Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar her iki cihazıda ( kulaklık ve çözücü ) dd ve dts nin kanal ve ses test videoları ile deneme yaptım.( true hd ve maste audio ) performans gayet iyi... ses kartı sb audigy value 24 bit

birkaç flac ses dosyası denedim ama bendekiler hep iki kanal idi müzik performansıda bana göre güzel...

@burbarian aimp teki öneri için teşekkürler.

@asterix_58 aşağıdaki sayfaya bir göz at istersen atmadıysan tabi...

ps3 ses sistemi playvision decoder
  • jrking teşekkür ederim ama sorunumu orda bulamadım aldığım kişiyi aradım ve bana ürün bendeyken sağlamdı bozmussundur lafı alınca patladım bende beddua edip kapadım yapabilcek bişi yoktu başka sanırım.. ama hata bendeydi çünki deneme fırsatım olmamıştı sonra playvision firmasını arayıp sorunumu söledim ilk önce murat isimli kişi çok sağolsun sorunumu halletmeye çalıştı ama olmadı sonra bana kargo bilgilerini vererek karşı taraf ödemeli gönderin ben ilgilenirim sorunu halledebilirsek hemen göndeririz geri dedi hallledemezsek yenisini verceğim dedi bende 2.el aldığımı vede fatura bana ait olmayıp garantiside yoktur dedim olsun siz bana faturasıyla gönderin biz gerekeni yaparız dedi en geç 5 iş günü içindede ürününüzü yapıp göndeririz yapılmazsada yenisini göndeririz diyerek konuşma sonlandı şaşırdım hem garantisi yok hem 2.el alınmış bi cihazı bu kadar iilgilenmeleri şaşırttı beni artı yenisiyle değişim yapcaklarınıda söledi ben böle firma görmedim çok sağolsunlar playvision firmasına teşekkür ediyorum

• Aşağıdaki yöntemi uyguladım ses kalitesi arttı. Stereo müzik ve videolarda sadece usb den kullandığım zaman tüm hoparlörlerden ses geliyor. Bilgisayarın ses kartını kullandığımda stereo müziklerde arka hoparlörlerden ses gelmiyor.

Bende de usb den taktığımda seste dalgalanma oluyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_53725401/mpage_1/key_/tm.htm
  • Daha önceki mesajımda ilk kez bu kadar para veriyorum bir kulaklığa inşallah pişman olmam demiştim. Şuan o pişmanlığı yaşıyorum o iğrenç dip sesi bende takıntı yaptı hem usb hem bilgisayarımın ses kartını denedim dib sesi kaybolmuyor. En yüksek ses de bile dip sesini duyabiliyorum :(( , önceki 10 liraya aldığım phillips kulaklıkta bile dip sesi yok, bu dip sesi yüzünden kulaklığı kullanmak istemiyorum bu nedir yahu, iade edecektim ama benim ufaklık kutusunu yırtı :(

Burbarian yokmu bunun çözümü ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolihsan -- 10 Haziran 2012; 10:07:15 >
  • Dip sesin çözümü stereo kulaklık almak sanırım. Başka marka 5.1 ve 7.1 kulaklıklarda da dip sesi sorunu var mı acaba? Ben usb yi prize taktığım zaman dip sese ek olarak kulaklık sürekli titriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolihsan

Daha önceki mesajımda ilk kez bu kadar para veriyorum bir kulaklığa inşallah pişman olmam demiştim. Şuan o pişmanlığı yaşıyorum o iğrenç dip sesi bende takıntı yaptı hem usb hem bilgisayarımın ses kartını denedim dib sesi kaybolmuyor. En yüksek ses de bile dip sesini duyabiliyorum :(( , önceki 10 liraya aldığım phillips kulaklıkta bile dip sesi yok, bu dip sesi yüzünden kulaklığı kullanmak istemiyorum bu nedir yahu, iade edecektim ama benim ufaklık kutusunu yırtı :(

Kulaklığın çalışması için gereken elektriği, usb adaptörü prize takarak alın. Kasadaki usb çıkışlara takmayın. Kutudan çıkmadıysa firmadan isteyin. Eğer prizden kullanıyorsanız, aynı prize 5-6 elektrikli cihaz bağlayınca o da cızırtıya sebep olabilir. Bir başka sorun ses kartının sürücüleri olabilir. Kaldırıp tekrar kurun. En sakat olanı ise bilgisayarın güç kaynağı (power supply) yetersiz veya gidici olabilir. Farenin her hareketinde cızırtı veya hard disklerin sesi bile duyulur. Kaliteli bir psu ile deneyin. Evinizin toprak hattı yetersiz olabilir. O da cızırtı yapar. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

• @burbarian hocamin soylediklerine ek olarak, mumkun ise bir arkadasinizin evinde de deneyin. Baska bir pc ve elektrik hattinda denemek lazim. Normalde muzik dinlerken falan dip ses duymamaniz lazim. Enazindan benin kulaklikta ben duymuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dip ses sorunu olan arkadaşlar en yakın zamanda sorunun hallederler umarım.

Benim sormak istediğim İstanbul civarında microfonu kullanabilmek için 1-1,5 metre civarında dişi 2'5 jack girişi olan ve 3'5 erkek jacki bulunan bir çevirici kabloyu nereden temin edebilirim.

bildiğim bir kaç yere baktım ama adamlar hayalet görmüş gibi oldular
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolihsan

Daha önceki mesajımda ilk kez bu kadar para veriyorum bir kulaklığa inşallah pişman olmam demiştim. Şuan o pişmanlığı yaşıyorum o iğrenç dip sesi bende takıntı yaptı hem usb hem bilgisayarımın ses kartını denedim dib sesi kaybolmuyor. En yüksek ses de bile dip sesini duyabiliyorum :(( , önceki 10 liraya aldığım phillips kulaklıkta bile dip sesi yok, bu dip sesi yüzünden kulaklığı kullanmak istemiyorum bu nedir yahu, iade edecektim ama benim ufaklık kutusunu yırtı :(

Ben kulaklığı aldığımda en büyük korkum dip ses ve cızırtıydı ama şükür korktuğum başıma gelmedi... Son ses de bile bozulma yok ama
    benim kulaklarda sorun var herhalde.. Son ses şiddeti bile bana yeterli gelmedi... Daha önceki mesajımda Dts seslerde dalgalanma olduğunu
    belirmiştim. O gün den sonra anakartı değiştirdim ve ram i yükselttim ve creative extreme music ses kartını taktım ama ondan sonra ikinci
    bir deneme şansı bulmadım ama creative ses kartından sonra benim T3, eski günlerdeki gibi yine çoşmaya başladı. Belki de onun sevincinden
    olsa gerek henüz kulaklığa vakit ayıramadım.. İyi ki ses kartını satmaktan vazgeçmişim, müzikten tekrar tat almaya başladım..
    En kısa zamanda usb ve ses kartı ile kulaklığı test edecem.

• Bugün logitech g930'u aldım.Evde deneme şansı buldum.En yakın zamanda bol ss li inceleme yapıcam forumda paylaşıcam.Ön izlenimlerim kulaklığı kafanıza taktığınızda sinema salonundaymışsınız hissini size yaşatıyor.17 gb lık 1080p dts sesli film denedim gerçekten inanılmaz ve gerçekçi bir sesi var.Oyun olarak codmw3 te denedim ordada direk atmosferin içine kendinizi kaptırıyorsunuz.Silah sesleri ,düşmanlarını ayak sesleri gerçekten inanılmaz.Müzik olarak 392 kb mp3 dinledim ve son ses te bozulma yapmadan çok iyi ve net ses veriyor.Özetle bu kulaklığı alacak arkadaşlar 5.1 destekli film ve oyunlarda ve yüksek kaliteli mp3 lerde yüksek performans alabilir.Ayrıca tivibudan rusya-polonya maçını da izledim ordada gayet yeterli bir ses vardı, beni tatmin etti.Herkese öneririm.
    Türkiy Fiyatı
    http://www.vatanbilgisayar.com/Kulakl%C4%B1k%20ve%20Mikrofonlar/logitech-981-000258-g930-wireless-71-dolby-headset/productdetails.aspx?I_ID=51119

Ben djenez arkadaşa amerikadan toplam 350 tl ye getirttim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_51660238/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61962893

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jose_Gökhan -- 13 Haziran 2012; 0:44:31 >

• .

O KULAKLIKTA DIP SESI 0 OLMAZ ASLA. ÇÜNKÜ KULAKLIK USB DEN ALDIGI 5 VOLT YETERLI GELMIYOR. BEN KULAKLIGIN KABLOLARINI LALEJAK A DONUSTURUP CREATIVE 5.1 SES SISTEMINE TAKTIM EN KUCUK DIP SESI CIKMADI...

...AMA SUNU DA EKLIYORUM BIR SEYLER ACIK DEGILKEN KULAGINIZA TAKIP DIP SESI VAR DIYE KULAKLIGI YERDEN YERE VURMAYIN.

BEN NORMALDE SES KARTINA TAKILI VE USB NORMAL SEHIR ELEKTRIGINE TAKARAK KULLANIYORUM SADECE DENEME ICIN CREATIVE SES SISTEMINE BAGLADIM

Ses kartında iken hısss sesi duyuyordum fakat bir şeyler dinlerken yada izlerken duyuyor olmanız imkansız öyle bir kulağa sahipseniz zaten 3.000-5.000 TL harcayıp profesyonel ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim, bu tip kulaklıklar hatta g930 da dahil olmak üzere size bu mükemmelliği sunamaz. Bizim alıp kullandığımız bu tip kulaklık oyuncaktır. Gerçek HI-FI ses verebilecek 4/4 lük olan kulaklıklar GRADO, AUDIO-TECHNICA, BOSE, HARMAN KARDON, SENNHEISER gibi ünlü markalardır ki onlarada yanaşılmıyor. Bazı modellerin fiyatı ülkemizdeki askeri ücret alan birinin 6 - 7 aylık maaşı fiyatındadır.

.

• Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum @NeoTrinity hocam,

Benzer bir cızırtı sorunuda aşağıdaki konu başlığında var. X-fi Titanium ve Roccat Kave kombinasyon olarak kullanılıyor. Özellikle yüksek seste cızırtı geldiği söyleniyor.
    Malesef kendi amfisi olan bu tip kulaklıklar, kasa içinde bulunan en ufak parazit sesleride yükseltip özellikle son seste ve hiç müzik çalmıyorken duymanıza sebep olabiliyor.

Bazen kullanılan codecler veya yazılımlar da bu tip sorunlara yol açıyor.

Başka pc veya ortamlarda denemeden direkt kulaklığı suçlamak yanlış olur kanaatimce.

Özellikle MKV filmlerde, PC nizin işlemci, ram hızı, kullanılan codeclerin DTS ve Dolby Digital sesleri çözmesindeki başarısı seslerde dalgalanma yapabilir. Benim eski Centrino işlemcili laptopta MKV filmlerde ses kayması ve dalgalanması yapabiliyordu. Şuan kullandığım laptopta hiç problem yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_61957815/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: madcom

Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum @NeoTrinity hocam,

Benzer bir cızırtı sorunuda aşağıdaki konu başlığında var. X-fi Titanium ve Roccat Kave kombinasyon olarak kullanılıyor. Özellikle yüksek seste cızırtı geldiği söyleniyor.
    Malesef kendi amfisi olan bu tip kulaklıklar, kasa içinde bulunan en ufak parazit sesleride yükseltip özellikle son seste ve hiç müzik çalmıyorken duymanıza sebep olabiliyor.

Bazen kullanılan codecler veya yazılımlar da bu tip sorunlara yol açıyor.

Başka pc veya ortamlarda denemeden direkt kulaklığı suçlamak yanlış olur kanaatimce.

Özellikle MKV filmlerde, PC nizin işlemci, ram hızı, kullanılan codeclerin DTS ve Dolby Digital sesleri çözmesindeki başarısı seslerde dalgalanma yapabilir. Benim eski Centrino işlemcili laptopta MKV filmlerde ses kayması ve dalgalanması yapabiliyordu. Şuan kullandığım laptopta hiç problem yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_61957815/tm.htm

o zaman hocam bizim, arkadaşlara demek istediğimiz "o kadar ekmeğe bu kadar köfte" :D

• bu kulaklığı nerden alabiliriz arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: áshtráy

bu kulaklığı nerden alabiliriz arkadaşlar ?

ereyon'dan aldım ama beyazstore da da satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: áshtráy

bu kulaklığı nerden alabiliriz arkadaşlar ?

kesinlikle firmanın direk kendisine telefon edip sipariş etmenizi öneriyorum 1 gün içinde geliyor ve istediğiniz her türlü teknik destiği sonuna kadar sattık bitti mantığı olmadan veriyorlar.

http://www.playvision.com.tr/
  • USB ile bağlamadan bundaki mikrofonu aktif hale getirmenin bir yolu yok mu? 2.5mm olan mikrofon zımbırtısı benim bilgisayara uymuyor da. İlla çevirici mi almam gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Revenge*

USB ile bağlamadan bundaki mikrofonu aktif hale getirmenin bir yolu yok mu? 2.5mm olan mikrofon zımbırtısı benim bilgisayara uymuyor da. İlla çevirici mi almam gerek?

bende arıyorum çevirici olmazsa kendim jack alıp yapacağım, hemde daha ucuza mal olur. bu arada bilmeyen arkadaşlar kumanda da 2 konum olmasının sebebi ilk kademede mic kapalı 2. kademede mic açık. Dip not olarak eklenmesi gerektiğini düşündüm.
  • @burbarian Hocam cok guzel inceleme yapmissin yorumlari ve incelemeleri görünce bu kulaklikta karar kildim listemde roccat kave SENNHEISER PC 350 gibi kulakliklar vardi ama bu uygun fiyatli kaliteli tam aradigim gibi birsey oldu on board ses kartim da yeterli olacaktir sanirim ayrica usb girişinin de olmasi cok güzel zaten kendinden ses karti da varmis saglam oldugunu da belirmissiniz zaten resimlerden bakinca da belli oluyor daha baska bisi isteyemeyiz bi kulakliktan sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enbiey26

@burbarian Hocam cok guzel inceleme yapmissin yorumlari ve incelemeleri görünce bu kulaklikta karar kildim listemde roccat kave SENNHEISER PC 350 gibi kulakliklar vardi ama bu uygun fiyatli kaliteli tam aradigim gibi birsey oldu on board ses kartim da yeterli olacaktir sanirim ayrica usb girişinin de olmasi cok güzel zaten kendinden ses karti da varmis saglam oldugunu da belirmissiniz zaten resimlerden bakinca da belli oluyor daha baska bisi isteyemeyiz bi kulakliktan sanirim.

aldıktan sonra seninde yorumlarını bekliyoruz o zaman
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.