Şimdi Ara

Plazma TV - LCD TV - DLP TV (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.568
Cevap
1
Favori
456.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: luv2xlr8
    rancor dostun, cevapların (diğer konudaki dahil) için teşekkür ederim. Ben dediğin ürünün stoklara gelip gelmeyeceğini sorup, gelcekse bekleyebilirim. ancak gene de meraktan soruyorum, 100 cd/m2 ve 1/500 lük kontrast farkı çok büyük bi fark mıdır, ve karşılaştırırsan bariz kendini belli eder mi?

Bence hiç fark etmez ayıramazsın , zaten 1:2500 çok iyi bir rakam , parlaklık desen plazmaların parlaklığını onlardan çok daha az elektrik harcayarak neredeyse yakalıyor.Bu yüzden zevkine ve bütçene uygun bir tane seç , özellikler aynı gibi.
  • @rancor ustam bu dlp tvlerde de farklı açıdan bakıldığında projeksiyon tvlerde olduğu gibi çok bozulma oluyor mu acaba.Ben de bu dlp çıkmadan önce plazma düşünüyordum illaki plazma alacağım diye ama burada yapılan açıklamalar ve internetteki görüntüler kararımı dlp'ye çevirdi.Tek düşündüren faklı açılardan bakıldığında çok bozulma oluyor mu görünülerde.Kendim inceleyemediğim için yardımcı olabilirsen sevinirim
  • uzun süreden sonra merhaba...
    dostlar projeksiyon tv ile dlp tv arasında dünyanın farkı var..lütfen sakın ama sakın aynı kefeye koymayın..
    ayrıca sizlere en büyük tavsiyem tvleri samsung premium bayilerinde inceleyin..dün teknosaya gittim ve dlğ tv gördüm dumur oldum..iğrençti...evdeki sp46l6hx ile arasında dünya fark vardı..nedir ne değildir bilemem..ama bilmesem etmesem plazma alırdım orda..konuyu dağıtmayalım..

görümtü açısından dlplerde yandan bakma konusunda kesinlikle sıkıntı yok..ben yaşamadım öle diyim..3mt bile 117 ekran tvyi izlediğimde bozulma yok..sadece içine girersen karelenmeleri fark edersin..bu konuda kesin sıkıntın olmasın..sadece tvye dik olarak üstten baktığında karışma oluyor..ama tvyide dibine girip üstten izlemiyeceğin için sorun yok sonuçta yansıtmalı cihaz..
    tvyi her açıdan izleyebilirsiniz kesin problem yok size garanti ederim bende öle..

zaten konuyu okuyorsunuz alan arkadaşlar öle bişi olsaydı ya siz bunu sölemediniz yanlardan görünmüyor falan derdi..öle bişi olmadığı için herkes şahane diyor..tek sorun çok hızlı geçen yazılarda..tv büyük olduğu yayın kalitesizi olduğu için hızlı geçen alt yazılar okunmuyor..ama türkçe ceviriler için sölemiyorum..mesela çok hızlı cep tel melodi reklemları geçio onlar bende okunmuyo..

onun dışında tvler harika..dediğim gibi gidin premium bayilerde yada enpluslarda izliyin..anadolunun web sitesinde call centre teli var..ordan her türlü bayi bilgisini alırsınız..ama tv hakkında çıkanlara soru sormayım anlamıolar..
    syg,

• Forumda yazılanlardan etkilenip Samsung SP50L7HX almaya karar verdim.Şimdi bir kaç sorum olacak.SP50L6HX ve SP50L3HX modelinden bu SP50L7HX farkı nedir.Aralarında 2 milyar gibi fark var.SP50L7HX 6 milyar civarında.Diğeri 3.5 milyar civarı.Fark sehpadanmı kaynaklanıyor.Samsungun resmi sitesindeki fiatı sehpa dahil fiat olabilirmi.Bu fiat farkına değermi...
    Ben sizin yadıklarınızı okumadan önce Piooner 436 xde alacaktım.TV.yi oturma odamda düşünüyorum.İzleme mesafem 3.5 metre gibi..Bu 50'!'dlp sizce çok büyük olabilirmi.İzleme mesafesi ortalama ne olmalıdır.Ayrıca lamba ömrü bu modellerde nedir.?
    Tekrar soruyorum.Pioopner 436 xde mi yoksa Samsung SP50L7HX mi...:) Fiatta yaklaşık aynı..
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 9 Ocak 2006 14:27:19 >
  • bende 50l3 var.l7yide gördüm.aradaki farka değmeyeceğine karar verdim.iki model arasındaki esas fark kullandıklar çipler.l3 hd3, l7 ise hd2+ çipi kullanıyor.hd2+ çipi daha pahalı bir çip.l7nin daha keskin l3ün daha sinema tarzı yumuşak bir görüntüsü var.l7 daha dijital bir görüntü veriyor.yani l7 pahalı diye daha iyi diye bir kaide yok.tamamen zevk meselesi.yabancı forumlarda l3ü daha çok beğenen insanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatroxx -- 9 Ocak 2006 13:38:53 >
  • 1-) Polysilicon LCD teknolojisi nedir? (3 LCD)
    3 adet siyah/beyaz LCD'den oluşan bu sistemde, lamba ışığı dichroic ayna sisteminden geçerek LCD'lerin önünde bulunan kırmızı, yeşil ve mavi renkli filtreler aracılığı üç ana renk oluşturulur. Her LCD'den tek bir renk geçtiğinden bu renkler daha sonra bir prizma mercek tarafından tam renk oluşturularak projektör objektifi aracılığı ile perdeye yansıtılır.

Polysilicon LCD'ler, TFT LCD'lere oranla daha çok ışık geçirgenliği ve yüksek görüntü tazeleme oranı (response time) sağlar.

2-) DLP teknolojisi nedir?
    Digital Light Processing, Texas Instument firmasının geliştirdiği bir teknolojidir. Bu sistemde lamba ışığı, üzerinde kırmızı,yeşil ve mavi renk bulunan dönen bir çark içinden geçerek DMD (Digital Micromirror Device - Dijiltal mikro ayna cihazı) chip'te oluşan renkli görüntü sinyalini objektiften perdeye yansıtır. DMD chip'te 500.000 den fazla çok küçük ve ince mikro aynalar bulunmaktadır. DMD chip'in tamamı bir insan tırnağı kadardır. DMD chip ile üretilmiş projeksiyon cihazları, DMD üretiminin riskli ve pahalı olması nedeniyle diğer teknolojiyle üretilmiş projektörlere oranla daha pahalıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: harman35
    @rancor ustam bu dlp tvlerde de farklı açıdan bakıldığında projeksiyon tvlerde olduğu gibi çok bozulma oluyor mu acaba.Ben de bu dlp çıkmadan önce plazma düşünüyordum illaki plazma alacağım diye ama burada yapılan açıklamalar ve internetteki görüntüler kararımı dlp'ye çevirdi.Tek düşündüren faklı açılardan bakıldığında çok bozulma oluyor mu görünülerde.Kendim inceleyemediğim için yardımcı olabilirsen sevinirim

Yok 150 derece yandan bakmazsan sorun çıkmaz ,ben de ilk başta nası olur acaba diye düşünüyordum ama şu an şok memnunum ve iyiki plazma almamışım diyebiliyorum.Üstten izleyince biraz bozulma oluyor ama üstten kim izler ki???

• Bilgiler için sağol ustam karar alınmıştır.DLP
  • Ben sanki daha önceden bu bahsettiğiniz dlp samsungları görmüştüm ve beğenmemiştim gibi hatırlıyorum ama model numarası veremiycem fakat 2 sene olmuştur. Ben 6 ay sonra evleniyorum inş. 37 veya 42 " LCD almayı düşünüyorum evime salonum büyük denebilir. Forumu okuyunca DLP leride göz ardı etmiycem. Burda en büyük kaygım ise izleme açısı, dediğiniz gibi problemsiz ise iyi ama yorumlarınız biraz iyimser ise kötü. Ben çok hassas biriyim bu konularda o benim sürekli gözüme takılır ve rahatsız eder. Bir de tv nini tipi çok önemli gösterdiği görüntü iyi olması ile birlikte kendi görüntüsünün de iyi olması gerekir. O yüzden bahsettiğiniz dlp ler arasında benim için tek bir seçenek kalır o da SP50L7HX. Fakat bilmediğim bir nokta var, bunun ince ayaklı sehpası diğer Dlp tv ler için de ayrıca satın alınıp kullanılabilir mi? Çünkü SP50L7HX nin fiyatı biraz tuzlu. Yok sadece SP50L7HX modeline mahsus ise mecbur onu alırım görüntüsünü kalitesini beğenirsem, bu durumda nakit alımda en uygun ne kadara alırım ? 6 ay a kadar herhangi bir indirim olur mu acaba? Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

• peki bu samsung dlp tv ler hdtv ye uyumlu mu yani ilerde hd yayın gelse ya da hd dvd playerlar gelse bu dlp tv lerin high def. olarak gosterir mi?
  • Beyler tv lariniz hayırlı olsun benim için biraz tuzlu ben 84 ekran almaya karar verdim size şunu sormak istiyorum , bir başka forumda yakında yayınların 16:9 formatında olacağı söylendi . Yani 4:3 fotmatında bir 84 tv alırsam yayınları ilerde üst ve alttan kısık olark mı izleyeceğiz bana biraz ters geldi bilgisi olan yazarsa sevinirim

Saygılar
  • selam arkadaşlar... bu forumu dün akşam buldum. HDTV ve LCD lerle ilgili her 2 başlığıda yukarıdan aşağıya inceledim, tartışmalara şahit oldum. ama kafamdaki soruya net bir cevap alamadım. o yüzden üye oldum ve şimdi size soruyorum. ekran kartım yeni DVI çıkışlı nvidia geforce 6200 ve oturduğum yerden 1.5 mt uzaklıktaki duvara 32" bir LCD almak istiyorum. hem internet, hem FPS oyunlarım, hem DVD lerim için ideal olduğunu düşünüyorum. ayrıca seneye eve çıkacağımdan salonuma uygun olacağınıda düşünüyorum. PS kullanıyorum fakat açılarda renk kaybı olacağanın farkındayım ve bu yüzden stand-by bir monitör bulunduracağım. sizlere sormak istediğim... LG/PHILIPS/VESTEL 32" LCD display'i bilgisayarı ile kullanan var mı? avantajları ve dezavantajları nelerdir? DVI çıkışta pixelleşme rahatsız edici boyutlarda mı olur yoksa "wow! harbiden iyimiş" dedirtir mi? 1 gün önce arkadaşımda bulunan 23" vestel LCD ye laptop umu DVI ile bağladım ve açıkcası göbek attım. fakat bugün teknosa'da 32" LG ve PHILIPS'e S-video bağlantısı yaptım ve hayatımda bu kadar iğrenç bir görüntü görmedim. yeni DVI kablolarından olsaydı deniyecektim fakat olmadı. acaba görüntü kaybı S-videodan mı kaynaklandı yoksa ekranın 32" olmasından mı? bu benim için kritik bir karar. sonuçta 2500 YTL lik bir LCDyi sırf monitör olarak kullanacağım ve o fiyatın yarısına mükemmel renk kalitesi ile 20" Apple Cinema Display (APPLE DISPLAY) var. önerilerinizi bekliyorum. bu arada lütfen bana DLP demeyin. o kadar yerim yok + bilgisayar başında rayban takmak istemiyorum. :)

sevgiler, saygılar...

• Arkadaşlar Plasma LCD DLP 3LCD derken bide SXRD diye bi teknoloji varmış onun da farkında vardım kafam iyice karıştı nolucak bu işin sonu bilmiyorum. Cnet de biraz gezindim rear pro kategorisinde en iyi score Sony nin SXRD tv sinde, sonra samsung DLP daha sonra 3LCD geliyor. Gerçi aralarında fazla farklar yok ama yine de kafa karıştırıcı bir durum. Samsung DLP, Sony 3LCD derken gidip duvara asma merakım yüzünden Pioneer Plazma alıcam bu gidişle :)

Rear pro review ler için bakmadıysanız bi göz atın derim

http://reviews.cnet.com/Home_video/4521-6531_7-5021476-2.html?tag=subnav

• arkadaslar valla ben rancor ve amdepox un tavsiyesini dinleyip samsung sp50l7hx aldım ve bu tvnin göruntu kalitesi gercektende cok iyi ayrica bu tvyi almadan once teknosada izledim almadan once içime kusku düştü çünkü orda ki görüntü biraz kötüydü ve şu an evde izledigim göruntuyle alakası yok. ayrıca izleme acısı olarak ben 2.5 mt yada 3 mt den izliorum dibine girmedikce tvnin sorun olmuyor. bence bu tvyi alcaksaniz hic kuskunuz olmasin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cheesypoofs

arkadaslar valla ben rancor ve amdepox un tavsiyesini dinleyip samsung sp50l7hx aldım ve bu tvnin göruntu kalitesi gercektende cok iyi ayrica bu tvyi almadan once teknosada izledim almadan once içime kusku düştü çünkü orda ki görüntü biraz kötüydü ve şu an evde izledigim göruntuyle alakası yok. ayrıca izleme acısı olarak ben 2.5 mt yada 3 mt den izliorum dibine girmedikce tvnin sorun olmuyor. bence bu tvyi alcaksaniz hic kuskunuz olmasin.

Hayırlı olsun.
    Bende yaklaşık 3 metreden izleyeceğim.Ekran büyük olur diye tereddütlerim var.Yanlardan seyrederken ve normal uydu yayınlarında görüntüsü nasıl.
    Nereden ve kaça aldınız..
    Saygılar..
  • benim kestirme olacak ama anladıgın biraz daha beklemek...hem fiat düşecek hemde daha uzun süre kullanılacak ve görüntüde daha iyi netice alınacak...
  • quote:

Hayırlı olsun.
    Bende yaklaşık 3 metreden izleyeceğim.Ekran büyük olur diye tereddütlerim var.Yanlardan seyrederken ve normal uydu yayınlarında görüntüsü nasıl.
    Saygılar..

Ali beyendi merhaba

Gerçi okumuşsundur ama ben yine de "3 metre ise kesinlikle plazma alma" diyeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: wm1tr

quote:

Hayırlı olsun.
    Saygılar..

Ali beyendi merhaba

Gerçi okumuşsundur ama ben yine de "3 metre ise kesinlikle plazma alma" diyeyim

Selamlar,Bu günkü araştırmalarım neticesinde plazma almaktan kesin olarak vazgeçtim.İncelediğim ve beğendiğim pioneer 436 xde lerin ikisinde ekranda logo izi kalmıştı.Bu önemli bir sorun bence.Satıcılar bu izlerin ekran değiştikçe düzeldiğini söyledilersede ben tatmin olmadım.Alınacak cihazı 2'ye düşürdüm.Samsung 40''lcd ve yine sp50l7hx samsung dlp.Samsung dlpnin büyük olması ve seyretme mesafemin 3.5 metre civarı olması kararsızlığımı artırıyor.Fiatlar her ikisinde'de aynı.Birde sp50l7hx bu tvyi normal kabloluda da test ettim.Bulabildiğim hata altyazılar geçerken ekranın sol tarafındaki yazılarda bir gariplik ve sanki bir yuvarlanma gibi bir şey oluyordu.Satıcıya göre bu yayının 4.3 olamsından tv.nin ise paranomik ayarlı olmasından.Eğer ayarlar wide olursa bu sorun olmaz dedi???
    Bu cihazı kullanan arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum. sp50l7hx bence yanlardanda fazla bir görüntü kaybına uğramıyor.Yanlız ayakta seyrederken bozuluyor.Birazda görüntüsü kaRANLIK VE MAT GİBİ GELDİ.bÜYÜK BİR İHTİMALLE YARIN BU DLPYİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.Yardım ve yorumlarınızı bekliyeceğim.Saygılarımla,

• Ali bey yazılarla ilgili saptamanda haklı olabilirsin ""minor vertical pincushion geometry errors. "" hatası veriyor aşağıdaki sitede istersen bir incele.

http://reviews.cnet.com/Samsung_HL_P5085W/4505-6484_7-30898679.html?tag=topprods
  • Toshiba 32WL58, gerçekçi, ayrıntılı ve net görüntüyü sağlıyor. Dimensional Reality sayesinde görüntüler neredeyse 3 boyutlu hale geliyor. 32WL58, aynı zamanda HDMI (High Definition Multimedia Interface) teknolojisini de içeriyor. Böylece dijital video ve audio materyaller arasında tamamen dijital sinyaller aracılığıyla bağlantı kurulması sağlanıyor.

Yeni 6 Base-Colours Management uygulması ile hem teker teker renkleri ayarlayabilir hem de kendi tercihinize göre 6 ana rengin en iyi uyumunu seçebiliyorsunuz.

Toshiba 32WL58

Teknik özellikler
    - HDMI Teknolojisi
    - High Definition Multimedia Interface
    - 81 cm ekran
    - 16:9 ekran formatı
    - 800:1 kontrast
    - Parlaklık : 500
    - Çözünürlük: 1366x768
    - Meta Brain
    - SRS WOW Ses Sistemi...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.