Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (7423. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148.469
Cevap
315
Favori
5.569.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
177 oy
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 74207421742274237424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yav forum burası, kural dışı bir şey olmadığı sürece herkes istediğini yazar. Kural dışı bir mesele varsa da şikayet eder geçersin. Büyütecek bir şey yok, hele kişisel mesele yapacak hiçbir şey yok. Forumu fazla ciddiye almak anlamsız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Evet muhabbet yine onun attığı üstünden başlamış işte. Bir de o arkadaş her yerde Pc konuşuyor. Burada Pc'ci, Ps'ci dediklerimiz o kadar konuşmuyor platformları. Aşılamayan eski sevgili gibi olmuş Pc herhalde kendisi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2026; 19:52:14 >

Orijinalden alıntı: Dex35

Steam'in 2025 yılında en çok satanlar listesi. Kısaca Steam, COD ve Pubg platformu olmuş fazlası değil.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    Main platformum pc değil, beni ilgilendiren bir mevzu yok. Yine de listesi ps in çöp listesinden iyi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Önceki sayfada 2025 yılında en çok satılan ve oynanan oyunlara ilişkin liste paylaşılmış. Mesaj içeriğinde steam verileri de var. Hatalı olduğundan bahsedildi, Ps 5in online oyunlar için kullanıldığı konuşulunca pcninde online ağırlıklı kullanıldığı söylendi. Sonuçta konu açılınca bir takım değerlendirmelerin yapılması da normal diye düşünüyorum. Benim gördüğüm kadarıyla Ps kullanıcıları Ps5 proyu pc ile denk görüp kıyaslıyor. Xbox kullanıcılarının böyle bir kıyaslaması pek yok. Zaten kendi köşesinde takılıyorlar. Bende öyleyim. Şu ara pcyi daha çok kullandığım için konsolu açmıyorum. Sx den memnunum o konuda sıkıntım yok. Bu kadar çok takılmaya gerek yok. Ben pc kullanmasaydım da buna çok takılmazdım.

Evet bu şekilde olması farklı. Ama durup dururken gelip buraya oyunun Rtx 5090 performansını atmak başka. Veya Nvidia tarihinden, Rt Pt kullanımından bahsetmek başka. Hangi "PC'ci" gelip bir oyunun Pt kullanımından bahsediyor burada durup dururken mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2026; 20:7:26 >

Ön sipariş vermiştim bu oyunu ama Xbox'ta verdim sanki konsol performansı kötü çıkacak gibi hissediyorum ama yanılıyorumdur umarım. Türkçe altyazı var diye desteklemek adına bloodlines 2'ye bile para verdik bu oyun pişman etmez herhalde 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bence performansı her yerde iyi olacak. Ben almadım yorumları görmeden almam. Fanatical'dan alırım biraz daha ucuza geliyor. (Evet Pc'den alıcam yine Pc dahil oldu kusura bakma lütfen...  )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2026; 20:18:45 >

Ps kullananlarda gördüğüm kadarıyla pc kötülenirse ses çıkarma olmuyor. Ps defoları konuşulduğunda yine pc üzerinden Ps defolarına değinilmeden tartışma çıkıyor. Konsol veya pc üzerinden konuda paylaşım yapılmasından ben rahatsız değilim. Konu zaten tartışma üzerine inşa edilmiş. Herkesin amacı oyun oynayabilmek. Ps kullananların cihazı olduğundan iyi görmelerine gerek yok. Kapasitesi belli işte bu konsolların. Bunu kabul ederlerse kimse kimseden rahatsız olmaz.

Hocam normalde durup dururken kimse ps5 pc kıyasına da girmiyor zaten. Geçen de dedim ya ne ss ne sx kullanıcısı tutup da pc ile kıyaslamıyor konsolu. Aklı başında kullanıcılar çünkü. Ama sahte kral sidik yarıştırmaya bayılıyor

kapıyı araladığımda sinematik 648p dalgalı 24 fps'ini sıvazlıyordu..

Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Yahu 8 fps de olsa konsol onu çalıştırabilmeyi başarmış neden bu başarı görmezden geliniyor? Hem de pssr sız açmış. Pssr da olsa belki 9-10 fps olacak az daha bekleyin

Yav isteyen de istediği kıyasa girer abi, forum burası, kurallara aykırıysa yönetime şikayet edersin silerler. Değilse de demek ki tartışılmasında bir sakınca yoktur. Bu mesele üzerinden bir şeylere sinir olmak falan bana çok absürt geliyor. Ancak, diğer yandan da milletin konuya nüfus cüzdanı fotoğrafı atacak kadar bu konuyu ciddiye aldığını düşününce çok da şaşırmıyorum yaşananlara  

• ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Bir şeyi öne çıkarmak istiyorsan karşılaştırma yapmak zorundasın ama tutarlı ve mantıklı olmak koşuluyla.  

Konudaki mesajların yarından fazlası (karşılıklı) bloklu üyelerin laf dalaşıyla dolu. Karşılıklı engelleme yoksa ciddi bir şey değildir.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 29 Ocak 2026; 22:40:38 >

PC: %80
    Ps5: %40
    Steam Deck: %40
    Switch 2: %39
    Xbox: %20

vgc
    Twice as many developers surveyed by GDC say they want to make games on PS5 or Switch 2 than on Xbox | VGC
    https://www.videogameschronicle.com/news/twice-as-many-developers-surveyed-by-gdc-say-they-want-to-make-games-on-ps5-or-switch-2-than-on-xbox

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

Deck de bir Pc zaten. Yani PC = %120  

PC King: Sony'de %40 aslında %100'e denk geliyor. Sony bir kez daha kalitesini gösterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2026; 23:40:52 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.