|
Oynayamıyoruz ki şuanda test aşaması bitti. Çıktığında oynarım ben ön sipariş vermiştim. |
|

Venom Snake
,
dante06
,
batdunyabat
,
dante06
Daha Az
5 Mobil
Popüler Konular listesinde
|
Oynayamıyoruz ki şuanda test aşaması bitti. Çıktığında oynarım ben ön sipariş vermiştim. |
|
|
Nintendo Switch 2 | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | Nvidia RTX 4070 Ti Super | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4
|
|
Pokemon Legends: Z-A ilk haftasında 5.8 milyon satmış. 13 milyon dolar bütçesi var oyunun. Adamlar Sony ve Xbox'ın hayallerini yaşıyor single player oyun satışları ile. https://corporate.pokemon.co.jp/PostImages/pokemon_pressreleases_20251023_2.pdf |
|
|
|
Aynı oyunu Pokemon A-Z diye çıkarsalar yine aynı satış değerlerine ulaşır tahminen. J-RPG hastasıyım ama Pokemon oyun serisine bir türlü ısınamadım. Denedim aldım, oynadım falan ama yok. Edit: Düşündüm biraz sanırım sebebi tamamen karakterlerde yatıyor. Trails in the Sky'ı oynuyorum deli gibi eğlenceli karakterleri ve kendilerine özel tavırları var. İnsana duygu yaşatıyor. Pokemon karakterlerinde o ruhu alamıyorum. Gerçi amacı o değil muhtemelen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaxson Ryker -- 24 Ekim 2025; 13:42:26 > |
|
Ben çok severim. Bu oyunun da oynanışı, oynanış döngüsü çok keyifli. Teknik noktada haklı insanlar eleştirmekte. Ama oyun keyfini veriyor insana. Hele Pokemon seven biriyseniz. Halen satma sebebi de o. Oyun gerçekten keyifli çünkü. Jrpg sayılmaz bu arada Pokemon. Bildiğimiz jrpg oyunları ile ilgisi yok. Turn-based olayını da bitirdiler. Aynı oyunu çıkarıp durmuyorlar yani temelde. Komple dövüş sistemi değişti mesela bu oyunla. Ve evet Pokemon oyunları Pokemon'lar için oynanıyor. 20 saati geçtim Z-A'de daha yarısında bile değilim. Bakalım Switch 2 exc. Pokemon oyunları nasıl olacak. Sızdı çünkü geçen biraz. 2026'da gelecek görünüyor yeni oyun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 24 Ekim 2025; 13:54:40 > |
|
|
Trails'ı bölgesel fiyat yapmadılar diye almamıştım. Geçen gün güncellediler, 40 dolar olmuş. Fırsat bulunca başlayacağım. Severim gibi geliyor. |
|
Oynanış iyi ama oyun içi karakterlerin diyalogları falan muazzam ya. İngilizce değil Japonca oynayın ama tonlamalar inanılmaz farklı. Estelle ile zıt kafada karakterlerin diyaloglarına acayip gülüyorum. |
|
Evet ingilizce çok kötüydü bence demo'da denedim. Jrpg oyunlarda genelde ingilizce dublaj hep aynı kişiler seslendirmiş gibi geliyor ve dandik < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 24 Ekim 2025; 14:19:14 > |
|
Phil Spencer (MS Gaming CEO) famitsu interview: Bence Yılın Oyunu Clair Obscur: Expedition 33 olurdu . Arkadaşım yönetmen Kojima'nın ""Yılın Oyunu muhtemelen "Clair Obscur: Expedition 33"tür. OD TGS2025 Trailer: -Yönetmen Kojima ile yeni oyun hakkında konuştuğumda, benimle çok cesur fikirler paylaştı. Ayrıca, "Gerçekten korkutucu bir oyun yapmak istiyorum," dedi. Kojima Productions ve Xbox Game Studios üyeleri hem oynanış hem de teknoloji üzerinde yakın bir şekilde çalışıyorlar ve 10. yıl dönümü etkinliğinde fragmanı gördüğümde, kalitesinin ne kadar yüksek olduğunu görünce çok sevindim. OD Ne zaman çıkacak?: -Aslında, henüz kesin bir tarih belirlenmedi. 2023'teki Screen Actors Guild(SAG-AFTRA) grevi nedeniyle bir çekim takvimi belirlemek zor oldu ve oyunun geliştirilmesi gecikti. Geliştirme üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz, ancak henüz kesin bir tarih belirlenmedi. -Japonya'da Xbox'ta oynanan saat sayısı geçen yıl yaklaşık %20 arttı. Bu rakam konsol, PC ve bulut tabanlı oyunları kapsıyor. Bu rakamlara baktığımızda, Japon oyunculara içerik sunduğumuz sürece bunun artmaya devam edeceğini öngörüyoruz. Bu, Japon kullanıcıların Xbox'ta daha fazla zaman geçirdiği anlamına geliyor. Bu artış hangi yollarla sağlanıyor?: -Üç platform - konsol, PC ve bulut(Console,PC,Cloud) - dengeli bir şekilde büyüyor. Söylemem gerekirse, Japon oyuncular için PC'nin önemi artıyor gibi görünüyor. Ayrıca, konsol, PC ve bulut platformlarının da büyümesi, insanların cihazdan bağımsız olarak Xbox'ta oynamasını isteme stratejimizle de uyumlu. Bunu duymak, Xbox Series X|S'den sonra bir konsol olup olmayacağını merak etmeme neden oluyor..: - Yeni donanımlardan bahsetmişken, ROG Xbox Ally 16 Ekim 2025'te piyasaya sürülecek. Bu bir ASUS ürünü. Microsoft olarak birinci taraf bir şirket olarak duyurduğumuz donanımın "yeni konsol" olacağını düşünüyorum. Resmi duyuru ne zaman yapılacak? -Henüz karar verilmedi. Ancak, ROG Xbox Ally serisinin taşınabilir bir cihaz olarak piyasaya sürülmesi ve bulut ve PC'deki deneyimlerin evrimiyle birlikte, bu ürünün Xbox yazılım platformunun gelecekte nasıl gelişeceğini ve tüm cihazları tek bir noktada nasıl bağlayacağını göstermesi önemli. --Anlıyorum Yazılım konusuna dönersek, NINJA GAIDEN 4 21 Ekim 2025'te piyasaya sürülecek. Nasıl gidiyor? -NINJA GAIDEN 4, gerçek bir " NINJA GAIDEN oyunu". Serinin hayranlarının da aynı şekilde hissedeceğinden eminim. Öte yandan, seriden daha önce hiç oyun oynamamış olsanız bile, NINJA GAIDEN 4'ten başlayarak harika bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra NINJA GAIDEN 1, 2 ve 3'ü de seveceğinizi düşünüyorum. Tekrar sorayım: NINJA GAIDEN 4'ü Xbox Game Studios aracılığıyla yayınlamaya neden karar verdiniz? -Yıllardır TGS gibi etkinlikler için Japonya'ya geliyorum ve her geldiğimde Koei Tecmo Games ofisini ziyaret ediyorum. Phil, sen sık sık Japon üreticilerini ziyaret ediyorsun, değil mi? -Koei Tecmo Games önemli ortaklarımızdan biri, bu yüzden Xbox olarak nasıl bir destek sağlayabileceğimizi tartışıyorduk. Xbox hayranları için Ninja Gaiden serisi gerçekten önemli bir IP. Ancak seri uzun süredir ara vermişti. Bu yüzden, bu ikonik seriyi yeniden canlandırıp canlandıramayacağımızı hep merak etmişimdir. Ancak bu tür fikirlerin hayata geçmesi zaman alır ve doğru fırsat bulunmadıkça nadiren meyve verirler. Bu yüzden PlatinumGames ve Koei Tecmo Games iş birliği yapmaya karar verdiğinde, onları Xbox Game Studios prodüksiyon ve yaratıcı bakış açısıyla desteklemek istediğimizi biliyordum. Xbox Game Studios ayrıca Hideo Kojima'nın OD oyununu da destekliyor. Xbox Game Studios her iki geliştirme stüdyosuna ne tür bir destek sağlıyor? -Her bir ortakla olan ilişkiler stüdyodan stüdyoya farklılık gösteriyor. Kojima Productions'ın Unreal Engine 5 desteği bunun büyük bir parçası. Unreal Engine 5 konusunda bilgi ve deneyime sahibiz ve "OD" Unreal Engine 5 kullandığı için bu alanda iş birliği yapıyoruz. "NINJA GAIDEN 4" ile ilgili olarak, hem Koei Tecmo Games hem de PlatinumGames aksiyon oyunları konusunda bilgi ve deneyime sahip, bu nedenle bütçe desteği de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak pazarlama desteği sağlıyoruz. -Şu anda, yalnızca Asya'da, binlerce Xbox oyunu geliştiren 500'den fazla stüdyo bulunuyor. Bunlardan bazıları büyük yayıncılarla çalışıyor ve Japonya'da Capcom, Konami, Square Enix, Sega ve Bandai Namco Entertainment gibi şirketlerle oldukça benzersiz ilişkilerimiz var. Öte yandan bağımsız oyun stüdyoları da mevcut. Her stüdyo birbirinden farklı ve her biri farklı desteğe ihtiyaç duyuyor. İhtiyaçları farklı. Yetenekli oyun stüdyolarının başarılı olabilmesi için her stüdyonun ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak istiyoruz. Anlıyorum. Gelecekte "NINJA GAIDEN 4" ve "OD" gibi Japonya'da geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan daha fazla oyun görecek miyiz? -Şu anda söyleyebileceğim bir şey yok ama Japonya ziyaretim sırasında çeşitli ortaklarla görüşmelerim devam ediyor ve zamanı gelince çeşitli açıklamalar yapabileceğimi düşünüyorum. Oyunları seviyorsun (gülüyor). Bu arada, Phil Spencer'ın bu yılki "Yılın Oyunu" hangisi? -Bizim oyunlarımızı saymazsak... Şu anda oynadığım oyunu, Hollow Knight: Silksong'u çok seviyorum.gerçekten çok iyi olan Clair Obscur: Expedition 33. Ninja Gaiden: Ragebound da iyiydi. Sonra arkadaşım Kojima'nın PlayStation 5 ve PC için çıkan Death Stranding 2: On the Beach oyunu var . Bence Yılın Oyunu Clair Obscur: Expedition 33 olurdu . Birinci parti oyunlara gelince, Bethesda Softworks'ün The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered'ı muhtemelen birçok kişiyi şaşırtmıştır. Ayrıca DOOM: The Dark Ages'i de severim . Bu arada, Microsoft PlayStation 5 ve diğer platformlarda birinci parti oyunlar yayınlıyor ve Aralık 2024'te Xbox Series X|S'te yayınlanan Indiana Jones and the Great Circle, Nisan 2025'te PlayStation 5 için yayınlanacak. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?"Çok güzel." iyiydi. Ayrıca, PlayStation 5 ve PC için bir oyun olmasına rağmen, arkadaşım yönetmen Kojima'nın ""Yılın Oyunu muhtemelen "Clair Obscur: Expedition 33"tür. Indiana Jones: The Great Circle "En iyi oyun! Bana göre 2024'ün "Yılın Oyunu". MachineGames harika bir iş çıkardı. "Indiana Jones: The Great Circle"ın PlayStation 5 versiyonu hakkında iyi geri bildirimler aldık ve iş açısından çok iyi gidiyor FHorizon 5,The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered ve DOOM: The Dark Ages gibi Xbox Game Studios oyunları da PlayStation'da oldukça başarılı oldu. Nintendo Switch 2 bu yıl piyasaya sürüldü. Nintendo Switch 2'ye de odaklanacak mısınız? -Evet. Activision'ın Tony Hawk's Pro Skater 3+4 , Temmuz 2025'te Nintendo Switch 2 için piyasaya sürüldü. Xbox Play Anywhere ve Xbox Game Pass gibi hizmetler aracılığıyla oyunlarımızı oynayabilmek için giriş engellerini azaltmak için çabalıyoruz. Ancak, oyunlarımızı PlayStation 5 veya Nintendo Switch 2'de oynamak isteyenler varsa, oyunlarımızı bu platformlarda da oynamalarını çok isteriz. Bu konuda hem Sony Interactive Entertainment hem de Nintendo'dan mükemmel destek aldık. Anlıyorum. Bu arada, yazılımdan bahsetmişken, eminim ki deneyimli hayranlar "Halo" serisi ve "Forza Motorsport" serisi gibi popüler IPlerin geleceğini merak ediyordur. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu fikri mülkiyetler için yolun sonuna mı geldiniz? -Hayır! Halo Studios (eski adıyla 343 Industries) geleceği planlıyor ve yeni zorlukların üstesinden geliyor. Unreal Engine 5 ve yeni teknolojilere bağlıyız. Halo serisine yatırım yapmaları ve Halo serisinin bir sonraki harika oyununu yaratmaları için ihtiyaç duydukları zamanı onlara vermeye kararlıyız. -Forza Motorsport konusunda , bazen odağımızı daha erken çıkan oyunlara kaydırmamız gerekiyor. Turn10 Studios'u küçülttüğümüzde birçok kişinin tepkisini anlıyoruz. Dikkatlice desteklemek istediğimiz çok sayıda oyunumuz var ve bazen geliştirme ekiplerine baskı yapmamak için biraz daha fazla zaman tanıyoruz. Mevcut yapımız bize bu esnekliği sağlıyor. -Xbox Game Studios'un 20'den fazla stüdyosu var ve her biri farklı destek ihtiyaçları olan birçok oyunumuz geliştiriliyor. Hem kısa vadeli hem de orta ve uzun vadeli bakış açılarımız var. Oyunlarımızın başarılı olmasını istiyoruz. Xbox Game Studios şu anda birçok oyun geliştiriyor, bu yüzden lütfen gelecekte onları dört gözle bekleyin. --Son olarak, lütfen Japon oyun hayranlarına bir mesaj verin.: Japonya'ya her gelişimde, Japonların video oyunları yaratma ve sevme kültürüne olan saygım daha da artıyor. Japon oyun topluluğundan sürekli destek bekliyorum ve geri bildirimlerinizi bize göndermeye devam edeceğinizi umuyorum. Oyun oynama seçeneklerinin artmasıyla birlikte, Xbox oynamaya devam etmenizden dolayı minnettarım. Teşekkür ederim. Desteğinizin devamını bekliyorum. |
|
|
|
Spencer'da kolpacı adamın teki. Adamın işi gücü algı oyunu. Diyor ki ''Japonya'da Xbox'ta oynanan saat sayısı geçen yıl yaklaşık %20 arttı.''Abidik gubidik, dalga geçer gibi istatistikler paylaşıyorlar. Fiziksel bir oyun konsolu olarak geleneksel anlamda Xbox devri kapandı artık. Japonya'da haftalık satışlar sadece 800 konsol, Ekim ayı içerisinde ise 2 bin konsol satılmış. İnsan utanır Xbox için şu gülünç tablo karşısında çıkıp şöyle büyüyoruz böyle yükseliyoruz diye açıklama yapmaya. Satış rakamları açısından Switch 2 ve PS5'e kıyasla aradaki fark devasa. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 24 Ekim 2025; 17:20:1 > |
|
Bu tabloya göre Xbox ileride Amerika pazarı dışına çıkamayan veya sadece belli başlı avrupa ülkelerinde resmi olarak bulunan bir cihaz olur gibi. Yeni yaptıkları premium denilen pahalı cihaz bence tutmaz 15 20 milyon satarsa başarı sayılır bana göre, psikolojik limitin üzerinde fiyatlarda kolay kolay konsol almaz insanlar öyle 1200$ filan olacaksa. Playstation daha ucuz dhaa güçsüz ama yeterli donanımla götürür yine cihaz satışlarında. Az ama daha kârlı satış yapmaya çalışacaklar ama önümüzdeki nesil muhtemelen son nesli olur onda da başarısız olunca verirler ev konsolunu asus rog'a tamamen. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|