Şimdi Ara

PLC alacam öğrenmek için ne dersiniz iyi bir yatırım olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar plc konusunda eksiklerim var okulda da göstermediler zaten
    elime bir para geçti ve plc alıp öğrenmek istiyorum bildiğiniz gibi ucuz bir
    şey değil alıncada bir müddetsonra sıkılıp kullanmayacağım biliyorum ne
    dersiniz alsam mı yani plc öğrenmek için illa almak gerekirmi.

• zten plc ögrenmenin en iyi yolu budur sana iyi calısmalar
  • arkadaş ben okulda PLC
    dersi aldım
    şu anda iş hayatındaim ve kullanmiorm
    dolayısı ile unuttum biras

PLC zevkli bi konu bide ilgin varsa mükemmel
    bu konuda kendini geliştirmek için en ii yolu seçmişsin
    başarılar bol şans
  • quote:

Orijinalinden alıntı: thenoone

selam arkadaşlar plc konusunda eksiklerim var okulda da göstermediler zaten
    elime bir para geçti ve plc alıp öğrenmek istiyorum bildiğiniz gibi ucuz bir
    şey değil alıncada bir müddetsonra sıkılıp kullanmayacağım biliyorum ne
    dersiniz alsam mı yani plc öğrenmek için illa almak gerekirmi.

www.ozdisan.com buraya bak buradaki plc lerden alabilrsin FP0 modeli birde eğitimde veriyorlar. Tabi PLC alırsan programıda verirler heralde plc yi alınca çünkü normalde paralı ama plc yi ne ile programlıyacağım dersin verirler tahminen...

• bişi sorcam bu konuda
    PLC mi Microcontroller mi
    PLC ile yapılabilen herşey Microcontroller lerde yapılabilirmi?
  • Microcontroller dediğin PIC oluyo sanırım, değil mi? Bildiğim kadarıyla PIC, PLC'ye göre programlaması çok daha zor bir olay. Çünkü bütün girdiler low level. Yani alete okuyanın hiçbirşey anlamayacağı kodlar yazıyosun ve yapmasını istediğin en ufak şeyi bile yazmak zorundasın. Mesela PLC'ye "bana bi bardak su getir" derken, PIC'e "mutfağa git, dolabın kapağını aç, sürahiyi çıkar ... ve bardağı bana uzat" demen gerekiyor.

Benim bir arkadaşım Siemens'in PLC eğtim setini almıştı. Dışarda endüstriyel amaçla satılan fiyattan çok daha ucuzdu ama ne kadar olduğunu hiç hatırlamıyorum. Daha sonra bilgisayardan PLC'yi çok basit bir şekilde programlayıp (windows üzerinden çalışan, arabirimi gayet kullanışlı bir yazılımı var) elimizdeki iki piston ve selenoid valflerle basit bir pnömatik düzenek kurmuştuk. Eğer bu işi PIC ile yapmaya kalksaydık kursuna gitmiş olmak şarttı. Keşke o arkadaş askere gitmeden önce PLC olayına ben de biraz eğilseydim de şimdi sana daha kapsamlı bilgi verebilseydim

• eğitim için alınan herşey yararlı olur.Plc öğrenmek için plc alıp deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler yapman senin plc öğrenmede çok fayda sağlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eger PLC konusuna bu kadar onem veriyorsan kendin icin onemli bir yatirim olur. Eger okulun bitti ise bir yerde calisarak bu konudaki bilgilerini gelistirmeye calissan?..

Aslinda olay yalniz PLC ile de bitmiyor. Bir suru yan kompanenti var. Yeri geldiginde bazi sensorler, hidrolik kollar vs. kullanmak gerekecek... Evde biraz bu isi gelistirver sonra bir yerde calisarak gelistir...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: sencerks

bişi sorcam bu konuda
    PLC mi Microcontroller mi
    PLC ile yapılabilen herşey Microcontroller lerde yapılabilirmi?

plc ile yapılan herşey Microcontroller ile yapılır.
    ama Microcontroller ile yapılan herşey plc ile yapılamaz.

sonuçta plc'nin içinde de Microcontroller var..
  • siemensin sitesine bakarsanız , PLC si bir çocuk dahi kullanabilir diyorlar , o kadar kullanıcı dostu ve üst düzey bir dili var, röle aç kapa :))
  • quote:

Orijinalinden alıntı: BlueICE

Eger PLC konusuna bu kadar onem veriyorsan kendin icin onemli bir yatirim olur. Eger okulun bitti ise bir yerde calisarak bu konudaki bilgilerini gelistirmeye calissan?..

Aslinda olay yalniz PLC ile de bitmiyor. Bir suru yan kompanenti var. Yeri geldiginde bazi sensorler, hidrolik kollar vs. kullanmak gerekecek... Evde biraz bu isi gelistirver sonra bir yerde calisarak gelistir...

evet bendebu konuda cekincelerim vardı yani analog modül ve diğerleri ama dediğiniz gibi bir plc alacağım arkasından da bir şirkete kendimi atıp en azından karın tokluğuna çalışacağım. saygılar.
  • Arkaşım sana tavsiyem yeni başlıyorsan plc nin alt versiyonu olan modüller var.mesela SIEMENS ın LOGO su.
    başlangıç olarak iyi bir seçim. fiyatıda plc den daha ucuz ve en güzelide cihazıda almana gerek yok.çünkü logonun programında similasyon özelliğide var. yani devreyi bilgisayarda yapıp.tekrar bilgisayarda kontrol edebilirsin.daha detaylı öğrenmek istiyorun dersen alıp girişlerine büton veya anahtar,çıkışlarına da lambalar takarak görsel olarak yapabilirsin.ayrıca türkça kullanım kılavuzu da var.BAŞARILAR
  • Arkadaşım inan bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu bizzat uygulamak bilgisayar ne kadar gelişsede uygulamanın yerini tutmuyor ( similatörler için yazdım )
  • kardeş en iyisini edersin bence al dene çünkü plc yazısı okumak ile uygulama yapmak arasında çok fark ediyo.o yüzden eğer faydası olacağını düşünüyosan al derim elime para geçti demişsin almasan napcanki o parayla hacıyamı gitcektin :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

Arkaşım sana tavsiyem yeni başlıyorsan plc nin alt versiyonu olan modüller var.mesela SIEMENS ın LOGO su.
    başlangıç olarak iyi bir seçim. fiyatıda plc den daha ucuz ve en güzelide cihazıda almana gerek yok.çünkü logonun programında similasyon özelliğide var. yani devreyi bilgisayarda yapıp.tekrar bilgisayarda kontrol edebilirsin.daha detaylı öğrenmek istiyorun dersen alıp girişlerine büton veya anahtar,çıkışlarına da lambalar takarak görsel olarak yapabilirsin.ayrıca türkça kullanım kılavuzu da var.BAŞARILAR

LOGO' da biraz fazla basit , oyuncak gibi. kullandığım tek PLC. staj yaparken , dediğin gibi çıkışlarına lamba takıp denemeler yapmıştım, gayet güzeldi. diğer PLC leri kullanmadım ama aralarında gerek programlama gerekte işlev olarak çok büyük fark vardır tahminimce. piyasada daha çok kullanılan PLC leri öğrenmek daha mantıklı bence...

• ama arkadaşlar ben bişiy duydum, bu plclere bir kez yazma oluyormuş başka herhangi bir yazma olmuyormuş, bu yazdıklarınıızı okuyunca zannedersem yanlış bir bilgi sahibi oldum, yada farklı farklı modeller mi var, anlamadım....
  • Plc'lere birden fazla yazabilirsin.
  • almana gerek yok bence piyasada gani plc_simulatörü ve ladder diagram için program var...
    boşuna para verme derim....bulamazsan sana gonderebilirim...
  • o haberi nerden duydum bilmiyorum ama cok asılsız....
    Siemens S7-200 kullandım ve bitirme tezim de PLC ile alakalıydı..
    senin dedigin gb bişeye rastlamadım...
    hem oyle olması cok sacma olurdu...her program için bi plc almak gerekirdi...akla mantıga uymuyo bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eee1984

almana gerek yok bence piyasada gani plc_simulatörü ve ladder diagram için program var...
    boşuna para verme derim....bulamazsan sana gonderebilirim...

arkadaşa katılıyorum. öğrenme aşamsında yazılacak basit prgramları simülatörde rahatlıkla deneyebilirsin. plc yi ileriderecede prgaramlamayıda ancak endüstride prgramladığın proseslerin başında öğrenirsin. verdiğim linkteki prgram ile prgramlama yapabilir ve simülasyon yapabilirsin. prgram demo ama süre sınırıyok sadece plc ye baglayıp programı yükleyemiyorsun birde DB leri(onunda ne olduğunu ileride öğrenirsin) kullanamıyorsun.prgram siemens s7-300 serisi içindir.
    http://www.winplc7.com/v3/mhj/ws7v3.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alg444 -- 2 Kasım 2006; 22:19:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.