Şimdi Ara

PLAZMA MI, LCD Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DVDden film izliyorum haftada 2-3 defa..
    Spor karsilasmalari futbol basketbol benim icin vazgecilmez.

Tartisma programlari,belgesel vb programlara bayiliyorum...
    PLAY station 1 var bende ama soyle buyuk ekranda oyun oynamak iyi olurdu

LCD mi PLAZMA MI?

• bende bunun cevabina bakmak icin girdim. üst konu yapmislardir diye umuyordum ama yok...
  • Defalarca yazıldı cızıldı o yuzden aynı seyler tekrar edilir olmaya basladı.

Bu iki teknolojide birbirine gore avantajlar ve dezavantajlar iceriyor. Biri digerinden daha iyidir denilemiyor.
    Bu durumda kullanım amacına yonelik almak secim yapmak gerekiyor.

Hareketli goruntuler icin Plazma , duragan goruntuler icin Lcd daha iyi, verimli.
    Lcd ne kadar yuksek kontrast ve renk sayısına ulassada plazmanın cok gerisinde. Plazma gaz tepkisi ile calıstıgından hareketli goruntulerde problemsiz. Renk sayısıda cok yuksek. Sadece pixel bazında aydınlatma yaptıgından kontrastıda yuksek. Ama gaz tepkimesi ile calıstıgından bir pixel aydınlatıldıgında komsu pixelde etkileniyor ve keskinlik oranı dusuyor. Lcd bu konuda cok iyi yani plazmaya gore cok keskin goruntuler veriyor. Fakat lcd de panel arkasından surekli floresanla aydınlatma yapıldıgından karanlık sahnelerde tam siyah elde edilemiyor. Cozunurluk olayıda lcd de daha iyi. Yansıma lcd de sorun degil ama plazma cam oldugundan problem. Plazmada iz kalma sorunu varken lcd de yok. Pc, laptop, ps vb kaynaklara baglanıp kullanılacaksa lcd, guncel tv yayınları yada hareketli goruntu agırlıklı izleme amaclıysa plazma. Kısaca bu sekilde.

• tskler ikarahal ...
  • quote:

Pc, laptop, ps vb kaynaklara baglanıp kullanılacaksa lcd, guncel tv yayınları yada hareketli goruntu agırlıklı izleme amaclıysa plazma.

Ya alan kişi hepsini yampak istiyorsa, şahsen ben dunya kadar para bayıldıktan sonra tvyye laptop da baplarım dvd de seyrederim uydu da izlerim.
  • aslında bu konu defalarca burda tatışıldı şu durumdayken iki teknoloji arasındaki seçim izliyeceğiniz yere göre seçmeniz daha mantıklı çünkü iki teknoloji çok gelişti artık hemen hemen bir tek fark yansıma özelliği okadar yani eğer çok aydınlık bir yerde televizyon izliyosanız LCD daha karanlık ortamın ışık almadığı yerlerde televizyon izliyosanız Plazmada olabilir bence seçim yaparken en çok bu özelliğe dikkat ederseniz daha iyi bir şeçim yapabileceksiniz
  • spor senin için vazgeçilmezse plazma alacaksın kardeş 2+2=4
  • Hocam
    Bir PLAZMA'm demek var bir de ELSİDİ'm
    sen karar ver gayri
  • Ya bunun ikisinin ortasında bir model yok mu? Mesela Plazlcd TV ler ne zaman çıkacak. 2sinin tüm avantajlarını barındıran ama dejavantajlarından yoksun olan bir cihaz...
  • bu başlıkla açılan 669. topik sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Ya bunun ikisinin ortasında bir model yok mu? Mesela Plazlcd TV ler ne zaman çıkacak. 2sinin tüm avantajlarını barındıran ama dejavantajlarından yoksun olan bir cihaz...

her ev bir lcd ya da plazma sahibi olduktan sonra satılacak ürün kalmayınca senin dediğin ürün çıkıcak.
  • SED (surface-contuction emittive display) ve OLED (organic light emitting diote)

Bekleyin yakında gelecekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

SED (surface-contuction emittive display) ve OLED (organic light emitting diote)

Bekleriz de, heralde daha çok bekleriz. En az 5 sene...
  • SED

Ve

OLED

PLAZMA MI, LCD Mİ?

PLAZMA MI, LCD Mİ?
  • OLED'in çok yolu var SED'in de telif sorunları v.s. yüzünden toshiba'nın çekilmesi ile yolu uzadı kanımca daha uzun yıllar plazma ve lcd ile birlikteyiz prototype'ler bir anlam ifade etmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

SED (surface-contuction emittive display) ve OLED (organic light emitting diote)

gelecek 5 bin ytlden seyrederiz vitrinden ( kafiyeli oldu ). Bekleyemem artık hiç birşey , gözüm karardı Toshibanın 37liklerine takıldım..
  • olmuşken sırasıyla hepsi olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kantarcio

Hocam
    Bir PLAZMA'm demek var bir de ELSİDİ'm
    sen karar ver gayri

• quote:

Ya bunun ikisinin ortasında bir model yok mu? Mesela Plazlcd TV ler ne zaman çıkacak. 2sinin tüm avantajlarını barındıran ama dejavantajlarından yoksun olan bir cihaz...

Bence var. Nisan-Haziran döneminde yaptığım araştırmalarda Pioneer 427XA'yı SD yayında test etme imkanı buldum. Renkler o kadar canlı ve parlak görünüyordu ki bir an çok kaliteli bir LCD izliyorum kanısına kapıldım. Aksiyon ve spor sahnelerinde de bir o kadar başarılıydı. Ancak fiyatını 4.500 YTL'den aşağı indiremeyince 3.000 YTL peşine 2. çok başarılı seçenek olan Panasonic 42PV70'i almak zorunda kaldım.
    Şimdi ise 3.500 YTL'ye indi. 4270XA ise 2.750 YTL'ye. Komik rakamlar bana göre. Bence düşünmeden alınabilecek modeller. Bu arada ufak detaylar dışında 427 ile 4270 arasında görüntüyü etkileyen hiç bir fark yoktur.
    İşte o zaman LCD mi PLASMA mı tartışması yapmazsınız. Belki FULL HD değil diyenleriniz olur, o kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Bence var. Nisan-Haziran döneminde yaptığım araştırmalarda Pioneer 427XA'yı SD yayında test etme imkanı buldum. Renkler o kadar canlı ve parlak görünüyordu ki bir an çok kaliteli bir LCD izliyorum kanısına kapıldım. Aksiyon ve spor sahnelerinde de bir o kadar başarılıydı. Ancak fiyatını 4.500 YTL'den aşağı indiremeyince 3.000 YTL peşine 2. çok başarılı seçenek olan Panasonic 42PV70'i almak zorunda kaldım.
    Şimdi ise 3.500 YTL'ye indi. 4270XA ise 2.750 YTL'ye. Komik rakamlar bana göre. Bence düşünmeden alınabilecek modeller. Bu arada ufak detaylar dışında 427 ile 4270 arasında görüntüyü etkileyen hiç bir fark yoktur.
    İşte o zaman LCD mi PLASMA mı tartışması yapmazsınız. Belki FULL HD değil diyenleriniz olur, o kadar.

hocam fiyati hala 4.500 YTL acaba ben mi yanlis anladim.
    http://www.magza.com/pinfo.asp?pid=32874

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.