Yeah, this really is one for the nerds! I suspect that it’s basically saying the PS5 is limited to 4:2:2 chroma sampling, whereas the Series X can go full 4:4:4, but you’d never really notice the difference unless you were zooming into a freeze-frame. Interesting to know though, I guess. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! ( FSR4 Yakında! ) (740. sayfa)

-
-
Phantom Blade Zero - Year of the Snake Gameplay Trailer | PS5 Games
youtube
Soul wields the twin snake swords in this gameplay-recorded boss fight video, taking on a group of foes in a deadly sword formation. These two all-new weapon...https://www.youtube.com/watch?v=ZX1k0z2pPY0 -
trendyol, aliexpress, amazon.com.tr
-
Elden ringi ps5 proda oynayan var mi acaba hangi ayarda oynuyorsunuz? Quality ve ray tracing acinca 50 fps civari oluyor ve kaplamalar biraz gec yukleniyor sizde de ayni sorun var mi?
Ben oyunu m2 ssd ye yukledigimden mi dolayi acaba bu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben oynuyorum, dediğin gibi quality'de oynayınca özellikle yağmurlu maplerde inanılmaz fps düşüyor. Indoor alanlarda o kadar olmasa bile fps düşüşleri can sıkıcı.
-
Pro enchanced yazmiyor zaten oyunda tam destek almamis tabi ps5 e gore gelisme var belki rt kapali ya da performance secip oynanabilir
Kapalı betadan beri o geç yükleme Pop-in sorunu var hocam. Cihazlık vs değil durum.
Selamlar en uyguna replika da olabilir , en uygun dikey standı nereden alabilirim deneyimleyen varmıdır
Önemli boss savaşlarında dediğin gibi yapıyorum, yoksa dodge bile geç gelince sinir bozar
-
120 hz i pro cihazda kullaniyo musunuz native 4k icin quality mod acip bir de 120 hz acinca dusuyor cozunurluk. Mesela fortnite oyununda denedim 120 hzi kaptinca goruntu daha guzel geliyor akicilik da iyi gayet
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama arkadaşlar görüntünün aynı olduğunu savunuyor.. Çözünürlük açık ve net bir şekilde düşüyor. Reddit'de ve yabancı bir çok forumda bu konu ile alakalı bir çok mesaj görebilirsiniz..Ayarlardan 120 hz kapatırsanız görüntü daha net oluyor..Bunun sebebi ise PS5 de kullanılan HDMI portunun bant genişliğinin düşük kullanılmış olması sebep gösteriliyor. Ben fanboy değilim kesinlikle ama bunu test eden insanlar Xbox series X 'de 120 Hz çalışan oyunlarda çözünürlük sabit kaldığını söylüyorlar. Xbox sahibi olsaydım bunu bizzat deneyip buraya yazardım fakat öyle bir imkanım yok.
Hadi düz PS5 de ban5 genişliğini düşük tuttun diyelim, Pro'da neden aynı HDMI kullanıyorsunuz saçmalıktan başka birşey değil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 22 Ocak 2025; 12:38:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende xbox series x de var orda birkac oyun denedim 120fps i ayarlardan actim cozunurluk gayet iyidi mesela son cikan indiana jones oyununu denedim gorseller kaplamalar bekledigimden iyi cikti. Tabi tam olarak karsilastirmak icin yan yana ayni oyunu acip teknik değerlendirme yapmak gerek. İnternette karsilastirma videolari var.
Ozellikle 120 hz acildiginda renklerde bile degisiklik oluyor fortniteda bizzat fark ettim spider man 2de de aynisi oluyor. Burda belki tv saticilarinin biraz satis politikasiyla alakali olabilir 120 hz kapatilip oynanabilir
-
İyi de ben anlamadım. Hfr kapatıp kalite modunda 30 fps mi oynuyorsunuz? Bu cihazın olayı kalite modunda hfr açıp 60+ fps oyun oynamak. Yani base ps5 kalite modunda hfr açık ancak 40 fps verebilirken bu alet 60+ fps verebiliyor.( AW2 ve Wukong hariç)
30 FPS oynamıyorum tabiki hocam bende 120 hz VRR açık oynuyorum ama çözünürlük düşüyor ondan bahsediyorum. Bazı arkadaşlar düşmediğini iddia ediyor ama kesinlikle düşüyor. Xbox da ise düşmüyormuş. Bunu ben daha dün öğrendim. Çok dikkatli bakmayan belki farkı göremez fazla bir çözünürlük düşüşü yok 4K dan 1080p ye düşmüyor tabiki ama dikkatli bakan insanlar o farkı görecektir. Ama yapacak birşeyde yok 120hz + VRR dan vazgeçilmez orası ayrı konu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 22 Ocak 2025; 13:6:26 >
evet ama bu senaryoda çözünürlüğü ps5 düşürüyordur, bu çözünürlük düşüşü hdmi bant genişliği yetmediği için olmuyordur.
4k, hdr, 120 hz, 10 bit ve rgb 4:2:2 için 30 gbps yeter, yeterlidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 22 Ocak 2025; 13:26:55 > -
Çözünürlüğün düşmesinin sebebi bant genişliği olmasa bile sonuç olarak 120 hz oyunlarda bir nebze düşüyor. Xbox da ise düşmüyor diyorlar bilmiyorum
xbox series x, standart ps5'ten %17 civarı daha güçlü bir gpu'ya sahip. dolayısıyla birinin çözünürlük düşürmek zorunda kaldığı yerde öbürü düşürmeyebilir. araştırmadım, böyle oyunlar var mıdır bilmiyorum ama bu mümkün.
ancak bu durum yine hdmi bant genişliğinden kaynaklı değil.
-
Hocam PS5 Pro' dada durum aynı. 120 hz oyunlarda çözünürlük düşüyor. Sadece standart PS5' de olsa eyvallah ama Pro'da da böyle bir düşüş olması ilginç..
Sebebi bant genişliği değilse demekki Sony oyunlarda daha fazla FPS kazanmak için çözünürlüğü düşürüyor başka birşey aklıma gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 22 Ocak 2025; 13:34:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X