. Dostum biraz kimya oku ya da pillerin çalışma prensiplerini araştır bulursun. Aktifleştirme enerjisinin (ΔE) altındaki durumlarda pil şarj olmaz ölür. Zaten belirli bir şarj etme sayısı var ondan sonra şarj olma özelliğini kaybediyor.. Ayrıca %5 neye göre onu da açıklıyım(aslında sembolik). Piller atıyorum hepimizin bildiği AA 1.5 voltluk (kalem) pil. 1.5voltu sadece ilk çalışmaya başladığı zaman verir. Ondan sonra sürekli düşer. 1.4- 1.3- 1.2 ... Pilin takılı olduğu alette yaklaşık 1V ile çalışabilir şekilde ayarlanır. Pilin verebileceği enerji düzeyi 1V nin altına düşünce alet pil boşaldı der. Ama aslında pil hiç bitmez. Bazı durumlarda da örnek verdiğimiz pilin enerjisi 0.3V'e kadar düşerse tekrar şarj olma yetisini kaybeder. Bu yüzden arkadaşın pili şarj olmuyor.
    Biraz kızdım kusura bakma çünkü bilmeden yorum yapmayalım, yanlış yönlendirmeyelim.

@ATLI
    dostum senin tek çaren pili değiştirmek benimde başıma geldi ama garantisi vardı yenisini verdiler.. fw ile felan hiçbir alakası yok. tamamen donanımsal arıza. hiç uğraşma servise götür.

ugrastım zaten ama tık yok...calısmıyor!prizde sarjda calısıyor,cıkarınca gıdıyor!zaten bu pilde sorun oldugunu gosterıyor!bugun 2. bir cahilliği yapıp ıcını actım..aman yarabbı nasıl bır karmasıklıktır bu.kabloları bıraz oynattım fln fılan aynı sekılde gerı koydum...istanbul bilkom u arıycamp.tesi...nereye gonderıcegımı sorayım!bıldıgım kadarıyla malıyetını soylemeden yapmıyorlar zaten!ınsallah uygun bırsey soylerler!cok tesekkur ederım!

• bilkom sana pahalı fiyat söylerde ipodunu yaptırabileceğin daha uygun mekanlar vardır muhtemelen. bilene yaptırana sormak lazım...
  • forumda konu actım fakat daha cevap yok!ıstanbulda nereler yapabılır bılmıyorum!dogubank ta ipod satan vs.cok vardı gordugumde fakat tamırıyle ugrasan var mı bılmıyorum!

http://forum.donanimhaber.com/Dukkan.asp?mem=662334&cat=327&m=32749879#32749879

bıraz daha gezınınce buldum...arkadasla baglantıya gecıcem!bakalım,olur ınsallah!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATLI -- 8 Kasım 2009; 2:09:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATLI

forumda konu actım fakat daha cevap yok!ıstanbulda nereler yapabılır bılmıyorum!dogubank ta ipod satan vs.cok vardı gordugumde fakat tamırıyle ugrasan var mı bılmıyorum!

http://forum.donanimhaber.com/Dukkan.asp?mem=662334&cat=327&m=32749879#32749879

bıraz daha gezınınce buldum...arkadasla baglantıya gecıcem!bakalım,olur ınsallah!

Bence yetkili servisleri biraz daha araştır,sonuça linkteki arkadaş tam uzman değil tamir ettirenler varmı fikirlerini al.

• aplle store lara goturcem. fakat 100 den fazla dıyeceklerını dsunuyorum kı suanda ona verıcek param yok!en azından tamır parası olarak 100 mılyon vermem...dogubanka gotrcem..uygun fıyata pılı degıstırırlerse degıstrrm...!
  • Kardeş Girişim Servis ile görüştüm kendileri yetkili ipod servisiymiş 45 euro (100tl) fiyat verdiler,istersen ara bir konuş.
    0212 227 95 59
  • sımdı arkadsın bahsettıgı sorun pılden yapar bunun nedenı hardıskın asırı akım cekmesınden kaynaklanıyo pılı sarjda beklet ama adaptorle acacktr ... acmazsawww.creativeservis.com adresınden bılgı alabılırsın
  • İzmirde servis önerecek varmı acaba,benimde hdd problemim var uygun fiyata değiştirtip yaptırabileceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.