Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (8045. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Jaxson Ryker Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 21 Misafir (3 Mobil) - 18 Masaüstü, 4 Mobil
5 sn
160.926
Cevap
331
Favori
6.085.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
185 oy
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş
  • Bu arada kendi başlıklarına uğramıyordur herkes diye ses çıkarmayanlar vardır. Control'e başladım şimdilik güzel gayet sevdim ben. Remedy oyunu olduğunu belli ediyor. Quantum Break dışında oynadığım tüm oyunlarını severim zaten bu da öyle olacak belli ki. Böyle firmalar daha çok olsa keşke. Güzel ve farklı işler yapıyorlar.

Wolverine'i geçmeyecek oyun pek çıkmaz bu sene zaten hep iyi oyunlar çıkıyor [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  yarış ben yine seviyorum ya forza, crew vs ara ara oynuyorum ama sürekli her gün girip oynamam yani kafa dağıtmak için iyi oluyor bazen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben daha 10 dakika civarı bakabildim xbox series x'te performans modu görsel kalite kötü duruyor , kalite modu iyi de o da 30 fps zaten, muhtemelen pc ye geçicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 25 Eylül 2026; 19:3:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DarknessSeeker kullanıcısına yanıt

Switch 2 nin exclusiveleri olmasa zaten bambaşka senaryolardan konuşuyor oluruz.Ama var yani

Nintendo ekosistemini exclusiveler sattırıyor.Adamlar da bunun farkında yılda 5-6 tane oyun basıyorlar.Game of the year seviyesinde de 1-2 oyunları oluyor genellikle.Bugün Playstation'a yılda 5-6 tane exclusive gelse bambaşka senaryoları konuşuyor olurduk.Ancak gelmiyor işte.Adamlar tutturmuş biz Pc olacağız diye.Pc ile sen rekabet edemezsin kardeşim seni yerler orada :D

Olmasa handheld herhangi bir cihaz olur işte. Niye alayım ki o zaman? Almam. Sendeki oyunları çok daha iyi kalite ile Pc'de oynuyorum zaten. Benim seni almam için bana diğerlerinde olmayan bir şey sunman lazım. Bunu da yapıyor işte. Bu bütün olay. Yok tek konsol olmaz, yok Gta yok, yok bilmem ne. Banane arkadaş, bana vadettiği de benim beklediğim de bu değil. Yani olması gereken var diye "niye böyle" demek çok tuhaf. Bazen elde oyun için Switch düşünen oluyor. Direkt soruyorum hangi oyunlar için diye. Alma diyorum mesela multiplatform oyunlar odaklı olan insanlara. Çünkü bu cihazın olayı bu değil. Git Deck al, rog al vs. Oyunlar da daha ucuz. Ama oyunlarına ilgin varsa alacaksın.

Goty olarak Fire Emblem aday adayı. Ocarina kesin denebilir aday olarak. 2 oyun tek platformdan. Nerede hani diğerleri? Xbox zaten yok. Ne zaman vardı ki zaten ödül işlerinde. Nadiren. Ps de bu sene boş geçecek gibi. Wolverine imkansız. Saros güzel oyun ama Goty adaylığı çok zor geliyor bana. Boş geçecek derken Goty için dedim. Yoksa Saros başka kategorilerde yer bulur. Kazanan belli zaten ama adayları göreceğiz bakalım diğer. Phantom Blade de umut veriyor.

Ps ve Xbox bu nesil Pc'leşme yolunda iyi ilerledi. Yeni nesilde daha da fazla yapacaklar bunu. Özellikle Xbox. Fakat Xbox kitlesinde zaten Pc düşmanlığı fazla yok bence. Ps tarafında daha çok. Onlar düşünsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 25 Eylül 2026; 19:20:59 >

• [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Bu çok güzelmiş, bizde satılıyor mu acaba?

• Bu kojima kendi dünyasında ne yaşıyor çok merak ediyorum
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

Anlaşılan kojima son bir vurgun peşinde

Dünyanın en çok satan 5. Oyunu bir switch exc, hocam bence yanlış düşünüyorsunuz, hatta ilk 50’de Nintendo dışında exc oyun yok. Türkiye oyunculuğu için belki geçerli ama dünya çapında gayet ana akım bir konsol. Bende pro-pc-ns2 üçlemesi var, bariz en çok ns2’de zaman geçiriyorum. Multiplatform olduğu sürecede ns2’ye alıyorum oyunları. Birçok oyuncu için her şey grafik değil, oyun oynarken eğlenmek mesele. Bugün sadece tek bir konsol alacak olsam ns2 alırım kesinlikle, 3. Partide azımsanmayacak sayıda oyun geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 25 Eylül 2026; 22:50:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DarknessSeeker kullanıcısına yanıt
    Kcd2 45 milyon
    Dawnwalker 40 milyon

Buna benzer çok örnek var keşke sony de bu tarz ipler yapsa boşa 300 400 milyon döküyorlar bence

Araya 3 4 tane 40 45 milyon bandında oyun sıkıştırsalar süper olur gibi

Remedy'de çalışan biri reddit'te böyle yazmış. Bir kısmı şöyle;

"Biz her zaman daha az kaynak ile çok şey yapmaya çalıştık. Bizde o 300 milyon dolarlık bütçeler yok, istemiyoruz da, çok riskli. Makul bütçelerle, makul zaman çizelgeleriyle oyun yapmaya çalışıyoruz."

300 demesinin tesadüf olduğunu düşünmüyorum  

Eğer böyle bir para harcayıp yıllarca bunla uğraşıyorsan da o zaman o oyunun harika olması lazım. "Olsun ya keyifliydi" seviyesinde değil.

40-50-60 milyon dolar bunlar hiç de az bütçeler değil. Çok iyi oyun yapmaya da engel değil.

Tamamı;

reddit
    RiotPelaaja's comment on "CONTROL Resonant | Official Discussion Thread"
    https://www.reddit.com/r/PS5/comments/1wmz00p/comment/pbc34oz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 25 Eylül 2026; 23:2:19 >

• Tablo playstation adına güzel ama,

Xbox'un konsol tarafında devre dışı kalmasını, mantıklı düşünen bir Sony hiç istemez. PC oyunculuğunu temsilen Steam'e karşı cephede tek başına kalmak demek., hatta Helix konsolxPC hibrit olacaksa, xbox satışları PC hanesine yazılabilir.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    Yani pc/konsol hybrid bir ürünün kime ne faydası olacak ki? Zaten kendini bitirdi xbox, iyice biter. Bu saatten sonra geri dönmeside çok zor. 360 dönemi gibi oyun yapacak, bunlarıda exc yapacak anca öyle. Exc muhabbetine dönseler yeni nesilde ben geri dönerim Xbox’a.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Requiem'in Steam satışları yanlış hatırlamıyorsam çok iyi başlamıştı hatta PS5'i geçmişti. Ama zamanla PS5 yine liderliği almış ve en yakın rakibi Steam'e satışlarda fark atmaya başlamış. Şahsen bunu tahmin ediyorduk ama buradaki bazı arkadaşlar PC birinci diye iddiaya girecekti az daha.  Xbox ise üzücü derecede geride. Yazık... Artık metacritic ortalamalarında XBOX'ı göremiyoruz bile yeni oyunlarda. Kimse takmıyor artık Xbox'ı. Ben şahsen Microsoft'un oyundan çekilmesini asla istemem. Sony tekel olursa bir daha 5 yılda bir görürüz artık exclusive oyun. O da Wolverine'den hallice olur. Rekabet her zaman iyidir oyuncu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 25 Eylül 2026; 23:28:3 >

100 milyar dolar para harcayıp bu kadar çuvallamaya daha ne denebilir hiç bilmiyorum

Capcom genel satışlarda Pc'de açık ara farkla önde. Zor fark atar biraz Ps   Ps'i geç üç konsol bir arada bile fark var ciddi.

• PC (Steam) - 60.4%
    • Consoles (PlayStation, Xbox, Switch) - 32.9%
    • Physical units (Consoles) - 6.7%

reddit
    From the pcgaming community on Reddit: Capcom Q1 FY2026 Financial Sales - PC (Digital) 60.4% Consoles (PlayStation, Xbox, Switch) - 39.6%
    https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/1v9333v/capcom_q1_fy2026_financial_sales_pc_digital_604

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 25 Eylül 2026; 23:29:8 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.