Şimdi Ara

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!! (1526. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.572
Cevap
535
Favori
1.654.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
51 oy
Giriş

Yıllarca pc de klavye-mouse kullanan bir kişi için konsolda fps tam bir işkence.O nedenle zaten konsollarda klavye-mouse desteği var.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Ariturka kullanıcısına yanıt

ben oynayamıyorum mesela, klavye mouse takılı cihaza.

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitech / Razer Wolverine v2 / SteelSeries QcK
  • tekrar merhaba ps5 pro'da hangi oyunlar kalite modunda 60fps de çalışıyor?

benim kendi gördüklerim GT7, SF6, Gosht Of Tsushima. TLOU2

ps5 pro'da, bloodborne gibi özel istisnalar dışında 60 fps çalışmayan oyun yok ya da çok az diye biliyorum.

Günümüzdeki oyunların en büyük eksiklerinden biri de fizikler. Şu anki oyunların fiziği, PS3 döneminin ve PS3 öncesi PC Exc döneminin gerisinde 

PS3 dönemindeki, Red Faction Guerrilla gibi extreme örneklere zaten girmiyorum. Onlara gelmeden, 2000'lerin ilk yarısında da, oyunların fizikleri daha iyiydi.

Mesela, ben geçmişte Youtube'a bir video atmıştım. Video, 2002 yılında çıkan UT2003'ün fiziklerini gösteriyor:

Tugeryoutube
    DM-Compressed, DM-Gael
    https://youtu.be/7aKMVyetrHE?si=jnNEbVrYTVCx_mgz

0:20'de başlayan shock rifle blast'larına bak mesela. Ben patlama yaptıkça, o dumanı kendine çekmeye devam ediyor. Adamlar bunu, 2002 yılındaki, CPU bağımlısı bir online shooter'da yapmışlar. Oyundaki onca hengamede, motor bunu da hesaplıyordu. O zamanlar, tek çekirdekli Pentium 4, Athlon XP ve hatta Pentium 3 gibi işlemciler vardı.

Böyle fizikler, günümüzdeki Single oyunlarda yok 

----------------

Ayrıca, dediğin gibi, bu jenerasyonda grafik atlaması yeterince yaşanmadı. Sony'nin son büyük oyunu Ghost of Yotei'nin grafikleri, PS4'ten upgrade. Detay arttırıp, bir miktar RTGI eklemişler.

Sony'nin bu jenerasyondaki, şu ana kadarki en büyük oyunu ise, cross-gen Gow Ragnarok. O oyun, PS4 Pro'da gayet iyi oynanıyordu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Ağustos 2026; 17:34:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: False King

Günümüzdeki oyunların en büyük eksiklerinden biri de fizikler. Şu anki oyunların fiziği, PS3 döneminin ve PS3 öncesi PC Exc döneminin gerisinde 

PS3 dönemindeki, Red Faction Guerrilla gibi extreme örneklere zaten girmiyorum. Onlara gelmeden, 2000'lerin ilk yarısında da, oyunların fizikleri daha iyiydi.

Mesela, ben geçmişte Youtube'a bir video atmıştım. Video, 2002 yılında çıkan UT2003'ün fiziklerini gösteriyor:

Tugeryoutube
    DM-Compressed, DM-Gael
    https://youtu.be/7aKMVyetrHE?si=jnNEbVrYTVCx_mgz

0:20'de başlayan shock rifle blast'larına bak mesela. Ben patlama yaptıkça, o dumanı kendine çekmeye devam ediyor. Adamlar bunu, 2002 yılındaki, CPU bağımlısı bir online shooter'da yapmışlar. Oyundaki onca hengamede, motor bunu da hesaplıyordu. O zamanlar, tek çekirdekli Pentium 4, Athlon XP ve hatta Pentium 3 gibi işlemciler vardı.

Böyle fizikler, günümüzdeki Single oyunlarda yok 

----------------

Ayrıca, dediğin gibi, bu jenerasyonda grafik atlaması yeterince yaşanmadı. Sony'nin son büyük oyunu Ghost of Yotei'nin grafikleri, PS4'ten upgrade. Detay arttırıp, bir miktar RTGI eklemişler.

Sony'nin bu jenerasyondaki, şu ana kadarki en büyük oyunu ise, cross-gen Gow Ragnarok. O oyun, PS4 Pro'da gayet iyi oynanıyordu 

İşte benim anlatmak istediğim şey tam olarak bu hocam ağzınıza sağlık  

Ghost of Yõtei zaten rezalet ötesi.. Grafik olarak, animasyon ve oynanış olarak hiç bir yenilik yok..Birebir tsushima ile aynı sadece karakter farklı..

Hani bazı kişiler Naughty Dog'a kızıyor ya PS5 neslinde hiç oyun yapmadılar diye.. İşte bu yüzden yapmadılar.. Adamlar çıkardıkları oyunun bir nesle damga vurmasını istiyorlar.. Birbirinin kopyası DLC gibi oyun çıkarmaktan ise kalitemizi ortaya koyalım diyorlar..

God of War Ragnarok zaten sırf ismi God of War olduğu için bu kadar sattı yoksa çok sorunları olan hikaye olarak hemde oynanış olarak rezalet bir oyundu. Hele Atreusu yönettiğimiz bölümlere girmek bile istemiyorum  

Şuan kalitesine güvendiğim iki tane oyun stüdyoları var.. Biri Rockstar Games, diğerinde Naughty Dog... Diğerleri PS5 neslinde çerezlik oyun yaptılar kimse inkâr etmesin..

• Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt
    Neil Druckman : Bu neslin fizikleri çok kötü o yüzden ps5 neslinde oyun çıkarmaktan vezgeçiyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII

Hocam oynanış videolarında gördüğüm kadarıyla grafikler, uzak çizim mesafesi, animasyonlar çok kötü 

İnan bana şu son yıllarda çıkan Sony oyunlarının hiç birini bayılarak oynamadım. Mesela Spiderman 2 ve Gow Ragnarok bir önceki oyunlarının DLC sürümü gibiydi.. Wolverinede de açıkçası yeni nesil diyeceğimiz bir grafik ve animasyon kalitesi göremedim.. Kullandıkları assetler, düşmanlar, araçlar patlama efektleri vs ne varsa hepsi Spiderman 2 den alınmış..  

Katılıyorum kardeşim Sony bile eskisi gibi oyunlarında teknoloji geliştirmesi yapmıyor malesef buna Avrupa ve ABD'li yapımcılari da katabiliri içlerinden yeni şeyler deneyen stüdyolar var oyun piyasasıinda Çinlilerin daha fazla aktif olması gerekiyor Phantom Blade oyundaki animasyonlar neredeyse hiç bir oyunda yok büyük stüdyolar bile bu nesilde bu animasyonlara yaklaşan oyun yapamadir umarım Çinliler daha aktif olurlar oyun piyasasında

• Wolverine'nin yeni görüntülerine baktımda oyun cidden mükemmel gözüküyor

İnsomniac cidden yapıyor bu işi ya ellerine sağlık

Aynen hocam bende birkaç ön-incelemeye baktım. Wolverine istenileni tam anlamıyla verecek gibi duruyor. :)

Insomniac bir sonra ki seviyeye geçtiğini söyleyebiliriz artık.

Söylenti var hocam da ne kadar dikkate alabiliriz bilemedim. Bu yıl içerisinde Duyurusu olacağı yönünde. 2027 gibi çıkış yapmasını beklediklerini söyleyen bir kaç kişi.

"Venom oyunu Hala 2027 sürümü için planlandığı gibi ilerliyor. Muhtemelen 2027 Eylül'ü. Insomniac şu anda 3 (teknik olarak 4) projeye odaklanmış durumda, Wolverine (neredeyse altın statüsünde), Venom, Spider-Man 3 ve Ratchet and Clank serisinin bir sonraki oyunu."

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!!
    PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!!x (formerly twitter)
    That REDACTED Guy (@REDACTEDSpider) on X
    https://x.com/REDACTEDSpider/status/2070838911606157769

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 13 Ağustos 2026; 19:6:31 >

Stüdyo yeni hareket yakalama teknoloji geliştirmiş oyun dünyasını Çinliler canlandıracak belliki.

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!!
    PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!!x (formerly twitter)
    KAMI (@Okami13_) on X
    https://x.com/i/status/2087906393294520762

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!!PlayStationyoutube
    Experience four eras of organized crime in Mafia: The Omertà Collection, a new bundle featuring all four Mafia games and current-generation updates to Mafia: Trilogy including 60 FPS and critical bug fixes. Mafia: Definitive Edition comes to PlayStation 5 tomorrow, August 14, 2026. Mafia: The Omertà Collection includes: • Mafia: The Old Country Definitive Edition, including the Man of Honor expansion and Deluxe content • Mafia: Definitive Edition, including the PS5® version with 60 FPS gameplay and technical improvements • Mafia II: Definitive Edition, including all DLC • Mafia III: Definitive Edition, including all DLC Step into the shoes of men bound to the Family across decades of mob history in these immersive, third-person action-adventures rich with cinematic storytelling. Each game in the critically acclaimed Mafia series lets you live the life of a gangster in stunningly detailed, period-accurate environments. Embrace the power and respect earned through loyalty to the Family. Endure the hardships and betrayals that define these unforgiving criminal underworlds. When you swear the oath to become a made-man, you commit your life to Omertà, a code of honor and silence that demands everything and forgives nothing. Do every job that's asked of you. Take what you're owed. And eliminate anyone who stands in your way...all for the Family. ------------------------------------------------- MAFIA: THE OLD COUNTRY - DEFINITIVE EDITION ------------------------------------------------- Sicily, 1904. Uncover the origins of organized crime as you fight to survive and prove your worth to the Family. After a brutal childhood of forced labor, Enzo Favara will risk everything to become a man of honor in the Torrisi crime family. His oath to the Mafia, with all the power, temptation, and hardship it entails, is a burning reminder of this simple truth: Family Takes Sacrifice. ------------------------------------------------- MAFIA: THE OLD COUNTRY - MAN OF HONOR DLC ------------------------------------------------- Sicily, 1905. In the months since his initiation, Enzo Favara has proven himself a reliable soldier of the Torrisi crime family. Now the Don entrusts him and Cesare with a delicate assignment: assist Ennio Salieri, a man of honor recently released from prison and intent on reclaiming what is his. At Salieri's side, Enzo is drawn deeper into the Valle Dorata's volatile underworld, where loyalty is tested, debts are settled, and every move carries weight. ------------------------------------------------- MAFIA: DEFINITIVE EDITION ------------------------------------------------- Lost Heaven, 1930. Rise through the ranks of the Mafia during the Prohibition era. After an inadvertent brush with the mob, Tommy Angelo is reluctantly thrust into the world of organized crime. Initially uneasy about falling in with the Salieri family, the rewards become too big to ignore. ------------------------------------------------- MAFIA II: DEFINITIVE EDITION ------------------------------------------------- Empire Bay, 1943. Live the life of a gangster during the golden age of organized crime. War hero Vito Scaletta becomes entangled with the mob in hopes of repaying his father's debts. Alongside his buddy Joe, Vito works to prove himself, climbing the Family ladder by committing crimes of increasingly larger reward and consequence. ------------------------------------------------- MAFIA III: DEFINITIVE EDITION ------------------------------------------------- New Bordeaux, 1968. Avenge a devastating betrayal amid the thriving crime rackets of the American southeast. After years of combat in Vietnam, Lincoln Clay's surrogate family, the Black Mob, is double-crossed and killed by the Italian Mafia. Lincoln builds a new family upon the ashes of the old, blazing a path of revenge through the mafiosi responsible. #ps5 #ps5games #MafiaGame #MafiaTheOmertaCollection Rated Mature
    https://www.youtube.com/watch?v=CMhGneTTLAA
  • Tommy Angelo'nun 1930'ların Lost Heaven'ının suç dünyasına inişinin hikâyesi 14 Ağustos'ta modern konsollara geliyor. PS5'teki Mafia: Definitive Edition, artık 60 FPS oynanış ve teknik iyileştirmelerle 2020'deki aynı harika oyun.

Mafia: Definitive Edition'ın PlayStation®4'te fiziksel veya dijital bir sürümüne zaten sahipseniz, PlayStation Store üzerinden indirilebilecek Mafia: Definitive Edition'ın PS5® dijital sürümünü ücretsiz olarak alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 13 Ağustos 2026; 19:32:40 >

• Neo Berlin 2087 - Gamescom 2026 Release Announcement Trailer | PS5 Games

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!!PlayStationyoutube
    https://store.playstation.com/concept/10008070/ A city divided by technology, wealth and class — and a conspiracy threatening to tear it apart. Follow Nolan, a troubled detective investigating the murder of Neo Berlin’s Police Chief and searching for his daughter, Natalie. Investigate crime scenes, relive the final moments of victims, reconstruct memories and uncover hidden clues. Move seamlessly between first- and third-person perspectives, strike from the shadows or fight head-on, and shape your approach with different weapons and abilities. May contain content inappropriate for children. Visit www.esrb.org for rating information. #ps5 #ps5game
    https://www.youtube.com/watch?v=asG0H_nvgo4

Evet. Intergalactic, teknik açıdan bayağı gelişmiş ve acayip bir şey olacak.

Umarım tekrar oynanabilirliği de yüksek yapmışlardır. Oyun, 7 yıllık bekleyişten sonra hemen bitmesinPLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!! 

Gow Ragnarok aslında güzeldi. Fakat Gow 2018'deki epik sahnelerin yokluğu ve hikayenin sonundaki eksikler, oyunu baltaladı.

Bir de, Angrboda'lı bölüm daha kısa tutulabilirdi. (O bölümü aslında beğenmiştim, ama uzunluğu biraz fazlaydı. Yeraltı kısmı falan, olmasaydı daha iyiydi. Woke'çular bölümün uzun olmasını istemiştirPLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Yayınlandı!! )

İskandinav Gow'larını 2'yle sınırlamasalar güzel olurdu. Laufey yerine üçüncü oyunu yapıp, Laufey'in içeriği üçe dahil edilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Ağustos 2026; 23:45:18 >

• oly1786 kullanıcısına yanıt
    Ikı oyunada para verıp aldım cıldırmamak elde degıl :)

https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP1001-PPSA36458_00-MAFIA1DEPS500000

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.