Şimdi Ara

Plazma TV - LCD TV - DLP TV (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.568
Cevap
1
Favori
460.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ali beyendi

quote:

Orjinalden alıntı: wm1tr

quote:

Hayırlı olsun.
    Bende yaklaşık 3 metreden izleyeceğim.Ekran büyük olur diye tereddütlerim var.Yanlardan seyrederken ve normal uydu yayınlarında görüntüsü nasıl.
    Nereden ve kaça aldınız..
    Saygılar..

Ali beyendi merhaba

Gerçi okumuşsundur ama ben yine de "3 metre ise kesinlikle plazma alma" diyeyim

Selamlar,Bu günkü araştırmalarım neticesinde plazma almaktan kesin olarak vazgeçtim.İncelediğim ve beğendiğim pioneer 436 xde lerin ikisinde ekranda logo izi kalmıştı.Bu önemli bir sorun bence.Satıcılar bu izlerin ekran değiştikçe düzeldiğini söyledilersede ben tatmin olmadım.Alınacak cihazı 2'ye düşürdüm.Samsung 40''lcd ve yine sp50l7hx samsung dlp.Samsung dlpnin büyük olması ve seyretme mesafemin 3.5 metre civarı olması kararsızlığımı artırıyor.Fiatlar her ikisinde'de aynı.Birde sp50l7hx bu tvyi normal kabloluda da test ettim.Bulabildiğim hata altyazılar geçerken ekranın sol tarafındaki yazılarda bir gariplik ve sanki bir yuvarlanma gibi bir şey oluyordu.Satıcıya göre bu yayının 4.3 olamsından tv.nin ise paranomik ayarlı olmasından.Eğer ayarlar wide olursa bu sorun olmaz dedi???
    Bu cihazı kullanan arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum. sp50l7hx bence yanlardanda fazla bir görüntü kaybına uğramıyor.Yanlız ayakta seyrederken bozuluyor.Birazda görüntüsü kaRANLIK VE MAT GİBİ GELDİ.bÜYÜK BİR İHTİMALLE YARIN BU DLPYİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.Yardım ve yorumlarınızı bekliyeceğim.Saygılarımla,

Senin kararsız kaldığın 2 ürün üzerinde bende kararsız kaldım ve bende plazmayı eledim fakat ne yapıcam bilemiyorum. Ekran küçük olsa da benim gönlüm LCD den yana. Çok zor bir durumdayız. DLP nin görüntüsünün biraz karanlık ve mat olması konusunda benimde şüphelerim var, yani bir eksiklik var ama çözemedim henüz. Sanki lcd nin görüntüsü gözümü daha çok okşuyor. LCD konusunda samsung ile aynı fiyata bir sony geliyor ve cnet de incelediysen editor review lerde en yüksek puana sahip lcd. Modeli ise usa de Sony Bravia KDL-V40XBR1, türkiyeye Sony KLV-V40A10E adı altında girecek yanılmıyorsam, yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Fiyatı da 6.200 samsund 40" ile aynı, onu da değerlendir bence.

Şimdi önümde 4 seçenek var:

DLP:
    Samsung SP50L3HX 3,700 ytl
    Samsung SP50L7HX 6,200 ytl

LCD:

Samsung LE40M51B 6,300 ytl
    Sony KLV-V40A10E 6,200 ytl

Fiyatlar ilk seçenek haricinde çok uçuk. Eğer tv alırsanız lütfen buraya tercihinizi yazın benim görüşlerim sizinkilerle çok fazla örtüştüğü için seçiminiz benim için önemli. Teşekkürler.

• ben galiba paraya kıyıcam ..gözüm Samsung SP50L7HX 'de..www.p-store.com da taksitli satışı da mevcut

QASHQAİ KULÜBÜ
  • http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/displayreview.php?reviewid=6380 sitede Samsung SP50L7HX özellikle görüntüye 5 yıldız vermiş.Bence dlp alacaksak bu modeli alalım.Aynı sitede 46 modeline 3.5 yıldız veriliyor.Fiat ucuz ama görüntü farklı demekki.
    Samsung SP50L3HX bu modeli nereden buldun.Şu an ben hiç bir bayide rastlamadım.Fiat ucuz ama zaten tereddütlerimiz var bence pahalıda olsa 7hx modeli tercih edilmeli.Sizin izleme mesafeniz ne kadar.?
    Ben görüntünün biraz donuk olmasını ayakta izlemeye bağlıyorum.Bence ev ortamında bu ekran büyüklüğünde daha iyi.Lcd konusuna gelince sony 40''Bravia serisini inceledim.V serisi 5.500 ytl civarı.Birde W serısi var o 8 milyarı buluyor oda 40''.Digiturk görüntüleri çok kötüydü ama bağlantılardan olabilir.Benim tereddütlerim bu yüzden.Samsung son çıkardığı 40''lcd 40m51 sanki sonyden daha iyi.Tepki süresi 8mm.Bizim eve aslında 40'' çok uygun.Ama bu 50'' tam bir sinema zevki verir gbi ve aynı fiat.Ben lamba ömrünü çok takmıyorum aslında 3-4 yılda bir 300 milyon çok önemli değil bence..Benim görüşüm 50l7hx gibi:)..Belki yarın alabilirim ama kararsızlık devam ediyor...

• quote:

http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/displayreview.php?reviewid=6380 sitede Samsung SP50L7HX özellikle görüntüye 5 yıldız vermiş.Bence dlp alacaksak bu modeli alalım.Aynı sitede 46 modeline 3.5 yıldız veriliyor.Fiat ucuz ama görüntü farklı demekki.
    Samsung SP50L3HX bu modeli nereden buldun.Şu an ben hiç bir bayide rastlamadım.Fiat ucuz ama zaten tereddütlerimiz var bence pahalıda olsa 7hx modeli tercih edilmeli.Sizin izleme mesafeniz ne kadar.?
    Ben görüntünün biraz donuk olmasını ayakta izlemeye bağlıyorum.Bence ev ortamında bu ekran büyüklüğünde daha iyi.Lcd konusuna gelince sony 40''Bravia serisini inceledim.V serisi 5.500 ytl civarı.Birde W serısi var o 8 milyarı buluyor oda 40''.Digiturk görüntüleri çok kötüydü ama bağlantılardan olabilir.Benim tereddütlerim bu yüzden.Samsung son çıkardığı 40''lcd 40m51 sanki sonyden daha iyi.Tepki süresi 8mm.Bizim eve aslında 40'' çok uygun.Ama bu 50'' tam bir sinema zevki verir gbi ve aynı fiat.Ben lamba ömrünü çok takmıyorum aslında 3-4 yılda bir 300 milyon çok önemli değil bence..Benim görüşüm 50l7hx gibi:)..Belki yarın alabilirim ama kararsızlık devam ediyor...

Samsung Anadolunun fiyat listesinde görünüyor l3 modeli, forumda da baya bi kullanan var hatta okuduğuma göre. Ama bayilerde varmıdır yokmudur bilemiyorum. Ben de 7HX den yanayım zaten donanımsal olarak da farklı bir dlp ünitesi içermekte yani diğerlerinden çok farklı, tv nin kalbi zaten bu parça. Benim izleme mesafem 3.5-4 m civarında olacak, net bir mesafe söyleyemiyorum çünkü yeni evim için alıcam tv yi. Sony V serisinin kötü olacağını sanmam çünkü cnet editor rev. de en yüksek skora sahip tabi belli de olmaz ama muhtemelen bağlantı problemidir. Samsung'un 40" i ile kafa kafaya gideceğini sanıyorum. Zaten şu bayilerdeki saçma bağlantılar yüzünden kimbilir insanlar ne kadar yanlış tercihler yapıyorlar... Bizim için önemli olan aynı paraya 127 mi 102 mi? LCD mi DLP mi? Duvara asmak mı yoksa ayak üzerinde mi kullanmak? Bir de en önem verdiğim konu var izleme açısı? Bu konuda pek teknik detaya rastlamadım sizin göz zevkinize nasıl hitap etti bu durum? Lamba değiştirme maliyeti bence de önemli bir sorun asla değil çünkü bu zevk meselesi, en başından bu tarz maliyetleri hesaplasak zaten 6.000 ytl gibi bir parayı tv ye vermeyi göze almayız. Zaten ben DLP konusunda karar verirsem alırken kesinlikle yedek ampul almayı düşünüyorum çünkü zaman geçer teknolojisi eskiyince hemen bulunmaz ve daha pahalı bir konuma gelebilir. Şu durumda ben sizden daha şanslı oluyorum çünkü benimle aynı konumdasınız ve benden daha önce satın alıp yorum yapıcaksınız :) Dediğim gibi seçim yapınca mutlaka kullanım ile ilgili yorumlarınızı buraya bekliyorum :)

• Bence hemen hemen her açıdan izleniyor.Yanlardan bir sandelye koyup izledim görüntüde bir fark yok.Benim asıl kafama takılan bu gökkuşağı efekti denen olay.Ben bu cihazda fark etmedim.Gökkuşağı efekti ne oluyor acaba.Bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi??

Bende evime bir dlp projeksiyon tv almayi ozelliklede SP50L7HX almayi dusunuyordum(halada vazgecmis degilim) ama samsung un sitesine göre 1080p destekli yeni modeller cikmis ki bunlarin yurtdisi fiyatlari cok ucuk degil.. benim gibi almayi dusunen arkadaslara tavsiyem biraz daha beklemeleri.. boylece arzu ettikleri takdirde biraz daha fiyat farki vererek yeni( yada belki su andaki SP50L7HX fiyatina) alabilirler.. Yeni teknoloji gelince simdikilerin fiyatıda dusecektir mutlaka..

birde bu tv sahibi olan arkadaslara sorum.. tasinmasi zor oluyormu bu aletin.? altindaki ayak son derece estetik ama tasinmasini zor hale geirmiyormu? yada o iki parca birbirinden bir sekilde ayrilabiliyormu? ( bence ayrilmamasi lazim ama)

Bence hemen hemen her açıdan izleniyor.Yanlardan bir sandelye koyup izledim görüntüde bir fark yok.Benim asıl kafama takılan bu gökkuşağı efekti denen olay.Ben bu cihazda fark etmedim.Gökkuşağı efekti ne oluyor acaba.Bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi??

Eğer izlenme açısı iyi ise o zaman problem yok.

As did all 1-chip DLPs we've seen, the Samsung exhibited the rainbow effect. We witnessed brief trails of color in high-contrast areas, such as the white-on-black letters from the intro of the Alien DVD. These effects will be invisible to some people and a bother to others.

Anladığım kadarıyla her zaman farkedilebilecek bir olay değil.
    paranız kısıtlıysa ekran kucuk de olsa lcd tv alın, paranızı cope atmayın
  • görüntü kalitesi olarak en iyiş teknoloji şuan lcd ancak lcd'lerin ömürleri çok uzun değil yani çok dayanıklı tvler değil 2-3 sene kullanım süresi biçiyorlar bir de lcd tvden lcd tvye fark var görüntü kalitesi olarak şuan piyasadaki en kaliteli lcd tvler LOEWE marka olanlar bir tanesine bakınca diğerleriyle arasındaki farkı anlarsın.Cam gibi derler ya aynen öyle

Orjinalden alıntı: Cynsure

görüntü kalitesi olarak en iyiş teknoloji şuan lcd ancak lcd'lerin ömürleri çok uzun değil yani çok dayanıklı tvler değil 2-3 sene kullanım süresi biçiyorlar bir de lcd tvden lcd tvye fark var görüntü kalitesi olarak şuan piyasadaki en kaliteli lcd tvler LOEWE marka olanlar bir tanesine bakınca diğerleriyle arasındaki farkı anlarsın.Cam gibi derler ya aynen öyle

Eminmisiniz lcdlerin ömrü hakkında?????

http://www.lcdtvbuyingguide.com/lcdtvreviews/lcdvsdlp.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antucom -- 13 Ocak 2006 21:32:14 >
  • Yanılıyorsunuz arkadaşlar bir anlık öyleymiş gibi geliyor insana.Projeksiyonlarda LCD ekrana sahip.ekran konusunda hepsi aynı. lcd lerde bir çok diyot kullanılarak ışık kaynağı elde ediliyor.Projeksiyonlarda ise tek ışık kaynağı yani lamba.LCD tv lerde ışık kaynakları tükenince yani diyotlar,tamiri veya yenileme durumu yok.Tv yi at çöpe. Ama projeksiyon tv lerde lambayı yenile olsun yepyeni tv sana.bir de bu yönünden bakın ömür olarak.lcd tv ler neden pahalı ilk olarak aydınlatma diyotlarla yapıldığı için ince.ikinci olarak diyotların ömrü süreklilik bakımından lambadan daha uzun ömürlü.Lcd ömrü ne kadar ortalama 30000 saat .lamba ömrü ortalama 7000-8000 saat.Lcd tv nin ömrü bitene kadar ben 3 lamba daha alırım oda bana maliyeti ortalama 600-700$ geriye kalan hesaplar ben 600$-700$ 12-13 senede ödüyeceğim. siz bilemediniz 12 ayda çok daha fazlasını. ben 127 ekran 3750 YTL gibi fiyatlara Hd ye hazır 1280*720çözünürlükte HDMI girişi olan Projeksiyon alacağım. Siz bunun iki belkide üç katı fiyatına en çok 106 ekran LCD tv alacaksınız.........Konuya bir de bu yönden bakın...

• quote:

Orjinalden alıntı: antucom

yaptığım arastırma sonucu dlp ve lcd projeksiyon onerilmiyor

Kim önermiyor? Yazılı kaynak olarak yani?

(Cynsure Tarih 13 Ocak 2006 14:27:05
    görüntü kalitesi olarak en iyiş teknoloji şuan lcd ancak lcd'lerin ömürleri çok uzun değil yani çok dayanıklı tvler değil 2-3 sene kullanım süresi biçiyorlar bir de lcd tvden lcd tvye fark var görüntü kalitesi olarak şuan piyasadaki en kaliteli lcd tvler LOEWE marka olanlar bir tanesine bakınca diğerleriyle arasındaki farkı anlarsın.Cam gibi derler ya aynen öyle )

Bu tür kaynak gösterilmeden ve hiçbir bilimsel veri olmadan yazılan yazılar forumun kalitesini düşürüyor arkadaşlar...
    Saygılarımla,

quote:

görüntü kalitesi olarak en iyiş teknoloji şuan lcd ancak lcd'lerin ömürleri çok uzun değil yani çok dayanıklı tvler değil 2-3 sene kullanım süresi biçiyorlar bir de lcd tvden lcd tvye fark var görüntü kalitesi olarak şuan piyasadaki en kaliteli lcd tvler LOEWE marka olanlar bir tanesine bakınca diğerleriyle arasındaki farkı anlarsın.Cam gibi derler ya aynen öyle )

Bu tür kaynak gösterilmeden ve hiçbir bilimsel veri olmadan yazılan yazılar forumun kalitesini düşürüyor arkadaşlar...
    Saygılarımla,

+1907

Hd den konu açılmışken, dvd player meselesi kafama takıldı bu konuda araştırma yapan varmı. HD DVD ve BluRay standartının kapışması yıllar önce vhs-betamax hikayesinde olduğu gibiymiş. Bluray pek sorun olmaz çünkü PS3 alındığında otomatik olarak bu standarta sahip olacağız. HD DVD konusunda ise samsung un ürününe rastladım yine. Bende şu anda pioneer ın eski ama zamanının en iyi ürünü olan modellerinden biri var, görüntü ve özellikle ses kalitesi mükemmel. Fakat divx mp3 ve kopya konusunda bazı eksiklikleri olduğu için ikinci bir dvd player alıp pioneer ı audio cd lerim için kullanmayı düşünüyorum. Sizce HDMI bağlantısı olan samsung un HD DVD player mı almalı yoksa normal bir dvd player alıp hd dvd olayı için beklemeli mi?

• DLP konusundaki görüşlere tamamen katılıyorum
    bakın bi kaç linkte ben vereyim

HP'de sonunda DLP yapmış adınada MDTV demiş ve artık HP'de TV işinde ama TR'ye gelirmi bilmem (pek sanmıyorum)
    işte süper bir hdtv 1080p üstelik bizim yukarıda yazdıklarımızın hemen hemen hepsi hdtv olanlar tabii 720p

HP Pavilion MD6580n 65-inch 1080p Microdisplay TV
    http://h10058.www1.hp.com/digital/entertainment/us/en/theater/tvs/mdtv_guide.html

bu DLPTV 65" fiyata dikkat 4.999 usd

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/product_detail.do?category=flat_panel_tvs&catLevel=3&storeName=storefronts&subcat1=mdtv&product_code=L1737A%23ABA

bu da specs

Screen 65" High-Definition Widescreen
    Resolution 1920 x 1080 pixels
    Contrast Up to 12,000:1 contrast
    Tuner Integrated CableCARD/ATSC/QAM/NTSC
    HDTV supported inputs
    Component Input 1 & 2 (YPbPr) : 1080p/1080i/720p/480p/480i HDMI : 1080p/1080i/720p/480p/480i analog cable/antenna input
    Image Processing DLP HD4 chip, HP Visual Fidelity: Wobulation resolution enhancement, DynamicBlack aperture, Seven segment color wheel, customizable visual preset modes
    Audio Enhancements SRS TruSurround XT, SRS Dialog Clarity Enhancement, SRS TruBass, customizable audio preset modes
    Speakers Built-in 5-speaker 2.1 audio system (85-watt) with subwoofer
    Video Connectors 2 HDMI, 3 Antenna Input, 2 High Definition Component Input (Y, Pb, Pr), 3 Composite Video/ S-Video (3 total, either composite or S-Video), Composite Video Out
    Other connectors 2 Stereo audio inputs, 1 Digital audio out, VGA
    Dimensions 41.6" x 66.3" x 20.9"
    Lamp 150-watt
    Remote Control Multi-product universal
    ______
    dlp review sitesi ürünlerin bir çoğu incelenmiş okuyabilirsiniz
    http://www.dlptvreview.com/

_______
    16:9 formatına birçok yayın geçmeye başladı
    digiturkteki dizimaxta alias ve lost dizileri 16:9 veriliyor
    16:9 ile 4:3 arasındaki farkı görmek isteyen arkadaşlar bu linktekilere bakabilir
    http://www.widescreen.org/examples.shtml
    ____
    ayrıca yine HP sitesinde bir karşılaştırmalı bilgilendirme mevcut
    Comparing three TV types: plasma, LCD, and MDTV
    http://h10058.www1.hp.com/digital/entertainment/us/en/theater/tvs/plasma_lcd_mdtv1.html
    ___

son olarak
    ben birazda başka açıdan bakmak istiyorum aslında
    neden bu ürünler usa da bu fiyatlardayken bizde 2 3 katı bu ne kazıktır böyle :(
    çok detaylı yazmıycam review sitelerine bakanlar fiyatları görebilirler ama bu fiyatlar gerçekten ucuz buraya göre
    sanki parayı çok kolay kazanıyoruz gibi en pahalı biz alıyoruz aynı ürünü
    aslında aynı ürün bile gelmiyor ya o da ayrı bi konu 3. dünya ülkesiyiz sonuçta onlara göre

ps: bu konuda bilgisini sakınmayan ve paylaşarak benim gibi konuya yeni olan diğer arkadaşlara da yardımcı olan,bilgilendiren tüm sabırlı arkadaşlara teşekkür eder herkesin bayramını kutlarım

• quote:

Orjinalden alıntı: emreq

quote:

quote:

Saygılarımla,

+1907

Hd den konu açılmışken, dvd player meselesi kafama takıldı bu konuda araştırma yapan varmı. HD DVD ve BluRay standartının kapışması yıllar önce vhs-betamax hikayesinde olduğu gibiymiş. Bluray pek sorun olmaz çünkü PS3 alındığında otomatik olarak bu standarta sahip olacağız. HD DVD konusunda ise samsung un ürününe rastladım yine. Bende şu anda pioneer ın eski ama zamanının en iyi ürünü olan modellerinden biri var, görüntü ve özellikle ses kalitesi mükemmel. Fakat divx mp3 ve kopya konusunda bazı eksiklikleri olduğu için ikinci bir dvd player alıp pioneer ı audio cd lerim için kullanmayı düşünüyorum. Sizce HDMI bağlantısı olan samsung un HD DVD player mı almalı yoksa normal bir dvd player alıp hd dvd olayı için beklemeli mi?

Dvd olayı için beklemeli.Samsungun şu an türkiyeye getirdiği hd dvd dediği cihaz araştıran arkadaşlara göre hdmi çıkışı dışında hiç bir özelliği yok.Yani HD videolerı göstermiyor.Sadece normal dvd-divxleri hd çıkışından daha iyi bir şekilde izeleyebiliyorsun.Bende divx izliyicisiyim.Samsungun divx playerlerinnde türkçe alt yazı sorunu var.Şu an için alma ve bekle.
    Şu tv. olayını ne yapacağız bakalım.Hala karar veremedik.

• quote:

Dvd olayı için beklemeli.Samsungun şu an türkiyeye getirdiği hd dvd dediği cihaz araştıran arkadaşlara göre hdmi çıkışı dışında hiç bir özelliği yok.Yani HD videolerı göstermiyor.Sadece normal dvd-divxleri hd çıkışından daha iyi bir şekilde izeleyebiliyorsun.Bende divx izliyicisiyim.Samsungun divx playerlerinnde türkçe alt yazı sorunu var.Şu an için alma ve bekle.
    Şu tv. olayını ne yapacağız bakalım.Hala karar veremedik.

O zaman dvd için beklemedeyim almam gerekirse de hd özelliğinden bağımsız bakıcam yani anlaşıldı. Siz hangi dvd/divx player kullanıyosunuz?
    TV seçiminde kararınızı en çok zorlayan faktör ne, neden karar veremediniz yani? (Ne kadar kazık soru dimi :) )

Burdaki modellerin dışında özellikle japonya'da çok daha gelişmiş modeller var.Kablosuz bağlantılı,ethernet bağlantılı,usb bağlantılı,kendinden hdd'li inanılmaz modeller var, fiyatları 200-300$ civarında , ama bunlar yurtdışı fiyatı elbette.Normal bir DVD'ye 1280*720 (720p) bir film sığdırabilen DivX 6.0 teknolojisini kullanmak istiyorsanız bekleyin derim.Bu DivX'ler şu an internette bulunabilir.Biraz beklenmeli bence , en azından normal HD-DVD 'ler çıksın bakalım.

Bu arada HD-DVD , Mavi Lazer teknolojisi son tüketiciyi etkilemeyecek.Nedeni her iki tip oynatıcı da diğer formatı destekleyecek.Yani HD-DVD oynatıcı alırsanız Mavi Lazer filmeleri de izleyebileceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.