Şimdi Ara

Plazma TV - LCD TV - DLP TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.568
Cevap
1
Favori
455.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyi televizyon sizce hangi teknoloji tabanlı?Bence sıralama şöyle:
    1.DLP TV (Projeksiyon bazlı TV'ler)
    2.LCD TV
    3.PLAZMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rancor -- 11 Ocak 2007; 20:08:54 >

• Böyle yazılar gördükçe gülüyorum yaa.Lcd kullandınmı? plazma kullandınmı?
    Ben ikisinide kullanıyrum, plazma 4 sene oldu çöpe falanda gitmedi günde 8 saat çalışıyor daha 4-5 sene daha çalışır,lcd de piksellerde hiç bir problem yok ısınma normal tv kadar,fanın sesini bile duyamıyorsun.
    Bana bedava versen DLP tv yi evime sokmam.
    Benim tercihim lcd bilgisayarıma bağlıyorum çok kaliteli görüntü alıyorum çok memnunum.
    Ama şu anda dersenki ben sadece tv izlerim bilgisayara bağlantı yapmam o zaman plazma derim.Gerçi plazmaları lcd ler çok yakında geri bırakacak.
    Peki gelecekte ne olacak dersen DLP falan hikaye ben sana gelecek tv lerden biraz anlatiim.

SED Panels(Surface-Conduction Electron-emitter Display)

Toshiba-Canon işbirliğiyle SED Inc.,olarak ortaklık kuruldu(Ekim 2004)
    Aslında olay yani teknoloji çıkışı Canon dan oldu,Toshiba ile ortaklık ise bunu teknolojiyi üretime döndürmek için yapıldı.
    Sistem kısaca CRT nin geliştirilip,bir yerde evrim geçirmesiyle,ince panel haline dönüştürülmesi olayıdır.

SED kısaca,CRT nin Katot-Işın tüpünü Flat panele dönüştürecek bir yeni teknoloji,ışık(parlaklık),yüksek çözünürlülük,yüksek ve kaliteli görüntü kontrası,yüksek görüntü seviyesi,hızlı cevap(tepkime)ve çok düşük cerayan
    kullanımı.

Not:SED panel kısaca CRT esasına göre çalışıyor,sadece o bildiğimiz uzun boyun elektron tabancası yok,arkadan "emitter" denen ışın çıkaran bir verici kaynak ve bildiğimiz bir düz panel

• jackal adam sadece fikrini yazmış..senin tavrın hiç hoş değil...
    peki sen dlp kullandın mı? senin lcdnide plazmanıda dlpyide yan yana koydurdum izledim..
    dlp gibi görüntü hiçbirinde yok..işallah sorun yaşamazsın..kimse bunu istemiyor..kimse kimsenin zevkine
    pislik atmıyor..plazma ve lcdler çok ince ama görüntüsü inceliği kadar iyi değil..herkesin beklentileri farklı tvlerinden..bu nedenle uslubunu değiştirmeni öneririm..

tvnin modelini yaz ona göre sana kriter yapayım istersen..burda amacım sataşmak değil..insanlara bilgi vermek..
    syg,
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackal73
    Böyle yazılar gördükçe gülüyorum yaa.Lcd kullandınmı? plazma kullandınmı?
    Ben ikisinide kullanıyrum, plazma 4 sene oldu çöpe falanda gitmedi günde 8 saat çalışıyor daha 4-5 sene daha çalışır,lcd de piksellerde hiç bir problem yok ısınma normal tv kadar,fanın sesini bile duyamıyorsun.
    Bana bedava versen DLP tv yi evime sokmam.
    Benim tercihim lcd bilgisayarıma bağlıyorum çok kaliteli görüntü alıyorum çok memnunum.
    Ama şu anda dersenki ben sadece tv izlerim bilgisayara bağlantı yapmam o zaman plazma derim.Gerçi plazmaları lcd ler çok yakında geri bırakacak.
    Peki gelecekte ne olacak dersen DLP falan hikaye ben sana gelecek tv lerden biraz anlatiim.

Aşağıdaki yazıları ve incelemeleri okursan eksikliklerini biraz olsun kapayabilirsin.Senin anlattığın gelecek 20 seneyi bulur dostum.Varsayımlar üzerine bu kadar emin konuşmamalısın.Çünkü bu tarz konuşmalar bu konularla fazla ilgilenmeyen tüketicileri yanlış yönlendirebilir.Karşı komşumuz -marka vermeyeceğim- 7 ay önce plazma tv aldı ve şu an bu tercihinden çok pişman.Zaten şu an forumda bir arkadaşımız "plazmadaki kanal logo izleri kalıcı mı" tarzı bir konu açmış ve tartışıyorlar.Senin yaptığın hesaba bakalım:
    8yıl * 365gün = 2920 + 2(artık günler) = 2922 gün
    2922gün * 8saat = 23376saat

Bir plazma TV 23376 saat çalışacak ve sen kaliteli görüntü alıyorum diyebilmek için ileri derecede miyop olmak lazım.Markasını yaz da öğrenelim bu kadar iyi plazma hangi marka acaba.Ama teknik verilerini de yaz.Ortaya bir şey atıp kaynak göstermemek olmaz.

Plazmayı eledikten sonra geriye kalan diğer tercih LCD çok kaliteli gözüksede ,maalesef 42" ten büyük modeli ben aldığım zamanda yoktu ve o büyüklükte kaliteli LCD'lerin fiyatları malum.

Plazma TV’ler sona erecek !
    (15.09.2005 12:51)

Profilo Telra, DLP TV’lerin 1,5 yıla kadar plazma tv’lerin yerini alacağını düşünüyor.
    Profilo Telra Genel Koordinatörü Göksen Körezlioğlu, bu yılın 6 ayında 1.5 milyon adet televizyon ürettiklerini, şimdiye kadar elde edilen 270 milyon dolarlık cironun yıl sonunda 650-700 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Profilo Telra'nın ilk kez Berlin'deki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (İFA) sergilenen yeni nesil kablosuz televizyon sistemlerinin tanıtıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Göksen Körezlioğlu, gelecek yıl küçük ekran cam tüplü televizyonların pazardaki yerini koruyacağını tahmin ettiklerini kaydederek, görüntüyü milyonlarca mikro ayna aracılığıyla yansıtmasından ötürü çok kaliteli görüntü veren DLP ile kablo olmadan tek görüntü kaynağından başka odadaki LCD ve plazma TV'ye görüntü sağlayabilen yeni teknoloji ürünlerinin 1-1.5 yıllık sürede plazmanın yerini alacağını söyledi. Kasım ya da Aralık ayında 2.500-2.700 YTL civarında bir fiyatla pazara sunacakları DLP televizyonların ileride LCD ve plazmaların rakibi olabileceğine işaret eden Körezlioğlu, "Bu teknoloji yerini ancak 2006'nın ilk yarısında bulur" şeklinde konuştu. Üreticilerin 2004 sonunda panel televizyonlarda fiyat indirimine gittiklerini kaydeden Körezlioğlu, piyasada 4 ila 6 bin dolar arasında değişen panel televizyon fiyatının 2-3 bin dolara düştüğünü ve talep oluştuğunu da belirtti.

Şimdi ben jackal73'e mi inanayım yoksa Göksen Körezlioğlu 'na mı?

Aynı yazının orjinal sitesi

Bir de burayı okuyalım.

• Benim tavrımda hiçbirşey yok kimseye hakaret de etmiyorum bende kendi fikrimi yazıyorum.

-Benim lcd philips 32PF9830 isterseniz bi bakın inceleyin.

-Plazma günde 8 saat çalışıyor ama iş günlerinde haftanın 5 günü.Ayda ortalama 22 iş gününden
    22*8= ayda 176 saat * 12=yılda 2112*8yıl = 16896 saat yapar. Evet benim gözüm ileri derecede miyop hatta bu televizyonun olduğu yerde çalışan 25 kişininde ileri derecede miyop.

-Ben 20 yıldan bahsetmiyorum aşağıdaki linklere bakıp incelerseniz görürsünüz.

-Allah ömür verirde yaşarsak burada görürüz hangi tenkoloji ne zaman geliyor nasıl görüntü veriyor ozaman jackal73'e mi inanayım yoksa Göksen Körezlioğlu sorusunun cevabını da buluruz.

Sed TV ler ile iligili birkaç kaynak
    http://www.behardware.com/articles/593-1/close-encounters-of-the-third-kind-sed.html

http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118836,00.asp

http://www.smarthouse.com.au/Entertainment/TVs_And_Large_Display/?article=/Entertainment/TVs%20And%20Large%20Display/News/C3Q6A7J8

• SED'ler var OLED'ler var ama bunlar çok yeni teknolojiler ve bence bunları tartışmak için bence çok erken.Zaten verdiğin linklerde "üretimleri 2006 da başlar heralde" gibi tarihler veriyorlar.Şu anda yeni nesil bir televizyon almak isteyenler için bu teknolojilerin varlığı pek anlam ifade etmiyor.Elimizde neler var:

Senin evdeki LCD:

Philips 32PF9830 LCD Flat TV

Benim evdeki DLP:

SAMSUNG SP46L6HX DLP TV

Almış olduğun LCD gerçekten çok kaliteli ve hem 720p TV yayınlarında hem de bilgisayar uygulamalarında oldukça başarılı olması lazım okuduğum teknik verilere göre.Ama 32" TV için bana pek yeterli gelmiyor.46" DLP ile parlaklıkları farklı , boyutları farklı , kontrasları farklı veözellik olarak aşağı yukarı bence aynı ekranlar.DLP'nin PC performası zaten çok iyidir.DLP'nin arkasının boyutu dersen 32cm ve aşağı dogru azalıyor.Görürsen bir yerde daha iyi anlarasın ya da teknik çizimleri var nette.

Buraya kadar özellik olarak birbirlerini farklı noktalarda geçen ve aşağı yukarı aynı olan bu iki ekran arasındaki fiyat farkı 5800-3400=2400YTL.

2400YTL veripte 82" LCD almam.5500YTL'ye 135" DLP varken hemde.Karar sizin.En iyisi gidip showroom'da incelemek.Cevahir Alışveriş Merkezinde Samsung'tan Philips'e , vestel'den Pioneer' a kadar onlarca farklı modeli aynı anda görebilirsiniz.Bakın inceleyin , teknik verilerini okuyun , fiyatlarını karşılaştırın ve tercihinizi yapın.Salonunuz küçükse 82"LCD daha mantıklı bir tercih olabilir.Ama benim tavsiyem PLAZMA ALMAYIN.Bütün firmalar plazma üretimlerini azaltırken plazmaya yatırım yapmak mantıklı değil.Son olarak bahsettiğin plazmanın markasını yazabilir misin acaba jackal73?Saygılar...

• kızmaya gücenmeye zaten gerek yok..
    burda bilgi veriyoruz..
    her tvnin kendine göre avantajları var..
    dlplerin büyüklüğünde lcd almaya ancak çok zenginlerin gücü yeter..
    biz burda neden dlp diyoruz çünkü fiyat performansı çok üstün..
    ayrıca recevieri bağladığında da normal crt kadar neredeyse görüntü alıyorsun..
    lcs ve plazmada daha düşük bu görüntü..

bende de sp46l6hx var..çok memnunum..zaten memnun olduktan sonra söze ne gerek..
    lcdlerde kötü demiyoruz zaten..ama 46" lcd yada plazma 7000 ytl civarı iken dlpler 3.5-4000 ytl arası..
    olay sadece bu..
    syg,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seg 82 ekran hd ready lcd tv
    11 yıl önce açıldı
    LG LH3000 LCD TV - Öneri
    15 yıl önce açıldı
    Lg tv
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim ilk yazdığım yazımda tepkim şu ifadelere olmuştu

Plazmalar 3-4 seneye çöpe gidiyo

lcd lerde pikseller ölüyo

fazla ısınıyo

fanı bağırıyo

Bu ifadelerin bence hepsi yanlış bir kullanıcı olarak bunların yanlışlığından bahsetmek istedim.Burayı okuyan arkadaşları yanlış yönlendirmek istemedim.

Zaten bende kabul ediyorum lcd ler pahallı diye.Ayrıca şu anda almak isteyenlere 32 den büyük boyuttaki lcd leri hiç önermiyorumda.

DLP lere gelince onlar geleceğin teknolojisi olamaz SED ler geliyor demek istedim.Sizler DLP kullanıcısı olarak 1-2 sene kullanımdan sonra sorun yaşayıp yaşamıyacağınızı görücez ama duyduğuma göre 4000 saatten sonra DLP TV lerde görüntüde bozulmalar oluyormuş.

Plazma Hyundai marka duvara asılı olduğundan model numarasını veremiyorum ama 42"
  • LCD konusunda haklı olabilirsin ama ben hala plazmaların 3-4 seneye izlerken hissedilir biçimde kalite kaybına yol açtığı konusunda ısrarcıyım.

DLP'lerin lamba konusuna gelince bununla ilgili şöyle bir yazı yazmıştım:

Samsung için DLP TV'lerin lamba fiyatları her model için değişse de ortalama 46"-50" ekranlar için 200$'dır. Anadolu elektroniğin servislerini arayıp fiyat öğrenebilirsiniz. Ayrıca orta vadede lamba fiyatlarında düşüş kaçınılmazdır. Bunun yanında zaten (Samsung için) DLP TV'lerin lambaların kalite kaybının gözlenilebilmesi için 3 sene (günde 3 saat) gerekir. Samsung’un verdiği eskime ve değiştirme zamanı 5 seneye denk gelmektedir. Lambanın araştırmalarıma göre ortalama ömrü ise 6 senedir. Yalnız burada çok dikkat edilmelidir. Plazmalar gibi DLP TV'ler de çok hassas aletler. Özellikle ve en önemlisi LAMBA SICAKKEN TV'YE KESİNLİKLE DOKUNULMAMALIDIR ve TV HAREKET ETTİRİLMEMELİDİR.Bunun yanı sıra, ısınma problemine karşı DLP Tv'nin arkasında 15cm'den aşağı olmamak kaydıyla boşluk bırakılmalıdır.
    DLP TV'ler şu an için alınabilecek en iyi TV'lerdir. Lamba konusunu sorun edip DLP' den vazgeçen birileri varsa bu konuyu biraz inceleseler ne demek istediğimi anlayacaklar.

zaten burda da DLP'nin lamba ömürleri konusunda devrim yaptığı bilgisi veriliyor.Samsung'un verdiği ömür ise 8000 saat.

200$ dan 10 senede 2 kere alsan= 520 ytl.Yani 10 senelik masrafı senede 52 milyon.Lamba konusu en son konu bence DLP için.

• arkadaşlar jackal arkadaşıma katılıyorum
    plasma tv panel ömrü
    yaklaşık olarak (markaya bağlı olarak değişir) 60.000 saat olarak belirtilmektedir.
    Ki sonuç itibariyle örnek Pioneer 6. nesil plasma Tv sini çıkardı.
    İlk alanlar hala kullanıyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılında Türkiye'de satılmaktaydı.
    ki hala alanlar kullanmaktadırlar.

ufak bir hesap

60000 (ömür) / 12 (ortalama günlük izleme saati) = 5000 gün

5000gün / 365 (sene) = 13,69 senedir

ortalama hesap
  • Ufak hesaba kanmayalım forumda çok ufak bir araştırma yapın 4-5 ay önce plazma TV aldım bu kanal logoları kalıcı mı olucak diye soran birisi var, ayrıca karşı komşumun plazma da aynı sorundan muzdarip.O verilen değerler maksimum değerler.Yani plazmayı çöpe atma zamanı 60000 saat.Yanlış anlaşılmasın , 60000 saat en ufak görüntü kaybı olmadan plazma TV mi olur.60000 'e kadar cillop gibi Tv sonra birden patlıyo mu da atıyosun????3-4 sene sonra izlerken ciğerin acır gitti paracıklar diye aman diyim isteyen inansın isteyen inanmasın varsa eski plazma kullananlar onlara sorun ben kendi gözlerimle gördüm amman diim yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rancor

Ufak hesaba kanmayalım forumda çok ufak bir araştırma yapın 4-5 ay önce plazma TV aldım bu kanal logoları kalıcı mı olucak diye soran birisi var, ayrıca karşı komşumun plazma da aynı sorundan muzdarip.O verilen değerler maksimum değerler.Yani plazmayı çöpe atma zamanı 60000 saat.Yanlış anlaşılmasın , 60000 saat en ufak görüntü kaybı olmadan plazma TV mi olur.60000 'e kadar cillop gibi Tv sonra birden patlıyo mu da atıyosun????3-4 sene sonra izlerken ciğerin acır gitti paracıklar diye aman diyim isteyen inansın isteyen inanmasın varsa eski plazma kullananlar onlara sorun ben kendi gözlerimle gördüm amman diim yani.

kanal logolarının yakması dlp de mevcuttur..eğer tv devamlı açık kalmayacak ise SP50L7HX modelini size öneririm(plazma ile mukayese edilemez)..üzerine 50'' tv tanımıyorum (şu an için)..samsung un tüm dlp lerini aynı kefeyede koymak mümkün değil, cevahirde gördüğüm diğer dlp lerin bahsettiğim model ile görüntü kalitesinde benzerlik yoktu.
    32'' de her zaman LCD derim, bu gün vestelin 32'' lcd sini alın çok memnun kalırsınız..fiyatına göre mükemmel..
    LCD lerde pixeller ölüyormuş pixel hatası %80 fabrika üretiminde oluşur..eğer aldığınız LCD tv de pixeller sonradan rahatsızlanıp ölmeye başlıyorlarsa herhalde yeni bir tv verirler size..fanı bağırıp ,fazla ısınan LCD panel de size denk gelmiş sanırım..benim çevremdeki hiç kimseden böyle bir şikayet almadım..
    yerim yok büyük ekran isterim diyen olursada plazma alsın..yazın klima şartı ile..kışın seyrettiğiniz mekanda başka bir ısı kaynağına gerek kalmaz..ayrıca 3-4 senede plazmayı çöpe atanı duymadım..
    DLP leri bilmem henüz yeni sayılır ama ,lcd projeksiyon tv ler , çok kullanılır ise 3-4 yılda çöpe atılacak kıvama gelirler..farkı farketmeyen gözlerden bahsetmiyorum bile..
    profilo telranın açıklamasına gelince; tamamen temenni olduğunu varsayıyorum, aksi takdirde pazarlama stratejileri gümler..o koca tv leri kaç tane Türk evine satacaklar allah bilir.

• yukarıda yazdıklarından sadece dlp konusuna katılmıyorum..en azından bende sp46l6hx var hiç logo mogo kalmadı ekranda..mesela pazar akşamları lig tv izlişyorum 7 den 12 ye kadar..ne logo kalıo ne bişi..bu konuda ltf yanlış bilgi vermeyin..

ayrıca arkadaşlar samsung bu dlplere inanılmaz bi yatırım yaptı..dünyada dlplerin hep ilklerini onlar yapıyor..adamlar inanılmaz ayarlar koymuş tvye..windows bile direk samsıng dlp die driver olmadan tvyi tanıyor..3 yıl her türlü garantiyi vermeleride cabası...

sp50l7hx ise dediğin gibi inanılmaz bi model..aklım hep onda kaldı..ama taksit maksit güç bela sp46l6hx aldım ki şu anda trde yok glb..inanılmaz memnunum..en güzel yanı nedir biliyormusunuz..normal türksat üzerinden aldığım yerel kanalları (büyük kanallar saçma sapanlar hariç) karelenme olmadan crtde izler gibi izlemem..bu bakımdan çok memnunum..çünkü ne lcd ve plazmalar var karelenme voleybol ve basketbol maçlarında görüntüyü yakalayamama gibi durumlar oluyor..
    sadece alttan hızlı geçen yazıları çözmüyor 16:9 da..çünkü aşırı hızlanmalarda sinyal zayıflıyor..
    syg,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdepox -- 27 Aralık 2005 9:58:02 >

• bazı marka plazmalar bu ekranda logo kalmamasına karşı çözümler üretmişler
    mesela film filter
    bu plazmada ekrada logo kalmaması bakımıdan
    ekrandaki görüntü hareketsiz sabit hal alınca
    ekran filtresi devreye girip logo ve ya yansımayı engelliyor.
    bir diğer çözüm ise white wash
    bu da logo yansıyan ekrandaki logonun temizlenmesine yardımcı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: miki
    kanal logolarının yakması dlp de mevcuttur..eğer tv devamlı açık kalmayacak ise SP50L7HX modelini size öneririm(plazma ile mukayese edilemez)..üzerine 50'' tv tanımıyorum (şu an için)..samsung un tüm dlp lerini aynı kefeyede koymak mümkün değil, cevahirde gördüğüm diğer dlp lerin bahsettiğim model ile görüntü kalitesinde benzerlik yoktu.

Kanal logolarının yakması,ölü piksel olayı ya da bunun gibi görüntüyü kalıcı etkileyecek hiçbir eskime yoktur DLP TV'de.No Burn-in , No Screen AgingAyrıca samsungun internet sitesine girerseniz orda da ayrıca açıklamalar var hatta samsung'a göre lamba dışında hiç bir parça eskimez diye iddialı laflar etmişler.Zaten lamba dahil 3 sene garanti veriyorlar samsung'lara.Lamba ömrünü saymıyorum ama onu zaten 50 kere yazdık 3-4 senede 200$ masraf diye.

quote:

32'' de her zaman LCD derim, bu gün vestelin 32'' lcd sini alın çok memnun kalırsınız..fiyatına göre mükemmel..
    LCD lerde pixeller ölüyormuş pixel hatası %80 fabrika üretiminde oluşur..eğer aldığınız LCD tv de pixeller sonradan rahatsızlanıp ölmeye başlıyorlarsa herhalde yeni bir tv verirler size..fanı bağırıp ,fazla ısınan LCD panel de size denk gelmiş sanırım..benim çevremdeki hiç kimseden böyle bir şikayet almadım..

Pixeli,ısınmayı geçtim ama bu saatten sonra 32" alınmaz, eğer salonunuz ufaksa o ayrı tabii.42"LCD'ler ne kadar haberin var mı?8-9 milyar para verdikten sonra aldığım görüntü ne kadar iyi olursa olsun.Ben 3500'a aldım SP46"L6HX DLP 'yi samsung'tan 3 yıl garantili...

quote:

yerim yok büyük ekran isterim diyen olursada plazma alsın..yazın klima şartı ile..kışın seyrettiğiniz mekanda başka bir ısı kaynağına gerek kalmaz..ayrıca 3-4 senede plazmayı çöpe atanı duymadım..

İşte burda büyük ekran TV alacaksam nerdeyse 3'te2 fiyatına gider DLP alırım plazma alacağıma.Forumda bir arkadaşın topic'i var "Bu logolar kalıcı mı plazma tv'imde" diye ayrıca kendi gözlerimle gördüm karşı komşumdaki plazmada kalite kaybını.Sen görmedin ama görenler de az diil.

quote:

DLP leri bilmem henüz yeni sayılır ama ,lcd projeksiyon tv ler , çok kullanılır ise 3-4 yılda çöpe atılacak kıvama gelirler..farkı farketmeyen gözlerden bahsetmiyorum bile..
    profilo telranın açıklamasına gelince; tamamen temenni olduğunu varsayıyorum, aksi takdirde pazarlama stratejileri gümler..o koca tv leri kaç tane Türk evine satacaklar allah bilir.

DLP'leri fazla araştırmadığın belli oluyor:DLP'ler, lambası 3-4 senede değiştirildiği taktirde seninle beraber mezara kadar giderAyrıca bu 3-4 sene kalite kaybının başlama zamanıdır.Ben izlerim dersen 5 senede değiştir ki zaten verilen saat ömrüyle bu kadar gidiyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: amdepox

yukarıda yazdıklarından sadece dlp konusuna katılmıyorum..en azından bende sp46l6hx var hiç logo mogo kalmadı ekranda..mesela pazar akşamları lig tv izlişyorum 7 den 12 ye kadar..ne logo kalıo ne bişi..bu konuda ltf yanlış bilgi vermeyin..

ayrıca arkadaşlar samsung bu dlplere inanılmaz bi yatırım yaptı..dünyada dlplerin hep ilklerini onlar yapıyor..adamlar inanılmaz ayarlar koymuş tvye..windows bile direk samsıng dlp die driver olmadan tvyi tanıyor..3 yıl her türlü garantiyi vermeleride cabası...

sp50l7hx ise dediğin gibi inanılmaz bi model..aklım hep onda kaldı..ama taksit maksit güç bela sp46l6hx aldım ki şu anda trde yok glb..inanılmaz memnunum..en güzel yanı nedir biliyormusunuz..normal türksat üzerinden aldığım yerel kanalları (büyük kanallar saçma sapanlar hariç) karelenme olmadan crtde izler gibi izlemem..bu bakımdan çok memnunum..çünkü ne lcd ve plazmalar var karelenme voleybol ve basketbol maçlarında görüntüyü yakalayamama gibi durumlar oluyor..
    sadece alttan hızlı geçen yazıları çözmüyor 16:9 da..çünkü aşırı hızlanmalarda sinyal zayıflıyor..
    syg,

SP50L7HX modeli gerçekten rakipsiz bir tv..ee rakipsiz olduğu içinde fiyatı 6,200.ytl...şu andaki yansıtmalı tv lerde samsung un dlp lerinin çok iyi olduğuna katılıyorum..sony ile mukayese edersek sony de ciddi parlaklık problemi var..farklı mağazalarda 2 tv yi yan yana izlediğimde sony son derece mat bir görüntü veriyordu..
    Sn Amdepox ekrandaki logonun iz yapması maalesef varmışşş(bizzat satıcısı söyledi ama siz kullanıcısınız, biraz daha zaman geçsin memnuniyet devam ederse SP50L7HX alırım :)) , ancaaak bizim evdeki gibi devamlı show,kanald,ve atv de kalırsa 1,5-2 yıl sonra ben o izleri görmeye başlıyorum, ha bu plazmada daha çabuk olur, dlp de daha geç olur..ama ben görürüm :) bunuda mağazadan teyit ettim, ayrıca doğubanktaki arkadaşlarımada sordum.155 ekran lcd projeksiyonumu satınca alternatif aramaya başlamıştım, ilk defa akmerkezde gördüm SP50L7HX i , daha sonra cevahir de de inceledim.belkide siz haklısınız logolar ekranda iz bırkamıyordur, çünkü bu tv ler çok yeni teknoloji, logo izini farketmek için 1,5-2 yıl geçmesi gerek, umarım logo izi çıkmıyordur ,umarım bana yanlış bilgi vermişlerdir, çünkü TR deki satıcılar maalesef sattıkları ürün hakkında bazen tam donanıma sahip olmayıp bizleri yanlış yönlendirebiliyorlar..
    dlp.com dışında link verirseniz memnuniyetle incelerim.
    syg..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 27 Aralık 2005 18:26:46 >

• quote:

SP50L7HX modeli gerçekten rakipsiz bir tv..ee rakipsiz olduğu içinde fiyatı 6,200.ytl...şu andaki yansıtmalı tv lerde samsung un dlp lerinin çok iyi olduğuna katılıyorum..sony ile mukayese edersek sony de ciddi parlaklık problemi var..farklı mağazalarda 2 tv yi yan yana izlediğimde sony son derece mat bir görüntü veriyordu..
    Sn Amdepox ekrandaki logonun iz yapması maalesef varmışşş(bizzat satıcısı söyledi ama siz kullanıcısınız, biraz daha zaman geçsin memnuniyet devam ederse SP50L7HX alırım :)) , ancaaak bizim evdeki gibi devamlı show,kanald,ve atv de kalırsa 1,5-2 yıl sonra ben o izleri görmeye başlıyorum, ha bu plazmada daha çabuk olur, dlp de daha geç olur..ama ben görürüm :) bunuda mağazadan teyit ettim, ayrıca doğubanktaki arkadaşlarımada sordum.155 ekran lcd projeksiyonumu satınca alternatif aramaya başlamıştım, ilk defa akmerkezde gördüm SP50L7HX i , daha sonra cevahir de de inceledim.belkide siz haklısınız logolar ekranda iz bırkamıyordur, çünkü bu tv ler çok yeni teknoloji, logo izini farketmek için 1,5-2 yıl geçmesi gerek, umarım logo izi çıkmıyordur ,umarım bana yanlış bilgi vermişlerdir, çünkü TR deki satıcılar maalesef sattıkları ürün hakkında bazen tam donanıma sahip olmayıp bizleri yanlış yönlendirebiliyorlar..
    dlp.com dışında link verirseniz memnuniyetle incelerim.
    syg..

samsung'un sitesini incele ingilizce.Orda neden screen aging olmadığını açıklıyor.Kısaca DLP teknolojisi eski CRT ve LCD projeksiyon teknolojilerinde olduğu gibi ekrana ışık yansıtmaktan başka bi şey diil.Ama bunu çok kaliteli milyon tane mikro ayna ve digital chip kullanarak yaptığı için çok daha kaliteli.
    DLP'lerde eskime olmaz.Çünkü ışığı önce projektörden aynaya daha sonra "mika" adı verilen bir yüzey üzerine yansıtır.Bildiğin doğal ışığı yansıttığı için plazma ve LCD 'lerdeki gibi screen aging,burn-in gibi(logoların ekrana kazınması, zamanla oluşan ve tamir edilemeyen görüntü bozuklukları) sorunlar yaşamazsın.Lamba hariç.Onu da her yerde 50 kere yazdım bi daha yazmam.Satıcılar maalesef ellerinde kalan ya da daha çok kar etmek istedikleri ürünler konusunda ya da bilmediklerinden yanlış cevap verebilmektedirler.Ama bence burda bilerek yanlış cevap vermiş çünkü projeksiyon TV'lerde ekran logosunun ekrana kazınması olayının olmadığını herkes bilir ve satıcıysa bilmeli.Zaten bu forumun en büyük amacı bence,insanların deneyim ve bilgilerini başka insanlara anlatarak diğerlerinin zamanlarını ve paralarını daha mantıklı değerlendirmelerini sağlamaktır.Samsung'un sitesine de gir bak ayrıca kesin bilgilenmek için saygılar...

• quote:

çünkü projeksiyon TV'lerde ekran logosunun ekrana kazınması olayının olmadığını herkes bilir ve satıcıysa bilmeli.Zaten bu forumun en büyük amacı bence,insanların deneyim ve bilgilerini başka insanlara anlatarak diğerlerinin zamanlarını ve paralarını daha mantıklı değerlendirmelerini sağlamaktır.Samsung'un sitesine de gir bak ayrıca kesin bilgilenmek için saygılar...

bakın bu konuda sizin yanlış bilginiz var ... projeksiyon tv ler kesinlikle ekranda logo izi bırakır....ha bu crt ve lcd projeksiyon tv lerde vardır,,, belki dlp projeksiyonda yoktur.
    samsungun sitesi veya dlp.com değil..gerçek uzun süreli kullanıcaların yorumlarına bakarım ben...sadece üretici firmaların siteleri ile bilgilenirseniz yanılırsınız..
  • quote:

sizin yanlış bilginiz var ... projeksiyon tv ler kesinlikle ekranda logo izi bırakır....ha bu crt ve lcd projeksiyon tv lerde vardır,,, belki dlp projeksiyonda yoktur.
    samsungun sitesi veya dlp.com değil..gerçek uzun süreli kullanıcaların yorumlarına bakarım ben...sadece üretici firmaların siteleri ile bilgilenirseniz yanılırsınız..

"One of the great things about DLP™ technology is that it eliminates the possibility of damage from burn-in or image retention. Burn-in may occur in other television technologies when static images like station logos, video game score displays and stock market crawlers are displayed for a long time. Since Samsung and other DLP™ sets do nothing more than process light, there’s never any risk of this happening. You also won’t have to worry about screen aging because unlike other technologies, DLP™ is a reflective technology. Because the mirrors on the semiconductor chip reflect energy instead of reacting to it, the images on your screen will remain as crisp and clear as the day you bought the set.

The advantages of No Burn-In screen aging include:

-Years of worry free viewing
    -No unwanted ghosting

YANLIŞ BİLGİ VERMEYELİM.CRT ve LCD projeksiyon tv'lerde bu sorun YOK denecek kadar azdır hatta normal crt yani eski tüplü tv'lerde bile vardır bu problem ama plazma ve LCD'lerdeki(lcd'lerde bu tarz sorunlar plazmalara göre çok daha az gözlenir)gibi çabuk gözlenmez ve rahatsız etmez.

!DLP'LERDE BU PROBLEM HİÇ YAŞANMAZ!
    Bu herkesin bildiği ve tartışma götürmez bir gerçektir hatta bunun hakkında yorum bile yapılamaz.Bu mantıkla bakarsak duvara yansıtılan normal bir projektörün de duvarda iz bırakması lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: rancor

quote:

sizin yanlış bilginiz var ... projeksiyon tv ler kesinlikle ekranda logo izi bırakır....ha bu crt ve lcd projeksiyon tv lerde vardır,,, belki dlp projeksiyonda yoktur.

"One of the great things about DLP™ technology is that it eliminates the possibility of damage from burn-in or image retention. Burn-in may occur in other television technologies when static images like station logos, video game score displays and stock market crawlers are displayed for a long time. Since Samsung and other DLP™ sets do nothing more than process light, there’s never any risk of this happening. You also won’t have to worry about screen aging because unlike other technologies, DLP™ is a reflective technology. Because the mirrors on the semiconductor chip reflect energy instead of reacting to it, the images on your screen will remain as crisp and clear as the day you bought the set.

The advantages of No Burn-In screen aging include:

-Years of worry free viewing
    -No unwanted ghosting

YANLIŞ BİLGİ VERMEYELİM.CRT ve LCD projeksiyon tv'lerde bu sorun YOK denecek kadar azdır hatta normal crt yani eski tüplü tv'lerde bile vardır bu problem ama plazma ve LCD'lerdeki(lcd'lerde bu tarz sorunlar plazmalara göre çok daha az gözlenir)gibi çabuk gözlenmez ve rahatsız etmez.

!DLP'LERDE BU PROBLEM HİÇ YAŞANMAZ!
    Bu herkesin bildiği ve tartışma götürmez bir gerçektir hatta bunun hakkında yorum bile yapılamaz.Bu mantıkla bakarsak duvara yansıtılan normal bir projektörün de duvarda iz bırakması lazım

Sn.Rancor,
    merak edip diğer yazılarınızada baktım...bundan sonra yazılarıza cevap vermeyeceğim...uslubunuz rahatsız edici.bana benim kullandığım tv leri öğretmeye kalkıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 27 Aralık 2005 22:51:39 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.