|
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6479. sayfa)
-
-
Aynen katılıyorum ki AMD ile olacak iş değil ps6 da büyük sıçramalar beklememek lazım AMD ile devam edecek Sony ps6 neslinde konsolar AMD kullanacakları için bir sıfır geriden başlayacaklar bakın bugün Nvidia Twitter'da witcher 4 5090 ile yapıldığını doğruladı Nvidia witcher 4 gördüğümüz grafikleri anca ps6 görürüz 2025 ve sonrası bu grafik farkı daha da açılacak.
-
Geç oldu, dönemedim. Özellikle size dönmek istiyorum. Buyurun, tartışalım konuşalım. Neticede gizli saklı iş yapan yok. Varsa da buyursun ortaya kanıtlarıyla döksün. Vakit bol, istediği zaman istediği verileri toplayıp, paylaşabilir. Eğer burada bir sorun varsa hep beraber üzerine gidelim. Ha, hiçbir şekilde elinizde veri yoksa, buna uydurma, yalan, iftira denir. Niyet okuma denir. Başka ne denir bilemedim.
Fake üyelerin, fake olduğuna kanaat getirilmeden ban atilamaz. İnsanlar konuya (mesaj sayısı az, üyelik yeni) her gelene fake damgasını vuruyor. Moderasyonda siz istediniz diye birisine fake'den sınırsız veremez. Zaten herhangi bir moderator sınırsız veremez. Moderatorun vereceği 24 saatlik geçici banı var elinde. Fazlası yok. Bunun üstüne çıkması için yanına +admin onayı lazım. Ek olarak, yönetim kadar kimse konulara hakim olamaz. Elinizde üye geçmişini görme vs. gibi enstrüman yok.
Açılan fake şikayetlerinin yüzde 99'u asılsız. Fake konusuna aydınlık getirdiğimi düşünüyorum. PC konusuna gelelim.
Değil 1.000 tane moderator bile olsa, insanların yazdığı her kelimeyi saniye saniye takip edemez. 100 tane konu dışı mesaj silinir, biri kalır. 75 kişi o kalandan 30 sayfa şikayet çıkarır. Yani, şunu demek istiyorum. Yönetimin yaptığı iş, üyelerin bahsettiği kadarıyla bilinir. Geri kalan konularda da kimse bahsetmez. Gizlilik olarak etik değil. Bahsedemeyiz.
İyi akşamlar herkese.
-
Forumdaki bütün moderatorlere default olarak atılan bir iftiradır, istisnasız :) -
Ya hocam, ona iftira buna yanlış anlaşılma diyorsunuz. Sizinle kişisel hiçbir problemim yok benim. Ortada bir gerçek var ki yönetici olarak zaten forumdaki üslubunuz ve adalet anlayışınız direk sorunluydu. Problemi çözmesi gereken birinin problemlere dahil olduğuna tanık olduk defalarca.
Keza verilen cezalarda adil değildi. Tartışan iki kişiden birini yasaklayıp diğerine işlem yapmamak mı adalet? Hadi ben uyduruyorum. Herkes mi uyduruyor? Sizden aldığımız his buydu maalesef.
Forumda insanlar tartışırken, alakasız konular konuşurken uyardığımızda gelip isteyen istediğini konuşur diyordunuz. Insanlar bu yüzden birbirleri ile tartışıyordu ama siz nedense hep tek taraflı ceza veriyordunuz. O meşhur pc tayfası burada herkese topluca saldırırken tek kelime etmiyordunuz ama biri karşılık verince küt diye yasak geliyordu. Sanki bunları yaşamamışız gibi şimdi iftira demek biraz tuhaf geldi açıkçası. Belki niyetiniz iyiydi ama davranışlar ciddi şekilde taraflıydı.
Zaten bu zamana kadar atmış olduğunuz troll mesajlara hiç girmiyorum. Bizzat içinde olduğunuz işlerde tabiki kimseye ceza çıkmazdı. Kusura bakmayın ama sebebi ne olursa olsun bu başlıkta artık yetkinizin olmadığını bilmek beni mutlu ediyor. Adil değildiniz ve sizin yetkili olduğunuz dönemleri özleyecek değilim.
-
Ben size bir örnek vereyim, siz burada genelleme yapın. Birisi beni şikayet ediyor, mesajımı neden sildin diye... Mesajı silen moderator X, şikayeti kapatan Q, işlem üzerine şikayet edilen benim. Yani, hiçbir alakam olmamasına rağmen sorumlu benim, neden? Konuya ben veya Nat, yazıyor. Başka yazan yok. Şunu demek istiyorum. Burada yapılan iş, ekip işi. Bir kişinin şahsi değerlendirmesi yok. Anlaşılmayan husus burası.
Diğer moderatorler niye hiç konularda yok? Bilmem, bir düşünün :)
Ben giderim başkası gelir. Artık başlıkta aktif olursa eğer tüm okları üzerine alır. Değişen sadece rumuzlar olur. Forumun işleyişi belli, biçimi belli. -
Yapalim istiyorsan hodri meydan..ben net sekilde ifade ediyorum.. bu konu hit alsin diye defalarca eski sorunlu uyelere fake hesaplarla izin verildi..pc ci ciler konuya ozellikle cekildi hatta bir ileri gidiyorum ve "sahsen kendi dusunceme ve forum tecrubeme gore bu kisinin nat alive oldugunu dusunuyorum"..siz zaten asiri yanci,sacma sapan cezalar veren,xbox seven arkadaslari koruyup kollayan bir yonetim sekli sergiliyordunuz..bunu ben degil burda defalarca dile getiren eski yeni uyeler var..
Pc konusuna gelirsek bak tekrar ustune basa basa soyluyorum..konuya pc guzellemesi yapmasi icin,konuyu aktif tutmasi icin,yeri geldiginde sacma sapan tartismalar yapilsin diye uyelerin sahsen "ozellikle" cekildigini dusunuyorum..ve bunun yapanin bu kendi dusuncemdir asla kendisini suclamiyorum nat alive oldugunu dusunuyorum..siz iki yonetici burayi aldiginizdan beri kaos eksik olmuyor..konu amactan cok arac olmus durumda..bunlar sahsi dusuncelerimdir..
Fake olayina gelirsek istersen beraber arastiralim..mit40 tan baslayarak uygunmudur???
Surekli kanit kanit diyorsunuzda formun anahtari sizde,sahsi ozel gorusmelerinizede ulasamam degilmi :) yani nasil bir kanit sunmaliyim size? Bunlarin boyle oldugunu net sekilde biliyoruz ikimizde hocam..bakin net sekilde uzerine basa basa soyluyorum bu durumun boyle oldugunu ikimizde biliyoruz..
-
Sürekli ban alıp foruma gelen insanlar var. Alışkanlık haline gelmiş bir şey, bu doğru. Bunlara süreli yaptırım uygulanmasıda var. Adamın IP işleminde sorun var mı? Moderator bakar, yoksa etiket girer. Tekrar şikayet gelirse tekrar bakar, tekrar etiket girer. Nihayetinde geçmişi eşleştirme yapılır, ne uygunsa o şekilde uyarı alır. Benimle ilgili sözleriniz için önceki mesajımda buna yanıt verdim. Nat ile ilgili sözlerinizi geçiştiriyorum. Yaptığınız doğru değil. Nat'ın foruma verdiği emeğe ve yaptığı - Gönüllü - işlere karşı ekstra bir saygım var. -
Cokta konuyu uzatmayayim hocam ama herseferinde soyluyorum gercekleri ikimizde biliyoruz gerci cogu uye durumun farkinda..fake uyelik almak cok basit zaten ama belli uyeleri "bilerek" ve "isteyerek" konuya cekiyorlar..
Ha illa siz ve nat alive bu konunun ustune gidelim dersenizde sonuna kadar giderim..soylediklerimin siddetle arkasindayim..kopsun firtina sel de bogulan bogulsun :)
-
Eee madem o zaman neden " isteyen istediğini konuşur" diye kural koydunuz hocam? Bu başlıkta yazı yazıyorsunuz, olan biteni görüyorsunuz ama iş eyleme gelince " ben tek başına değilim" diyorsunuz. Sahip olduğunuz yetkinin gereğini yapmamakta başlı başına hata zaten. Bir yanlış görüp müdahale etmeyen kişi doğal olarak o yanlışa taraf demektir. Sizin yada diğer yetkili arkadaşın adil olmadığını birçok insan söylüyor ama bir kere bile" belkide haklısınız, bazı konularda doğru karar vermemiş olabilirim" gibisinden bir öz eleştiri bile yapmıyorsunuz.
Siz istediğiniz kadar benim alakam yoktu yada yetkim şu kadardı diyin, siz yada diğer yetkili kimse adil şekilde cezalandırma yapmadınız. İnsanların üstüne üstüne gelinirken, resmen hakaretler edilirken, dalga geçilmeye çalışılırken öylece izlediniz. Bazısı sabırlı çıktı engelledi. Bazısı ise cevabını verdi ama ne hikmetse cezayı da o kişiler yedi. Kaç defa söyledik bakın bu başlık iyiye gitmiyor diye ama bırakın ceza vermeyi, arkadaşlar lütfen sakin diye tek bir satır yazı bile yazmadınız. Sizin yapmanız gereken işi bile kullanıcılar yapmaya çalıştı, yöneticiler lütfen müdahale edin dedik, bu tayfa bize ağlakta dedi çocukta. Tek satır uyarı yazısı yazmadınız. Eğer tek sorumlu ben değilim diyorsanız üzgünüm diğer sorumlu kimse oda sizin kadar adaletsiz davranıyor demektir.
-
Forumun admini fake toplayacak, konuyu hit yapmaya çalışacak, üyeleri kayiracak vesaire. Arkadaşlar, öyle her hangi birisine basit bir şekilde admin rütbesi verilmez. Bahsettiğiniz kişi, forumu baştan ayağa ilgilenen birisi. Yani, gülüp geçiyorum. Çünkü çok anlamsız. Ortada herhangi bir soru işareti kalmaması için yazdım. Yoksa benimde konuyu meşgul etme gibi bir amacım yok. Esenlikler dilerim. -
Yani, yetkili olduğum her yerde bir sorumlu arama hakkınız var. Buradaki sorun bir kişide aramanız. Kural içi kapatılan şikayet ve ilgilenilen mesaj sayısından haberiniz var mı? Kaç tane mesaja işlem yapılmış, kaç kişiyle konuşulmuş veya ban verilmiş. Elimde sihirli değnek olsa hepinizi yönetici yapar tek tek gösteririm. Daha nasıl anlatayım bilemiyorum. Konuya PS çöp yazmam sorun olmamali, başlıktaki insanların sorunu varsa bu onları ilgilendirir. Beni değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 8 Ocak 2025; 21:12:0 > -
Siz yinede cok gulmeyin bence hocam..esenlikle kalin 😎
-
Dostum sorun o değil . Sen
Bu kadar stüdyo alıyorsun. Oyuncuların Rise of Ronin , Stella Blade gibi 3. Parti , 3. Parti kalitesinde oyunlara mecbur bırakıyorsun. Her zaman söylüyorum Ps4'te Tsushima oynayan adama Ps5'te Rise of Ronin veriyorsun. Buda oyuncu ile dalga geçmek gibi oluyor .
Yine senin
Bh kadar studyon var . 800 dolara konsol hazırlıyorsun elinde çıkış oyunu yok. Eee bütün heyecanın üzerine limon sıkıyorsun. Ps Pro tanıtımında 30 fps oyun falan çıkıyor rezillik kepazelik .
Elinde zibilyon tane stüdyo var oyuncularına alelade e. Parti oyunlar oynatiyorsun. Adam o oyunların hepsini gider Pc'de , Xbox'da çok daha ucuza oynar .
Sen hem konsol olarak pahalisin , hem market olarak pahalosim hem Gamepass tarzı servisin berbat . 30 tane stüdyo var ortada oyun olmayınca insanlar haklı olarak eleştiriyor.
Farkındaysan hickimse 3. Parti studyolarin elime o 3 - 5 kuruş tutuşturulan Ps'e çıkartılan oyunlari özel oyundan saymıyor. Çünkü değiller, çünkü kalitesizliginden , Ps için ozenilerek yapılmadığından Ps4 deneyimini vermiyor .
Xbox'ta ise beğen veya beğenme Gamepass'e geliyor kendi oyunlari. Ps'te hicbirsey yok , 3 maymunu oynuyorlar .
Daha geçen açıklama yaptılar Concord felaketinden sonra bile hala Live Service'e odaklanmak devam edeceğiz diyor. Bu ne demek size özel oyun falan yok yine 3-5 kuruş verip bütün platformlara çıkacak oyları Ps özel oyunu diye size kakalayacagiz.
Sonuç ne buradaki muhasebeciler ne derse desin en sönük ve sıkıcı ps neslini yaşıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Ocak 2025; 21:23:57 >
-
Yetkili olarak sikayet edilen bir konuda görüş bildirip hüküm veriyorsanız tabiki sorumluluğuda size yüklememiz normal hocam.
Ceza yasak yetkisine gelince tek benim sorumluluğum değil diyorsunuz ama başlığın işleyişi ile ilgili şikayetlerde oyna devam diye hüküm veriyorsunuz.
Madem sizin tek başınıza cozebileceginiz sorunlar değildi, o zaman sizden daha yetkili birine şikayetleri iletebilirdiniz. Görevinizi yeterince iyi yapmadınız.
Dediğim gibi, kişisel olarak sizinle bir problemim yok. Yetkilerinizi isteğinizle devretmiş olmanız eğer hata yaptığınızın kabulu ise doğru bir davranış olmuş. Yok vakit bulamıyorum diye yaptıysanız zaten forumun işleyişine en ufak bir katkıniz olmadığı için pek bir kayıpta sayılmaz açıkçası. Belki yerinize gorevlendirilecek kişi daha adil davranır. Size hayatta başarılar.
-
dualsense'den bol bol çöp kokusu gelir artık
-
Ekip olarak hareket ediliyor bunu anlatma gayreti içindeyim. Spesifik olarak her hangi bir mesajı silmekte hata mı yapıldı. Silinen mesajı geri alma tuşu orada. Herhangi bir üyeye haksız yere ban mı verildi, işlem iptalini uygulanır. 75bin tane sayamadığım kadar uyarı geçmişi olan insanlarda genellikle bu şekilde hata oluşmaz. Birisi uyarısı alıyorsa bunun baş sorumlusu kendisidir. Genelleme yaparak konuşuyorum. Ortada çözülmesi gereken problemlerle ilgili elimden geleni yaptım, hepimiz yaptık.
Ortada kabul edebileceğim spesifik bir hata yok. Moderasyonun sürekli eleştiri alması da doğal ve normal. Çünkü bunun muhatabı bu insanlar. Neden bıraktığımı yazdım, tekrar edeyim. Sıkıldım, ilgilenmek istemiyorum vaktim yok.
İyi akşamlar dilerim. -
İşte bunları konuşalım arkadaşlar oyun konuşalım
Yoruma imza kaşe mühür tuğra -
Keşke bu samimiyeti görevdeyken gösterseydiniz, öyle ki sanki bambaşka biri var karşımızda. Çoğu arkadaşın dediği gibi burda herkes eski üye, kimse kimseyi kandıramaz, bu nedenle de biraz da herkes olduğu gibi davranır. Siz de eskiden olduğunuz gibi davranıyorsunuz bir anda görevden yorulduğu için bırakan arkadaş artık mesaj yazarken maşallah enerji dolu cevaplar veriyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X