Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (7422. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148.469
Cevap
315
Favori
5.569.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
177 oy
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 74207421742274237424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pc zaten online oyuncuların mekanı degil mi ? Sonuçta PlayStation da online oyun oynamak icin ekstra Plusa para vermek gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yok hocam değilmiş. Steam single player oyuncularının yeriymiş, sürekli böyle iddia ediliyor başlıkta.

Daha önce de dediğim gibi hocam, laf atmak istediğinizde direkt etiketleyebilirsiniz. Şu forumdaki laf sokmaya çalışırken etiketlemeden mesaj atma kültürüne bir türlü alışamayacağım.

Listeyi nereden aldınız bilmiyorum da, gerçek liste rasgele sıralanmış olarak şöyle. Steam normal sıralı vermiyor, rasgele 1-12 sıralıyor:

Arc raiders

Borderlands 4

Schedule I

Battlefield 6

Elden Ring Nightreign

KCD 2

Civilization VII

EAFC 26

MH Wilds

Oblivion

Silksong

Dune Awakening

Bu listeden Borderlands 4, KCD 2, MH Wilds, Oblivion ve Silksong gerek pek çok ödüle aday gösterilen, gerekse puanları oldukça yüksek olan single player oyunlar. Maalesef bu oyunların hiçbirisi konsolların geçen sene en iyi satanlar listesinde yok.

12-24'e girerseniz liste daha da güzelleşiyor:

Dispatch

Expedition 33

AC Shadows

Dying Light the Beast

Doom the Dark Ages

Split Fiction

Stellar Blade

Yine, hepsi single player oyun ve hiçbirisi konsolda ilk 20'yi bulamamış durumda, Expedition 33 hariç.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 29 Ocak 2026; 17:35:34 >

• Online oyunların her platformda başı çektiği bir gerçek arkadaşlar boşa tartışmanın mantığı yok. Maalesef pc de olsa konsol da olsa nefret ettiğimiz kitle çoğunlukta. Bizim gibi single cılar azınlığa düştük. Hele yeni nesil single a temelli düşman. Şu konuda yaşı 30 altı pek adam yoktur diye düşünüyorum. Ancak dediğim gibi biz genel değil azınlığız artık kabul edin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

PS'te de durum böyle Xbox'ta da PC'de de.

Online F2P oyunların olduğu platformda en çok tercih edilen hep onlar olur.

Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

Attığım mesajın sizinle ilgisi yoktu, cevap vermek istediğim kişiye de alıntı yaptım. Siz niye üstünüze alındınız onu anlamadım.

Paylaştığım şeyi sizin verdiğiniz linkten attım. 2025 yılının en çok satanları Platin listesi. Ben sizin verdiğiniz oyunları o listede göremedim.

Her zaman söylediğimi yine söyleyeyim, şu başlıkta PC fanboyluğu yapılması artık tiksinti seviyesine ulaştırdı beni. Atılan saçma mesajlara aynı tonda cevap vermek en iyisi. Zaten oyun camiasına ilişkin az buçuk bilgisi olan herkes, online oyunların tüm platformları (belki nintendo hariç) "doğal olarak" domine edeceğini bilir. Bu hep böyleydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dex35 -- 29 Ocak 2026; 17:43:1 >

Attığınız mesajın gerçekten benimle hiçbir ilgisi olmadığına inanıyorsanız eyvallah hocam :) İyi günler dilerim

Forumda kural dışı bir mesele görüyorsanız şikayet butonunu kullanabilirsiniz hocam. Kural dışı mesajlar haricinde bu forum herkesin özgürce paylaşım yapabildiği bir ortam. Kimse sizin tiksinti seviyenize göre mesaj atmak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 29 Ocak 2026; 17:48:4 >

evet güncelleme ve bilgi için teşekkürler yinede online (co-op yada F2P) içerikli oyunlar hep üstlerde heryerde  

edit :ne Arc Raiders mış arkadaş yotube da konsolda tv de heryerde karşıma çıkıyor almıyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 29 Ocak 2026; 18:24:14 >

Arc Raiders'ın bu kadar tutmuş olmasına ben de şaşırıyorum. Benim teorim, toksik olmayan bir oyun ortamına izin vermesi oyunun tutulmasını sağladı. Oyunda toksik olmazsan, başkalarına saldırmazsan oyun seni sürekli insanların birbirlerine yardım ettiği odalara atıyor. Dolayısıyla, oyun her oyuncuya istediği tarzda bir oyun sunuyor. PVP, PVE, PVPVE...

belli bir (kemik) kitleye hitap eden tür satışlarda kaybetmesi mümkün değil ; yinede benlik değil hocam oynayana iyi oyunlar dileriz  

Resident evil çıksada diye gün sayıyoruz bizde

O konuda kesinlikle aynı fikirdeyiz. Gidişat çok net görünüyor. Büyük firmalar, yüksek risk ve maliyet yüzünden üst düzey AAA tek oyunculu oyunlardan yavaş yavaş uzaklaşıyor. Bunun yerine, sürekli gelir sağlayan online, servis tabanlı ve mikro ödeme odaklı projelere yöneliyorlar. Çünkü yatırımcıyı asıl cezbeden şey artık sanatsal vizyon ya da güçlü bir hikâye değil, düzenli ve garantili nakit akışı.

Bu dönüşümün doğal sonucu olarak, bizim gibi hikâye odaklı, atmosferli ve tek oyunculu deneyimleri seven oyuncular giderek kenara itiliyor. Bu boşluğu ise büyük ölçüde indie stüdyolar dolduruyor. Cesur fikirler, yaratıcı anlatımlar ve “ruhu olan” oyunlar artık çoğunlukla indie sahneden çıkıyor. Ancak burada da kaçınılmaz bir gerçek var. Indie stüdyoların bütçeleri sınırlı olduğu için teknik anlamda AAA kalitesine ulaşmak her zaman mümkün olmuyor.

AAA kaliteyle derinlik ve yaratıcılığı bir arada sunan yapımlar artık istisna haline gelirken, genç neslin hızla online, rekabetçi ve anlık tüketilen oyunlara yönelmesi bu dönüşümü daha da hızlandırıyor. Bizim aradığımız, anlatısı güçlü ve tek oyunculu deneyimler tamamen yok olmuyor elbette; ancak ya teknik açıdan daha mütevazı kalıyor ya da çok daha nadir karşımıza çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gamer-x kullanıcısına yanıt

Servis oyunlarından satışlarda kaybeden baya var aslında. 10 tane servis oyunu çıkıyorsa 1 tanesi ya tutuyor ya tutmuyor. Ancak, tuttu mu tam tutuyor. En son Geoff Keighley'nin şişirdiği Highguard denen oyun çıktı; ancak, öyle gözüküyor ki oyun patladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 29 Ocak 2026; 19:1:52 >
  • oyungazi kullanıcısına yanıt
    Valla hocam şahsen indie oyunlar da beni hiç sarmıyor. Büyük bütçeli AAA yapımlar seviyorum. Zaten Sony oyunlarının da kaliteli olmasının yegane sebebi bu. Hem single hem triple A. Onun dışında Rockstar olsun,Cdpr olsun,Bethesda olsun ne bileyim IO İnteractive olsun bunların aşıgıyız. Belli bir kalitenin çok üstünde single oyunları bunlar sayesinde görüyoruz. Umarım ana akım hep bunlar olarak kalır.

İndie sayılır mı bilmem ama Frostpunk ve Darkest Dungeon oyna sonra gel bu konuyu bir daha konuşalım. 

Diğeri de roguelike ve sıra tabanlı. Yine sevmiyorum. RPG aşığıyım ama sıra tabanlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThomasAngelo89 -- 29 Ocak 2026; 19:15:7 >

İki mesaj üstte adam içinde 186 kez PC, Nvidia, RT PT geçen destan yazmış onu yine görmediler galiba  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2026; 19:48:36 >
    Ya bunlar da harbiden bıktırdı valla. Sahte kral pc demese kimse bişey demiyor zaten. Ona laf etmiyolar yok tiksindim yok bunaldım yok daraldım. Ps5 ana konusuna gidin orda bol bol över rahatlarsınız

Features Overview #1: Kliff and the Open World of Pywel | Crimson Desert
    https://www.youtube.com/watch?si=sMv_HvEMyyCHAIJ-&v=MfZCV8EySac&feature=youtu.be

Crimson ile ilgili merak ettiğimiz sorular galiba cevap buldu hocam. Bekleyen herkese izlemesini tavsiye ederim. 😀

• 
Sayfa: önceki 74207421742274237424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.